Toimivatko aurinkokapselit?

Oletteko kokeilleet aurinkovitamiineja?

Minä en ennen tätä kesää.

Yves Rocher aurinkokapselit

Olen saanut aurinkovitamiineja testattavaksi kahdeltakin eri firmalta, ja aloitin Yves Rocherin tarjokkaasta. Olen käyttänyt tabletteja kesäkuun alusta saakka. Kyseessä on siis ihoa auringonottoon valmistava ravintolisä. Kapselit sisältävät helokkiöljyä, beetakaroteenia ja antiosidanttikompleksin.

Tuotteesta kerrotaan näin:

”Aurinkovitamiineilla on ihoon kaksinkertainen vaikutus:

* Kaunistava vaikutus: kupari edistää ihon luonnollista pigmentoitumista, beetakaroteeni ja sinkki auttavat ihoa pysymään hyväkuntoisena

* Suojaava vaikutus: E-vitamiinin, sinkin ja seleenin antioksidanttiyhdistelmä auttaa soluja suojautumaan auringon aiheuttamalta hapettumisstressiltä.”

Kuulostaa hyvältä. Kai. :) Ulkoisesti en voi väittää että olisin havainnut kapseleiden käytöllä mitään vaikutuksia, mutta sehän ei tietenkään tarkoita sitä etteikö tuo suojaava vaikutus silti toteutuisi. Sitä vain ei pysty silmin havainnoimaan. Minulla on sen verran hyvin ruskettuva ja hyväkuntoinen  iho, että en usko tuon ”kaunistavan vaikutuksen” mitenkään radikaalisti voivan minun ihossani näkyäkään.

Yves Rocher aurinkokapselit

Ulkoisen vaikutuksen toteutumisestakin minulla kuitenkin ON tietoa! :)

Juteltiin muutaman blogikollegan kanssa näistä aurinkovitamiineista kun tavattiin kesällä Indiedays-miitissä. Uusi Kuu -blogin Emilia puhkesi innoissaan selittämään, että hän on tänä kesänä vihdoin onnistunut saamaan rusketuksen aurinko-lisäravinteen ansiosta. Emilian iho on vaalea ja huonosti ruskettuvaa, helposti palavaa tyyppiä joka lähinnä vain punoittaa auringossa oleilun jälkeen, mutta tänä kesänä iho olikin päivettynyt kauniisti ja tasaisesti juuri palamatta. Mitään syvää megarusketusta Emilialla ei tietenkään ollut, sillä aurinkoihotyyppiä ei voi mikään vitamiinicocktail muuttaa, mutta tasainen, selvästi havaittava päivetys iholle kuitenkin oli ilmestynyt (todistin itse rusketusrajat! :D). Emilian käyttämä aurinkokapseli on Bioteekin.

Imedeen aurinkokapselit

Toinen testiin saamani aurinkovitamiini tulee Imedeeniltä. Nämä kapselit lähtevät mukaani Kreikkaan. Pakkauksessa on juuri sopivasti kahden kuukauden annos. Myös Imedeen lupaa suojata soluja hapettumisstressiltä, ja A-vitamiini ”edistää ihon pysymistä normaalina”. (Hassu ilmaisu :D).

Imedeenillähän on kokonainen sarja ihonhoitotabletteja. Ovatko tuotteet joillekin teistä tuttuja..? Periaate kuulostaa ihan toimivalta, vitamiinithan toimivat ihonkin hyväksi parhaiten nimenomaan sisäisesti nautittuna. ”Imedeenin solujen muodostusta tukevat ja hapettumisstressiltä suojaavat täsmäravintoaineet toimivat dermiksessä, jota voiteet eivät tavoita”,  kertoo pakkaus.

Ihanteellisesti ihonhoidon voi siis jakaa kahteen osaan, ulkoiseen ja sisäiseen; kosmetiikalla pehmennetään ja suojataan ihon ylintä kerrosta eli epidermistä ja ravinnolla hoidetaan ja vahvistetaan ihoa sisältä päin. Moni unohtaa kuinka tärkeä osa ravinnolla todellakin on ihon kunnon ylläpidossa. Tällä en tarkoita, että ihmisen tulisi ostaa purkkikaupalla pillereitä, vaan ihan niillä järkevillä jokapäiväisillä ravintovalinnoilla (tuoreita kasviksia, hyviä öljyjä) voi vaikuttaa merkittävästi. :)

*

Meanwhile… tänään olikin hauska ja erilainen päivä!

Keskiviikko200814

En kerro vielä enempää mutta ensi viikolla saatte nähdä mitä tänään puuhailin! :)

Lavera_meikkiuutuudetIMG_941

….ja tällainenkin laatikko saapui tänään. Ei mitenkään ikävä näky kosmetiikkafriikille ^_^ Kyseessä on syksyn uutuuslähetys Laveralta, merkin meikit ovat kokemassa jälleen suurta uudistusta. Naurahdin kun näin tuon Deep Darkness -maskaran tuotteiden joukossa, ilmeisesti joku Laveralta luki Butterfly Effect -maskara-arvioni ja bongasi sieltä lauseen, jossa kerroin että kaikki muut Laveran maskarat on tullut testattua Deep Darknessia lukuunottamatta. :D

Kommentit (19)
  1. Hahah ei vitsi, pakko sanoo että itteäkin hieman huvitti toi Deep Darknessin lähetys ku asiasta mainitsit! :D Ilmeisesti nää tuottajat todellakin seuraa mitä heistä kirjoitetaan.

  2. Noista aurinkokapseleista… Suurien beetakaroteenimäärien on todettu aiheuttavan syöpää, joten en itse söisi niitä purkista ”vitamiinina”.

    1. Pakko kommentoida, että tuo mainitsemasi syöpäriski on todettu synteettistä beetakaroteenilisää syöneillä tupakoivilla, keski-ikäisillä miehillä. Sannin kohdalla ei täyttyne mikään näistä, kun saadut tuotteetkin ovat luonnollista beetakaroteenia sisältäviä, joka päinvastoin suojelee elimistöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *