Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tsekkaa tämä: luonnonkosmetiikan kosteuttava pohjustaja

Kevään ”Zuii-sarjan” viimeisessä osassa lähemmän tarkastelun alla meikkivoide – ja yllättäen loistavaksi osoittautunut luonnonkosmetiikan meikinpohjustusvoide.

Zuii_Meikki_IMG_5038

Zuii-look:

Meikkivoide sävyssa Natural Medium

Poskilla luomiväri Rose Mist

Luomilla vaaleita sävyjä Radiance-paletista, kultaa Sunset-duosta ja solo-luomivärit Tawney ja Rose Mist

Huulilla Sheerlips-huulipuna sävyssä Dahlia

Zuii_meikit_IMG_6647

Okraista kultaa ja kullanruskeaa yhdistävä Sunset-duo on sinisilmäisten varmoja nakkeja. Sävyt sopivat myös upeasti tummanruskeille silmille.

Tawney on ”likainen taupe” eli sellainen vähän kellertävämpi taupe-ruskea.

Rose Mist on kultaan taittava pinkkipersikka, toimii loistavasti myös poskipunana.

Zuii_Sheerlips_Dahlia

Sheerlips-punat ovat kosteuttavampia ja ohuempikoostumuksellisia kuin Zuiin perushuulipunat. Sheerlipsit eivät kuitenkaan ole niin rasvaisia kuin vaikkapa Laveran Brilliant Care -punat.

Tykkään Sheerlips-koostumuksesta enemmän kuin Zuiin peruspunasta, ne ovat aavistuksen kuivakoita.

Zuii_meikkivoide_primer

Sitten pohjan tehokaksikko.

Kuten Hauschka-meikkivoiteen arvostelussa jo totesin, nyt alkaa löytyä näitä Laveralle pärjääviä, hyviä luonnonkosmetiikan meikkivoiteita. :) Zuiin meikkipuuteri ei oikein ollut mun juttu, vaikka muuten puuterimaista meikkipohjaa suosinkin, mutta Zuiin meikkivoide – kyllä, kiitos! :)

Koostumus on kosteuttavan tuntuinen ja jättää ihon kauniin kuulaaksi, juuri sellaiseksi vähän kasteiseksi mistä tykkään. Ei kiiltäväksi, se on eri asia. ;) Peittoaste on läpikuultava, sanoisin, että kevyin kolmikosta Hauschka, Lavera ja Zuii.

Entäs primer? Ensimmäinen kohtaamani luonnonkosmetiikan meikinpohjustaja kasvoille. Siitä lisää alempana, höpistään ensin meikkivoideosuus.

Hauschka_Zuii_Lavera_swatch_vertaus

Sävyvertailua: Hauschkan ja Laveran vaaleimmat meikkivoidesävyt vs. Zuiin Natural Medium. Hauschka on selvästi neutraalein ja Zuii punertavin. Kasvoillani nämä kaikki kolme näyttävät kuitenkin yhtä sopivilta ja luonnollisilta.

Sain valita minulle sopivan sävyn viidestä näytteestä, jotka lähetettiin minulle ennen varsinaista testituotelähetystä. Näytteet olivat sävyistä Olive Light, Natural Fair, Natural Medium, Beige Fair, ja Beige Medium. Nettisivun kuvien perusteella olisin veikannut Olive Lightin sopivan minulle parhaiten, mutta se olikin liian vaalea. Myös Natural Fair oli liian vaalea, Beige Fair ja Medium taas liian tummia.

Jäljelle jäi Natural Medium, joka on sävyistä neutraalein. Muiden Zuii’den rinnalla se ole yhtään punertava, mutta Laveran ja Hauschkan seurassa mitä selvimmin.

Zuii_Meikkivoidesavyt

Maahantuojan nettikaupan sivuilla oleva sävykartta ei anna ihan oikeaa kuvaa sävyjen tummuusasteista toisiinsa nähden. Esimerkiksi Natural Fair näyttää sävykartassa paljon tummemmalta kuin onkaan.

Kokemukseni mukaan Zuiilta löytyvät kuitenkin luonnonkosmetiikkamerkkien vaaleimmat meikkivoidesävyt. Olive Light esimerkiksi on huomattavasti Laveran, Hauschkan ja Santen vaaleimpia sävyjä vaaleampi. Light Rosen ja Porcelainin pitäisi käsitykseni mukaan olla vieläkin vaaleampia (en ole nähnyt niitä livenä).

Zuii_meikki_IMG_5039

Pinta on kyllä kaunis. :)

Etenkin, kun sen levittää primerin päälle.

Zuii Primer

Miten luonnonkosmetiikan pohjustaja oikein toimii, kun siinä ei voi olla kestoa pidentäviä silikoniyhdisteitä?

Zuiin primerin toimintaidea onkin ihan muu kuin varsinaisesti kiinnittää meikki. Se on itse asiassa kevyt kosteustuote, joka valmistelee ihon meikkivoidetta varten täyttämällä ihon pinnan janon tarpeen juuri ennen meikin levitystä. Kun ihon pinnan kuivuus on poistettu kevyellä, vähärasvaisella tuotteella välittömästi ennen meikin levitystä, meikki levittyy optimaalisesti, sillä se ei takerru kuiviin kohtiin.

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden heikkona kohtanahan on levittyvyys, niistä puuttuessa levittyvyyttä helpottavia synteettisiä liukastajia. Tällaisia liukastajia ei ole (ainakaan toistaiseksi) ollut mahdollista valmistaa luonnonkosmetiikan keinoin. Jos ihon pinnassa on vähänkään kuivuutta, luonnonkosmetiikan meikkivoide tarraa heti kiinni kuiviin kohtiin ja tuloksena on epätasainen, kuivakan näköinen pinta. Tähän tyyliin (kuvissa luonnonkosmetiikan BB-voide).

Zuii_meikki_IMG_5035

Rose Mist -kombo poskilla ja luomivaossa = tykkään.

Eikö kevyt kosteusvoide sitten aja samaa asiaa kuin Zuiin primer? kysytte.

Kenties. Koostumuksesta riippuen jotkut varmasti toimivatkin samaan tapaan. Zuiin primerin koostumus on kehitetty nimenomaan meikin alle, eli se sisältää optimaalisessa suhteessa vettä, rasvoja ja humektantteja. Liian rasvainen voide vaikuttaa päinvastaisella tavalla liuottaen meikkiä irti.

Olen käyttänyt Zuiin pohjustajaa nyt pari kuukautta ja koen ehdottomasti, että se on parantanut kaikkien luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden levittyvyyttä. Tuotetta voi mainiosti käyttää myös yksinään kosteustuotteena, mutta itse olen laittanut sitä päivävoiteen päälle. Primerista jää iholle todella miellyttävän tuntuinen sileä pinta. Se myös tuo iholle kevyttä kuultoa (ja lupaa tasoittaa ihon sävyä, mitä itse en kylläkään allekirjoita. Tuote on vaaleaa emulsiota vailla mitään sävyä).

Zuii Flora Foundation Primerille siis täältä isot peukut! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä silmämeikki Sunset-duolla.

Zuii_Sunset

Liikkuvalla luomella duon okrakulta, luomivaossa kullanruskea.

.

Hintatietoja:

Meikkivoide 40,50€ / 30 ml

Primer 32,25€ / 30 ml (valikoimassa on myös sävyä korjaavia CC-pohjustajia)

Luomiväriduo 31,20€ / 3,5 g

Solo-luomiväri 24,80€ / 1,5 g

Sheerlips-huulipuna 28,50€ / 2 g

Kommentit (26)

 1. anonymous

  ei hitsi, ihan mielettömän kaunis ja hehkeä look (no, kaunis ja hehkeä on tietty kantajansakin, kaikkea kunniaa ei voi laittaa meikille ^^) ryntäisin hiplaamaan zuiin tuotteita jos olisi parempi rahatilanne… ihana olisi nähdä keväisiä raikkaita/värikkäitä meikkilookeja enemmänkin! :)

  • Sanni

   Kiitos anonymous :) Zuiin tuotteisiin ei tosiaan turhan usein törmää missään jälleenmyyjillä, niitä on joissain ekokaupoissa ja hoitoloissa.

