Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tukkageelit by Mr. Karkkipäivä

Tänään blogissa taas pitkästä aikaa vieraskynä: Mr. Karkkipäivä. Innokkaana hiusgeelien käyttäjänä hänestä sai puristettua irti jopa ihan kohtuullisen informatiivisen arvostelun kolmesta eri tyyppisestä geelistä. :)

Mr. Karkkipäivä ja 3 x tukkageeli

”Muotoilen toisinaan hiuksiani. Käytän hiusten asetteluun pääasiassa hiusgeelejä.

En ole aikaisemmin miettinyt erityisen yksityiskohtaisesti, miksi olen päätynyt käyttämään juuri hiusgeelejä. Nyt asiaa hieman pohdittuani tulin siihen tulokseen, että itse asiassa käyttäisin mieluummin hiusvahoja. Mutta en pidä niistä, koska ne tahmaavat hiuksien lisäksi myös kädet, tavalla joka on yksinkertaisesti ärsyttävä. Vaha ei lähde käsistä millään. Minimissään tarvitaan 3-5 pesukertaa. Ja kuten kaikki käsiään pesevät ihmiset tietävät, ei toistuva käsien peseminen ole hyväksi. Näistä syistä käytän mieluusti hiusvahaa aina, jos joku muu asettelee hiukseni. Hiusgeeliä aina silloin kun joudun asettelemaan hiukset itse.

   Hiusgeelit_IMG_2273_2

Tällä kertaa kuvailen kolme hiusgeeliä ominaisuuksineen. En ota mitään kantaa mahdollisiin ainesosiin, lupauksiin tai pakkausten ulkonäköön. Perusvaatimuksena on voimakas pito, koska hiukseni asettuvat helposti juuri siten kuin itse haluavat. Hiustyyppiä tarkemmin analysoimatta se on kuitenkin tumma, paksu, karhea, nopeastikasvava, eikaljuuntuva  ja toivottavasti harmaantuva.

Pidän hiukseni mielellään lyhyinä ja siisteinä, samalla kuitenkin säilyttäen muutaman muotoiluvaihtoehdon. Muotoilutuotteen laitan puolikuiviin tai märkiin hiuksiin. Valintakriteerinä muotoilutuotteissa on oletusarvoisesti vahva pito.

Hiusgeelit_Lavera_IMG_2281

Lavera Styling Gel – miehen inhokki

Laveran Styling Gel (joka ilmeisesti on luonnonkosmetiikkaa) haisee epämiellyttävälle. Geelin koostumus on kuin vanhentuneella (toimitus eli Sanni poisti tästä ihmiseritteeseen viittaavan ilmaisun jonka koki turhan voimakkaaksi blogiinsa :p). Laveran koostumus tulee pakkauksesta ulos epätasaisesti räiskähdellen ja kädentuntuma on myös hieman ikävä. Geeli tuntuu tahmaavan jo ensikosketuksen yhteydessä.

Hiuksiin Lavera asettuu kohtuullisen helposti ja se jättää jälkeensä aavistuksen ilmavan, jopa kuohkean muotoilutuloksen. Lopputulos on ehdottomasti matta. Geelin pito on kohtuullinen, mutta se ei kuitenkaan kykene pitämään hiuksia ojennuksessa, mikäli joku sattuu kampausta hipelöimään. Hiuksista jää hipelöitäessä edelleen tahmaa käsiin, mikä on ärsyttävää.

Päähineen käyttö tämän geelin kanssa on mahdotonta, sillä kampauksesta ei ole sen jälkeen mitään jäljellä. Käytän tätä geeliä ylijäämänä ja tilanteissa, joilla ei ole niin väliä ja joissa muita muotoilutuotteita ei ole saatavilla.

Hiusgeelit_Cutrin_IMG_2275

Cutrin Chooz Memory Styling Gel – ainoa geeli joka kestää paidan pään yli vedon

Cutrinin Chooz Memory Styling Gel:n tuoksussa on hieman liimaa ja viinikumia. Koostumus on Laveraa merkittävästi tasalaatuisempi ja miellyttävämpi. Geeli tulee pakkauksesta ulos tasaisesti ja sitä on helppo annostella sopiva määrä. Joskin kaikkia geelejä tulee lähtökohtaisesti annosteltua enemmän kuin olisi tarpeen.

Cutrin on helppo ja luonteva hieroa kämmeniin ja sitä kautta hiuksiin, joiden muotoilu onnistuu myös helposti. Lopputuloksena (liiallisesta annostelusta johtuen) on kuitenkin usein jähmettynyt wet-look. Kyseessä on puolikirkas viimeistely. Geelin pitävyys on erinomainen, eikä se hämmentynyt pienestä hiusten käpelöinnistä. Muotoilu on helppo korjata, eivätkä kädet tahmaannu toimenpiteen aikana kuten Laveran tapauksessa. Ilmeisesti geelissä on myös jotain keinoälyä tai muistikapasiteettia, sillä se tuntuu pakottavan hiukset alkuperäisen muotoilun mukaiseen järjestykseen jopa päähineen käytön jälkeen. Käytän tätä geeliä oikeastaan ihan mielelläni.

Hiusgeelit_Bedhead_IMG_2278

Tigi Bed Head Power Play Firm Finish Gel miehen suosikki

Tigin Bed Head For Men –sarjan Power Play Firm Finish Gel on kolmikon ehjin kokonaisuus. Sen tuoksussa on jopa häivähdys parfumoitua suihkugeeliä tai halvempaa eau de toilette/parfume -ominaisuuksia, jotka eivät kuitenkaan kestä hiuksissa kuudesta kahdeksaan tuntia. Koostumukseltaan geeli on tasainen ja antaa kädellä (tirsk) voimakkaan vaikutelman.

Tahmaavuus on keskivertoa, mutta kuitenkin hallittavissa normaalein toimenpitein. Geeli levittyy hiuksiin hyvin ja tasaisesti. Muotoilutulos on enemmän wet kuin dry. Luonnehdin sitäkin kuitenkin puolikiiltäväksi. Tigin pito on itselleni riittävä ja sen uudelleenmuotoiltavuus on myös kohtuullinen. Valitsen tämän tuotteen silloin kun oikeasti haluan käyttää parempaa geeliä (vaikka ei tämä nyt sinällään mikään high end ole).

Tigin kokonaisuus  on paras tästä kolmikosta.”

Kiitos mister. :)

Käyttääköhän muuten naiset juuri ollenkaan geeliä…? Onko tämä tuoteryhmä lähes yksinomaan miesten käytössä..?

Lavera ja Cutrin ovat blogin kautta saatuja, Bed Head miehen itsensä ostama.

*

Off topic loppuun: tämän vuoksi rakastan junailua.

Aamu_040416_IMG_0461

Heräsin auringonnousuun ennen Dresdeniä ja Pirnasta eteenpäin junarata kulkee Elbe-joen vartta aina Tshekkiin saakka. Katselin kaksi tuntia kun ohi lipui tunnelmallisia joenvarsikyliä, siirtolapuutarhoja, kirkontorneja ja komeita linnoja, auringon kivutessa hiljalleen taivaalla. Pehmeässä aamu-usvassa koiriaan ulkoiluttavia ihmisiä, varhaisia lenkkeilijöitä,  yksinäisiä vanhoja miehiä aamuisella joenvarsikävelyllä.

Kyllä minä mieluummin tähän tapaan saavun kohteeseen kuin lentäen. :)

Ja Mr. Karkkipäivä tukkageeleineen oli täällä minua vastassa. :) Edessä runsas viikko prahailua.

.

P.S. Nyt löytyi syy olla vähemmän iloinen älypuhelimen omistaja. >:-( Minä ja Sofié missasimme eilen toisemme Pariisissa koska puhelinten väliset viestit eivät menneet perille. Miksi? Koska jostain käsittämättömästä syystä iPhone haluaa väkisin käyttää viestien välittämiseen Applen omaa iMessage-systeemiä iPhonejen välillä, silloinkin kun ei ole käytettävissä internetverkkoa minkä iMessage-systeemi vaatii. Vaikka olen täpännyt puhelimen asetuksista kohdan ”Lähetä tekstiviestinä kun iMessage ei ole käytettävissä” – siltikään viestit eivät mene perille!! Uskomatonta. Myöskään miehen puhelimeen (iPhone) viestit eivät menneet perille tavallisina tekstareina vaan yhteyden sai vasta iMessagen kautta kun jostain sai wi-fi-yhteyden. On siinä meillä ÄLYKÄS puhelin!! >:-(

Kommentit (18)

 1. milipili

  Mun täytyy lisätä tuo ei-kaljuuntuva kun kuvailen hiuksiani =DD !!!!
  Mikä tää Praha viikko on , meiltäkii töistä on kolme siellä!

 2. oonakp

  Tuttu ongelma tuo viestien lähtö – kun painat viestiä jonka alla ei lue ’toimitettu’ (eli ei ole lähtenyt) pitkään, pystyt valitsemaan ’lähetä tekstiviestinä’, jolloin viesti lähtee vihreänä eli tavallisena tekstarina :)

  • Sanni

   Joo näin tein joka viestin jälkeen – eikä Sofié siltikään saanut niitä. :(

 3. Teehoo

  Kyllä naiset käyttää geeliä. Ainakin vähän kun hiuslaatu on jumalaton pörrökikkura.
  Pysyy ainakin hetken kiharat kiharoina eikä pörrönä. Tosin ongelmaksi tulee se, että suurin osa geeleistä jättää hiuksen sellaiseksi geelikoppuraksi, tai sitten ei tee mitään. Mutta koppura versus kasa pörröä niin kyllä se koppura vie voiton. Toisinaan.

 4. tanjasofia

  Minä käytän geeliä päivittäin! :D Hiuslaatuni on paksu puoliluonnonkihara ja aina pesun jälkeen todella ”pörrökarvainen” eli yksittäisiä kiehkuroita nousee ärsyttävästi päälaelta. Geelillä saan hiukset tasaisen näköisiksi eikä kikkuroita nouse ylöspäin :)Lakka ei pidä näitä itsepäisiä hiuksia siistinä koko päivää. Käytän lakkaa ainoastaan jos teen kiharoita tai jotain kampausta.

 5. Veera

  Mie oon ihan tässä viime aikoina löytänyt geelit omaan hiusrutiiniin mukaan. Kävin Yhdysvalloissa ja sieltä mukaan tarttui eri merkkien luonnonkiharan tukan muotoiluun tarkoitettuja geelejä. Levitän pienen määrän melko märkään tukkaan (kiharat ei ole vielä kerennyt rueta pörrööntymään) ja föönään diffuuserin kanssa tai annan kuivua itsekseen (jos ei muutamaan tuntiin tarvitse olla lähdössä minnekään :D). Joskus hiuksista tulee rapsakat, jos geeliä on lipsahtanut liikaa. Rapsakkuus kuitenkin yleensä häviää kun hiuksia puristelee vähän käsillä. Mulla ainakin geelin kanssa kiharat pysyy paremmin eroteltuina, eikä tukka mene pörröiseksi pariin päivään :)

  • Sanni

   Tämähän oli kiinnostava pointti mikä parissakin kommentissa tuli esiin, eli geeli pitää hiukset vähemmän pörröisenä kuin muut kiinnittävät muotoilutuotteet :) Mä olen aina vain mieltänyt geelin kovettavana koppuraisuuden ja just sellaisen rapsakkuuden tuojana, mutta varmasti just oikealla annostelulla on merkittävä rooli :)

 6. Liina

  Mun mies vihaa kanssa kaikkea tahmeata, joten oli hauskaa luettavaa!

  Olen itse käyttänyt todella kauan sellaisia ohuita geelejä föönaukseen. Esim. KMS Add Volume Volumizing Spray, joka on tosin niin paksua että suihkutan sen käsiin. Jostain syystä tykkään niistä enemmän kuin muotovaahdoista.

 7. Aurinkofriikki

  Moikka! Kommentti ei liity tähän juttuun, mutta pystysitkö suosittelemaan jotain hyvää luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa joka suojaisi ja ruskettaisi samalla? :) Olen aikaisemmin käyttänyt Nivean aurinkovoiteita, jotka olen todennut tosi hyväksi! Garnierit ovat olleet liian suojaavia eivätkä ole ruskettaneet ihoa ollenkaan :D Nyt haluaisin ostaa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita, sillä olen siirtynyt kokonaan luonnonkosmetiikkaan!

  • Sanni

   pystysitkö suosittelemaan jotain hyvää luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa joka suojaisi ja ruskettaisi samalla? :)

   Hei Aurinkofriikki! Valitettavasti en pysty suosittelemaan kysymäsi kaltaista tuotetta, en tiedä onko sellaista ylipäänsä olemassa niin luonnon- kuin normikosmetiikankaan puolella. Tulkitsin, että tarkoitat suojakertoimellista itseruskettavaa..? Jos sellaisia on niin en ole sellaisiin vielä törmännyt :)

   Kommentissasi taidat puhua tavallisista aurinkosuojavoiteista, mutta nehän eivät rusketa vaan päinvastoin suojaavat ihoa ruskettavalta UV-säteilyltä. Iho voi siis ruskettua kahdella mekanismilla: UV-säteilyn vaikutuksesta tai itseruskettavissa voiteissa käytetyn DHA:n vaikutuksesta. Jos tavoitteena on mahdollisimman vahva rusketus, on valittava alhainen suojakerroin (mikä taas ei tue ihon terveyttä) ja/tai käytettävä öisin itseruskettavia voiteita. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä voimakkaammin se suodattaa UV-säteilyä –> sitä hitaammin iho ruskettuu. Eli jos laitat SPF 30-50 -voidetta, iho ruskettuu huomattavasti hitaammin kuin jos käytät SPF 6, 8 tai 10 -voidetta. Alhaisemmilla suojakertoimilla iho saa myös suuremman annoksen UV-säteilyn negatiivisia vaikutuksia.

 8. Tara

  Tuleeko blogiin Praha-vinkkejä? Itse olen lähdössä sinne 10.5. ^_^

  • Sanni

   Katsotaan :) Jotain Praha-fiiliksiä ainakin :)

 9. Myy / Nutturapää

  Misterille vinkkinä, että kannattaa hieroa niihin vahaisiin käsiin nestemäistä käsisaippuaa ENNEN kuin kastelee ne. Sitten vettä sekaan ja vaahdotus, niin tahma lähtee ja pärjää sillä yhdellä pesukerralla. :) Sama toimii hyvin myös hiusöljyjen yms. kanssa.

  • Sanni

   Vinkki välitetty :) Toivottavasti ottaa onkeen ^_^

 10. Arlene

  Mahtavaa taas lukea Misterin kirjoituksia :D Nää on aivan loistavia :)
  Meikäläinen ei ole geeliä käyttänyt enää moneen vuoteen. Yksinkertaisesti siitä syystä ettei mulla ole tarvetta, kun hiukset on näin pitkät. Sillon kun mulla oli parin sentin mittaiset hiukset, niin muotoilin aina hiukset geelillä ylös. Sitten kun aloitin hiustenkasvatusprojektin ja hiukset olivat polkkamittaiset, putsasin häröhiukset hörhöttämästä geelillä. Nykyään hiukset on jo niin pitkät, että harjaaminen hoitaa hörhötyshiukset siistiksi :)
  Varmasti otan geelin käyttöön uudestaan. Sitten joskus kun palaan lyhyeen hiustyyliin :)

 11. Parhautta

  Näin usean miehen kanssa asuvana ;)olen huomannut, että meiltä löytyy nirsoja vahan käyttäjiä. Monenlaista purkkia on ollut testissä ja käytössä. Parhaan loppuessa käydään toisinaan kiistaa siitä, kenen purkki viimekädessä on, kuka sen on ostanut ja kuka tuhlannut.
  Itse lainaan toisinaan heidän purkkejaan taltutaakseni suoran tukan jakauksesta iloisesti nousevat pystyhaivenet joihin ei mikään muu toimi. Siinö paras vaha voittaa huonommat ja huonoinkin vaha kaikki geelit.
  Näitä Mr Karkkipäivän juttuja on todella hauska lukea. Tyyli ja kieli ovat niin kohdallaan! Viihdyin. Toivottavasti silloin jatkossakin saamme niitä lukea.

 12. Juli

  Onko Mr. Karkkipäivä kokeillut spray-vahoja? Ostin joskus laivalta Klippoteketin spray-vahan ja voi pojat se oli hyvä! Äsken suoritin pikaisen googletuksen, jonka perusteella näyttäisi siltä, että se kuuluu edelleen valikoimiin, joskaan en ainakaan lähi-Sokoksella ole nähnyt. Myös Fudgen Matte head -vaha on hyvä ja epätahmaava, sitä käytin yleensä aina, kun hiukset olivat vielä lyhyet. Ja siitä muuten tapeltiin veljen kanssa, että saanko käyttää sitä vahaa, kun äiti kuulemma oli sen nimenomaan hänelle ostanut. Voi murrosikä <3

  • Sanni

   Onko Mr. Karkkipäivä kokeillut spray-vahoja?

   En usko, en ainakaan muista koskaan nähneeni sellaista meillä :) Perusgeelejä tai joskus harvoin vahoja se käyttää. Vinkkaanpa hänelle tuosta Klippon tuotteesta jos se vaikka olisikin mieleen :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.