Karkkipäivä
Karkkipäivä

The Soap And The Beautiful

Tänään se jatkuu jälleen. Saippuaooppera, kausi #2.

TheSoapAndTheBeutiful_2

Suosikkisaippuasarjanne tähtinä loistavat…

SoapAndBeautiful_Blondi

Viime kaudelta tuttu Blondi – vaaleiden ja käsiteltyjen hiusten saippua. Blondi aiheutti viime kaudella niin massiivisen ongelmavyyhdin että saa nähdä miten se hoitaa tilanteen edukseen tällä kierroksella…

SoapAndBeautiful_MaProvence

Blondia vastaan asettuu uusi tulokas Ma Provence – kuivien hiusten saippua. Mitähän Provencella on hihassaan..?

SoapAndBeautiful_Nokkonen

Hoitopuolella juoniaan punoo etikkahiushuuhtelu Nokkonen.

SoapAndBeautiful_Kehakukka

…seuranaan erityisesti palashampoon kanssa käytettäväksi tarkoitettu hiustenhoitoaine Kehäkukka.

Mitähän nämä liukkaat kaverit keksivät pääni menoksi..?

.

Pesin hiukseni aamulla Ma Provencella. Sain saippuan maahantuojalta kutakuinkin tasan vuosi sitten. Kuten Flow Kosmetiikan kohdalla, olen sysännyt Ma Provenceen tutustumista varsin ansioituneesti.

Provencea piti hieroa päähän pieni tovi ennenkuin minkäänlaista vaahtoa lähti syntymään, mutta kun vaahtoa lopulta tuli, se oli uskomattoman pehmeää ja liukasta. JA, se huuhtoutui hiuksista ilman minkäänlaisia ongelmia. Aivan eri tuntu kuin tyven takuttaneella, nahkeaakin nahkeampaa vaahtoa tuottaneella Blondilla.

MaProvence_inci

Vilkaisu inciin antoi selityksen. Ma Provence ei ole ns. ”oikeaa” saippuaa, toisin kuin Flow. Siinä on pesevänä ainesosana sulfaatteja, eli se on itse asiassa kuin nestemäistä shampoota kiinteässä muodossa. Samaan tyyliin kuin Lushin palashampoot, ne eivät myöskään ole ”saippuasaippuaa” vaan pesevät sulfaateilla. Näin ollen fiilis on aivan toisenlainen. Hyvin pitkälle kuin normishampoolla pestessä. Ma Provence ei jätä hiuksiin tahmaista tunnetta eli saippuaista kalvoa. Mutta hoitavalta se tuntuu…! Aika hyvältä, itse asiassa. Tyvi peseytyy narskuvaksi, mutta pituudet jäävät huuhdellessa sileiksi ja selviksi.

Hiukset0801204

Hiukset tänään. Ilmavuus = sähköisyys.

Noudatan ohjetta. En laita erikseen hoitoainetta. Tulos: hiukset ovat yllättävän sileät mutta erittäin sähköiset ja lentelevät. Jään odottamaan mitä tulevat pesukerrat tuovat tullessaan. Edellisissä pesuissa käytetty hoitoaine saattaa vielä vaikuttaa hoitotulokseen (vaikka en silikonipitoista hoitsikkaa olekaan käyttänyt).

Ma Provence – laitat aika hyvän vastuksen Blondille mutta käytät vähän kyseenalaisia konsteja, sulfaateilla pelaaminen ei ole ihan reilua aidoissa saippuaympyröissä. ;)

To be continued…

Kommentit (29)

 1. Nimetön

  Mistä tuota Ma provencea oikein saa :-)? Ja paljon sillä on hintaa?

  • Sanni

   Mielestäni olen nähnyt noita Sokoksella… Nettikaupoista ainakin Eve.fi myy, hintaa näkyy olevan 11,90€.

   Laitan vielä jälleenmyyjäkyselyn maahantuojalle. :)

   Muoks. Kvartsiharakan blogista luin juuri että Prismassakin on Ma Provencea ja maksaa siellä 8,50€ :)

 2. Essi

  Mulla on niin takkuuntuva tukka, että oon käyttänyt hoitsikkaa tuon Ma Provencen kanssa. Ei riittäneet selvitystehot mun peikkotukkaan. :D

 3. Mawia

  Wuhuu! Seuraavat päivät meneekin taas miettiessä mitä sun hiuksillesi oikein tänään kuuluu! ;)

  • Sanni

   Hehhe… :D No, tällä kertaa en meinannut laittaa hiuspäivityksiä ihan yhtä tiheästi kuin syksyllä… Mutta saa nähdä, jos tilanne elää yhtä vahvasti kuin Kreikassa niin silloinhan siitä on tietysti raportoitava! :)

 4. Anne

  Eikä, ihan mahtava postaus!:) Piristipä myöhäistä iltaani. Innolla odotan jatkoa…:)

 5. Arlene

  Aivan loistava postaus xD Piristi harmaata päivääni ehdottomasti :D

 6. Tiia

  Mahtava, the soap and the beautiful;)

  Mä olen kanssa muutaman viikon käyttänyt tota Ma Provencen palaa. Ei tunnu lainkaan saippualta (johtuisko ehkä siitä, ettei varsinaisesti ole saippuaa, blondi?!). En kylläkään ollut vilkaissut inciä…
  On kyllä ihan miellyttävä käytössä ja hiukset jäävät ihan mukaviksi, MUTTA mun hiukset jää ihan littaksi liruksi tän kanssa. Olen kyllä käyttänyt hoitoainetta. Tosin silikonitonta ja vaan niskasta alas päin, mitta silti.

  Ja toinen, isompi ongelma: Olen huomannut, että ärsyttää päänahkaa ja mulle on tullut hilsettä! Mulla ei ikinä ole ollut hilsettä! Että käyttämättä taitaa jäädä tää pala mun osaltani kyllä.

  Eilen tuli postissa toinen pala blondia. Tilasin myös hamppu turve palan ja ajattelin kokeilla sitä ensin.

 7. Johis

  Just tänään itsekin postasin Flow’n ja Ma Provencen palashampoista :D Ja tosiaan Ma Provencella tulee ihan erilaist hiukset kun Flow’n jäljiltä. Mulla on käsittelemättömät hiukset ja en tarvi hoitoainetta Ma Provencen jäljiltä, eikä mulla oo silti ollut edes sähköiset hiukset. Kuukauden oon kohta Ma Provencella pessyt hiukseni.
  Muuten tuosta saippua -asiasta, niin ei kai missään Ma Provencella oo luvattukaan, että kyseessä olisi aito saippua? Eikä kysymys oo vaan siitä, että palamuodossa shampoo on ekologisempi pakata ja luonnonkosmetiikkaahan Ma Provence kuitenkin on.

  • Sanni

   Just tänään itsekin postasin Flow’n ja Ma Provencen palashampoista :D

   Mikä sattuma! :D

   Muuten tuosta saippua -asiasta, niin ei kai missään Ma Provencella oo luvattukaan, että kyseessä olisi aito saippua?

   Ei olekaan, en mä siitä kritiikkiä annakaan. :) Halusin vain tuoda esiin että kaikki saippuan näköinen ei ole varsinaista saippuaa. (Varsinaisella saippualla tarkoitan perinteistä rasvoista ja emäksestä valmistettavaa saippuaa.) Kun siis ihmiset vertailevat eri palasaippuoita ja julistavat yhden toimivan toista paremmin, niin on hyvä tietää että ero voi johtua myös siitä että toinen puhdistaa aivan eri ainesosilla. Sulfaatti”saippuat” ja aidot saippuat eivät oikein voi kilpailla samassa sarjassa koska ovat ominaisuuksiltaan kuitenkin niin erilaiset, yhteistä niille on vain kiinteä muoto ja tosiaan tuo ekologisuus joka on kyllä tosi hyvä juttu. :)

 8. hanna

  Moikka! Minulla olisi kysymys vähän aiheen vierestä. Missä järjestyksessä voiteita kannattaa levittää kasvoille, kun päivittäiseen rutiiniin kuuluu seerumi, päivä/yövoide, silmänympärysvoide ja aknegeeli tarvittaviin kohtiin? Pitäisikö jokaisen voiteen levityksen jälkeen odottaa jonkin aikaa, vai voiko vaan vauhdilla levitellä voidekerroksia? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  • Sanni

   Moi hanna!

   Aina kannattaa pieni hetki odottaa edellisen tuotteen imeytymistä. :)

   Seerumi ja aknegeeli ovat rinnakkaistuotteita eli kumpikin ikään kuin kuuluisi alimmaiseksi, mutta minä laittaisin varmaan aknegeelin ihan ensimmäiseksi että se pääsee vaikuttamaan hoidettaviin kohtiin ilman mitään ”välikerroksia”. Sitten seerumi ja päivä/yövoide sekä sy-voide. Päivä/yövoiteen ja sy-voiteen järjestyksellä ei ole väliä, kun ne tulevat kuitenkin eri kohtiin. :)

   • hanna

    Kiitos vastauksesta! Tuo aknegeelin ja seerumin järjestys etenkin mietitytti, mutta tuohan on tietysti järkevin järjestys :)

 9. Yanitta

  Kuinkakohan nuo palashampoot (nimenomaan ilman sulfaatteja) toimisi luomurastoihin? Jo jonkin aikaa olen koittanut löytää jotain hyvän, tai edes kelvollisen tuoksuista pesuainetta näihin. Kaikki shampoot tuntuu liian hoitavilta, juuret tulee liukkaiksi eikä rastoitu ilman huovutusneulaa ja latvat taas alkaa helposti purkaantumaan. Mäntysuovan haju taas hiuksissa ei ole kovin mukava :/ en tiedä onko sinulla tietoa aiheesta, mutta jos vaikka joltain täällä irtoaisi hyviä neuvoja.

  • Sanni

   Minä en tähän osaa valitettavasti sanoa oikein mitään. :/ Ehkä joku muu osaa…?

  • Otus

   Poikaystäväni pesee Knotty Boyn palasaippuoilla luomurastansa ja on ollut tyytyväinen :). Kosteuttavat päänahkaa, mutta eivät estä takkuuntumista ja tuoksuvat hyvältä. En tiedä saako Knotty Boyta Suomesta, mutta ainakin Dreadstuffin nettikauppa toimittaa Suomeen.

   • Otus

    Semmoinen vinkki käskettiin vielä sanomaan, että ekaksi shampooksi kannattaa ostaa se Knotty Boyn dreadlock shampoo bar (tai liquid), joka auttaa rastoittumisessa.

 10. Heidi

  Ahhahhaa!:D Mahtavaa kuvitusta…

 11. Marika

  Jei! hauska nähä miten saippuaoopperan tällä kertaa käy :)

  Itse sain myöskin vihdoin aloitettua kokeilun tuolla Flow:n Brunette palalla.
  Ekan pesun jälkeen hiukset tuntui tosi hyvälle, eikä olleet yhtään lähmäiset. Voikohan johtua siitä että edellisen pesun hoitis vielä vaikuttaa…
  Ainakin tämän ekan pesun jälkeen varsin positiivinen kokemus ja tosiaan mun liuru hiirenhäntäkin tuntui paljon paksummalta :D

  Sain vielä miehenkin usutettua kokeilemaan vaikka kylppäristä kuuluikin aluksi varsin epäileväinen ”onks se tää missä on näitä kärpäsiä” :D Hänellä toimi kanssa hyvin, eikä hiukset tulleet myöskään lähmäiseksi?? Miehellä taas on paksut ja vahvat hiukset.

  • Sanni

   Voikohan johtua siitä että edellisen pesun hoitis vielä vaikuttaa…

   Voi varmastikin :)

   “onks se tää missä on näitä kärpäsiä” :D

   ^_^ :D

 12. Nexus

  Jeee! En ymmärrä miten onnistut saamaan hiuksien pesemisestä näin jännää, mutta viimeksikin aivan innolla seurasin tapahtumia ja nytkin odotan jännittyneenä miten käy!

 13. Jazza

  Minuakin kiinnosti ja koukutti tosi paljon Kreikan palashampoojutut (ja matkakertomukset tietysti, ne on ihan loistavia ja kuvat on upeita!) ja nyt saadaan lisää palashampoo aiheista herkkua. Kivaa, kiitos!!!

  Ps. Koska kuvillasi on (luonnollisestikin) tekijänoikeudet niin saako niitä käyttää oman tietokonenäytön taustakuvana? Kreikka-kuvissa on paljon hurmaavia ihanuuksia, joita jaksaisi katsella vaikka kuinka kauan.

  • Sanni

   saako niitä käyttää oman tietokonenäytön taustakuvana?

   Saa toki, ole hyvä vain! :)

   • Jazza

    Kiitos paljon, ensimmäinen on paikoillaan ja seuraavat tallennettuna jonossa niin voin vaihdella niitä fiiliksen mukaan :)

    Onko sinulla muuten juttua Manner-Kreikasta missään postauksessa? Itse tykkäsin kovasti kierrellä siellä yhtenä kesänä autolla pitkin poikin mieheni kanssa, koska se on niin erilainen maailma kuin saaret (joista toki pidän hullun lailla myös). Olen sen verran uusi lukijasi, että en ole vielä ainakaan huomannut tuosta aiheesta juttuja, mutta muita aarteita pomppaa näkyville vähän väliä. Sinun blogisi on tosi kiinnostava, tätä jaksaa lukea!

    • Sanni

     Onko sinulla muuten juttua Manner-Kreikasta missään postauksessa?

     Ei muista paikoista kuin Ateenasta, muualla en ole manner-Kreikassa juuri käynytkään lukuunottamatta päiväreissua Kavalaan yli 10 vuotta sitten ollessani au pairina Thassoksella. :) Ehdottomasti haluan kyllä tulevaisuudessa matkustella enemmän myös manner-Kreikan puolella!

     Ateenasta juttua löytyy täältä:
     http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/09/26/from-athens-with-love/

 14. Mippe

  Ai miten hauska postaus, ihan nauratti ääneen :D Ootan kyllä mielenkiinnolla tuloksia tästäkin hiuskokeilusta, sillä olen harkinnut reppureissailua pelkillä käsimatkatavaroilla ja kovin paljonhan siihen ei shampoota mukaan saa. Itse asiassa pohdin tätä dilemmaa viimeksi eilen, joten täähän tuli sopivaan saumaan! :)

 15. hekuli

  Ihanan hauska postaus taas kerran! Odotamme innolla jatkoa… Blogisi vuorottelee mainiosti kepeitä ja painavia aiheita, postauksista jaksaa aina innostua :) Itselläni on kokemusta vain Lushin sulfaattipaloista (jotka sivumennen sanoen ovat vaikuttaneet oikein mukavilta) ja odotankin innolla, kykeneekö oikea saippua antamaan sulfaattipohjaisille todellista vastusta täällä kotimaan kamaralla.

 16. Aino

  Tiedätkö muilla merkeillä kuin tuolla Flow’lla olevan myynnissä etikkahuuhteluaineita? Itse tykkään ko. tuotetyypistä, mutten toistaiseksi ole löytänyt kuin Yves Rocherin ja Flow’n versiot.

  • Sanni

   Tiedätkö muilla merkeillä kuin tuolla Flow’lla olevan myynnissä etikkahuuhteluaineita?

   En tiedä valitettavasti. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.