Karkkipäivä
Karkkipäivä

Trikoo-Sannin tyylin päivitys

Tänään vaihteeksi erilaista sisältöä Karkkipäivässä. :)

Te tiedätte mun tyylin. Sen ikuisesti trikoopaitoihin, farkkuihin ja hyväksi havaitun kaavan toistoon luottavan.

Näytän joka päivä samalta, ja olen siihen tyytyväinenkin. Koen oloni turvalliseksi tutussa lookissani.

Ei vaatteissani mielestäni mitään vikaa ole.

Aina välillä kuitenkin herään toivomaan, että edes joissain tilanteissa osaisin pukeutua eri lailla. Perusvaatetukseni kun on ehkä liiankin rento ja arkinen. Minulla on ollut työpaikkojeni puolesta aina se etu, että työvaatetus on työnantajan sanelema eikä töihinkään siis ole tarvinnut keksiä tai hankkia erikseen mitään ”toimistokokonaisuutta”. Niinpä trikoo-lookkiin on ollut helppo jumittua.

Sannin_tyyli_

Perustyylini kulmakivet; farkut, farkkutakki & perustrikoo. Olen myös hulluna neuleisiin, joihin hautaudun talvisin. Kun on tarve näyttää astetta huolitellummalta, valitsen satiini- tai puuvillatopin ja jakun. Omistan tasan kaksi jakkua ja alle viisi siistimmän pukeutumisen kategoriaan luokittelemaani toppia.

Olen superhuono ostamaan uusia vaatteita, ja suosikkivaatteeni ovatkin vuosia vanhoja. Tuo Ateenasta ostettu rotsi alkaa olla niin kulunut että pari kesää kun vielä mennään niin alan jo varmaan herättää sääliä. :D

Sokos_stailaus_HyvaOlo

Nyt sain hauskan tilaisuuden päästä kokeilemaan tyylin päivitystä ammattilaisen avustuksella. Pääsin yhteistyössä Tampereen Sokoksen ja Hyvä Olo -hoitolan kanssa stailattavaksi syksyn vaatteilla ja asusteilla.

Pukeutumisneuvoja Eeva Aspelin stailasi minulle kuusi erilaista asukokonaisuutta teemoilla Työtapaaminen ja Vapaa-aika. Haussa oli siis astetta omaa tyyliäni ”aikuismaisempi” ja huolitellumpi look.

Sokos_stailaus_ennen

Aamupäivällä Sokokselle saapui hieman jännittynyt Sanni. Mahtavaa päästä tällaiseen ”muuttumisleikkiin” – mutta miten mä osaan poseerata asukuvissa..? :D Muoti- ja tyyliblogien pitäjille tämä on arkea – minulle jotain ihan muuta. :)

Sokos_stailaus_kampaajalla

Päivä alkoi hiusten laitolla. Hyvä Olo -kampaamon Hanne Hahl teki minulle tosi kauniin ponnarikampauksen.

Sokos_stailaus_rekeilla

Seuraavaksi lähdettiin katselemaan vaatteita. Vaaterekkejä kierrellessä minua vetivät odotetusti puoleensa mieluisat ja kotoisat neuleet…  Kuvassa halaan Filippa K:n ihanaa pörröneuletta. :)

Mutta löytyihän sieltä jotain minulle epätyypillisempääkin, sehän stailauksessa oli ideana.

Koin yllätyksen, kun Eeva Aspelin määritteli minut värianalyysin perusteella talveksi. Mitä ihmettä… Minäkö kylmäsävyinen talvi..? Eeva neuvoi minua valitsemaan viileitä sävyjä kuten marjaista liilaa, viininpunaista, laivaston sinistä ja harmaata. Korjaus. Sama pää kesät talvet, ja nyt oli nimenomaan menneet kesät ja talvet sekaisin, eli KESÄ oli se jonka sävymaailman Eeva näki sopivan minulle. Kylmä sävy siis kuitenkin. Lisäksi valitsin sanani hieman huonosti; Eevan näkemys pohjautuu värianalyysin ideaan mutta varsinaista analyysia minulle ei tehty, eikä värianalyysi tällä hetkellä kuulu Sokoksen palveluihin.

En ole suoraan sanottuna koskaan itse kummemmin miettinyt sävyjä vaatevalinnoissani. Lempivärini on violetti, mutta toisaalta viihdyn myös maanläheisissä väreissä kuten ruskeassa ja oliivinvihreässä. Automaattisesti tulee yleensä valittua jotain hillittyä ja huomaamatonta.

Lähdetään sitten katsomaan mitä Eevan silmä minulle löysi. :) Oli hurjan mielenkiintoista nähdä, miten toinen, normaalia tyyliäni tai persoonaani tuntematon henkilö minut puki.

Sokos_stailaus_asu1

Työ. Tämä kokonaisuus oli asuista eniten omaa tyyliäni – miinus koru ja lakku. Koruja en käytä juuri koskaan ja laukkutyylini on hyvin riisuttu, en osaa käyttää mitään logollisia, kuvioituja tai koristeyksityiskohdin varustettuja laukkuja.

FARKUT – Kaiio

NEULETAKKI – Kaiio

PUSERO – Mexx

KAULAKORU – Noa Noa

KENGÄT – Vagabond

LAUKKU – Esprit

Sokos_stailaus_asu2

Työ. Tässä oli jo heti aikuisempaa tyyliä kuin perus-neulepaita/trikoosetissäni.

FARKUT – Kaiio

JAKKU – Noa Noa

PUSERO – Mexx

KAULAKORU – Korukolmio

KENGÄT – Vagabond

LAUKKU – Bulaggi

Sokos_stailaus_asu3

Työ. Tykkäsin neulepaidan graafisesta ilmeestä ja kontrastista punaisen laukun kanssa. Itse en osaisi pitää vyötä tuolla lailla neuleen päällä, ehkä voisi opetella..? Minun pukeutumisessani vyöllä on aina ollut vain rooli housujen paikoillaan pitäjänä. :D

FARKUT – Kaiio

NEULETAKKI – Rils

PUSERO – Mexx

VYÖ – Veniz

KENGÄT – Unisa

KAULAKORU – Snö Of Sweden

LAUKKU – Esprit

Sokos_stailaus_asu4a

Vapaa-aika. Mekot ovat minulle vaikeinta aluetta. Haluaisin kovasti oppia niitä käyttämään ja ostankin mekkoja aika ajoin roikkumaan kaappiin. Sinne ne useimmiten jäävätkin. Mekko merkitsee minulle naisellisuutta, ja juuri naisellisesti pukeutumisen koen vaikeana ja minulle epäominaisena.

Tästä mekosta tykkäsin heti, se on tarpeeksi rento ja materiaali arkinen.

Eeva halusi näyttää, miten eri asusteilla voi muuttaa asun ilmettä. Mekko asustettiin kolmella eri tavalla, tässä versiossa vyöllä. (Sopiiko ehkä vähän hyvin mun silmälaseihin..! ;)

MEKKO – edc

VYÖ – Veniz

RANNEKORU – Aarikka

LAUKKU – Esprit

KENGÄT – Vagabond

Sokos_stailaus_asu4b

Versio 2: asusteena koru.

MEKKO – edc

KAULAKORU – Korukolmio

RANNEKORU – Kaiio

KENGÄT – Unisa

Sokos_stailaus_asu4c

Versio 3: asusteena huivi.

MEKKO – edc

HUIVI – Esprit

LAUKKU – Laukkuasema

KENGÄT – Vagabond

Sokos_stailaus_asut4

Millä asusteella mekko toimii mielestänne parhaiten..? Minä tykkäsin tuosta vyöstä… Mutta olen ehkä kuitenkin liian arka käyttämään sellaista mekon päällä.

Sokos_stailaus_asu5

Vapaa-aika. Tämä kokonaisuus on samalla minua, ja samalla ei ollenkaan. Minua on asun maanläheinen värimaailma (hameesta tykkään kovasti!), minulle vierasta taas printtikuvio paidassa ja biker-bootsit. En ole käyttänyt tämän tyylisiä saappaita sitten 7-luokan… Mitä te tykkäätte bootsi-lookista? Eeva olisi mieluusti yhdistänyt nämä kengät vaikka kuinka moneen asuun. :)

HAME – Esprit

PAITA – Mexx

NEULETAKKI – Esprit

BOOTSIT – Ten Points

LAUKKU – Esprit

Sokos_stailaus_asu6

Vapaa-aika. Tämä oli niin nappi! No ihmekös tuo kun päällä on trikoopaita..! ^_^ Tästä asusta tykkäsin tosi paljon ja se tuntui minulta. Normaalityylissäni en käyttäisi hameen kanssa vyötä ja pukisin puseron niin, että se peittää hameen vyötärön, mutta Eevan tyylillä asu näyttää heti asteen ”aikuisemmalta”.

Hehheh, on se hupaisaa kun pitää vielä kolmevitosenakin hakea aikuisempaa särmää pukeutumiseensa..! :D

HAME – Esprit

PUSERO – Esprit

VYÖ – Esprit

LAUKKU – David Jones

KENGÄT – Vagabond

Stailaus-kokemus oli todella hauska ja sain Eevalta paljon toteutuskelpoisia ideoita. Siistin ja ”siistin” välinen ero voi olla hyvin pienestä kiinni… :) Puhkikuluneilla hihoilla ei juuri tee vaikutusta työtapaamisessa – vaikka takki olisi kuinka rakas ja ”niin minua”.

Sokoksen stailaus-palvelu on muuten täysin ilmainen, eikä palveluun tarvitse tehdä ajanvarausta. Sen kuin tupsahtaa pukeutumisosastolle ja ilmaisee halukkuutensa stailaus-apuun. :) Stailaus-tilanteessa on käytössä erillinen, iso sovitushuone, ei tarvitse patsastella sovituskopeilla muiden asiakkaiden joukossa. Korjaus. Pahoitteluni, pieni väärinymmärrys – tuohon omassa sovitustilassaan tapahtuvaan pukeutumisneuvontaan tulee varata aika, mutta henkilökunta antaa toki ideoita ja stailausapua muutoinkin ilman ajanvarausta.

Mutta senpä vain sanon että asukuvissa poseeraaminen on ihan oma taitolajinsa…! Huhhuh miten kipsissä olin ensimmäisissä kuvissa… Muotiblogien kuvia katsellessa ei tule ajatelleeksikaan, että päivä asu -kuvassa töröttämisessä olisi jotain ihmeellistä. Mutta onhan siinä..! Ainakin toisille ;) Hatunnosto teille jotka teette tätä päivittäin.

Sessiosta päätyi ostoskoriinkin muutama vaate ja asuste. Mitäs luulette mun valkanneen..? ;) Teen näistä hankinnoista oman postauksensa, tällä kun on jo tarpeeksi pituutta.

.

Nyt haluan tietenkin kuulla teidän mielipiteenne – miten stailaus onnistui? Mikä asu oli eniten mieleenne? Tai vähiten?

Sokos_stailaus_arvonta

Kommenttien jättäneiden kesken arvon Espritin huivin – josta voin jo paljastaa että se oli yksi ostamistani tuotteista. :) (Omaani en kuitenkaan arvo, arvontavoiton tarjoaa Sokos.) En itse osaa käyttää huiveja muuten kuin lämmittäjän ominaisuudessa, mutta tähän sudenkorento-huiviin ihastuin sen verran että aion opetella käyttämään sitä – muulloinkin kuin kylmällä. :)

Kommentteja voi jättää sunnuntaihin 31.8. saakka, suoritan arvonnan maanantaina.

* * Klo 16.53. Ehdin vastata vasta pariin kommenttiin, huomasin että siellä vilahteli kysymyksiä ja aion palata niihin mutta nyt on saatava pakkaus suoritettua loppuun! :) Saatte vastauksia kysymyksiin illallaKlo 21.42 – no voihan, ei tämä nyt onnistu… :/ Vastailen kysymyksiin huomenna. Anteeksi, ei vain aika riitä millään. Mutta pakkaus sentään saatettu loppuun, jess! * *

Kommentit (237)

 1. Henna73

  Viimesin kuva on mun suosikki, mutta varmaan johtunee siitä, että se oli lähinnä mun omia mieltymyksiä :D

 2. Sennu

  Todella onnistuneita asuja! Omaa silmääni miellyttävät eniten kaksi ensimmäistä työasua, toivottavasti kotiutit jotain elementtejä niistä :)

 3. eekku

  Kivoja asuja

 4. Meeri

  Suosikkini oli vaaleanruskean sävyinen vapaa-ajan asu, rento mutta silti tyylikäs :)

 5. hömppä

  Toi mekko sopii sulle niiin hyvin, varsinkin kun asusteena tuo kaulakoru!

 6. Ivy

  Tykkäsin useista versioista! Mielestäni uudet tyylit eivät ole aikuisempia vaan ehkä viimeistellympiä. Tärkeintähän on, missä itse viihtyy, mutta kannattaa joskus astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja jopa itsestä oudolle tuntuviin yhdistelmiin. Olen tietoisesti muuttanut aikuisiällä tyyliäni, eikä lopputulos ole mielestäni liian aikuinen, vaan lähinnä omannäköinen, vaikkei se siltä alkuun tuntunutkaan. Ideana oli ostaa ja pitää vaatteita, jotka näyttivät kauniilta, mutta joihin en aiemmin ollut uskaltautunut. Aluksi niihin pukeutuminen tuntui kummalliselta, mutta pikkuhiljaa tyyli alkoi tavallaan istua päälle ja olen tyytyvväinen, että uskalsin kokeilla. Sinuna ottaisin heti kokeiluun vyön uudet käyttötavat ja hameen pukemisen paidan päälle. Näytät hyvältä miten vain puettuna!

 7. Minna

  Tyylikkäitä, raikkaita asukokonaisuuksia. Kaikki toimii, mutta erityisen kaunis oli harmaa mekko vyön kanssa.

 8. Soikku

  Osallistun, ihana ja piristävä olisi tuo huivi! :)

 9. Hanna

  Ehdottomasti mustavalk. paita-asu ja mekko vyöllä olivat parhaimmat!

 10. sannu

  Asu raidallisella trikoopaidalla ja hameella on mun mieleen. Sopii sulle tosi hyvin! Sopivasti huoliteltu, mutta silti rento. Sulle sopi oikeastaan kaikki asut, mutta tuo printtipaita + hame + bootsit yhdistelmä ei oikein napannut.

 11. Maiju

  Paras asu ehdottomasti tuo vika hame/raitapusero sekä mekko huivilla! Just mun makuun ja sopii sulle älyttömän hyvin:)

 12. Sara

  Työ ja vapaa-aika olivat parhaat :) kaikki stailaukset sopivat kyllä todella hienosti!

 13. Erika

  Heissan,

  no kyllä sen näkee että Espritin kamppeet raitatrikoopaitoineen sopii sulle ja näytät niissä juurikin luonnolliselta !

  Erika

 14. Johanna

  Kaksi viimeistä, siis biker-Sanni ja raitapaita-Sanni ovat mun suosikkeja! Myös mekko vyöllä iskee aika mukavasti :)

 15. Päiviv

  Mekko+vyö on tosi kaunis asu. Arvaan, että mekko lähti matkaasi :-) Ja tykkään myös raitapaita+hame yhdistelmästä. Vyö ja samansävyiset kengät tuovat siihen kivaa ryhtiä.

 16. Eloveena

  Raitapaita + hame oli ihanan yhdistelmä. Mekko oli parhain vyön kanssa. Kivoja asukokonaisuuksia kaikki :)

 17. Marzi

  Graafinen neule, punainen laukku, farkut ja korkkarit tosi hieno!

 18. Aldefiina

  Viimeinen,raitapaita-hame! !

 19. HeidiB

  Katselin kuvia vielä uudelleen sillä silmällä ja täytyy sanoa, että myös tuo ihan ensimmäinen stailaus (miinus laukku) on tosi onnistunut. Ja ei noissa kahdessa ensimmäisessäkään kuvassa joissa olet ihan omissa vaatteissani mitään vikaa ole :) Etenkin lookki Indiskan topin kanssa on mukavan siisti, mutta rento! Mun mielestä pukeutumisessa on ehdottomasti tärkeintä, että vaatteet eivät saa omaa oloa tuntumaan epämukavalta. Epämukavan olon itselleen saa hyvin helposti sekä yli että alipukeutumalla (nimimerkillä kokemusta on).

  Mulla tuntui olevan oma tyyli jotenkin totaalisesti hukassa vuosina 2009-2010. Aikaisempi erittäin gootahtava/alternative-tyyli alkoi hiljalleen väistyä ja vuodet Lip Servicen ja rastojen jälkeen oli aikamoista etsikkoaikaa. Jossain vuoden 2011 kuluessa aloin viimein löytää sen minulle omimman tyylin ja nyt kun farkkukoko on pienentynyt kolmella koolla ja monessa kaupassa joudun ottamaan rekistä se s-kokoisen paidan tuntuu, että pukeutuminen on ihan oikeasti taas kivaa. Nykyinen tyylini on omaan makuuni sopivan rock, mutta aikuisemmalla tavalla kuin kahdenkympin alkupuolella. Olen pakonkin sanelemana luopunut isosta kasasta vaatteita ja ostanut tilalle uusia vaatteita harkiten. On kiva olla sellaisen vaatekaapin edessä josta tietää löytyvän kaikki tarvittava rentoonsunnuntaishoppailuun miehen kanssa, blogigaalaan tai ystävän häihin :)

  Pukeutumishuteja tulee toki edelleen ja viimeksi eilen olin shoppailemassa miehen kanssa vaatteissa joissa tunsin oloni ihan kamalan vieraaksi ja epämukavaksi. Tällä kertaa kyse oli ehkä kuitenkin enemmän siitä, että asuni olisi omasta mielestäni sopinut paremmin perjantai-iltaan ja rokkibaariin kuin Vantaalaiseen kauppakeskukseen ;)

  • Sanni

   Kiva kuulla pohdintojasi HeidiB :)

   Minusta tuntuu että mun tyyli on muuttunut ratkaisevasti vain kaksi kertaa sitten teini-iän… :P Ensimmäisen kerran, kun parikymppisenä uskalsin vihdoin luopua säkkimäisistä vaatteista ja aloin käyttää edes hitusen vartalonmyötäisempiä vaatteita. Ja toisen kerran joskus 2003-2004-vuosien tienoilla, kun leveälahkeiset farkut vaihtuivat kapealahkeisiin. ^_^

   On siinä huimasti mahtunut tyylejä 20 vuoteen…. :P

   Olen pakonkin sanelemana luopunut isosta kasasta vaatteita ja ostanut tilalle uusia vaatteita harkiten. On kiva olla sellaisen vaatekaapin edessä josta tietää löytyvän kaikki tarvittava rentoonsunnuntaishoppailuun miehen kanssa, blogigaalaan tai ystävän häihin :)

   Voi kun minäkin pääsisin joskus tähän tilaan..! :)

 20. Minttu

  Raitapaita ja hame on mielestäni sinulle kaikista luontevin asu ja varmaan siksi kuvakin on niin onnistunut ja vaikutat siinä rentoutuneelta. :) Harmaa mekko vyöllä on myös tosi kiva ja tuo mekko on varmaan todella monikäyttöinen. Vaikka postauksessa se oli luokiteltu vapaa-ajan asuksi, niin mielestäni sitä voisi ihan hyvin käyttää myös työmekkona ja iltamenoissakin. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.