Then And Now

Nostalgiaan taipuvaisena ihmisenä halusin tänään tehdä muistelmapostauksen eräistä minulle kovin rakkaista ihmisistä.

Minulla ei ole omia lapsia, mutta minulla on silti neljä lasta. Neljä hoitolasta, joiden ”nannyksi” saavuin kesällä 2003. Siitä tuntuu olevan samalla niin kauan… ja niin vähän aikaa.

Muistan alla olevan hetken kuin eilisen. Ensimmäinen aamuni perheessä.

Then_and_now0x

Olin saapunut Ahvenanmaalle yölaivalla, ja lapset olivat nukkumassa kun saavuin taloon. Seuraavana aamuna makuuhuoneeni ovelta kuului varovainen koputus.

Vuodesohvalleni pelmahtivat Ronja, 9 v, Frida, 7 v, Emma, 2 v ja Anton, 5 kk.

Minun oli tarkoitus olla lastenhoitajana vain kesän yli, mutta pesti venyi puoleksi vuodeksi. Ja kesätyö venyi kuudeksi vuodeksi Ahvenanmaalla….

Vuodet kuluivat ja lapset pysyivät minulle läheisinä. Kun Ronja pääsi ripille, otin hänestä rippikuvat. Muistan, kun Anton aloitti koulun. En unohda sitä hetkeä, kun pikku-Emma oli kasvanut minusta ohi… Muistan, kun törmäsin ensimmäisen kerran Fridaan baarissa. ”Sinä – täysi-ikäinen..!” ^_^

Niin paljon muistoja. On mahtavaa, kun on saanut seurata neljän näin ihanan ihmisen kasvua lapsista kouluikään, teini-ikään ja aikuisuuteen. Melkein siinä silmäkulma kostuu, kun iso Anton-poikakin edelleen aina halaa minua kun tavataan. Hassua ajatella – minä olen aina ollut Antonin elämässä.

Then_and_now_

Then_and_now7x

Then_and_now1

Tein toukokuussa Fridan ylioppilasmeikin, joka lieneekin monella varmaan tuoreessa muistissa.

Then_and_now3

Frida ja Emma juhannuksen vietossa. Olimme katsomassa juhannussalon pystytystä Jomalan De Gamlas Hem’illä.

Pikku-Emma oli herkkä ja viisas lapsi, taisin kiintyä häneen eniten lasten ollessa pieniä. Emmalla oli monessa asiassa pikkuaikuismaisia ajatuksia. Muistan, kun hän 3-vuotiaana totesi noustessamme autoon talvella, että ”Muista kopistella jalat ettei autoon tule lunta sisään”. :)

Then_and_now2

Nyt Emma on 13. <3 En vain oikeasti pysty tajuamaan sitä. Minulle Emma on tavallaan aina se pikkuinen tyttö joka halusi leipoa kanssani ja nukkua vieressäni ja päätti lauseet varmistaen, ”Visst, Sanni, visst?”

Then_and_now8

Ronjakin on jo ihan aikuinen, meistä on tullut ”tasavertaiset” kaverit. :)

.

Vanhoja Ahvenanmaa-albumeitani penkoessa en voinut olla liittämättä mukaan myös näitä otoksia….

idThen_and_now4

Todistettavasti Mr Karkkipäivällä on aina ollut viehätys huulipunaan…

Then_and_now5

Minulle niin tyypillinen meikkityyli noilta vuosilta. Vaaleaa koko luomella, tiukka banaanivarjostus ja vahva kynärajaus koko silmän ympäri. Ja juuri kestovärjätyt kulmakarvat näemmä…! ^_^ Kuva vuodelta 2005.

Then_and_now6

Don’t try this makeup at home. Tällaisessa lookissa olen ollut katsomassa Bo Kaspers Orkesteria Maarianhaminassa kesällä 2005.

Then_and_now

Sanni ja Ahvenanmaa – kesällä 2014 ja kesällä 2003. Voi tuota 24-vuotiasta tyttöä….! ^_^ (Ja ainakin silmälasit on vaihtuneet parempiin :D)

Then_and_now9

Kesätyö voi tuoda elämään paljon <3

Minulle se toi lasten lisäksi koko Ahvenanmaan. :)

Kommentit (28)
 1. Ihana postaus! Kaikki ”tytöt” olette kuvissa todella kauniita. :)

  Aiheesta toiseen, osaisitko suositella huultenpohjustustuotetta, joka saisi omat voimakaspigmenttiset huuleni vaaleiksi. Monet melko vaaleatkin huulipunat muuttuvat huulillani todella tummiksi huukten oman värin takia. Vielä jos tuotetta saisi Suomesta, olisi täydellistä. (:

  1. Aiheesta toiseen, osaisitko suositella huultenpohjustustuotetta, joka saisi omat voimakaspigmenttiset huuleni vaaleiksi.

   Mites olisi MACin Lip Erase? Itse en tosin ole sitä kokeillut joten en tiedä miten hyvin toimii. Muuten ei valitettavasti tule muuta mieleen kuin peiteaine… :/ Jos käytät peiteainetta huulille, valitse kosteuttava koostumus. Esim. Cliniquen All About Eyes -peiteaine (silmänalusille tarkoitetut ovat yleisesti kosteuttavia).

   1. Kiitos vinkeistä. Tsekkaan tuon Macin tuotteen, jos se miellyttäisi. :>

 2. Apua kun en meinannut löytää sua noiden tyttöjen välistä yhteiskuvista, kun näytät itsekin yhtä nuorelta kuin he :D Tuijottelin hetken, että tässä nyt siis on yhteiskuva muutamasta parikymppisestä, tuo yksi muistuttaa Sannia….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *