Karkkipäivä
Karkkipäivä

The Fudge Effect

Muistatte mitä hiuksilleni kävi tässä vajaa kuukausi sitten.

Vaikka persikkainen tyvi ei hurjasti hymyilyttänyt, niin tarjoaahan se kuitenkin erinomaisen tilaisuuden keltaista taittavien hopeatuotteiden testaukseen :) Täytyy nähdä asiat aina positiivisessa valossa ^_^

Ostin vihdoin viimein Fudgen Clean Blonde -shampoon, jolla ainakin kauneusbloggaajien keskuudessa on ylittämätön kannatus. Monen mielestä Fudgen hopeashampoo hakkaa hopeanaamiotkin, mikä kertoo aikamoisesta tehosta kun kyseessä on tuote jota ei tarvitse jättää hiuksiin vaikuttamaan (tai voi jättää max. viideksi minuutiksi jos haluaa).

Fudge Clean Blonde Shampoo

Tämän näköinen tökötti. Budjettipirkko vinkkaa, että Fudge Clean Blonde -shampoon saa halvimmalla FeelUniquesta (18,08€ postikuluineen), mutta itse en jaksanut odottaa postitusta vaan ostin pullon kampaajalta kestäen 2,40 €:n hintaeron :D

Testasin shampoon ensimmäistä kertaa vappuna mökillä (siitä nuo ”Villi Pohjola” -henkiset kuvataustat… ;)).

Fudge Clean Blonde shampoo hiukset

Tuotteen hypetys näyttää olevan ansaittu; kyllähän tällä saa ihan mielettömän viileää jälkeä jo yhdellä ainoalla käsittelykerralla!

Mutta. Kysymys kuuluu: miten ihmeessä tuloksesta saa tasaisen…?

Katsokaa: edessä lähes harmaanhopeiset kutrit, takana ja ylempänä tyvessä kellertävää.

(Tältä näyttää hiukset jotka on saunan jälkeen kieputettu yöksi nutturalle.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyveen Fudge Clean Blonde ei vaikuttanut käytännössä ollenkaan. Jos mahdollista, ero tyven ja pituuksien välillä on nyt vieläkin suurempi kuin heti värjäyksen jälkeen. Sen verran voimakkaasti Fudge kirkasti pituuksia.

Fudge Clean Blonde hiukset

Levitän shampoon aina tyveen ja vaahdottelen siellä reilusti, ja annan vaahdon sitten valua pituuksiin jotka käyn läpi puristellen. Pesen hiukset pää alaspäin jotta a) saan sormet kunnolla hiusten tyveen ja shampoon täten kauttaaltaan hiuspohjaan ja b) minimoin suihkun paineen hiuksia katkovan vaikutuksen päälaella. Lisään shampoota vielä erikseen toisen annoksen takaraivolle.

En tiedä millä menetelmällä shampoovaahdon voisi mitenkään saada hiuksiin täysin tasaisesti niin että hopeashampoon ollessa kyseessä pigmenttiä olisi jakautunut kaikkiin hiusosioihin tasaisesti. Kuulostaa lähes mahdottomalta. Fudgen ohjeissakaan ei neuvota mitään erityistoimenpiteitä kuten shampoon kampaamista jotta tulos olisi tasainen.

Fudge Clean Blonde shampoo

Sen sijaan siellä kyllä neuvotaan käyttämään hanskoja ihon tahraantumisen välttämiseksi

Tämänhän minä olin tietenkin missannut ^_^

Fudge_CleanBlonde_IMG_6543

Sormet olivat violetit vielä neljä päivää Fudge Clean Blonde -pesun jälkeen… No, seuraavalla kerralla tiedän ;)

Fudge Clean Blonde shampoo

En ole perehtynyt hopeashampoiden maailmaan joten en osaa sanoa vaikuttaako shampoon kompositiossa tehoon jokin muukin kuin pigmentti. Fudgen shampoossa väripigmentti on CI 60730 eli Acid Violet. Käsittääkseni pigmentit saa merkata inciin aina viimeiseksi, joten sen sijoitus incin viimeisenä ei kerro mitään pitoisuudesta. On ilmeistä, että Fudgen Clean Blonde -shampoossa sitä on aika paljon.

Merkkasin inciin salisyylihapon ihan vain kuriositeettina kun juuri oli puhetta siitä, miten BHA-happoa käytetään kosmetiikassa monessa muussakin funktiossa kuin vain kuorivana ainesosana. Sitä löytää lopulta vaikka mistä tuotteista joissa sitä ei mainosteta aktiiviainesosana, myös shampoista. Hilseshampoissa se toimiikin keratolyyttina eli kuorii päänahkaa, tällöin pitoisuus on tietysti säädetty ko. vaikutuksen mukaisesti. Fudgen shampoossa rooli lienee joku ihan muu, kenties vain osa säilöntäainemixiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silver-honey-hair…

Olisi kyllä mahtavaa jos saisin helmenkirkkaan ”Fudge-efektin” koko hiuksiin, mutta shampoon vaikutus on niin voimakas että en taida uskaltaa käyttää sitä kuin ehkä joka kolmas tai neljäs pesu.

Kovasti tekisi mieli kokeilla tyveen kunnon tehokäsittelyä niin että jätän Clean Blonden vaikuttamaan sinne pidemmäksi aikaa, mutta koska shampoota pakostikin leviää muuallekin hiuksiin, näen jo silmissäni kuinka mulla on kohta osin siniseksi vetänyt tukka…. :P

Onko Clean Blonden käyttäjillä jotain vinkkejä..?

Kommentit (42)

 1. Vilma

  Minä olen ratkaissut ongelman siten, että shampoopesun jälkeen laitan tyveen tätä:

  http://m.eu.feelunique.com/p/Fudge-Violet-Hot-Hed-200g-with-FREE-Mini-Violet-Hot-Hed-50g

  Toimii, ainakin minulla!

 2. moonie

  Oma keinoni on seuraava: Eka vaahdotan Fudgen tukkaan kauttaaltaan ja kokoan hiukset ylös ns. nutturaksi. Samalla yleensä sitten kuorin ihon tms., puuhailen jotain muutaman minuutin, jotta tökötti vaikuttaa koko tukkaan. Jos huomaan pesun jälkeen, että tyvi kellertää yhä, levitän tyveen uuden satsin Fudgea. Toki huuhdellessa se joutuu kosketuksiin taas muun tukan kanssa, mutta jos jätän shampoon jo pyyhekuivaan tyveen muhimaan noin kymmeneksi minuutiksi, minusta sävy alkaa olla aika lailla sama pituuksien kanssa. Mulla ei oo siis koskaan mitkään hopeashampoot (edes tämä) vetäneet liian violeteiksi tukkaa. (Tai sitten silmäni on vaan tottunut. :D)

  Jäin muuten miettimään silloin kun värjäsit tukan ja sait hunajaisen tyven, että piditkö väriä tarpeeksi kauan tukassa? Mä oon pitänyt välillä vähän vaikutusajan ylikin, jottei jää keltaiseksi. Ja oon havainnut kaksi väriä varsin hyviksi tässä platinan haussa: Garnierin natural colorsin sävyn 111 ja Garnierin Nutrisse-sarjan sävyn 111 (perässä saattoi olla plussa, enpä muista tarkkaan).

 3. Laura

  Tyvesi on sen verran tumma ettei sitä auta taittamaan mikään muu kuin vaalentaminen ensin, vasta sitten saat tasaisen jäljen. :)

  • Sanni

   Jep, mutta millä saan tasaisen sävyn muualle hiuksiin eli pituuksiin ;) Kun pituuksissakin on reilusti keltaista.

   • Laura

    Ei millään muulla kuin vaalentamalla nuo kellertävämmät kohdat :/ Vasta kun hiukset ovat kauttaaltaan tasaisen väriset on lopputulos fudgenkin jälkeen tasainen, muutoin vain korostaa kellertävyyksiä.

 4. Amanda

  Itse olen tehnyt niin, että levitän ainetta hiuksiin ja sitten harjaan ne tangle teezerilla läpi, lisään vähän tuotetta ja harjaan uudelleen jne. Näin värin saa levittymään tasaisesti.

 5. Kaisa

  Mä teen tyviongelman kanssa niin, että levitän hopeashampoon sudilla vain tyveen esim. 20min ennen suihkua. Silloin se ei vaikuta haperoissa jo valkoisemmissa latvoissa juuri ollenkaan.

  • Sanni

   että levitän hopeashampoon sudilla vain tyveen

   Kyllähän sitä tuolloinkin pakostikin menee jonkun verran yli eri sävyisen osan puolelle. Sitten on tuloksena joku sentin sinivioletiksi vetänyt alue tummemman tyven ja kirkkaanvaaleiden pituuksien välissä ^_^ :D

   • Kathrina

    Hei!

    Sama vinkki minulla kuin Kaisalla.
    Teen tarkkoja jakauksia lähinnä korvien päälle, otsalle, päälaelle (mihin vaan silmät ja kädet riittävät, en siis takaraivolle).
    Levitän violettia shampoota KUIVIIN hiuksiin sudilla tarkasti vain tyveen, en siis yhtään pituuksiin. Annan vaikuttaa noin 20-40min ja sitten normaali hiuspesu.
    Yritä edes! :)

    • Kaisa

     Just noin!!

    • Sanni

     Yritä edes! :)

     Mun ongelma (tai sanotaanko hienostuneemmin haaste :D) tällaisissa jutuissa on ennenkaikkea laiskuus ja halu suoriutua hiustoimenpiteistä mahdollisimman nopeasti, olen henkeen ja vereen ”wash-and-go” -ihminen :) Tuollainen jakaus- ja sutioperaatio ennen hiustenpesua on mun kaltaiselle luonteelle niin aikaavievä prosessi että pelkäänpä etten jaksaisi sellaista säännöllisesti harrastaa… Vaikka se siis olisi toimiva ratkaisu, se ei käytännön tasolla sovi meikän kaltaisille laiskureille :D ^_^

     Ehkä yhden kerran voisi yrittää tsempata ja kokeilla :D

 6. Milla

  Mulla on ihan sama ongelma jokaisen hopeashampoon ja -naamion kanssa! Mikään ei värjää tasaisesti, aina jää keltaisia suortuvia ja tyvi. Ärsyttävää. Olen pohtinut kyllä pohjan valkaisemista, mutta siihenkään en tahtoisi ryhtyä kun tyvi luonnostaan 9 luokkaa ja pituudet 10…hiukset muutenkin kuivat ja kärsineet, vaikken ”värjääkään” muulla kuin hopeanaamioilla.

 7. Merja

  Ehdottaisin että käyt ottamassa kampaajalla tyviraidat ja samalla raidat noihin tummempiin(keltaisiin kohtiin. Fudge toimii hyvin vaaleassa hiuksessa, mutta ei niin tummassa kun sun tyvi ja osa pituuksista on.

  • Sanni

   Fudge toimii hyvin vaaleassa hiuksessa, mutta ei niin tummassa kun sun tyvi ja osa pituuksista on.

   Mun pituudet on ihan tasaväriset ;) Hiukset on värjätty kampaajalla tammikuun lopussa eikä pituuksiin tuolloin jäänyt tummempia osioita. Kellertävyyttä niihin tuli huhtikuisen kotivärjäyksen yhteydessä, ja nyt Fudge-shampoopesu jätti ne tuollaisiksi kulta-hopeisiksi koska kirkasti vain osan pituuksista. Tyvi on asia erikseen, se ei vaalentunut tarpeeksi huhtikuisen kotivärjäyksen yhteydessä.

   • niina

    Elä värjää kotona ;-) sitä vartenhan on kampaajat olemassa?

 8. Nimetön

  Näyttää myös että selkeästi sävy tarttuu päälle paremmin. Kerää siis päälliosa klipsille ja levitä ensin alle pituuksiin… Näin ei mene siniseksi :)

 9. Tiia

  Kerro nyt ihmeessä, mistä kampaajalta tätä löysit!

  • Sanni

   Mun piti itsekin kysyä neuvoa kauneusbloggaajien FB-ryhmässä kun en löytänyt tavarataloista :p Tampereelta Fudgea saa ainakin Kehräsaaren kampaamo Rastasta ja vastapäätä Koskaria Hatanpään valtatiellä sijaitsevasta Uniquesta.

 10. Elina Bee

  Mä kampaan fudget tukkaan tangle teezerillä. Eihän siitä toki ihan tasaista tule, mutta tarpeeksi tasaista kyllä. Käytän tuota shampoota vain kaksi kertaa kuukaudessa ja lyhyellä vaikutusajalla, jolloin värieroja ei kauheasti pääse syntymään :)

  Mulla olis myös kysymys Lumenen aha-tiivisteestä (sellainen oranssi tippa-pullo). En nyt muista, että olitko jo joskus esitellyt sen, mutta jos ehdit vastaamaan ja jos tuote on tuttu, niin osaatko sanoa, että vetääkö se ollenkaan vertoja Paula’s Choicen 5% AHA-rasvalle? :)

  • Sanni

   Mulla olis myös kysymys Lumenen aha-tiivisteestä (sellainen oranssi tippa-pullo).

   Tarkoitatko hyaluronihappotiivistettä…? AHA-happotiivisteestä en ole kuullut, siis Lumenen valikoimassa :) Tuo hyaluronihappojuttu on sellaisessa oranssissa pipettipullossa.

   Ihan erilainen tuote kuin AHA-happopitoiset, hyaluronihappo kosteuttaa (ja silottaa juonteita tilapäisesti pullistamalla ihon pintaa kun vettä sitoutuu hyluronihappomolekyyleihin) kun taas AHA-hapot kuorivat ja kirkastavat ja korjaavat mm. UV-säteilyn aikaansaamia vaurioita.

 11. Jonttu

  Nyt kun tuo aurinko porottaa tosi paahtavasti, ei oikein tunnu EkoPharman viidentoista suojakerroin olevan tarpeeksi, vaikken aurinkoa otakaan. Ihan sellaisessa peruspyöräilyssäkin aurinkoiseen aikaan tuntuu, että iho joutuu aika koville. Voi kun olisi joku hyvä luonnonkosmetiikkaa oleva päivävoidemainen tuote, jossa mielellään yli 20:n suojakerroin. :)

  Ja vielä piti sanoa EkoPharman couperosaseerumista ja tuotetunnusta. Tuntuu nimittäin siltä, että ihan vedeltä tuntuva tuote ei voi olla tehokas enkä voi sanoa couperosani vähentyneenkään testijakson aikana (pikemminkin on tullut toiseen poskeen vähän lisää, vaikka olen aamuin illoin hieronut seerumia huolelliseti poskille). En usko ostavani uudestaan.

  • Sanni

   . Voi kun olisi joku hyvä luonnonkosmetiikkaa oleva päivävoidemainen tuote, jossa mielellään yli 20:n suojakerroin. :)

   Se on vielä tulevaisuudessa ^_^ Jännityksellä odotamme mikä merkki sellaisen ensimmäisenä kehittää. Vaatii aika hyvää tuotekehittelyä kun tietää miten tahmean ja jäykän koostumuksen mineraali-UV-suoja tuo kosmetiikkaan, mitä korkeampi sen jähmeämpi.

   • Jonttu

    Uskon kuitenkin vahvasti, että sellainenkin päivä vielä koittaa. :)

   • Sari

    Mulla on ollut käytössä reilun viikon verran Juice Beautyn SPF 30 Oil Free Moisturiser, jonka tilasin Naturellesta ja olen ollut tyytyväinen Koostumus ja tuoksu ei niin ei hyviä kuin Green Apple sarjan kosteusvoiteessa ( jonka suojakerroin on 15).

    Vai eikö JB ole luonnonkosmetiikkaa?

    • Sanni

     Aaa, kiitos vinkistä :) En tunne Juice Beautya lainkaan entuudestaan. Vierailu kotisivulla kertoi, ettei sarja ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta sehän ei tarkoita sitä etteikö se voisi silti olla sertifionnin kriteerit täyttävää kosmetiikkaa :) Kaikki eivät hae tuotteilleen sertifikaattia. Sivulla lukee kyllä että ”Made with certified organic ingredients”, mutta sertifiointitahoa ei nimetä sen tarkemmin kuin ”all Juice Beauty’s organic ingredients are certified by a United States Department of Agriculture (USDA) approved agency”.

     Ehkä Amerikassa on eri meiningit sertifointitahojen suhteen, että on useita ”agencyja” jotka voivat tuon sertifioinnin myöntää, mutta erikoista ettei tahon nimeä mainita. Sehän juuri on sertifikaatin idea: että kuluttaja voi luottaa siihen että tuote täyttää viralliset luonnonkosmetiikan kriteerit ja hakea sertifikaatista itsekin tietoa. JB:n kohdalla se ei ole mahdollista, mutta tosiaan, voihan hyvinkin olla että se on Ameriikassa aivan yleinen käytäntö ja kuluttajalle riittää tuo ”USDA approved agency”.

     Tuo mainitsemasi SPF 30 Oil Free Moisturiser näytti ainakin mun silmään ihan luonnolliselta, UV-suodatinkin on mineraalista. Täytyypä joskus kokeilla :)

     • Jonttu

      Sen verran on ainakin luonnollista, että Biodelly muun muassa myy Juicea. :) Kiitos hyvästä vinkistä.

   • Nimetön

    Minä taas odottelen mielenkiinnolla jotain gadusol-pohjaisia tuotteita. Olisikohan se luonnonmukaista, jos sitä tuotetaan hiivassa?

    • Sanni

     Minä taas odottelen mielenkiinnolla jotain gadusol-pohjaisia tuotteita.

     Taas mulle ihan uusi juttu. (*googlegoogle*) Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta…!

  • jee

   Voi hyvää päivää… Kosmetiikka-tuotteella EI VOI poistaa couperosaa. Couperosassa on kyse siitä, että ihon pintaverisuonet laajentuneet ja siksi näkyvillä. Niitä et saa sieltä seerumilla tai millään muullakaan kosmetiikka-tuotteella poistettua. EU:n lainsäädäntökin sen jo määrittelee, että kosmetiikka-tuote ei saa imeytyä verenkiertoon (toki tuotteista riippuen jäämiä verenkiertoon päätyy, mutta se on asia erikseen).

   EkoPharman mustaherukka-seerumi auttaa couperosaan samoin kuin muutkin vastaavat tuotteet eli rauhoittavasti. Se rauhoittaa ihoa ja hillitsee sen punoitusta ja ”lehahtelua”.

   EkoPharma on esittänyt seuraavia lukuja auringolta suojautumiseen liittyen: suojaava päivävoide (SPF 15) suojaa 93 % auringonsäteistä ja aurinkovoide(mikä tahansa, SPF 50) suojaisi 98 %. Eli kyseessä on heidän mukaansa vain viiden prosentin ero.

   Pahoittelen purkausta!

   • Jonttu

    Mutta jos en edes huomaa tuota rauhoittumista?

 12. Rsa

  Millään hopeashampoolla ei saa hiuksiin tasaista väriä, jos hiuksissa on vähääkään huokoisuuseroja :) huokoisemmat ja huonokuntoisemmat kohdat hiuksista nappaa värin yksinkertaisesti vain tiukemmin. Usein se on juuri hiusten pääli- ja etuosa, sillä muunmuassa auringonvalo vaurioittaa näitä osia enemmän kuin niskahiuksia. Kasvojen lähellä olevat hiukset on myös usein luonnostaan vähän haperompaa, joten nappaavat väriä herkemmin itseensä.

  • Sanni

   Millään hopeashampoolla ei saa hiuksiin tasaista väriä, jos hiuksissa on vähääkään huokoisuuseroja :)

   OK :) En sitten edes yritä ^_^ :D

 13. nuunuu

  Saakohan keskiruskeastta tukasta millään keltaisuutta taitettua pois? Toiset kampaajat ehdottavat hopeasampoota ja toiset naamiota, mutta mulle ne ei tee merkittävää eroa entiseen kun hopeat lienee kuitenkin vaaleaan tukkaan tarkoitettu. Multa löytyy niin sitkeä lämmin pigmentti omasta takaa, ettei kampaajakaan meinaa saada sitä väreillään taitettua pois. Onkohan mun viileevaalee/viilee keskiruskee-haave ollu ihan dead syntyessään..

 14. Ola

  Moi Sanni,

  mä olen käyttänyt Fudgea jo 4–5 vuotta, kiitos Tampereen Rastan ihanien naisten<3

  Mun vinkki tasaisempaan lopputulokseen on se, että pesen likaiset hiukset ensin jollain ihan perusshampoolla ja vasta sitten lyön Fudgen vaikuttamaan jo puhtaaseen hiukseen. Tällöin shampoo vaahdottuu samantien ja vaahto on helppo haroa tasaisesti koko päähän. Kokoan hiukset sykeröksi päälaelle ja annan vaikuttaa viitisen minuuttia.

  Mulla on kylläkin puolet vähemmän hiuksia kuin sulla, joten en tiedä toimiiko sinun kohdallasi ihan samoin . Tällä kikalla on kuitenkin jo vuosia menty, ja kyllä ne hiukset aika tasaisen väriset ovat. Joskin hieman niskahiukset pysyvät tummempina, johtuneeko juuri tuosta edellisen kommentoijan kertomasta huokoisuuserosta.

 15. Katri

  Sama ongelma muiden hopeashampoiden kanssa, että miten saa sen värin tarttumaan paremmin juureen…

 16. Sari

  Ostin eilen kampaajalta myös Fudgen shampoon ja jännityksellä ootan pesupäivää Olen kuullut niin paljon kehuja shampoosta. Olin tosiaan uudella kampaajalla ja hän totesi, että missään muussa hopeashampoossa ei ole yhtä paljon pigmenttejä, niin meitsihän oli ihan myyty!

  Käytin melkeen 10 vuotta Lorealin hopeashampoota ja se toimi mulla hyvin! Tosin käytin myös erilaisia maskeja, vaahtovärejä jne lisäksi.
  Viimeksi kokeilin Bonacuren uudistunutta versiota, mutta hiukseni eivät olleet niin valkoiset/harmaat, että olisin huomannut värissä mitään muutosta.

  Suosittelen myös kokeilemaan lämmöllä aktivoimista, eli saunaan shampoo päässä ja pyyhe suojaksi. Monen muun tuotteen kohdalla se on itsellä toiminut.

 17. Kukka

  Tiedän, ettet ole kampaustutorial-tyyppiä, mutta miten olis tutorial siitä, miten hiukset pitää kiepauttaa nutturalle yöksi, jotta saa tuollaiset kiharat :D siis ihan oikeasti mua kyllä kovasti kiinnostaisi!

  • Sanni

   Se tutorial kestäisi alle 10 sekuntia! ^_^ Laitan pään alaspäin, kerään hiukset kimppuun päälaelle tai ikäänkuin ponnarille jota en kuitenkaan kiinnitä vaan pyöritän itsensä ympäri. Sitten vain ”donitsi” sykerön päälle pitämään homma kasassa :)

   • Kukka

    Tämä kävi tutorialista. Kiitos :) täytyy kokeilla! Mulla kun lämmöllä tehdyt kiharat ei kestä juurikaan, mut märkiin hiuksiin esim. patukoilla tehdyt kestää kolmekin päivää.

 18. Annie

  Moikka Sanni,

  Mulla kävi täsmälleen samoin Fudgen kanssa. Runsaan hypetyksen seurauksena tilasin omani netistä noin vuosi sitten. Suurin odotuksin levitin aineen huolellisesti koko hiuksiin ja annoin vaikuttaa hyvin, mutta suureksi pettymykseksi peilistä irvisti pesun jälkeen kellertävä tyvi (joka näytti heti alla olevaa violetinhopeaa vasten paljon pahemmalta kuin ilman kontrastia). Olen kokeillut eri pesutyylejä, märkiä hiuksia, pyyhekuivia hiuksia, eri vaikutusaikoja jne., mutta mikään ei poista tuota oljen keltainen-hopeanvioletti kontrastia. :/ Ja mulla myös latvoissa kohtia, erityisesti alla, jotka ei nappaa viileää sävyä shampoosta. Oon päätyny luovuttamaan kokonaan, koska kadun Fudgen käyttöä joka kerta kun päädyn taas pitkästä aikaa kokeilemaan josko toimisi tällä kertaa. :D

 19. Nimetön

  Onpa hurjat hiukset nyt, kuin jokin muovinen peruukki. Aikaisempi hunajainen oli selkeästi luonnollisempi. Ehkei kannata yrittää noin kylmäksi?

 20. Santtu

  Vai että muovinen peruukki…… Taitaapa nimettömällä se kuuluisa kateus nostella päätään, valitettavasti. Se on erittäin ruma luonteenpiirre. Sannin kuontalo on todella vaalea, joten ihan ”luonnolliseksi” en sitä ehkä luonnehtisi, mutta ymmärtänet ettei se ehkä ole ollut tavoitteenakaan?! ”Muovinen peruukki” nyt kuitenkin on siitä suunnilleen yhtä kaukana kuin kilpikonna sadan metrin aidoista.

  Sanni; sulla on IHANA tukka. Piste.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.