Karkkipäivä
Karkkipäivä

Toimivatko aurinkokapselit?

Oletteko kokeilleet aurinkovitamiineja?

Minä en ennen tätä kesää.

Yves Rocher aurinkokapselit

Olen saanut aurinkovitamiineja testattavaksi kahdeltakin eri firmalta, ja aloitin Yves Rocherin tarjokkaasta. Olen käyttänyt tabletteja kesäkuun alusta saakka. Kyseessä on siis ihoa auringonottoon valmistava ravintolisä. Kapselit sisältävät helokkiöljyä, beetakaroteenia ja antiosidanttikompleksin.

Tuotteesta kerrotaan näin:

”Aurinkovitamiineilla on ihoon kaksinkertainen vaikutus:

* Kaunistava vaikutus: kupari edistää ihon luonnollista pigmentoitumista, beetakaroteeni ja sinkki auttavat ihoa pysymään hyväkuntoisena

* Suojaava vaikutus: E-vitamiinin, sinkin ja seleenin antioksidanttiyhdistelmä auttaa soluja suojautumaan auringon aiheuttamalta hapettumisstressiltä.”

Kuulostaa hyvältä. Kai. :) Ulkoisesti en voi väittää että olisin havainnut kapseleiden käytöllä mitään vaikutuksia, mutta sehän ei tietenkään tarkoita sitä etteikö tuo suojaava vaikutus silti toteutuisi. Sitä vain ei pysty silmin havainnoimaan. Minulla on sen verran hyvin ruskettuva ja hyväkuntoinen  iho, että en usko tuon ”kaunistavan vaikutuksen” mitenkään radikaalisti voivan minun ihossani näkyäkään.

Yves Rocher aurinkokapselit

Ulkoisen vaikutuksen toteutumisestakin minulla kuitenkin ON tietoa! :)

Juteltiin muutaman blogikollegan kanssa näistä aurinkovitamiineista kun tavattiin kesällä Indiedays-miitissä. Uusi Kuu -blogin Emilia puhkesi innoissaan selittämään, että hän on tänä kesänä vihdoin onnistunut saamaan rusketuksen aurinko-lisäravinteen ansiosta. Emilian iho on vaalea ja huonosti ruskettuvaa, helposti palavaa tyyppiä joka lähinnä vain punoittaa auringossa oleilun jälkeen, mutta tänä kesänä iho olikin päivettynyt kauniisti ja tasaisesti juuri palamatta. Mitään syvää megarusketusta Emilialla ei tietenkään ollut, sillä aurinkoihotyyppiä ei voi mikään vitamiinicocktail muuttaa, mutta tasainen, selvästi havaittava päivetys iholle kuitenkin oli ilmestynyt (todistin itse rusketusrajat! :D). Emilian käyttämä aurinkokapseli on Bioteekin.

Imedeen aurinkokapselit

Toinen testiin saamani aurinkovitamiini tulee Imedeeniltä. Nämä kapselit lähtevät mukaani Kreikkaan. Pakkauksessa on juuri sopivasti kahden kuukauden annos. Myös Imedeen lupaa suojata soluja hapettumisstressiltä, ja A-vitamiini ”edistää ihon pysymistä normaalina”. (Hassu ilmaisu :D).

Imedeenillähän on kokonainen sarja ihonhoitotabletteja. Ovatko tuotteet joillekin teistä tuttuja..? Periaate kuulostaa ihan toimivalta, vitamiinithan toimivat ihonkin hyväksi parhaiten nimenomaan sisäisesti nautittuna. ”Imedeenin solujen muodostusta tukevat ja hapettumisstressiltä suojaavat täsmäravintoaineet toimivat dermiksessä, jota voiteet eivät tavoita”,  kertoo pakkaus.

Ihanteellisesti ihonhoidon voi siis jakaa kahteen osaan, ulkoiseen ja sisäiseen; kosmetiikalla pehmennetään ja suojataan ihon ylintä kerrosta eli epidermistä ja ravinnolla hoidetaan ja vahvistetaan ihoa sisältä päin. Moni unohtaa kuinka tärkeä osa ravinnolla todellakin on ihon kunnon ylläpidossa. Tällä en tarkoita, että ihmisen tulisi ostaa purkkikaupalla pillereitä, vaan ihan niillä järkevillä jokapäiväisillä ravintovalinnoilla (tuoreita kasviksia, hyviä öljyjä) voi vaikuttaa merkittävästi. :)

*

Meanwhile… tänään olikin hauska ja erilainen päivä!

Keskiviikko200814

En kerro vielä enempää mutta ensi viikolla saatte nähdä mitä tänään puuhailin! :)

Lavera_meikkiuutuudetIMG_941

….ja tällainenkin laatikko saapui tänään. Ei mitenkään ikävä näky kosmetiikkafriikille ^_^ Kyseessä on syksyn uutuuslähetys Laveralta, merkin meikit ovat kokemassa jälleen suurta uudistusta. Naurahdin kun näin tuon Deep Darkness -maskaran tuotteiden joukossa, ilmeisesti joku Laveralta luki Butterfly Effect -maskara-arvioni ja bongasi sieltä lauseen, jossa kerroin että kaikki muut Laveran maskarat on tullut testattua Deep Darknessia lukuunottamatta. :D

Kommentit (19)

 1. :D

  Hahah ei vitsi, pakko sanoo että itteäkin hieman huvitti toi Deep Darknessin lähetys ku asiasta mainitsit! :D Ilmeisesti nää tuottajat todellakin seuraa mitä heistä kirjoitetaan.

 2. Mango

  Noista aurinkokapseleista… Suurien beetakaroteenimäärien on todettu aiheuttavan syöpää, joten en itse söisi niitä purkista ”vitamiinina”.

  • Oikaisu

   Pakko kommentoida, että tuo mainitsemasi syöpäriski on todettu synteettistä beetakaroteenilisää syöneillä tupakoivilla, keski-ikäisillä miehillä. Sannin kohdalla ei täyttyne mikään näistä, kun saadut tuotteetkin ovat luonnollista beetakaroteenia sisältäviä, joka päinvastoin suojelee elimistöä.

 3. Mia

  Tällaisella kalpeaakin kalpeammalla kapseleiden tehon huomaa selvästi. Olen näitä popsinut ennen reissuja aurinkoon ja kapselit todella vähentävät palamisriskiä. Ja en koskaan ole ollut ruskettuneempi kuin eräänä kesänä, jolloin olin aloittanut kapselit jo keväällä ja jatkoin koko kesän.

 4. pahokas

  Mä olen tänä kesänä syönyt Lifen SolBrun -tabletteja melkein paketillisen, ja omasta mielestäni niillä on ollut jonkinmoinen vaikutus. Olen ensinnäkin palanut tänä kesänä vain kerran, vaikka tilaisuuksia olisi ollut huomattavasti normaalia useampia. Ja tämäkin tilanne oli noin kolmen tunnin oleskelu suorassa auringonvalossa, kun päädyinkin kahvilan sijaan rannalle. Nytkin paloivat vain ne alueet, jotka ovat aiemmin välttyneet auringolta, eli takareidet sekä keskiselkä (yläselkään ylsin laittamaan aamulla rasvaa, ja se muutenkin on topin yläpuolelta saanut aurinkoa). Mielestäni myös väri on tarttunut tänä vuonna paljon paremmin kuin aiemmin, tosin, olen kyllä ehkä ollut enemmän auringossakin.. Mene ja tiedä. Säännöllisesti en noita ol muistanut syödä, ja aloitinkin verrattaen myöhään (ratsastuksenopettajani aloittaa jo maaliskuussa, ja oli tänäkin vuonna kesän alussa jo ihan rantababen sävyinen), vaikutus olisi varmasti säännöllisellä käytöllä paremmin nähtävissä.

  Pitää pohtia, kokeilisiko ensi keväänä vielä uutta kuuria.

 5. Jessii

  Olen syönyt aurinkokapseleita jo yli 10 vuotta ja mielestäni ne ovat auttaneet. Iho ei pala ja jos niiden syömistä jatkaa syksyyn, iho pysyy ruskeana pidempään.

 6. Liina

  Jätin tänä kesänä aurinkokapseleiden syönnin väliin (karovit) ja olen ruskeampi kuin moneen vuoteen…Aurinkoa on tänä kesänä riittänyt kerrankin tarpeeksi. Minulla on tosi vaalea, mutta hyvin aurinkoa sietävä iho (SPF15 riittää Välimerelläkin), joka vaatii tosi paljon aurinkoa ruskettuakseen kunnolla. Omalla kohdalla siis ei mitään hyötyä kapseleista.

 7. Jonttu

  Jee, jotain asujuttuja ilmeisesti tulossa. Tuskin maltan odottaa! :)

 8. Sanna L.

  Itsekin olen muutaman kesän käyttänyt Karovit-tabletteja. En ole lainkaan palanut (en myöskään ulkomailla ollessani!) ja ihoni on kerrankin kunnolla saanut väriä. Aloitan tablettien syömisen jo keväällä jotta iho on kunnolla ”valmistautunut” kesään.

 9. terra

  Sinä näytät ihan mallilta…! :) Eikä pelkästään noissa asukuvissa vaan muutenkin :)

  • Sanni

   Kiitos terra :) (Täytyy aina osata kiittää vaikkei olisi samaa mieltä kohteliaisuudesta, sen olen elämässä oppinut :D) Jos olisit sattunut sivustakatsojaksi noihin kuvauksiin olisit mahdollisesti ollut vähän toista mieltä… ^_^ Nimimerkillä ”Asukuvissa-poseeraaminen-on-toisille-rakettitiedettä” ;)

 10. HeidiB

  Kirjoittelin noista Imedeenin tableteista, itseasiassa kolmesta erilaisesta, heinäkuussa :) Olen nyt popsinut nuo aurinkotabletit, hair & nails -kuurin syksyllä ja nyt on menossa Derma One -kuuri vielä hetken aikaan. Derma Onen vaikutuksesta en oikein osaa sanoa juuta tai jaata, mutta aurinkotabletteihin ja hius/kynsi -tabuihin olin kyllä tosi tyytyväinen ja huomasin eron.

  Hair & Nails -tabut saivat kynnet voimaan selkeästi paremmin ja aurinkotabletitkin auttoivat. En ole yhtenäkään kesänä HKI-Vantaa -akselilla asuessani ollut niin ruksea kuin nyt ja arskaa en ole ehtinyt ottaa yhtään sen enempää kuin aikaisempinakaan kesinä. En keksi tälle mitään muuta selitystä kuin Imedeenin ravintolisä.

  • Sanni

   Tosi mielenkiintoista lukea teidän kommentteja, näköjään aurinkotabletit tosiaan toimii :) Täytyy suositella mun siskolle jolla on kanssa helposti palava ja huonosti ruskettuva iho.

   • Myy

    Mäkään en ole koskaan ollut niin ruskea kuin tänä kesänä! Mutta syytän siitä helleaaltoa. Aurinkoa en missään vaiheessa ehtinyt ottamaan, enkä kapseleita syönyt.

    Tosin olen kyllä parilla etelän reissulla saanut kapselien avulla vältettyä palamisen.

 11. Leenam

  A-vitamiini edistää ihon pysymistä normaalina on terveysväittämä. EU määrää, että ravintolisissä saa olla vain tiettyjä hyväksyttyjä terveysväittämiä eikä mitä tahansa huuhaalupauksia.

 12. Tarja A

  Olemme mieheni kanssa jo vuosia syöneet beetakaroteeni -valmisteita kesän Kreikan matkaa ennen, matkan ajan ja jokusen viikon matkan jälkeenkin. Luontaistuoteosastolta ostamme eduulisen 140 (?) kappaleen pakkauksen, jossa beetakaroteenipitoisuus on hyvä. Pitoisuudet vaihtelee jonkin verran eri merkeillä. Valmisteen hyöty näkyy varsinkin punatukkaisen pigmenttiä omaavalla miehelläni. Hän ei ole enää vuosiin palanut ja rusketuksesta tulee kaunis ja se kestää pitkään. Hän käyttää loman ajan 50 suojakertoimen aurinkorasvaa.

 13. NG

  Imedeenin kapseleita en ole koskaan syönyt, mutta erään toisen merkin ihopillereitä kyllä – teho perustui kalaproteiiniin, ja se todella vahvisti ihoa akuutissa atopiakärsimyksessä. Monen muun lisäravinteen ohella syötynä niistä oli apua. Varsinaisia rusketuskapseleita en koskaan ole kokeillut, kun päivettyminen ei ole tavoitteeni :)

  • NG

   Ongelmana noissa ihonhoitoon markkinoiduissa kapseleissa on, että elimistö ei mitenkään tunnista niitä erityisesti ihoon tarkoitetuiksi – keho prosessoi ja hyödyntää aktiiviaineet tarpeen mukaan. Joten, jos jossain muualla kehossa on suurempi tarve C-vitamiinille, se menee kauneuden edelle.
   Kannattaa siis etsiä lisäravinne / monivitamiini, jossa on riittävän suuret pitoisuudet, ja lisäksi hyvä imeytyvyys.

   Hyaluronihappo on yksi todella tehokas ihon kosteuttaja, ja teho todella näkyy sisäisesti nautittuna – mutta kauneus on vasta toisella sijalla, tärkeintä on sen vaikutus nivelten hyvinvointiin. ;)

 14. Morgaise

  MIe testasin tänä kesänä Karovit-nimistä tuotetta, ja lopputulos on nähtävissä
  http://elamaajaeskapismia.blogspot.fi/2014/08/ihonvarianarkiaa.html
  Ehkä pitäisi testata ensi vuonna jotakin toista merkkiä….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.