Karkkipäivä
Karkkipäivä

Töpöt

Töpöiksi jäivät.

Kynnet_060815_IMG_7001_2

Kynnet siis.

Stoorini vieraissa käymisestä otettiin kynsisalongillani vastaan huvittuneisuuden ja järkytyksen sekaisin tuntein. Siinä vaiheessa kun kerroin ”syrjähyppylaittajan” kieltäytyneen ovaaliin muotoon viilaamisesta, salongin tytöt repesivät. Sain kuulla, että Lahdessa mm. on paikka, jossa osataan tehdä vain ranskalaista manikyyria. Näitä siis löytyy.

Kynnet060815_IMG_6931

Kuten arvelinkin, laittajani totesi, että on parempi odottaa kynsien kasvua jotta niihin saa muotit.

Ne geelattiin ja reunat huoliteltiin. Voi mitkä töpöt. Ehjinä säilyneisiin peukaloihin ja nimettömiin jätettiin pikkuisen pituutta, mutta olo on silti ihan ”kalju”. Puolessa vuodessa ehti hyvin taas tottua pitkiin kynsiin, se on niin minua. Enää en ole ihan Deinonychus, mutta kynnet ovat mitä olennaisin osa minun, heh, asusteitani. :)

   Kynnet060815_IMG_6936

Töpökynsillä IsaDoran Scuba Blue ja Natural Coden Blue Galaxy.

Tajusin, ettei minulla ole ollut varmaan koko vuonna sinisiä kynsiä. Vaikka pituus on mitä on, olen ollut koko päivän extrailoinen aina kynsiä katsoessani. Pelkästään söpönsinisen värin takia :) Kosmeettisia iloja yksinkertaisimmillaan. :)

Kynnet_060815_IMG_6998

Aijoo, opin kynsihuollossa uutta. Olen aina luullut, että kynsieni ruma muoto lyhyenä johtuu niiden lapiomaisuudesta. Nyt sain kuulla, että kynsipedin pituus määrittelee hyvin pitkälle kynnen muodon ja esteettisen vaikutelman. Minulla on kaikissa kynsissä nimettömiä lukuunottamatta lyhyt kynsipeti, siksi kynnet näyttävät leveiltä ja lapiomaisilta. Pidempi kynsipeti luo siromman vaikutelman.

Olen joskus miettinyt, miksi toisten kynnet näyttävät pidemmiltä vaikka kynnet eivät juuri yltäisi sormenpään yli. Nyt tiedän miksi – heillä on pitkä kynsipeti :)

Kommentit (29)

 1. pauliina

  söpöt töpöt :)

  • Sanni

   Tsihi :)

 2. Piia

  Tuo on minun mielestäni kaunein kynsienpituus. <3
  Sopusuhtainen ja sievä. Pidän kynteni noin.

  (ja siis kuka mistäkin tykkää :D )

 3. Rakkaudella, Hannele

  Mun mielestä taas lyhyet kynnet on jotenkin upeammat! Tää asia taitaa jakaa naiset tiukasti kahteen leiriin :D

  Ihanat värit!

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 4. Jii

  Kiva lakkaus! Minusta kyntesi ovat nytkin kauniit, ja henkilökohtaisesti pidänkin enemmän tuollaisista kuin hyvin pitkistä kynsistä. :)

 5. Piia

  Kyllähän noihin pitäisi jo muotit saada, ainakin minulle on saatu ihan minimittaisiin laitettua Lumotussa Kauneudessa Tampereella. :)

 6. Eini

  Itse viihdyn myös töppökynsissä, ja mulla on juurikin tuollaiset pitkät kynsipedit joilla töppökynnetkin näyttää ihan hyvältä. Sun pitkät kynnet oli kyllä upeat ja sopivat sulle niin hyvin! Onneksi kynnet kasvaa ja sitä ennen kantsii ottaa lyhyemmistä kynsistä ilo irti ja esim. käyttää värejä joita ei ehkä pitkien kanssa käyttäisi: Tykkään itse esim. tosi tummista tai kreisiräikeistä väreistä lyhyissä kynsissä!

 7. Juli

  Olen myös näitä ihmisiä, joita on siunattu lyhyellä kynsipedillä. Haikein mielin ja hieman kateellisena katselin aina luokkakaverini kynsiä, tällä mokomalla oli aivan älyttömän pitkä kynsipeti, hänen kyntensä olivat lyhyiksi leikattuinakin paljon pidemmät kuin minun kynteni, kun ne kasvavat pitkiksi! Mutta kyllä ne tuosta kasvavat, älä huoli! Onpa muuten sievän värinen tuo Scuba dive, pitää varmaan käydä kuikuilemassa kicksin alelaaria, josta tulee aina tehtyä löytöjä.

  • Sanni

   Scuba Dive on kyllä tosi nätti ”baby-sininen”. Muistaakseni se oli parin-kolmen vuoden takaisessa kesäkokoelmassa, eli ei kuulu vakiovalikoimaan. Mutta olisikohan IsaDoran Gel Nail Laquer -linjan Skyline lähellä tätä sävyä..? (Katselen nykyistä valikoimaa ID:n nettisivulla…)

   Ja hei – mähän olen näköjään kirjoittanut oman sävyni väärin, se onkin Scuba Blue eikä Dive :D *korjaamaan*

 8. Kuorotipu

  Söötit ne on :)
  Mulla on luonnostaan pitkä kynsipeti, mutta se on viime vuosina vielä pidentynyt! Kynsi kiinnittyy sormeen pidemmälle kun aiemmin, enkä enää edes saa lyhennettyä kynsiä niin että ne ei tulis yli sormenpään. Käytännössä kynnet näyttää jo suht pitkältä lakattuna, vaikka valkoista aluetta näkyisi vaan milli.

  • Sanni

   enkä enää edes saa lyhennettyä kynsiä niin että ne ei tulis yli sormenpään.

   Mulla on nimettömissä tuo juttu, se kynnen kiinnittymiskohta tulee yli sormenpään. Muissa kynsissä peti onkin sitten sitäkin lyhyempi…

 9. Charming Nails

  Sievä lakkaus ja ihanat töpökynnet :) mullakin on lyhyt kynsipeti ja leveät lapiokynnet :/ kadehdin pitkää kynsipetiä koska silloin kynsi ei tarvitse niin paljon pituutta näyttääkseen hyvältä. Mullahan lyhyet kynnet on ihan karmeat ja tykkään pitää aika pitkinä ;)

  • Sanni

   Mullahan lyhyet kynnet on ihan karmeat ja tykkään pitää aika pitkinä ;)

   Sama täällä :) Kynnet on paljon ”normaalimman” näköiset kun niissä on edes pari milliä pituutta, pituus tasapainottaa töpön muotoista päätä.

 10. hanna

  Tää kynsipeti oli mullekin ihan uutta! Samalla tavalla kuin sulla, mullakin on nimettömässä pidempi ’kynsipeti’ ja se näyttää lyhyenäkin sirolta. Myöskin pikkurillini ja peukaloni ovat todella nätit, mutta sitten nuo muut sormet… Varsinkin kun on hionta-/maalaushommia tehnyt nyt pari viime viikkoa eikä osannut varoa, on kynnet lohkeilleet ja katkeilleet erittäin ikävästi. Töpönä mennään taas!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 11. elli

  Lakalla voi myös optisesti huijata kynnen muotoa. Ei kannata levittää lakkaa ihan niin leveälti kuin kynttä riittää vaan jättää muutama milli lakkaamatta kynnen molemmin puolin. Nyt sulla näyttäisi olevan keskisormen kynnessä vähän päinvastainen tilanne, jossa kynsinauhan ja lakan välissä on jäänyt pieni osa maalaamatta mutta kynnen leveässä etureunassa lakkaa on koko kynnen leveydeltä, jolloin kynnen kolmiomaisuus (lapiomaisuus)korostuu.

  • Sanni

   Lakalla voi myös optisesti huijata kynnen muotoa. Ei kannata levittää lakkaa ihan niin leveälti kuin kynttä riittää vaan jättää muutama milli lakkaamatta kynnen molemmin puolin

   Olet ihan oikeassa. Mulla aina tuntuu lipsahtavan tuo sivellin koko kynnelle vaikka lakkausta aloittaessa päätän että levitän kapeammalle alueelle ;D

 12. Jonna

  Moi Sanni!
  Oikein söpöt kynnet ja ihana pirteä sininen!
  Pakko kommentoida omaa nuoruudessa toteuttamaani hulluutta kynsiin ja niiden muotoon liittyen: luin aikoinaan jostain varmaan amerikkalaisesta muotilehdestä, että kun kynsiä painaa sivuista niin ne muuttuu kapeammaksi. Näin lähes koko lukioaika kului sormenpäitä puristellessa ja itse asiassa mulla on kapeat ja sormenpäästä katsottuna aika kaarevat kynnet!!! Näin ne näyttää pitkiltä olematta kovin pitkät, hyvä jos harvoin ylettyvät yli sormenpään. Kynsipedistä mulla ei ole aavistustakaan.
  Mitä sitä ei nainen kauneutensa eteen tekisi…
  Aurinkoista kesän jatkoa!
  Jonna

  • Sanni

   luin aikoinaan jostain varmaan amerikkalaisesta muotilehdestä, että kun kynsiä painaa sivuista niin ne muuttuu kapeammaksi. Näin lähes koko lukioaika kului sormenpäitä puristellessa ja itse asiassa mulla on kapeat ja sormenpäästä katsottuna aika kaarevat kynnet!!!

