Tsekkaa tämä: luonnonkosmetiikan kosteuttava pohjustaja

Kevään ”Zuii-sarjan” viimeisessä osassa lähemmän tarkastelun alla meikkivoide – ja yllättäen loistavaksi osoittautunut luonnonkosmetiikan meikinpohjustusvoide.

Zuii_Meikki_IMG_5038

Zuii-look:

Meikkivoide sävyssa Natural Medium

Poskilla luomiväri Rose Mist

Luomilla vaaleita sävyjä Radiance-paletista, kultaa Sunset-duosta ja solo-luomivärit Tawney ja Rose Mist

Huulilla Sheerlips-huulipuna sävyssä Dahlia

Zuii_meikit_IMG_6647

Okraista kultaa ja kullanruskeaa yhdistävä Sunset-duo on sinisilmäisten varmoja nakkeja. Sävyt sopivat myös upeasti tummanruskeille silmille.

Tawney on ”likainen taupe” eli sellainen vähän kellertävämpi taupe-ruskea.

Rose Mist on kultaan taittava pinkkipersikka, toimii loistavasti myös poskipunana.

Zuii_Sheerlips_Dahlia

Sheerlips-punat ovat kosteuttavampia ja ohuempikoostumuksellisia kuin Zuiin perushuulipunat. Sheerlipsit eivät kuitenkaan ole niin rasvaisia kuin vaikkapa Laveran Brilliant Care -punat.

Tykkään Sheerlips-koostumuksesta enemmän kuin Zuiin peruspunasta, ne ovat aavistuksen kuivakoita.

Zuii_meikkivoide_primer

Sitten pohjan tehokaksikko.

Kuten Hauschka-meikkivoiteen arvostelussa jo totesin, nyt alkaa löytyä näitä Laveralle pärjääviä, hyviä luonnonkosmetiikan meikkivoiteita. :) Zuiin meikkipuuteri ei oikein ollut mun juttu, vaikka muuten puuterimaista meikkipohjaa suosinkin, mutta Zuiin meikkivoide – kyllä, kiitos! :)

Koostumus on kosteuttavan tuntuinen ja jättää ihon kauniin kuulaaksi, juuri sellaiseksi vähän kasteiseksi mistä tykkään. Ei kiiltäväksi, se on eri asia. ;) Peittoaste on läpikuultava, sanoisin, että kevyin kolmikosta Hauschka, Lavera ja Zuii.

Entäs primer? Ensimmäinen kohtaamani luonnonkosmetiikan meikinpohjustaja kasvoille. Siitä lisää alempana, höpistään ensin meikkivoideosuus.

Hauschka_Zuii_Lavera_swatch_vertaus

Sävyvertailua: Hauschkan ja Laveran vaaleimmat meikkivoidesävyt vs. Zuiin Natural Medium. Hauschka on selvästi neutraalein ja Zuii punertavin. Kasvoillani nämä kaikki kolme näyttävät kuitenkin yhtä sopivilta ja luonnollisilta.

Sain valita minulle sopivan sävyn viidestä näytteestä, jotka lähetettiin minulle ennen varsinaista testituotelähetystä. Näytteet olivat sävyistä Olive Light, Natural Fair, Natural Medium, Beige Fair, ja Beige Medium. Nettisivun kuvien perusteella olisin veikannut Olive Lightin sopivan minulle parhaiten, mutta se olikin liian vaalea. Myös Natural Fair oli liian vaalea, Beige Fair ja Medium taas liian tummia.

Jäljelle jäi Natural Medium, joka on sävyistä neutraalein. Muiden Zuii’den rinnalla se ole yhtään punertava, mutta Laveran ja Hauschkan seurassa mitä selvimmin.

Zuii_Meikkivoidesavyt

Maahantuojan nettikaupan sivuilla oleva sävykartta ei anna ihan oikeaa kuvaa sävyjen tummuusasteista toisiinsa nähden. Esimerkiksi Natural Fair näyttää sävykartassa paljon tummemmalta kuin onkaan.

Kokemukseni mukaan Zuiilta löytyvät kuitenkin luonnonkosmetiikkamerkkien vaaleimmat meikkivoidesävyt. Olive Light esimerkiksi on huomattavasti Laveran, Hauschkan ja Santen vaaleimpia sävyjä vaaleampi. Light Rosen ja Porcelainin pitäisi käsitykseni mukaan olla vieläkin vaaleampia (en ole nähnyt niitä livenä).

Zuii_meikki_IMG_5039

Pinta on kyllä kaunis. :)

Etenkin, kun sen levittää primerin päälle.

Zuii Primer

Miten luonnonkosmetiikan pohjustaja oikein toimii, kun siinä ei voi olla kestoa pidentäviä silikoniyhdisteitä?

Zuiin primerin toimintaidea onkin ihan muu kuin varsinaisesti kiinnittää meikki. Se on itse asiassa kevyt kosteustuote, joka valmistelee ihon meikkivoidetta varten täyttämällä ihon pinnan janon tarpeen juuri ennen meikin levitystä. Kun ihon pinnan kuivuus on poistettu kevyellä, vähärasvaisella tuotteella välittömästi ennen meikin levitystä, meikki levittyy optimaalisesti, sillä se ei takerru kuiviin kohtiin.

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden heikkona kohtanahan on levittyvyys, niistä puuttuessa levittyvyyttä helpottavia synteettisiä liukastajia. Tällaisia liukastajia ei ole (ainakaan toistaiseksi) ollut mahdollista valmistaa luonnonkosmetiikan keinoin. Jos ihon pinnassa on vähänkään kuivuutta, luonnonkosmetiikan meikkivoide tarraa heti kiinni kuiviin kohtiin ja tuloksena on epätasainen, kuivakan näköinen pinta. Tähän tyyliin (kuvissa luonnonkosmetiikan BB-voide).

Zuii_meikki_IMG_5035

Rose Mist -kombo poskilla ja luomivaossa = tykkään.

Eikö kevyt kosteusvoide sitten aja samaa asiaa kuin Zuiin primer? kysytte.

Kenties. Koostumuksesta riippuen jotkut varmasti toimivatkin samaan tapaan. Zuiin primerin koostumus on kehitetty nimenomaan meikin alle, eli se sisältää optimaalisessa suhteessa vettä, rasvoja ja humektantteja. Liian rasvainen voide vaikuttaa päinvastaisella tavalla liuottaen meikkiä irti.

Olen käyttänyt Zuiin pohjustajaa nyt pari kuukautta ja koen ehdottomasti, että se on parantanut kaikkien luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden levittyvyyttä. Tuotetta voi mainiosti käyttää myös yksinään kosteustuotteena, mutta itse olen laittanut sitä päivävoiteen päälle. Primerista jää iholle todella miellyttävän tuntuinen sileä pinta. Se myös tuo iholle kevyttä kuultoa (ja lupaa tasoittaa ihon sävyä, mitä itse en kylläkään allekirjoita. Tuote on vaaleaa emulsiota vailla mitään sävyä).

Zuii Flora Foundation Primerille siis täältä isot peukut! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä silmämeikki Sunset-duolla.

Zuii_Sunset

Liikkuvalla luomella duon okrakulta, luomivaossa kullanruskea.

.

Hintatietoja:

Meikkivoide 40,50€ / 30 ml

Primer 32,25€ / 30 ml (valikoimassa on myös sävyä korjaavia CC-pohjustajia)

Luomiväriduo 31,20€ / 3,5 g

Solo-luomiväri 24,80€ / 1,5 g

Sheerlips-huulipuna 28,50€ / 2 g

Kommentit (26)
 1. ei hitsi, ihan mielettömän kaunis ja hehkeä look (no, kaunis ja hehkeä on tietty kantajansakin, kaikkea kunniaa ei voi laittaa meikille ^^) ryntäisin hiplaamaan zuiin tuotteita jos olisi parempi rahatilanne… ihana olisi nähdä keväisiä raikkaita/värikkäitä meikkilookeja enemmänkin! :)

  1. Kiitos anonymous :) Zuiin tuotteisiin ei tosiaan turhan usein törmää missään jälleenmyyjillä, niitä on joissain ekokaupoissa ja hoitoloissa.

   Jälleenmyyjälistaus löytyy täältä:

   http://zuiiorganic.fi/lahin-jalleenmyyjasi

   Nyt taitaa jäädä meikkilookkien postaus seuraavan kuukauden ajaksi kokonaan, kun olen reissun päällä. Ellen nyt sitten intoudu käymään meikkauksessa vaikka jonkun kaupungin MAC-pisteellä…! ^_^

 2. Mähän rakastan tuota primeriä. Sain sen viime kesänä testiin ja se oli pintakuivalle iholleni rakkautta ensi silmäyksellä. Olen ostanut jo uuden pullon. Mietin omassa postauksessani sitä, että INCI:n puolesta tolla voisi jopa korvata seerumin tarpeen lyhyellä reissulla.

  1. Kiva kuulla että sullakin on toiminut! :) Samaa mietin itsekin, että kävisi varmasti seerumistakin. Kerrassaan tosi hyvä tuote, ei voi muuta sanoa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *