Tiede Korresin takana – jogurttivoiteista edistykselliseen anti-age-teknologiaan

Kaupallinen yhteistyö: Korres

Tänään kurkistetaan pintaa syvemmälle kreikkalaisen Korresin tuotteiden maailmaan. Korres tunnetaan meillä etenkin ihanista vartalo- ja suihkutuotteistaan – ja syystäkin, mutta ne ovat kenties jättäneet merkin muita laadukkaita ihonhoitosarjoja varjoonsa.

En itsekään ollut aiemmin näin hyvin perillä tieteestä ja omistautuneesta tutkimuksesta Korresin taustalla, mutta tilanne päivittyi, kun sain keväällä tilaisuuden haastatella Korresin tuotekehityksen johtajaa, Lena Korresia.

KREIKAN RIKAS KASVIKUNTA INSPIRAATIONA KORRESIN TUOTTEILLE

Kreikassa on poikkeuksellisen rikas kasvikunta, jonka biodiversiteetistä riittää ammennettavaa. Kreikassa kasvaa noin 6500 kasvia joista 1200 on endeemisiä, eli niitä tavataan vain Kreikassa.

Vertauksen vuoksi Englannissa kasvaa ainoastaan 20 endeemistä kasvia, Saksassa 12.

Yrttejä ja erilaisia kukkia ja kasveja on käytetty niin lääkinnällisesti kuin kosmeettisesti kautta historian, mutta mikä tahansa fytoterapeuttinen kasvi ei omaa ihonhoidollisia hyötyjä tai sovi formuloitavaksi moderniin kosmetiikkaan.

Kuten viinin viljelyssä, myös maantieteellisellä sijainnilla on kasvin ominaisuuksille paljon merkitystä, jopa hyvin tarkkaa; yhdellä saarella kasvava salvia voi olla paljon tehokkaampi kuin naapurisaarella kasvava.

Korres on yhteistyössä Ateenan yliopiston kanssa kartoittanut kreikkalaisen kasvikunnan ja tuntee, millä alueilla eri yrtit ja kasvit kasvavat parhaan laatuisina ja mitkä niistä tarjoavat erityisesti ihonhoidollisia hyötyjä.

Tästä olen aiemmin saanut omakohtaista kokemustakin, kun Amorgoksen saarella asuva ystäväni, paikallinen ”yrttitohtori” kertoi minulle Korresin tavoitelleen tietyn yrtin viljelyssopimuksia juuri Amorgoksella, ja vieläpä hyvin spesifillä alueella saarta, jolla kyseinen kasvi on tutkimusten mukaan laadultaan Kreikan parhaita.

AKTIIVIAINEET TUOTETAAN SOPIMUSVILJELYLLÄ

Korres ostaa käyttämänsä kreikkalaiset kasviraaka-aineet paikallisilta sopimusviljelijöiltä ympäri Kreikkaa. Korres ei käytä villinä kasvavia yrttejä, sillä tällainen toiminta on Lena Korresin mukaan pitkässä juoksussa uhka luonnolle. Lisäksi kumppanuus sopimusviljelijöiden kanssa on osa Korresin eettistä sitoumusta, he haluavat tukea kreikkalaista maataloutta ja kouluttaa viljelijöitä luonnonmukaisissa ja kestävän kehityksen mukaisissa viljelymenetelmissä.

Korres valvoo kaikkea tuotantoon ja tuotekehitykseen liittyvää itse, ja tuotteet valmistetaan alusta loppuun yrityksen omalla tehtaalla Ateenassa. Kreikkalaiset raaka-aineet tuotetaan Kreikassa, muut (kuten tekniset ainesosat; emulgaattorit, pH:n ja viskositeetin säätäjät jne) ostetaan tavalliseen tapaan raaka-ainetoimittajilta muualta.

TUTKIMUS

Farmaseuttinen tausta, yli 3000 yrttivalmisteen tuntemus sekä perinteiset kreikkalaiset fytoterapeuttiset reseptit yksinään antaisivat Korresille ylliksi materiaalia kehittää kasveista tehonsa ammentavaa kosmetiikkaa, mutta yritys haluaa olla innovatiivinen ja löytää yhä tehokkaampia kasviainesosia kosmetiikan käyttöön.

Korres harjoittaa jatkuvaa tutkimusta yhteistyössä kreikkalaisten yliopistojen ja kokoamansa itsenäisen, biokemian, farmakognosian ja dermatologian asiantuntijoista koostuvan tiedekollegion kanssa, sekä kansainvälisten tutkimushankkeiden kautta.

Vuonna 2010 Korres laittoi alulle suurimman Euroopassa koskaan järjestetyn luonnollisia kosmetiikan raaka-aineita tutkivan tutkimusprojektin, Agrocosin. Nelivuotisessa hankkeessa oli mukana kahdeksan tutkimuskeskusta eri puolilta maailmaa ja siinä seulottiin 500 kasviraaka-ainetta rikkaasta biodiversiteetistään tunnetuilta alueilta. Tutkimuksen tuloksena löydettiin 3600 (!) uutta kasviuutetta kosmeettisilla hyödyillä. Tutkimuksesta voi lukea lisää täältä.

Agrocos-hankkeen kautta löydettiin mm. Korresin Castanea Arcadia -tuotelinjassa käytetty kastanjauute, joka on Lena Korresin mukaan luonnollisten aktiivien tehokkaimpia juonteita häivyttäviä ainesosia ja pärjää jopa tavanomaisille synteettisille anti-age-yhdisteille.

Kastanjauutteen ohella Korresin omia raaka-ainelöytöjä ovat mm. valkomänty, sahramiuute sekä Olympustee-uute.

Anti-age-yhdisteistä puheen ollen, meillä oli Lenan kanssa valtavan kiinnostavaa keskustelua luonnollisten ainesosien anti-age-mahdollisuuksista sekä ikääntyvän ihon klassisista tähtiainesosista ylipäänsä.

Korres esimerkiksi ei halua käyttää tuotteissaan retinolia, koska sen käyttö tarkoittaa aina kompromissia. Retinoidit ovat erittäin tehokkaita, mutta samalla ne tekevät ihosta alttiimman uusille vaurioille; retinoli esimerkiksi tunnetusti herkistää ihoa auringonvalolle. ”Retinoli saa kyllä ihosi näyttämään hyvältä,” Lena sanoo, ”mutta ihosi on vähemmän suojattu, mikä ei ole hyvä juttu”.

Lenan mukaan Korresin Black Pine – ja Castanea Arcadia -linjojen tuotteilla saa jopa retinoideja vastaavia tuloksia, mutta ilman niiden haittavaikutuksia. ”Me menemme tuotekehityksessä aina pitkän linjan turvallisuusnäkökanta edellä”. Muita hyviä ja hellävaraisempia vaihtoehtoja retinoideille ovat Lenan mukaan mm. peptidit ja c-vitamiini.

Keskustelimme myös ainesosille suoritettavista testeistä. Turvallisuutta koskevien testien jälkeen ainesosien teho osoitetaan vähintään 3 kk kestävässä testauksessa joka koostuu niin instrumentaalisesta kuin kliinisestä osuudesta. Kaikki Korresin aktiiviaineet testataan in vivo eli iholla.

KORRESIN TUOTESARJAT

Korresilla on seitsemän tuotesarjaa kasvojen ihon hoitoon.

POMEGRANATE – aktiiviaine granaattiomena. Päävaikutus: kosteuttaa. Nuorelle iholle.

ALMOND BLOSSOM – aktiiviaine mantelinkukkauute. Päävaikutus: kosteuttaa ja rauhoittaa. Herkälle iholle ja kaikille ihotyypeille, kun iholla ei vielä ole ikääntymisen merkkejä.

WILD ROSE – aktiiviaine villiruusun siemenöljy. Päävaikutus: kirkastaa, ehkäisee juonteita ja pigmenttiläiskiä. Noin 25-vuotiaille, ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin.

CASTANEA ARCADIA – aktiiviaine kastanjauute. Päävaikutus: häivyttää juonteita. Noin 30-35+ -vuotiaille.

BLACK PINE – aktiiviaine mustahavu. Päävaikutus: kiinteyttää, häivyttää juonteita ja ryppyjä. Noin 40-45+ -vuotiaille.

WHITE PINE – aktiiviaine valkohavu. Päävaikutus: tuo kimmoisuutta, hoitaa syviä ryppyjä, palauttaa kasvoihin volyymia. Noin 50+ -ikäryhmälle, menopaussi-ikäisille.

GOLDEN KROCUS – aktiiviaine sahrami. Päävaikutus: universaali anti-age-vaikutus, sopii käytettäväksi kaikkien Korresin sarjojen kanssa.

SPOTLIGHT: GOLDEN KROCUS

Golden Krocus -sarja koostuu kahdesta seerumin tavoin käytettävästä tehoeliksiiristä kasvoille ja silmänympäryksille. Maustesahramin (Crocus Sativus) luoteista saatava erittäin antioksidanttinen krosiini uutetaan ja lisätään Korresin tuotteisiin 24 tunnin sisällä uutoksesta jotta raaka-aineen antioksidanttinen teho säilyy huipussaan.

Kuten olemme monelta taholta oppineet, antioksidantit ovat ikääntymisen merkkejä ehkäisevän ihonhoidon kulmakiviä. Golden Krocus -eliksiirillä on kokonaisvaltainen ikääntymisen merkkejä ehkäisevä vaikutus ja ne sopivat kaikenikäisille tuomaan ihoon heleyttä ja energiaa, hidastamaan juonteiden syntymistä, kiinteyttämään ja häivyttämään väsymyksen merkkejä.

Kuullessaan, etten pystynyt ottamaan Suomeen mukaan Ateenan Korresilta saamiani Golden Krocus -tuotteita (eivät mahtuneet käsimatkatavaraan), kreikkalainen ystäväni Marianna oli lähes järkyttynyt. Hänen mukaansa Golden Krocus -tuotteet ovat erittäin himoittuja ja on jokaisen kreikkalaisnaisen salainen haave omistaa nämä kauniit ja kallisarvoiset pullot. Sahramiuute on arvokas raaka-aine ja Golden Krocus -eliksiirit ovatkin Korresin kalleimmat tuotteet.

(Saatoin rauhoittaa Mariannan kertomalla, että olin saanut Krocus-tuotteita jo aiemmin Suomen Korresilta :) Ovat kyllä todella luksuksen näköisiä kuin tuntuisiakin.)

ENSIMMÄINEN JOGURTTIKOSMETIIKKA ON KORRESIN KÄSIALAA

Kysyn haastattelun lopuksi, mistä Korresin ainesosista ja tuotelinjoista Lena Korres on erityisen ylpeä. Lena vastaa Wild Rose, Yoghurt ja Black Pine, joista Jogurttiin on hänellä aivan erityinen suhde: Lena itse kehitti ensimmäiset syötävään jogurttiin pohjautuvat tuotteet Korresille 90-luvulla.

Jogurtti-linja kasvoille onkin lähitulevaisuudessa palaamassa Korresin valikoimaan päivitetyillä koostumuksilla. Osa Korresin asiakkaista on ihmetellyt, miksi suosittu, klassinen Jogurtti-kasvotuotelinja ylipäänsä katosi välillä valikoimasta (aurinkotuotteissa jogurtti on säilynyt mukana).

Lenalla on tähänkin napakka vastaus.

Kunnianhimoisena yrityksenä Korres haluaa kehittyä, pysyä innovatiivisena ja seistä luonnonmukaisen kauneudenhoidon tuotekehityksen etulinjassa. Aina kun uudet tutkimustulokset ja teknologia mahdollistavat aiemman teknologian korvaamisen vielä paremmalla, Korres uudistaa tuotteitaan voidakseen tarjota asiakkailleen aina kaikkein tehokkaimman vaihtoehdon.

Jäämme siis odottamaan Jogurtin uutta tulemista next levelillä :)

KESÄALE JA KARKKIPÄIVÄN ALEKOODI

Korresilla on tänään alkanut kesäale jossa on paljon tuotteita jopa 50% alennuksessa; meikkejä, suihkugeelejä, aurinkotuotteita ja monia kasvotuotteita mm. Wild Rose-, Castanea Arcadia ja Black Pine -linjoista.

Myös normaalihintaisista Korres-tuotteista saa 10.7. saakka -25% alennusta koodilla KARKKIPÄIVÄ10. :)

Pääset verkkokauppaan tästä.

P.S. Pakko vielä jakaa tämä hauska tarinanpätkä: kuvan Korres-lahjalaatikko päätyi lopulta ilahduttamaan Ateenan hotellini epäuskoista vastaanottovirkailijaa, joka ei meinannut uskoa onneaan kun lentokentälle kiiruhtava asiakas tuikkasi hänen käsiinsä Korres-herkkuja pursuavan laatikon. Nainen kirjaimellisesti kiljaisi avatessaan laatikon ja löytäessään sieltä mm. Golden Krocus -pullot. (Muussa tapauksessa olisin ilman muuta lahjoittanut laatikon ystävälleni Mariannalle, mutta en ehtinyt enää tapaamaan häntä Korres-vierailuni jälkeen… Kyllähän se vähän harmitti etten saanut laatikkoa itse mukaani, mutta käsimatkatavaralla matkustuksessa on nämä piirteensä :))

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (17)
  1. No niin, siellä se on; mun hakemani peitevoide <3 Vihdoinkin pääsen kokeilemaan Korresin tuotetta. Tuo listaus mikä sarja on millekin iholle on aivan loistava apu.

  2. Pällistelin muuten yksi päivä Citymarketissa Korresin suihkusaippuoita yms, olivat tarjouksessakin. Enpä olisi odottanut löytäväni Cittarista Korresia, mutta vaikutti joltain testierältä.

    1. Ohoh, enpä tosiaan tiennyt että Korresia on marketeissakin..! Toisaalta pidän sitä hyvänäkin juttuna siinä mielessä, että soisin Korresin hienojen tuotteiden päätyvän suuremmankin yleisön (eli marketeissa käyvien) silmiin ja tietoisuuteen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *