Karkkipäivä
Karkkipäivä

These Shoes Are Made For Walking

Mitä tässä mainostetaan?

Scholl_IMG_8737_2

Sitä ette ikinä pysty kuvasta päättelemään, mutta kohta selviää :D

Rakastan markkinoinnin maailmaa, ja on supermielenkiintoista seurata, miten hauskoilla ja uudenlaisilla ideoilla mainoskampanjoita nykyään lähdetään toteuttamaan.

Olen harvoin mukana kampanjoissa, mutta nyt tarjoutui taas niin hauskasti ideoitu ja oikeasti mun itseni jo valmiiksi fanittaman tuotteen ympärille kehitetty kamppis, että tähän lähdin innolla mukaan.

Scholl Dinner Detour.

Kyseessä on Schollin ja Indiedaysin yhteistyökampanja, jossa päätähtenä Schollin uudet GelActiv-pohjalliset.

Kuulostaako tylsältä? Niistä voi laulaakin, selvisi eilen ;)

Kuulun entuudestaan Schollin PartyFeet -geelipehmusteiden käyttäjiin, ja olenpa joskus sujauttanut PartyFeet Ultra Slim -päkiätyynyn tavallisiin ballerinoihinkin kun minulla helposti kipeytyy päkiät kävellessä jos kenkä on vähänkään kovempi. Etenkin töissä niistä oli apua, kun joutui seisomaan koko päivän.

Nyt Scholl on tuonut valikoimaan kaikkiin kenkiin sopivat geeliteknologian pohjalliset. Ainakin mun työalan ihmiset kiittää! ^_^

Tässä nyt se ”tylsä” mutta hyödyllinen tieto-osuus:

Pohjallisia on kahta tyyppiä; Everyday ja Work. Everyday-pohjalliset sopivat arkikäyttöön, kun haluat vaikka shoppailla pitempään tai vietät monta tuntia museossa – yleisiä jalkojen kipeyttäjätilanteita. Everydayt sopivat esimerkiksi nilkkureihin ja saappaisiin tai muihin arkikenkiin. Work-pohjalliset vaimentavat tärähdyksiä vielä tehokkaammin ja sopivat erityisesti silloin, kun vietät töissä useita tunteja seisaaltasi. Work-pohjalliset sopivat erityisesti työ- ja urheilukenkiin.

Pohjalliset voi leikata joka jalkineeseen sopivaksi ja ne voi puhdistaa ja käyttää uudelleen.

Ja sitten se hauskempi osuus :)

Scholl_IMG_8509_2

Scholl tarjosi neljälle bloggaajalle ja heidän ystävilleen Dinner Detour -illan, jonka aikana kierrettiin neljä eri ravintolaa uusilla pohjallisilla tassutellen. Meitä oli mukana Mami Go Go’n Minttu, Uuden Kuun Emilia, At Maria’s -blogin Maria ja minä.

Vähän toisenlainen tapa markkinoida uusia pohjallisia kuin lähettää ne kuoressa tyypeille ja sitten me kirjoitettaisiin; ”Joo tällaiset, on hyvät jalassa”. Jep, hyväthän ne ovatkin, mutta jutun voi toteuttaa myös vähän eri tavalla. Kuten viemällä porukan Helsingin keskiviikkoiseen iltaan kiertämään ravintolarasteja ja sirottelemalla matkalle hulluja yllätyksiä. :)

Scholl_A21

Ilta alkoi A21-baarista, jossa koko kööri sai askarrella pohjallisista omiin kenkiinsä sopivat.

Testattavina olivat kevyemmät Everyday-pohjalliset jotka sopivat nimenomaan tällaiselle paljon kävelyä sisältävälle kierrokselle.

Scholl_IMG_8529_2

Scholl_IMG_8831_2

Scholl_IMG_8898_2

Pohjallisia saa leikata vapaasti kunhan ei leikkaa keltaista kohtaa.

Scholl_IMG_8545_2

Sinne ne sujahtivat kun tovin leikkelin. Meille oli suositeltu tasapohjaisten kenkien mukaanottoa illanviettoon, mutta itse halusin testata pohjalliset kengillä, joiden pohjan tiedän normaalioloissa aiheuttavan aina jalkojen väsymistä ja kipuilua kun kävelen niillä pitkään. Kaikki tasapohjaiset syyskenkäni ovat aika pehmeäpohjaiset jo omasta takaa.

Tässä arkikorkkarissa on tarpeeksi tasainen lesti että Everyway-geelipohjallinen sopi sinne, kapealestisiin ja jyrkästi nouseviin korkkareihin GelActiv-pohjalliset eivät sovi.

Scholl_IMG_8550_2

Kun popot oli tuunattu kohotimme alkumaljat ja illan varsinainen ohjelma sai alkaa.

Illan teemana oli hyvinvointi, ja kukin bloggaaja sai ”houstata” oman rastinsa valitsemalla jonkun hyvinvointiin liittyvän aiheen josta juteltaisiin. A21:ssa houstina toimi Minttu. Vaikka alkudrinkit olivat alkoholittomat, niin puhe soljui jo varsin jouhevasti. ;)

Scholl_IMG_9076_2

Seuraavaksi siirryimme The Cock –ravintolaan alkuruoan äärelle.

Rastille ohjasivat matkan varrella Scholl-pohjalliset :)

Scholl_IMG_8566_2

The Cock vessaselfie :)

Scholl_IMG_8584_2

Täällä keskustelun vetäjänä sain toimia minä, ja valitsin hyvinvoinnin aiheekseni ei-ehkä-niin-yllättävästi minulle rakkaan harrastuksen ruoan. Juttelimme siitä, mitä ravinto kullekin merkitsee ja millainen rooli ruoalla on arjessa – onko se harrastus, intohimo vai jotain jota heitetään kasaan että nälkä lähtee.

Scholl_IMG_8593_2

Scholl_IMG_8598_2

Jouluista jotenkin :)

Scholl_IMG_8595_2

Välillä pidettiin sometaukoja ja osallistuvat bloggaajat postasivat #scholldinnerdetour-kuvia. Siis kaikki muut paitsi minä antiikkipuhelimineni :)

Alkuruokabuffet oli sen verran runsas että osa lähti The Cock -rastilta eteenpäin hieman epäuskoisina siitä, mahtuisiko kupuun enää mitään pääruokaa ollenkaan, jälkkäristä puhumattakaan.

Scholl_IMG_8624_2

Emme päässeet pitkälle, kun meidät pysäytti joku outo tyyppi.

Scholl_IMG_8643_2

”Rööperin Roopeksi” esittäytynyt kaveri osoittautui osaksi Dinner Detour -ohjelmaa, ja seuraavaksi saimmekin sulatella alkuruokamättöä dramatisoidulla kävelyretkellä Rööperiin eli Helsingin Punavuoren kaupunginosaan.

Kierros oli oikeastikin mielenkiintoinen tällaiselle Helsinki-turistille. Enpä ole täällä koskaan kävellyt pimeän aikaan, ja hämärä sai kaupunginosan näyttäytymään niin eri valossa (heh), että tuntui kuin olisi ollut jossain ihan toisessa kaupungissa kuin Helsingissä.

Kyllä siinä ehti taas syntyä vähän tilaa seuraavalle ruokanumerolle :)

Scholl_IMG_8661_2

Pääruoka nautittiin Hello Darling -ravintolassa, joka on niin pikkuinen että aluksi epäilimme ettei koko porukka edes mahdu sisään. Sopu sijaa antaa, ja lopulta istuimme sievästi pienistä pöydistä yhdeksi pitkäksi yhdistetyssä pöydässä.

Scholl_IMG_8667_2

Pääruokaa odotellessa keskusteltiin Marian houstaamana mm. siitä, miten kukin säilyttää arjessa positiivisen elämänasenteen. Melankolia ja huonot päivät kuuluvat arkeen niillä iloisimmillakin, mutta toiset meistä ovat silti perusluonteeltaan ”lasi puoliksi tyhjä” -tyyppejä. Dinner detourilla vaikutti olevan aika vahvasti ”Lasi puoliksi täynnä” -porukkaa edustettuna :)

Scholl_IMG_8682_2

Scholl_HelloDarling_ruoat

Annokset olivat niin kauniita värikkyydessään, että jopa ei-bloggaavat seuralaiset taisivat viettää tovin niitä kuvaillen.

Minä arvoin pitkään ottaisinko tuttua nieriää vai tempehiä, mutta päädyin lopulta aina-turvalliseen valintaan eli kalasalaattiin.

Scholl_IMG_8690_2

Jalat olivat hyvässä kuosissa tässä vaiheessa iltaa! :) Pohjalliset olin jo ehtinyt unohtaa koska jaloissa ei tuntunut miltään.

Scholl_IMG_8692_2

Kun lähdimme Hello Darlingista, pihalla meitä tervehti äijä kitaran kanssa.

Siitä sitten hohtavat valorenkaat päähän ja ei kun eteenpäin musiikin saattelemana.

Scholl_IMG_8702_2

Ihmiset vähän katsoivat kun seurueemme eteni Punavuoren halki…

Scholl_IMG_8711_2

Matkalla laulettiin, mitäs muita kuin kenkäaiheisia biisejä… Levottomat jalat, These Boots Are Made For Walking, Blue Suede Shoes…

Tilanne oli niin hullunkurinen että ei voinut kuin nauraa.

Scholl_IMG_9664_2

Kenkätrubaduuri johdatti meidät Vanhaan Kirkkopuistoon, jossa kokoonnuimme kaikki laulamaan kirkon portaille Kaija Koon Tinakenkätytön. Kaikkeen sitä päätyy kengänpohjalliskampanjassa...! ^_^

idScholl_IMG_8739_2

Scholl_IMG_8740_2

Vihdoin saavuimme aikataulusta letkeästi myöhässä jälkiruokapaikkaamme ravintola Kiilaan.

Scholl_IMG_8749_2

Scholl_IMG_8763_2

Minulla oli seuralaisena Leena.

Scholl_IMG_8771_2

3870 askelta. Joku on tämänkin laskenut :)

Scholl_IMG_8772_2

Muut söivät klassisia makeita herkkuja kuten creme bruleeta ja juustokakkua, minun lautaseltani löytyi, mitäs muuta kuin juustoa :)

Scholl_IMG_8746_2

Mikä hulvaton ilta! :) Kiitos Schollille omaperäisestä tuotelanseerauskampanjasta, enpähän ole hauskemmin toteutetussa kamppiksessa ollut koskaan mukana.

Pohjallisista olisin tykännyt ilman ravintolakierrosta ja kuorolaulua Vanhan kirkon portaillakin, mutta olihan se nyt pirun paljon hauskempaa kirjoittaa tällaisesta kuin kolme palstaa tekstiä kahdesta pehmeästä lötköstä joiden ansiosta jalat ei väsy yhtään :)

GelActiv-pohjalliset ovat hiljalleen tulossa kauppoihin, niitä saa tällä hetkellä ainakin Prismoista.

P.S. Dinner Detour -illasta seuraa vielä toinenkin osa – videolla… ^_^

Kommentit (26)

 1. Mira

  Ilta kuullostaa superhauskalta ja pohjalliset juuri sellaisilta mitkä jokaiselle pitäisi olla :D

  • Sanni

   Joo, nämä ovat tosiaan aika lailla ”jokaisella pitäisi olla” -kamaa :) Voi että kun näitä olisi ollut jo silloin kun itse tein vielä myymälätyötä. Party Feetitkin auttoivat jonkin verran, mutta tuovathan nämä koko jalan pohjalliset ihan eri kaliiberin helpotuksen. Ja museovierailuille en lähde enää ilman näitä! :D Siellä jos missä kipeytyy ainakin mun jalat ihan extrapaljon, jotenkin se hidas kävely ja jatkuva paikoilleen pysähtely väsyttää jalat paljon nopeammin kuin tasainen kävely.

 2. Mari

  Olipas hauska kampanja ja ilta teillä! Onnistuitte, nyt munkin on pakko hommata tuollaiset. Mulla aina esim. matkoilla väsyy jalat kun tulee käveltyä koko päivä ja monta päivää putkeen.

  • Sanni

   Onnistuitte, nyt munkin on pakko hommata tuollaiset.

   Hihih :) Mutta joo, minusta tällaiset ovat jotenkin niin itsestäänselvä tuote joista on hyötyä melkein kaikille, että en tajua eikö tällaisia ole ollut jo aiemmin.

   Ja tosi hyvä juttu että näitä voi pestä ja uudelleenkäyttää ;)

 3. Ulpu

  Hauska ilta teillä! Nuo voisi hommata, pidemmillä kävelyillä jalat kyllä tuppaa väsymään.

  • Sanni

   Jep :)

   Näistä tulee ilman muuta meikäläiselle vakioseuraa tuleville ulkomaanmatkoille :) *muistelee esimerkiksi Pariisin kipeyttämiä jalkojaan….*

 4. Emilia

  Vautsi, sun kampaus ja look näyttää upeilta – tosi tyylikästä! Laitoitko hiukset itse vai kampaajalla? :)

  • Sanni

   Kiitos :) Kävin kampaajalla, olen jo luovuttanut sen suhteen että koskaan kiinnostuisin kunnolla opettelemaan hiusten laittoa ^_^ Niin se vain on, käytän saman ajan mieluummin johonkin muuhun. :)

   Olen löytänyt Tampereeltakin mukavan pikakampauksia tekevän paikan, käyn siellä jos tarvitsee näyttää ns. edustavalta :) Ennen kävin aina Helsingissä mutta Tampereelta löytyi sitten saman hintainen paikka (en pitkään löytänyt tällaisia pikakampauksia tekeviä paikkoja, eikä kiinnosta maksaa 80 euroa kun haluaa vain jonkun vähän huolitellumman lookin eikä juhlakampausta).

   • Joh

    Kerro toki, missä Tampereella saa pikakampauksen sopuhintaan! :)

    • Sanni

     Napsissa maksaa 30 euroa :) Hinnat ovat nousseet sen jälkeen kun ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten esittelin pikakampauskonseptin jolloin kampauksen sai Helsingissä 20 eurolla, nyt tuossakin paikassa hinta on pitkiin hiuksiin alkaen 30 euroa.

     • Mari

      Nyt en ole ihan varma, muistanko oikein, mutta Hervannan Duossa oleva kampaamo (liukuportaiden vieressä) on mainostanut ikkunassaan pikakampauksia, 15min 15e ja 30min 30e! Itselläni vielä pikakampaukset testaamatta kun ei ole ollut tarvetta.

      • Sanni

       Mulle sanottiin siellä Helsingin Piece Of Hairissa, että vaikka heilläkin hinnat on alkaen 25 euroa/ 20 minuuttia, niin kuulema pitkiin hiuksiin ei juuri koskaan saa kampausta 20 minuutissa ja siksi pitkähiuksisen kampaus maksaa käytännössä aina alkaen 30 euroa. Veikkaan, etten tällä perusteella varmaan saisi vartin kampausta Hervannassakaan :D Mutta tuohan on loistojuttu lyhythiuksiselle :)

 5. minä vaan…

  Mua rupes kiinnostamaan nuo työkenkiin tarkoitetut pohjalliset, olen tänä syksynä aloittanut ravintola-alan opinnot ja keittiössä ja tarjoillessa jalat todellakin väsyvät! :D Osaatko yhtään sanoa minkä hintaisia nuo pohjalliset mahtaa olla?

  • Sanni

   Puhuttiin jotain 19-20 euron hinnasta, mukana kierroksella ollut viestintätoimiston edustaja pahoitteli kovasti että ketään nimenomaan Schollilta ei päässyt mukaan, ja mainostoimiston hepulla ei ollut ihan tarkkaa hintatietoa. Mutta noin 20 euroa. Saan varmasti tarkan hinnan selville ja lisään sen postaukseen :)

  • Sanni

   Noniin, jo selvisi :) Yliopiston Verkkoapteekissa Work-pohjallisten hinta on 19,40€. :)

 6. Erika

  Juuri ennen kuin klikkasin blogiisi olin etsinyt Googlesta tälläisiä pohjallisia :D Nämä on pakko ostaa! Seisomatyöläisenä välillä jopa 15 h työpäiviä tehden joutuvat jalat koetukselle vaikka olisi kuinka hyvät kengät jalassa, näistä olisi varmasti apua :)

  • Sanni

   Juuri ennen kuin klikkasin blogiisi olin etsinyt Googlesta tälläisiä pohjallisia :D

   Eikäh :D Talk about coincidence! ^_^

   Sun työnkuva kuulostaa sellaiselta että näistä varmasti olisi apua :)

 7. Meu

  Ihana idea Schollin markkinointitiimiltä, täydet pisteet! ^_^ Telkkumainoksia pari kertaa nähneenä olen kyllä mietiskellyt, että kun vain keksisi jonkun ”tekosyyn” laittaa tämmösiin rahaa… ja nythän mä hokasin, että viikon päästä on taas jokavuotinen koitos edessä, kun jalkaudutaan äitini kanssa Suomen Kädentaidot -messuille, tällä kertaa jopa kahdeksi eri päiväksi :D Kiitos siis vinkistä, pitää varmaan kipaista myös mutsille omat samalla, niin ollaan iskukunnossa koko viikonloppu! ;)

  • Sanni

   Jess :) Messut on kanssa aikamoista hc-jalantappomeininkiä ^_^

 8. milipili

  Joihinkin tappokenkiin pitää tälläset ostaa.

 9. Julpura

  Oot varmaan jo huomannut tämän mutta varmuuden vuoksi ;D http://m.iltalehti.fi/matkajutut/2015110520619585_ma.shtml

  • Sanni

   Joo, mun Japani-fanaatikko-kaveri kertoi mulle tuosta jokunen viikko sitten :) Ihana <3

 10. Pia / Pöpelikössä

  Itse lompsuttelin viikon Kroatian Splitissä kengissäni nuo pohjalliset. En voi kuin suositella! Ei kipeytynyt jalkapohjat ollenkaan, ja käveltyä tuli siis tuntitolkulla joka päivä. :)

  • Sanni

   Hyvä kuulla :) Itse odotan jo innolla seuraavaa ulkomaanreissua ja etenkin museokierroksia jotta pääsen hc-testaamaan nämä :D Esim. Louvre voisi olla aika hyvä testiympäristö… ^_^

 11. Sipru

  Hyvältä tuotteelta kuulostaa. Haluaisin itsekin kokeilla, mutta koko 38:kin liian iso minulle pienijalkaiselle. Mainostaa kokoa 36, jota ei kyllä löydy prismasta eikä apteekistakaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.