Karkkipäivä
Karkkipäivä

THE SKIN: resepti kasteiseen nudeihoon

Meikittömän näköinen, raikas, hohtava, heleä iho. Hipiä, joka kuultaa lähes kostean näköisenä, kuin kasteisena. Tämä koko 2000-luvun vallinnut ihomeikkitrendi on jälleen ajankohtaisempi kuin koskaan.

Lehtien mainokset pursuavat toinen toistaan kuulaamman näköisiä nudemeikkejä. Mallien iho on kuin sisältä valaistu. Me kaikki haluamme tuollaisen ihon.

Tähän saakka olen luottanut mineraalimeikkipohjan ja kosteussuihkeen voimaan. Nestemäisten meikkivoiteiden puolelta valitsen taianomaisesti ihoon sulautuvan Lancômen Teint Miraclen.

Nyt olen löytänyt uuden reseptin täydellisen hehkuvaan, meikittömältä näyttävään ihoon. Ja ihan sattumalta.

Ei sipaisuakaan puuteria. Olen ollut viimeisen viikon aivan rakastunut tähän meikkipohjaan.

Ennenkuin kerron teille meikin avaintuotteista, sanon muutaman sanan nudemeikistä yleisesti. En aio väittää, että kaikki voivat näillä tuotteilla saavuttaa täydellisen heleän ihon. Naistenlehtien artikkeleissa usein neuvotaan, että sipaiset vain tätä ja tuota kuultotuotetta ja hipiäsi on ruusuisen kuulas, ja se ärsyttää minua (niinkuin myös joitain lukijoita Play It Again -postauksen kommenttien perusteella). Läpikuultavat ja valoaheijastavat meikkipohjatuotteet eivät sovi kaikille. Hehkuva nudemeikkipohja onnistuu parhaiten hyvällä, ei-rasvoittuvalla ja valmiiksi tasasasävyisellä iholla.

Tätä tuotetta en todellakaan olisi odottanut päätyväni hehkuttamaan blogissani. L’orealin Nude Magique BB-voide. (Käyttämäni sävy on itse asiassa Light, mutta sitä minulla on vain pieni näytepurkki ja töistä saamani täysikokoinen Medium näyttää kuvassa paremmalta. ^_^)

Toisin kuin useimmat muut BB:t, Lorkun Nude Magique ei yritä olla sävyttävä kosteusvoide vaan pelkästään meikkituote. Se löytyy siis meikkihyllystä. Purkki väittää kyllä kosteuttavansa, mutta sitä se ei tee. Tuotteen alle kannattaa ehdottomasti laittaa päivävoide. Nude Magique on ohutta ja tulee purkista harmaan sävyisenä, mutta muuttuu iholla rusehtavaksi. Voide tuntuu kasvoille hierottaessa kevyen hiekkaiselta, mutta pigmenttikapselit sulavat pian ihoon ja voide jättää kasvoille läpikuultavan, mattaisen värihunnun.

En tiedä miksi olin ollut tuotetta kohtaan niin skeptinen. Nude Magique BB toimii ihoni kanssa lähes täydellisesti. Se tasoittaa ihon sävyä aavistuksen, tekee siitä kuulaan mutta kuitenkin mattapintaisen, ja pinta pysyy siistinä koko päivän. Ilman puuterointia.

BB-voide on myös täydellinen alusta reseptin seuraaville tuotteille.

Olen saanut blogin kautta testattavaksi brittiläisiä Jemma Kidd -meikkejä. Kerron niistä myöhemmin lisää, mutta tähän postaukseen nostan erityisesti kaksi tuotetta. Dewy Glow All Over Radiance Crème on uusin superihastukseni. Tuote on kuulema palkittu lukuisia kertoja, enkä tätä kokeiltuani ihmettele miksi.

Olen aiemmin käyttänyt vain puuterimaisia hohde/korostustuotteita, koska käytän puuterimaista (mineraali) pohjaakin. BB-voiteen päälle voidemainen highlighter sopii kuin nenä päähän. (Anteeksi latteat ilmaisuni.) Kasteiseen lookkiini levitän Dewy Glow -voidetta runsaasti poskien korkeimmille kohdille, kulmaluulle, nenänvarteen, amorinkaareen ja leukaan. Eikä puuteriä päälle. Voiteen hohto on juuri sopivan vahvuista päiväkäyttöönkin, se ei ole liian metallista tai kimaltavaa ja sävy täydellisen neutraali. Sopii sekä viileälle että lämpimälle iholle.

Blushwear Crème Cheek Colour sävyssä 02 Guava on raikas, voidemainen korallipinkki poskipuna joka purkissa näyttää kirkkaalta, mutta muuttuu iholla mitä luonnollisimmaksi, terveen ihon punaksi. Uskomattoman kaunis ja raikas sävy. Sarjassamme tuotteita, joista en olisi koskaan kuullutkaan ilman blogia. Niin näitä löytöjä tekee!

Pyöräytän Guavaa poskien ”omenoiden” kohdalle enkä häivytä kovin korkealle ylös.

Kastelookin neljäs avaintuote on huulipuna + kiilto.

Mehukkaan kiiltäviin huuliin käytin Jemman Hi-Shine Glosstick-punaa sävyssä 04 Hibiscus, jonka taputtelin huulille sormilla saadakseni vain kevyesti väriä. Kosteasta kiillosta vastaa Guinotin väritön Lip Liss. Lip Liss on loistava nudemeikkiin, sillä sen kiilto ei ole yhtään ”vinyylimäistä” tai tahmeaa vaan hyvin luonnollista.

Tässä yhden päivän dewy-versio ilman Lip Liss -kiiltoa.

”Meikitön” silmämeikki syntyi taputtelemalla Jemman Dewy Glow -voidetta luomen keskelle ja tekemällä kevyt varjostus Laveran Shiny Taupe -sävyllä. En rajannut silmää ”ulkoa” lainkaan vaan tein ylös sisärajauksen ruskealla kynällä ja alas nudevaalealla kynällä. Ripsiväriksi valitsin kaikkein vähävolyymisimman mitä omistan (Lumenen Excellength) ja levitin sitä vain yhden kerroksen.

Voin sanoa, että aivan ehdottomasti viihdyn itse nykyään enemmän vasemmanpuoleisessa meikkityylissä. Vielä blogia aloitellessani 3,5 vuotta sitten oli oikeanpuoleinen tyyli vallitseva, ainakin mitä tulee meikin näyttävyyteen.

. . .

Ehkä tähän voi taas vetää ikäkortin… ^_^ Nuori iho näyttää kostealta ja kuulaalta, pyöreältä ja kimmoisalta. Tumma meikki ja mattasävyt vanhentavat. Kumpaa vaikutelmaa haluan meikillä korostaa…? Ei liene vaikea arvata. :)

Ainiin, jos joku kiinnostui noista Jemman tuotteista niin niitä myy Suomessa Candyshop. Eivät ole mitenkään pahan hintaisiakaan; poskipuna 18,50€ ja hohtovoide 22€.

Mitenkäs te ja hohdetuotteet? Tuotteko meikkiin extrahehkua voiteilla tai puuterimaisilla tuotteilla vai onko lisäkiilto viimeinen asia mitä ihollenne kaipaatte? Olisi kiva kuulla suosikkituotteistanne!

Kommentit (74)

  1. HeidiB

    Törmäsin tuossa tietoon, että Jemma Kiddin kosmetiikkasarja on menossa nurin: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2213207/RICHARD-KAY-Jemma-Kidds-make-empire-goes-administration.html. Kannattanee siis hamstrata suosikkituotteita kun niitä vielä on jäljellä.

    • Sanni

      Jees, kuulin tuosta heti kun olin tehnyt Jemma-postaukset. Harmi juttu. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.