   Eikähh…! :D Siis voiko tuollainen oikeasti toimia? Ilmeisesti ^_^ Mahtavaa omistautumista, toinen friikki arvostaa! :D

   • Henna

    Joskus kun pureskelin kynsiäni, olivat kynteni todella leveät ja littanat. Kun lopetin pureskelun ja annoin kynsien kasvaa, niin kynnet muuttuivat itsekseen kaareviksi ja kaarevuuden takia ne myös näyttävät paljon kapeammilta. Eli kynnet voi muuttua kaareviksi ja kapoisiksi ilman paineluakin! :D

    • Sanni

     Ok, mielenkiintoista :)

     Itse en ole koskaan pureskellut kynsiäni, tai tehnyt niille muutakaan. Ovat aina olleet samannäköiset ja muotoiset; lyhyenä lapiot, pitkinä kippurat :)

 13. Eugenia

  Monilla kuulemma kynsipeti pidentyy pikkuhiljaa, kun kynsillä on geelit. Ei siis mitenkään viikoissa, pikemminkin vuosissa. Mutta toiveita on :)

  • Sanni

   Mä en oikein usko tuohon :D Siis ehkä kynnen kiinnittymiskohdan voi olla mahdollista pidentyä sormenpään yli, mutta muutenhan varsinainen kynsipedin muoto on perimän sanelema. Pitkä kynsipetihän tarkoittaa sitä, että kynnen kiinnittymisalue on pitkä ennen kuin kynsi saavuttaa sormenpään. Vaikea uskoa että koko sormen pään rakenne voisi muuttua geelien vaikutuksesta.

   • elli

    Eikö kyse voisi olla siitä, että säännöllisessä manikyyrissä kynsinauhoja työnnetään taaksepäin jolloin kynsipeti näyttäisi pitenevän? Minulla ainakin käy niin, että jos annan kynsien rehottaa luonnontilaisina, niin kynsinauhat alkavat peittää kynttä, jolloin kynnet tietysti näyttävät lyhyemmiltä. Kunhan arvailen :)

    • Sanni

     Joo, tokihan kynsinauhan taaksetyöntäminen pidentää kynsipetiä optisesti :) Mutta en usko, että takaisintyönnöt mitenkään ajan kanssa tekevät kynsipedin sen pidemmäksi kuin mitä se luonnostaan on. Esiin ilmestyvä alue on siis aina sama ja näin saavutettu pituuden lisäys sama :)

 14. Elli A

  Mun mielestä taas nuo ”töpöt” näyttää oikein hyviltä. Jos on lyhyt kynsipeti (tämä oli mulle ihan uusi sana :) ), niin mun silmään tosi pitkät kynnet näyttää jotenkin epäsuhtaisilta. Sellainen tunne, että ne on liian pienestä osasta kiinni sormen päässä suhteessa kynnen pituuteen. Vaikea selittää :) Olen samaa mieltä aikaisemman kirjoittajan kanssa, että lakkaa kannattaa levittää niin, ettei laita sitä ihan sivuille saakka, jotta kynsi olisi tasapaksu ja siromman näköinen.

  Toinen juttu on se, että mun mielestä värikäs kynsilakka sopii parhaiten lyhyisiin kynsiin. Tämäkin siis makukysymys:) Tosi pitkiin sopii jokseenkin neutraalit lakat.

 15. milipili

  Mullakii on lyhyet! SE ON NIIN VÄÄRIN! !

 16. Maiju

  Ihana sininen lakkaus ^_^ Mulla on tosi pitkä kynsipeti ja siten myös kynteni näyttävät aina aika pitkiltä vaikka viilaisinkin ne reilusti lyhyemmäksi. Silloin kun en vielä harrastanut kynsijuttuja, niin ihmettelin kun tosi usein mun kynsiä kehuttiin tosi pitkiksi, vaikkei ne sitä edes ollut. Sitten jossain vaiheessa tosiaan mullekin valkeni tuo kynsipetiasia :D

  Mutta mun mielestä kaiken malliset kynnet on kauniita – kunhan niitä ei pureskele tai muuten laiminlyö :)

 17. Viike

  Onko kynsipetiä mitenkään mahdollista pidentää? Mulla on tosi lyhyt kynsipeti ja siksi vihaan mun kynsiä.

  • Sanni

   Onko kynsipetiä mitenkään mahdollista pidentää?

   Käsittääkseni ei, se on geenien määrittelemä ominaisuus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.