Tukkageelit by Mr. Karkkipäivä

Tänään blogissa taas pitkästä aikaa vieraskynä: Mr. Karkkipäivä. Innokkaana hiusgeelien käyttäjänä hänestä sai puristettua irti jopa ihan kohtuullisen informatiivisen arvostelun kolmesta eri tyyppisestä geelistä. :)

Mr. Karkkipäivä ja 3 x tukkageeli

”Muotoilen toisinaan hiuksiani. Käytän hiusten asetteluun pääasiassa hiusgeelejä.

En ole aikaisemmin miettinyt erityisen yksityiskohtaisesti, miksi olen päätynyt käyttämään juuri hiusgeelejä. Nyt asiaa hieman pohdittuani tulin siihen tulokseen, että itse asiassa käyttäisin mieluummin hiusvahoja. Mutta en pidä niistä, koska ne tahmaavat hiuksien lisäksi myös kädet, tavalla joka on yksinkertaisesti ärsyttävä. Vaha ei lähde käsistä millään. Minimissään tarvitaan 3-5 pesukertaa. Ja kuten kaikki käsiään pesevät ihmiset tietävät, ei toistuva käsien peseminen ole hyväksi. Näistä syistä käytän mieluusti hiusvahaa aina, jos joku muu asettelee hiukseni. Hiusgeeliä aina silloin kun joudun asettelemaan hiukset itse.

   Hiusgeelit_IMG_2273_2

Tällä kertaa kuvailen kolme hiusgeeliä ominaisuuksineen. En ota mitään kantaa mahdollisiin ainesosiin, lupauksiin tai pakkausten ulkonäköön. Perusvaatimuksena on voimakas pito, koska hiukseni asettuvat helposti juuri siten kuin itse haluavat. Hiustyyppiä tarkemmin analysoimatta se on kuitenkin tumma, paksu, karhea, nopeastikasvava, eikaljuuntuva  ja toivottavasti harmaantuva.

Pidän hiukseni mielellään lyhyinä ja siisteinä, samalla kuitenkin säilyttäen muutaman muotoiluvaihtoehdon. Muotoilutuotteen laitan puolikuiviin tai märkiin hiuksiin. Valintakriteerinä muotoilutuotteissa on oletusarvoisesti vahva pito.

Hiusgeelit_Lavera_IMG_2281

Lavera Styling Gel – miehen inhokki

Laveran Styling Gel (joka ilmeisesti on luonnonkosmetiikkaa) haisee epämiellyttävälle. Geelin koostumus on kuin vanhentuneella (toimitus eli Sanni poisti tästä ihmiseritteeseen viittaavan ilmaisun jonka koki turhan voimakkaaksi blogiinsa :p). Laveran koostumus tulee pakkauksesta ulos epätasaisesti räiskähdellen ja kädentuntuma on myös hieman ikävä. Geeli tuntuu tahmaavan jo ensikosketuksen yhteydessä.

Hiuksiin Lavera asettuu kohtuullisen helposti ja se jättää jälkeensä aavistuksen ilmavan, jopa kuohkean muotoilutuloksen. Lopputulos on ehdottomasti matta. Geelin pito on kohtuullinen, mutta se ei kuitenkaan kykene pitämään hiuksia ojennuksessa, mikäli joku sattuu kampausta hipelöimään. Hiuksista jää hipelöitäessä edelleen tahmaa käsiin, mikä on ärsyttävää.

Päähineen käyttö tämän geelin kanssa on mahdotonta, sillä kampauksesta ei ole sen jälkeen mitään jäljellä. Käytän tätä geeliä ylijäämänä ja tilanteissa, joilla ei ole niin väliä ja joissa muita muotoilutuotteita ei ole saatavilla.

Hiusgeelit_Cutrin_IMG_2275

Cutrin Chooz Memory Styling Gel – ainoa geeli joka kestää paidan pään yli vedon

Cutrinin Chooz Memory Styling Gel:n tuoksussa on hieman liimaa ja viinikumia. Koostumus on Laveraa merkittävästi tasalaatuisempi ja miellyttävämpi. Geeli tulee pakkauksesta ulos tasaisesti ja sitä on helppo annostella sopiva määrä. Joskin kaikkia geelejä tulee lähtökohtaisesti annosteltua enemmän kuin olisi tarpeen.

Cutrin on helppo ja luonteva hieroa kämmeniin ja sitä kautta hiuksiin, joiden muotoilu onnistuu myös helposti. Lopputuloksena (liiallisesta annostelusta johtuen) on kuitenkin usein jähmettynyt wet-look. Kyseessä on puolikirkas viimeistely. Geelin pitävyys on erinomainen, eikä se hämmentynyt pienestä hiusten käpelöinnistä. Muotoilu on helppo korjata, eivätkä kädet tahmaannu toimenpiteen aikana kuten Laveran tapauksessa. Ilmeisesti geelissä on myös jotain keinoälyä tai muistikapasiteettia, sillä se tuntuu pakottavan hiukset alkuperäisen muotoilun mukaiseen järjestykseen jopa päähineen käytön jälkeen. Käytän tätä geeliä oikeastaan ihan mielelläni.

Hiusgeelit_Bedhead_IMG_2278

Tigi Bed Head Power Play Firm Finish Gel miehen suosikki

Tigin Bed Head For Men –sarjan Power Play Firm Finish Gel on kolmikon ehjin kokonaisuus. Sen tuoksussa on jopa häivähdys parfumoitua suihkugeeliä tai halvempaa eau de toilette/parfume -ominaisuuksia, jotka eivät kuitenkaan kestä hiuksissa kuudesta kahdeksaan tuntia. Koostumukseltaan geeli on tasainen ja antaa kädellä (tirsk) voimakkaan vaikutelman.

Tahmaavuus on keskivertoa, mutta kuitenkin hallittavissa normaalein toimenpitein. Geeli levittyy hiuksiin hyvin ja tasaisesti. Muotoilutulos on enemmän wet kuin dry. Luonnehdin sitäkin kuitenkin puolikiiltäväksi. Tigin pito on itselleni riittävä ja sen uudelleenmuotoiltavuus on myös kohtuullinen. Valitsen tämän tuotteen silloin kun oikeasti haluan käyttää parempaa geeliä (vaikka ei tämä nyt sinällään mikään high end ole).

Tigin kokonaisuus  on paras tästä kolmikosta.”

Kiitos mister. :)

Käyttääköhän muuten naiset juuri ollenkaan geeliä…? Onko tämä tuoteryhmä lähes yksinomaan miesten käytössä..?

Lavera ja Cutrin ovat blogin kautta saatuja, Bed Head miehen itsensä ostama.

*

Off topic loppuun: tämän vuoksi rakastan junailua.

Aamu_040416_IMG_0461

Heräsin auringonnousuun ennen Dresdeniä ja Pirnasta eteenpäin junarata kulkee Elbe-joen vartta aina Tshekkiin saakka. Katselin kaksi tuntia kun ohi lipui tunnelmallisia joenvarsikyliä, siirtolapuutarhoja, kirkontorneja ja komeita linnoja, auringon kivutessa hiljalleen taivaalla. Pehmeässä aamu-usvassa koiriaan ulkoiluttavia ihmisiä, varhaisia lenkkeilijöitä,  yksinäisiä vanhoja miehiä aamuisella joenvarsikävelyllä.

Kyllä minä mieluummin tähän tapaan saavun kohteeseen kuin lentäen. :)

Ja Mr. Karkkipäivä tukkageeleineen oli täällä minua vastassa. :) Edessä runsas viikko prahailua.

.

P.S. Nyt löytyi syy olla vähemmän iloinen älypuhelimen omistaja. >:-( Minä ja Sofié missasimme eilen toisemme Pariisissa koska puhelinten väliset viestit eivät menneet perille. Miksi? Koska jostain käsittämättömästä syystä iPhone haluaa väkisin käyttää viestien välittämiseen Applen omaa iMessage-systeemiä iPhonejen välillä, silloinkin kun ei ole käytettävissä internetverkkoa minkä iMessage-systeemi vaatii. Vaikka olen täpännyt puhelimen asetuksista kohdan ”Lähetä tekstiviestinä kun iMessage ei ole käytettävissä” – siltikään viestit eivät mene perille!! Uskomatonta. Myöskään miehen puhelimeen (iPhone) viestit eivät menneet perille tavallisina tekstareina vaan yhteyden sai vasta iMessagen kautta kun jostain sai wi-fi-yhteyden. On siinä meillä ÄLYKÄS puhelin!! >:-(

Kommentit (18)
  1. Mun täytyy lisätä tuo ei-kaljuuntuva kun kuvailen hiuksiani =DD !!!!
    Mikä tää Praha viikko on , meiltäkii töistä on kolme siellä!

  2. Tuttu ongelma tuo viestien lähtö – kun painat viestiä jonka alla ei lue ’toimitettu’ (eli ei ole lähtenyt) pitkään, pystyt valitsemaan ’lähetä tekstiviestinä’, jolloin viesti lähtee vihreänä eli tavallisena tekstarina :)

    1. Joo näin tein joka viestin jälkeen – eikä Sofié siltikään saanut niitä. :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *