Treeni kulkee (mukana)! :)

Huomenta!

Tänään vaihteeksi pieni liikuntailostus :)

Muistatteko sen superhelpon, supertehokkaan kolmen liikkeen hiit-treenin johon hurahdin kesällä?

aamu_santorini_031016_img_3034

No, se ei jäänyt ohimeneväksi jutuksi vaan olen vetänyt sitä säännöllisesti siitä saakka :) Tänäkin aamuna hikistelin menemään tuossa lattialla terassin verhon edessä, ahtaimmassakin vuokrahuoneessa on aina tilaa vetää tämä muutaman neliömetrin vaativa treeni :)

Ei vitsi että mä olen iloinen että se lehtijuttu tuosta treenistä sattui mun silmään, tämä on kyllä niin paras kunnon ylläpitäjä olosuhteissa, joissa normaalit treenit eivät ole mahdollisia :)

Reissuilusta ja liikunnasta

Säännöllisesti liikkuvat tietävät, miten pian kropassa alkaa tuntua jos ei treenaa.

Viikon tai parin matkalla voin hyvin pitää ”lomaa” jumppailusta, mutta kolmannen viikon kohdalla alkaa tuntua ikävältä. Kun keho ja lihakset ovat tottuneet liikuntaan ja treenin tuomaan stimulaatioon, lihaksissa alkaa tuntua konkreettisesti sellainen ”sirinä”, ne ikäänkuin kerjäävät että anna nyt meille jotain ärsykettä, me halutaan tehdä töitä. :) Jos tähän vaatimukseen ei vastaa, on seurauksena velttous ja sellainen jännä voimattomuuden tunne. Ensimmäisellä pidemmällä reissullani syksyllä 2012 skippasin treenit kokonaan, ja seurauksena oli niin ikävä, tukkoinen olo kehossa että en enää halua sellaista.

Olen kertonut etten ole mikään himoliikkuja, ja sitä en ole edelleenkään :) Olen hyvän olon liikkuja. Minua eivät aja treeneihin tavoitteet fitness-kropasta tai hikijumpan tai -lenkin tuoma euforia, vaan yksinkertaisesti se, miten hyvän olon liikunnan säännöllinen harrastus tuo minuun kokonaisvaltaisesti. Jos on pitkään liikkumatta, olo menee huonoksi ja ”horroksiseksi”. Liikunta taas ylläpitää vireää, energistä oloa niin että kropassa ihan surraa :) Tätä minä haluan :)

Siksi en enää myöskään luovu liikunnasta reissuolosuhteissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamujumppa Haniassa rannalla

Viimeiset kolme vuotta vedin reissuissa aina tätä tunnin mittaista jumppaa, ja mukana kulki kuminen jumppanauha. Se onkin kyllä kätevä väline, ei paina juuri mitään eikä vie tilaa ja sillä saa mainiosti tehtyä lihaskuntotreenin. Mutta! Vartin hiit-treeni hakkaa sen 6-0 ^_^ Tykkään aivan hirmuisesti hiit-treenistä eikä se tunnu menettävän tehoaan yhtään vaikka olen nyt tehnyt sitä kohta viisi kuukautta. Kun treeni vie vain vartin, motivaatio pysyy yllä eikä ole mitään verukkeita miksi ei muka ehtisi sitä vetää. 15 minuuttia vs. tunti? Ja vielä tehokkaammat tulokset? Ei tarvitse miettiä kummanko valitsee :D

Olen ottanut tavaksi tehdä hiitin aina aamukahvin ja aamupalan välissä. Kofeiini kuulema buustaa liikuntasuorituksia, tämän(kin) opin vasta viime kevään FitFarm-valmennuksessa. Joka päivä en ole jumppaa tehnyt vaan joka toinen tai kolmas päivä. Ja hyvä olo kehossa ja lihaksissa on pysynyt yllä, lihaksilta ei ole tullut minkäänlaista viestiä siitä että nyt tarttis saada lisää ärsykkeitä, kiitos. :) Ei tietoakaan velttoudesta.

Ja tähän riittää vain kolme liikettä..! <3

Mites te, innostuiko joku muukin hiitistä sen mun heinäkuisen postauksen jälkeen? Oletteko saaneet tuloksia? :)

santorini_img_7934

Iloinen Santorini-tyttö :)

(…joo, ei postausta ilman Santorini-maisemia tällä viikolla, pelkäänpä ^_^)

 

Kommentit (31)
 1. Ai hitsi, testasin nyt 10minuuttia hiit-treenia ja voi lääh ja puuh :D On kyllä tehokas. Tästä itsellekin tapa!

  1. Huomenna tunnet varmasti kropassa että tuli vähän jumpattua :D

   1. No joo, nyt on kipeenä kyllä aika kattavasti koko kroppa (huomenna varmasti vielä kipeämpi). :D :D Tämä vinkki tuli kyllä hyvään saumaan kun kuntosalilla käynti on ollut ihan tervanjuontia. Kiitti Sanni!

    1. Hyvähyvä Anna!! :) :)

 2. Oioi, oot vissiin tartuttanut jonkun kreikka-kuumeen muhun!
  Muuten, olisi hienoa jos joskus haluaisit tehdä vinkkipostauksen, jossa kerrotaan apuja budjettireissailuun. Idea vain… ;)
  *Laittaa rahaa säästöpossuun ja ajattelee kreikkaa ja kaikkia muita mahdollisuuksia*
  Sanitorinille mun on pakko päästä. Joskus. Piste. <3
  Hyvää reissunjatkoa, nauti <3

  1. Muuten, olisi hienoa jos joskus haluaisit tehdä vinkkipostauksen, jossa kerrotaan apuja budjettireissailuun. Idea vain… ;)

   Joo, miksipä ei :) Tosin mun resepti on aika yksinkertainen: lennä halpalentoyhtiöillä tai viime hetken äkkilähdöillä, rajoita reissailu Eurooppaan (niin kohteisiin pääsee alle satasella, kerran lensin 20 euron lipulla Barcelonaan), majoitu kavereiden / Couchsurfing-tyyppien luona / Airbnb’ssä tai ylipäänsä jossain jossa on mahdollisuus kokata ruoat itse. Ruoka vie kohteessa suurimman osan budjetista (budjettireissaaja ei shoppaile ;D)), joten kun sitä on mahdollista valmistaa itse, säästää aivan älyttömästi rahaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *