Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tigi Headshot

Sain huhtikuisesta kosmetiikkabloggaajien miitistä Tigin Catwalk-sarjan Headshot-shampoon ja -hoitoaineen.

Olen ennen käyttänyt Tigiä paljonkin, mutta nyt edellisestä Tigi-kokemuksesta alkaa olla aikaa. Sen jälkeen kun sain vanhan linjan tuuheuttavan Catwalk Thickening -duon loppuun, olen kokeillut vain Rockaholic-shampoota, joka oli oikein miellyttävä kokemus.

TigiHeadshot

Headshot-duo lupaa hoitaa kemiallisesti käsiteltyjä hiuksia ja se sopii värjätyille hiuksille.

Pakkaustekstin mukaan Tigin Catwalk-sarjan shampoot ja hoitoaineet on ”erityisesti luotu suojaamaan hiusväriä ja hiuksia kuumuuden tuomilta vaurioilta.” Lupaus hiusvärin suojaamisesta liittyy yleensä valintaan pesevistä ainesosista (usein värjätyille hiuksille tarkoitetut shampoot ovat sulfaatittomia) ja suoja kuumuutta vastaan viittaa tiettyihin kalvoa muodostaviin ja kosteutta sitoviin ainesosiin. Se, suojaako mikään tuollainen kalvo oikeasti riittävästi kuumuudelta, on yksi kosmetiikkamaailman kestopuheenaiheita.

TigiHeadshotShampoo

Headshot Shampoo

”Jälleenrakentava shampoo kemiallisesti käsitellyille hiuksille.”

No, mikään ainesosahan ei jälleenrakenna, minkä kaikki ainakin tämän blogin lukijat jo tietävät, eli ei puututa tuohon sen enempää. :) ’Jälleenrakentava’ on hienompi tapa sanoa ’hiuksen pinnan sileäksi jättävä’.

Tuoksuu jäiseltä mintulta ja sokerilta. Koostumus on juuri sen tyyppinen minkä useimmat kuluttajat mieltävät ”luksukseksi” tai salonkitasoksi; paksuus sopiva, tämä ei lähde heti hulahtamaan kämmeneltä lattialle (niinkuin useimmat luonnonkosmetiikan shampoot), todella kermaisesti ja liukkaasti vaahtoavaa ja vaahto on pehmeää ja tiheää. Vaahto myös muodostuu nopeasti, tässäkin on eroja.

Tuntuu hoitavalta, ainesosat ovatkin 2-in1- shampoon tyyppiset (useita silikoniyhdisteitä ja kvatteja). Hiukset jäävät sileiksi ja selviksi eikä tyvi narsku yhtään. Nykyään törmään aina vain harvemmin tällaisiin shampoisiin, joide jäljiltä tyvi ei tosiaan nitise inaustakaan. Nitinän puute on merkki siitä, että shampoossa on suhteellisen paljon hoitavia ainesosia suhteessa peseviin. Näissä tapauksissa shampoo on myös usein aika miedosti pesevä, mutta Headshotin jäljiltä minun tukkani ja hiuspohjani jää todella puhtaan tuntuiseksi.

Ihmetys: Tigin sivulla Headshot-shampoosta kerrotaan ”…this luxurious sulfate-free formula”. Olen saanut omani huhtikuussa, mutta tästä pullosta kyllä löytyy sekä natriumlauryylieetterisulfaattia että natriumlauryylisulfaattia. Olisiko koostumus ehtinyt muuttua jo huhtikuun jälkeen..? Tigin edustaja ei maininnut mitään mahdollisesta uudistuksesta. Laitoin hänelle kyselyn asiasta mutta en ehtinyt saada vastausta ennen vaellukselle lähtöä. Lisään tiedon jos/kun edustaja minulle joskus vastaa.

Sisältää allergisoivan säilöntäaineyhdisteen methylchloroisothiazolinone + methylisothiazolinone. Moni valmistaja on luopunut tämän ainesosan käytöstä.

TigiHeadshotConditioner

Headshot Conditioner

Tyypillinen silikoneihin ja kvatteihin perustuva erittäin silottava ja liukastava koostumus. Sama jäämintun ja sokerin karkkituoksu kuin shampoossa. Tuntuu levittäessä liukkaalta ja todella tehokkaastio selvittävältä, ja hiukset ovat huuhteluveden alla kuin silkkiä. Vetää tämän hiustenpesijän suun hymyyn, mutta vielä suurempaan hymyyn antaa aiheen hoitoaine, joka tekee saman ilman silikoneja. Ja niitäkin kun on. (Mitä pahaa silikoneissa? Ei oikeastaan omalta kannaltani muuta, kuin niiden lätsäyttävä vaikutus ja lievästi muovinen jälkitunne hiuksissa. Lisäksi, koska silikonit ovat aina se helpoin tie silkkisyyteen, minua henkilökohtaisesti vakuuttaa enemmän tuoteformulointi, jossa on onnistuttu saamaan sama vaikutus muilla keinoilla.)

Tigin sivulta: ”This carefully designed formula, infused with lychee and bamboo, adds shine and softness while Japanese honeysuckle and dragon fruit help control flyaways.”

Taas näitä hellyttäviä (tai sanotaan suoraan: helkkarin ärsyttäviä) markkinointi-diipadaapoja. Luonnolliset ainesosathan kuulostavat aina niin kivoilta ja houkuttavilta kun halutaan luoda mielikuvia, joten niitä mielellään sirotellaan markkinointitekstiin, mutta copywriter-jampat eivät piittaa siitä tekeekö joku mainittu kukkanen sen mainostekstissä luvatun asian. ”Ja eihän sitä nyt kukaan jaksa alkaa tarkistamaan, saati sitten valittamaan asiasta.”

Tigin sivulla kerrotaan Headshot-hoitoaineen sisältämän Japanin kuusaman ja pitahaya-hedelmän ”auttavan pitämään lentävät suortuvat aisoissa”. Kukka- ja hedelmäuutteilla ei ole mitään tällaisia vaikutuksia kosmetiikassa, pörröt pidetään kurissa ihan muilla aineilla (silikonit, öljyt, polymeerit). Minun Headshot-hoitoaineessani ei näitä hedelmä- ja kukkaisainesosia edes ole. Mikä saa jälleen miettimään onko tällä hetkellä myynnissä olevien Headshottien koostumus tosiaan jotain muuta kuin niiden ’Shottien jotka saimme huhtikuussa.

Mutta: erinomainen hoitoaine sinulle, joka haet riittoisaa, erittäin tehokkaasti silottavaa hoitoainetta, ja jolle silikoninen koostumus ei ole turn-off (monen hiuslaadullehan se on mitä toivottavin). Tuoksu on voimakas, mutta ei jää leijailemaan (ainakaan minun) hiuksiin.

Myös hoitoaine sisältää allergisoivan säilöntäaineyhdisteen methylchloroisothiazolinone + methylisothiazolinone.

*

Täytyy sanoa että tykkäsin Headshoteista sen verran (hiukset jäivät silikonisesta koostumuksesta huolimatta ilmaviksi) että koin houkutusta käyttää putelit itse, mutta annoin ne kuitenkin eteenpäin silikoneja enemmän diggailevalle siskolleni. Hänen vaalennuksissa hamppuuntuneet hattara-kutrinsa kun vaativat nimenomaan silikonipitoisia tuotteita jotta niistä saa kammattavat. Silikonit eivät siis todellakaan ole yksiselitteisiä ”pahiksia” – yhdelle ihan parasta, toiselle lässäyttävä, muovipinnoittava kauhistus.

* * Postaus on ajastettu, olen tällä viikolla vaeltamassa Kevolla. * *

Kommentit (2)

  1. Liisa

    Mulla on kans ollut nyt nämä käytössä, ja oon kyllä tykännyt. Sopii omille hiuksilleni tosi hyvin, ja tuoksukin on ihana :) Ainoa mistä annan negapisteitä on shampoon jättimäinen suuaukko, sieltä nimittäin lörpsähtää välillä ihan liikaa tuotetta ulos. Muuten oon kyllä tykännyt tosi paljon!

  2. Veppe

    Jätän kesälomastasi huolimatta kehuja Tigille… :) Bed Head Urban Antidotes -sarjan Re-energize-shampoo ja -hoitis ovat mun ylivoimaiset suosikit kampaamopuolen valikoimasta. Shampoo on silikoniton, sisältää SLES:ää mutta on tarpeeksi hellävaraista (ja tarkoitettukin) päivittäiseen käyttöön. Hoitiksen ainoa silikoni on dimethiconol, eikä se jätä ainakaan mun tukkaani liian muovisen tuntuiseksi. Nämä sopivat tosi hyvin mun hauraille ja latistuville hiuksille. Tekevät hiukset pehmeiksi, ilmaviksi, kiiltäviksi ja vahvan tuntuisiksi. Eivät tee rasvaisen tai lötkön näköisiksi, vaan jättävät sellaisen raikkaan ja ryhdikkään viban, jolloin kehnompaakin tukkaa kehtaa pitää auki. En ole Tigi-fani mm. niiden överien tuoksujen (ja hintojen, ja kökköjen incin-loppujen) takia, mutta näitä olen kuitenkin tullut ostaneeksi jo useampiakin tuubeja. Tuoksu on sellainen trooppinen drinkki-mix, joka onneksi on mieleeni, kun ei ole liian lapsellisen purkkamainen. :p

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.