   Jälleenmyyjälistaus löytyy täältä:

   http://zuiiorganic.fi/lahin-jalleenmyyjasi

   Nyt taitaa jäädä meikkilookkien postaus seuraavan kuukauden ajaksi kokonaan, kun olen reissun päällä. Ellen nyt sitten intoudu käymään meikkauksessa vaikka jonkun kaupungin MAC-pisteellä…! ^_^

 2. JonnaH.

  Mähän rakastan tuota primeriä. Sain sen viime kesänä testiin ja se oli pintakuivalle iholleni rakkautta ensi silmäyksellä. Olen ostanut jo uuden pullon. Mietin omassa postauksessani sitä, että INCI:n puolesta tolla voisi jopa korvata seerumin tarpeen lyhyellä reissulla.

  • Sanni

   Kiva kuulla että sullakin on toiminut! :) Samaa mietin itsekin, että kävisi varmasti seerumistakin. Kerrassaan tosi hyvä tuote, ei voi muuta sanoa :)

 3. Tiltu

  Mulla tuo Zuii jättää mielettömän epätasaisen ja-määräisen pinnan, johtuu kuivasta ihosta :(
  Harmi että tuo primer on niin kallis! Ostaisin kyllä sen, jos olisi hintansa väärti, mutta harmittaa jo 40eur törsääminen meikkivoiteeseen, joka ei toimi mulla. Edes kesällä kun iho on paremmassa kunnossa kuin talvella.

  • Sanni

   Voithan kokeilla ottaa yhteyttä Zuiin maahantuojaan ja pyytää jos heillä olisi lähettää näytettä primerista? Kyseessä on lämminhenkinen, mukava perheyritys :) Voisin kuvitella että he mielellään palvelisivat sinua tilanteessasi näin.

   • Tiltu

    Täytyy tehdä niin :)
    Kyllähän tuota meikkivoidettakin ensin testattiin mun kasvoille ja silti ostin sitä.
    Itse testaaminen on varmaankin eri juttu sitten. Epämiellyttävänä yllärinä kun tuli meikkivoiteen kohdalla mulle vielä sekin, että työstöaikaa ei ole käytännössä ollenkaan, murustuminen ja voiteen vajoaminen huokosiin. Levitettäessä voide on kuin hammastahnaa :D
    Eilen tosin oli pakko testata niin, että laitoin Lolon Silk-pohjaa alle ja meikkivoiteen päälle. Mineraali hitusen täytti huokosia, niin voide ei kasautunut sinne. Ehkä tällä keinoin saan tuon käytettyä pois.

    • Sanni

     Epämiellyttävänä yllärinä kun tuli meikkivoiteen kohdalla mulle vielä sekin, että työstöaikaa ei ole käytännössä ollenkaan

     Oliko Zuii siis ensimmäinen kokemuksesi luonnonkosmetiikan meikkivoiteista..? Tuo työstöongelma on käytännössä kaikkien (ainakin mun kohtaamien) luonnonkosmetiikan nestemäisten meikkipohjien vaiva. Luonnon öljyt kun alkavat välittömästi imeytymään ihoon, toisin kuin synteettiset liukastajat, joten luonnon ainesosilla on hankala saada luotua sellaista koostumusta, joka jättäisi työstöaikaa :/ Mitä kosteampi iho alla, sitä enemmän jää pelivaraa, kun öljyt eivät ihan heti imeydy.

 4. Linda

  Rakastan Zuiin primeria! :) Käytin sitä myös ihan vaan kosteustuotteena, riippumatta siitä meikkasinko. Tosin mulla toimi ihan kaikkein parhaiten nimenomaan sen puuterisen meikkipohjan alla. Talviaikaan todella hyvä tuote, kun kuivaihoisena juurikin on ongelmaa meikkipohjien levittyvyyden kanssa. :)

  • Sanni

   Mulla primer ei harmillisesti auttanut Zuiin meikkipuuterin tekemään kuivakkaan pintaan. Mutta voidemaisten meikkipohjien kanssa napakymppi! :)

 5. Jonttu

  Mietin sitä, että näyttääkö nude-alarajaus vähän luonnottomalta mielestäsi tummasilmäisellä kuin sinisilmäisellä? Kun itselleni kokeilin, ja se vain jotenkin liikaa hyppäsi vaaleana sieltä silmään. Sinulle se taas sopii erinomaisesti.

  • Sanni

   Luulen, että kyse on vain siitä, ettet ole tottunut nude-rajaukseen :) Tietysti, jos ihokin on tosi ruskea, niin silloin nude-rajaus on valittava ihon sävyn mukaan, eli liian vaalea rajaus varmasti pomppaakin luonnottomana silmään.

 6. Lurjus

  Sopiiko tuo Rose Mist myös ruskeille silmille? Onko sävy lämmin vai viileä?

  • Sanni

   Sopii ruskeille, sävy on lämmin.

 7. Henkku

  Soveltuuko lilylolon peiteväri nude sinulla myös kesällä ruskettuneella iholla? Lähinnä mietin siis tummien silmänalusten peittoa. Vai olisiko caramel parempi match?

  • Sanni

   En ole käyttänyt Nudea enää pariin vuoteen, olen niin ihastunut Estee Lauderin peiteaineeseen joka sopii myös huultenympäryksille, toisin kuin Lolo. Helpompi käyttää vain yhtä peiteainetta koko kasvoilla. Caramel-sävyä en valitettavasti ole nähnyt livenä, joten en osaa sanoa siitä mitään.

 8. AnniK

  Hei, oletko kokeillut aloe vera geeliä pohjustajana? Ulkomaisista blogeista olen tämän idean bongannut useastikin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi itse testata.

  • Sanni

   En ole kokeillut, kiinnostava idea :) Aloe vera -geelihän on tosi kevyttä ja rasvatonta mutta samalla kosteuttavaa.

 9. kirsi

  HEI Sanni :)
  mietin tässä oikeaa zuii meikkivoiteen sävyä itselleni. Käytän lily lolota talvella warm peach/in the buff sävyä ja kesällä in the buff sävyä.
  Miten luulet että se sopii rasvoittuvalle iholle?

  • Sanni

   Hei Kirsi! En valitettavasti tunne Zuiin meikkipohjien sävyjä henkilökohtaisesti, olen nähnyt livenä vain nuo muutamat samplet jotka sain testiin. En ikävä kyllä osaa verrata niitä Lily Lolon sävyihin, tai voin vain sanoa että Warm Peach ja In The Buff sopivat omalle iholleni paremmin kuin mikään testiin saamistani Zuii-sävyistä.

   Mineraalimeikkipohja sopiii rasvoittuvalle iholle Zuiita paremmin, koska se on täysin öljytön.

 10. Kati

  Hei!

  Voisitkohan auttaa minua?

  Minkä meikkivoiteen uskoisit sopivan minulle, kun minulla on t-alueelta voimakkaasti rasvoittuva ja hyvin vaalea iho (ei rusketu vaan punoittaa auringon jälkeen). Ihossa on lisäksi hieman vanhoista epäpuhtauksista punaisia pikkuriikkisiä finniarpia otsassa ja punoitusta ympäri poskia (ei ihan couperosaa, mutta erottuu vaaleasta naamastani), jonka haluan mielelläni peittää.

  Olen käyttänyt Lumenen Natural Coden Matt makeup -meikkivoiteen sävyä 10. Vanilla (vaalein), mutta haluaisin siirtyä luonnonkosmetiikkaan.

  Mádaran sävyttävä päivävoide Moonflower Rose beige oli itselleni liian tumma.

  • Sanni

   Hei Kati!

   Hyvin vaaleita sävyjä löytyy esimerkiksi Make Up Storelta, Clarinsilta ja L’Orealilta. Rasvoittuvalle iholle valitsisin kestomeikkivoiteen, ja sellaisia ovat esimerkiksi L’Orealin Infallible ja Clarinsin Everlasting, ovat myös peittäviä. Rimmelin Lasting Finish Nude 25 H -meikkivoide on ollut kovasti tykätty kosmetiikkabloggaajien keskuudessa, sekin voisi sopia sinulle ja sieltä löytyy vaaleita sävyjä. Itselläni ei ole siitä kokemusta, mutta esim. täältä löydät lisätietoa:

   http://www.tyttoilmanhelmikorvakorua.com/2015/05/rimmel-lasting-finish-nude-25hr.html

 11. Iida

  Hei Sanni!

  Kiinnostuin luonnokosmetiikasta jonkin aikaa sitten ja nyt olen googlaillut ja miettinyt mistä meikkivoiteesta aloittaisin kokeilun. Minulla on rasvoittuva, välillä pintakuiva iho jossa on leuan alueella pieniä arpia ja epäpuhtaisuutta, osaisitko sano olisiko tämä Zuiin meikkivoide sopiva minulle kokeiluun? Ja peittääkö se tarpeeksi? Olen usein ottanut meikkivoiteita pienissä purkeissa testiin, mutta niiden kanssa en ole nähnyt ns. oikeaa lopputulosta kun sitten ostaessani koko purkin ei se olekaan ollut toiveideni mukainen. Siksi ajattelin ostaa koko purkin alkuun, jotta näen kuinka se todella toimii ihollani päivittäin. Kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

  • Sanni

   Moi Iida!

   Vastaus on viipynyt koska olen lomamatkalla ja vastaillut etenkin vanhempiin postauksiin jätettyihin kommentteihin harvakseltaan (ne eivät näy samalla lailla ”tuoreena” blogin kommenttienhallinnassa kuin viimeisimpiin postauksiin jätetyt. Pahoittelut siis että olet joutunut odottamaan.

   Valitettavasti en taida oikein osata auttaakaan :/ Zuiin meikkivoide on sellainen ”yleispätevä” kaikkien ihotyyppien meikkivoide, sitä ei ole kehitetty silmälläpitäen mitään tiettyä ihotyyppiä kuten kuivaa tai rasvoittuvaa. Sen vuoksi sen sopivuutta esimerkiksi rasvoittuvalle iholle on vaikea arvioida millään muulla tavalla kuin kokeilemalla itse. Sama koskee peittävyyttä, peittävyyden kokeminen ja tarve vaihtelee, täten en myöskään uskalla ottaa puolestasi kantaa siihen peittääkö Zuii ”tarpeeksi”. Kaikki luonnonkosmetiikan meikkivoiteet kuuluvat kuitenkin peittävyydeltään kevyeen tai puolipeittävään luokkaan ja jättävät enemmän tai vähemmän läpikuultavan pinnan. Jos iholla on selkeitä väri”virheitä”, ne kuultavat todennäköisesti minkä tahansa luonnonkosmetiikan meikkivoiteen läpi.

   Eli niin tylsältä kuin se kuulostaakin, joudun vain neuvomaan sinua ottamaan tuotetta purkkiin kokeiluun. Oma iho kertoo aina kaikkein luotettavimmin sopiiko jokin tuote omiin toiveisiin.

 12. tulipe

  Hei!

  Pakko kysyä sulta kun oon sun blogia seurannut jo niiin pitkään ja löytänyt sun blogin kautta omat suosikkituotteeni(<3). Oon viime aikoina kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, ja harkitsen tän Zuii meikkivoiteen kotiuttamista. Multa löytyy jo toi primer, mutta sen alle pintakuiva ihoni kaipaisi vielä jotain kosteuttavaa voidetta. Perus Aqualan L ei sopinut, tuli rumaa jälkeä kun meikki alkoi valumaan pois kasvoilta. Laveran öljypohjainen mattavoide taas jätti ihon liian kuivaksi. Oisko sulla suositella mitään tän meikkivoidesarjan kanssa sopivaa kosteusvoidetta tai että mikä pohja kasvovoiteessa pitäisi olla? Oisko esim. pihlajavoide huono? Kiitos jo etukäteen:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.