Karkkipäivä
Karkkipäivä

The Couchsurfer Makeover :)

Ja taas tulee harvinainen ”reaaliaika”postaus! :) (Mun kohdalla reaaliaika tarkoittaa sitä, että postauksen sisältö on toteutettu samana päivänä, mikä on erittäin harvinaista.)

Palattuani Englannista tunnelmat jatkuivat kansainvälisissä merkeissä saadessani Couchsurfing-vieraita Australiasta. Chris ja Sarah ovat kiertäneet Eurooppaa toukokuusta saakka ja  pysähtyivät Ahvenanmaalle pariksi päiväksi matkalla Ruotsiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarah tunnustautui pieneksi kosmetiikka-intoilijaksi ja taisin tartuttaa häneen vähintään jonkinasteisen Lily Lolo – kuumeen. ^_^

Tänä aamuna oli Sarahin vuoro istua meikkituoliin ennenkuin pariskunta jatkoi laivalla kohti Tukholmaa. Tämä makeover ilahduttanee taas teitä jotka olette toivoneet meikkijuttuja raskaille silmäluomille. :)

Sarah_makeover

Tein Sarahille keskivahvan arkimeikin harmaanvihertävällä silmämeikillä.

Sarahilla on niin kutsuttu ”hooded eyelid” eli liikkuva luomi jää ihopoimun alle piiloon. Viimeksi meikkasin ”huppuluomea” heinäkuussa kun äitini oli vierailulla ystävänsä Raidan kanssa. Raidan luomet ovat veltostuneet iän myötä kun taas Sarahin tapauksessa poimu on rakenteellinen. Kolmas esimerkki raskasluomisen meikistä löytyy postauksesta Annan Arkivihreä.

Sarah_eyes_closed_open

Sarahin tyyppisissä silmissä luomivärit näkyvät ainoastaan silloin, kun silmä on kiinni tai katsoo alaspäin. Näin ollen varjostus on nostettava korkealle luomivaon yli mikäli toivoo meikin näkyvän myös silmien ollessa auki. Tällöin saa myös hyvän poimua häivyttävän efektin.

Korkea varjostus vaatii kuitenkin tilaa liikkuvan luomen ja kulmakarvan välille, mitä Sarahin silmissä ei ole paljon. Lisää tilaa saisi nyppimällä kulmakarvojen muotoa ohuemmaksi.

Sarah_makeover_face

Raskaita luomia pukee käytännössä aina parhaiten tumma tai keskitumma meikki, sillä vaaleat sävyt vain korostavat luomen huppua.

Sarah_eye_beforeafter

Sarahin silmä ennen ja jälkeen meikin. Perusteelliseen kulmakarvan muotoa muuttavaan nyppimisoperaatioon ei minulla ole ammattitaitoa, mutta hajakarvojen nyppäisykin auttoi jo kivasti. :)

Sarah_makeover_meikit

Olin saanut Englannin matkan aikana pari uutta testituotepakettia, joista paljastui mm. Maybellinen uusi Dream Pure BB-voide rasvoittuvalle iholle sekä pari uutta Zuiin luomiväriä. Ne pääsivät käyttöön Sarahin meikissä.

Sarahin lookkiin käytetyt tuotteet:

* Elizabeth Arden Eye-Fix Primer

* Sleek Original-luomiväripaletti

* Zuii Organic Tawney-luomiväri (erikoinen rusehtavan vihreä sävy jota voisi parhaiten kuvailla sanoin ”khaki-taupe”

* Zuii Organic Mermaid-luomiväri (vaalea harmaanturkoosi, tätäkin vaikea kuvailla)

* Yves Rocher Couleurs Nature Blanc Narcisse -luomiväri

* MAC Shroom-luomiväri

* Indelible Chocolate Mousse -geelieyeliner

* Sarahin oma ripsiväri (joku Chanel :))

* Lumenen kulmakarvageeli

* Yves Rocher Flawless Finish -peiteaine sävy Clair

* Maybelline Dream Pure BB sävy Light

* Make Up For Ever HD Powder

* Lavera Sunlight-aurinkopuuteri

* Zuii Organic Mango-poskipuna

* Natural Code Creamy Papaya -huulikiilto

Dream Pure BB-voiteesta tulee oma arvostelunsa myöhemmin. Tässä vaiheessa, kahden kokeilukerran jälkeen, voin vain todeta että en olisi odottanut tällaista ”finishiä” rasvoittuvan ihon tuotteelta. Voide nimittäin jättää hyvin kiiltävän-kostean pinnan ja vaatii päälleen ehdottomasti puuteroinnin.

Alla pikatutorial silmämeikistä. Kuvan saa klikattua suuremmaksi.

Sarah_makeover_eyetutorial

Sarah_makeover_

Kyllä kaunista hymyä vain on ilo kuvata…! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Melbournesta kotoisin olevat Chris ja Sarah olivat Suomessa ensimmäistä kertaa. 12 päivän mittaisen vierailun kohteina olivat mm. Helsinki, Porvoo, Tammisaari, Fiskars ja Turku. Luonnollisestikin olin utelias kuulemaan, millaisen vaikutelman Suomi oli heille antanut. Kumpikin oli sitä mieltä, että Suomi on ehdottomasti skandinaavinen maa ja he niputtavat sen yhteen Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa, ennemmin kuin Baltian tai Venäjän. ”But it is a country that’s very hard to categorize”, Chris sanoo.

Suomi jätti heille kuvan maasta, jossa ihmiset viihtyvät enemmän maaseudulla kuin kaupungissa ja vetäytyvät mielellään omiin oloihinsa. ”People stay indoors, rather than go out and socialize”. Sarah kuvailee suomalaisia seesteisen kiireettömiksi, minkä hän uskoo olevan maaseudun vaikutusta. ”People have this calmness about them that you rarely see in other countries”. Helsinkiä he kuvailivat kiinnostavaksi ja moderniksi kaupungiksi, mutta parasta Suomessa oli kuulema Tammisaari! :)

Was a pleasure hosting you, Chris and Sarah!  Have a safe trip to your new home. :)

Kommentit (13)

 1. maiiiii

  Itse R-A-K-A-S-T-U-I-N tuohon Maybellinen Pure BB -voiteeseen, mutta noin viikon käytön jälkeen puhkesi ihan hullu allerginen reaktio! Nyt harmittaa koska todella pidin koostumuksesta, peittävyydestä jne :/

  • henna

   itse asiassa mullekin kävi näin. harmittaa heittää ”hukkaan” hyvä voide, mutta jos näppyä pukkaa kun sieniä sateella niin eihän sille mitään voi.

   • Joa

    Sama täällä, aika säikähdys oli kun ei ole ikinä mistään moista tullut! :/

 2. Charming Nails

  Kivasti tehty meikki, näitä tykkään lukea :)

 3. mirriii

  Ihan huippu postaus taas ja todella onnistunut meikki.

  Zuiin luomivärit ovat kyllä hyviä mutta sen verran hintavia, että haluaisin testailla sävyjä rauhassa ennen ostamista. Nettikaupan sivuilla sävyistä ei saa oikein mitään käsitystä mutta mallin luomilla ne taas näyttävät todella hyviltä ja vivahteikkailta. Saakohan mistään tilattua näitä testeri-koossa?

  • Sanni

   Nettikaupan sivuilla sävyistä ei saa oikein mitään käsitystä

   Tässä olet kyllä ihan oikeassa, swatchit eivät olisi pahitteeksi.

   Saakohan mistään tilattua näitä testeri-koossa?

   En valitettavasti usko, en ole kuunaan nähnyt sample-kokoja myytävän mistään muista tuotteista kuin mineraaleista.

 4. Qwerty

  Moi!

  Perusteellisesti tehdyt meikkiohjeet ja hyvät kuvat, kiitos siitä.

  Voisitko muuten tehdä lisää miesten (toivottavasti en saa Mr. Karkkipäivää pahastumaan) kosmetiikkapuolen juttuja? Haluaisin miehen hyllyyn muutakin kuin partavaahdon, Lacosten tuoksun ja shampoo+hoitoaine jostain markein hyllyltä.

  Pari vuotta sitten ostin Bossin miesten ihonhoitosetin, jota kosmetiikkamyyjä suositteli herkkäihoiselle miehelleni lahjaksi. No joo… Miehen iho ei tykännyt yhtään After Shave -balsamista ja siihen lopahti kiinnostus koko settiin (johon kuului muistaakseni yht. viisi tuotetta) ja selektiiviseen kosmetiikkaan.

  Uskon vahvasti, etten ole yksin ongelmani kanssa. Viimeisin Mr. Karkkipäivä-juttu sai yli 130 kommenttia ja muutenkin kys.jutut ovat saaneet kiinnostusta. Mikäli Mr. Karkkipäivä kokee testaukset vähemmän miellyttäväksi, ehdotan että järjestät kilpailun jossa etsitään esim. kolmeen kategoriaan miehiä (naisten avustuksella, ehkä). Miehille kolme tuotetta testattavaksi (parranajogeelit/balsamit tai after shavet tai kosteusvoiteet tai puhdistusgeelit tm.). Sen jälkeen arvioitaisiin tuotteet samalla kouluarvosana-asteikolla kuin Mr. Karkkipäivä ja tulokset sulle :)

  Miltä kuulostaisi? Kannatusta?

  • Sanni

   Voisitko muuten tehdä lisää miesten (toivottavasti en saa Mr. Karkkipäivää pahastumaan) kosmetiikkapuolen juttuja?

   Yritetään :) Äijällä on tälläkin hetkellä kahden eri merkkisiä miesten tuotteita testissä, mutta se on niin epäinnostunut niiden käytöstä että analyysejä on vaikea kiskoa irti. :D

   Mutta kyllä näitä miesten juttuja varmaan silloin tällöin tipahtelee.

   Mikäli Mr. Karkkipäivä kokee testaukset vähemmän miellyttäväksi, ehdotan että järjestät kilpailun jossa etsitään esim. kolmeen kategoriaan miehiä (naisten avustuksella, ehkä). Miehille kolme tuotetta testattavaksi (parranajogeelit/balsamit tai after shavet tai kosteusvoiteet tai puhdistusgeelit tm.).

   Tuo on ihan kiinnostava idea, mutta toteutus vähän hankala. Ensinnäkin, en pystyisi luonnollisestikaan mitenkään varmistumaan siitä, että kilpailun kautta löytyneet, minulle tuntemattomat testihenkilöt oikeasti lopulta toimittaisivat minulle arviointimateriaalia, ja toisekseen pelkään etteivät maahantuojat/PR-firmat välttämättä lähtisi postittelemaan tuotteita tuntemattomille henkilöille, joten postitus jäisi minun kuluikseni. Mutta ainahan voin kysyä mitä mieltä maahantuojat olisivat tällaisesta.

 5. Sarah

  Thankyou Miss Karkkipäivää for my fabulous makeover! Loved reading your blog and since meeting you I will be a loyal follower! (with the help of google translate) :-) Bless

  • Sanni

   Aawww, thank you Sarah! <3

   Have fun in Sweden!

 6. Sissi

  Suuri AHAA näiden silmäluomien osalta. Itselläni vähän samanlaiset, joiden muotoa olen pitkään arvuutellut. Ei mantelit, ei kissansilmät, ei tosin ihan roikutkaan. Kiva, että nyt selvisi! :)

  Hieno meikki taas kerran!

 7. Sissi

  Ja vielä vinkki; Sannin make-over-iltamat jossain ei aivan eteläisimmässä Suomessa vois olla menestys! Ilmoittautuisin heti. :D Tietysti korvausta vastaan, jottei ihan höpöksi menisi. Saako jo ilmoittautua, pliis! ;)

  • Sanni

   Hahaa Sissi, ihan hauska idea! :) Tuo vaan olisi aika työläs toteuttaa – pitäisi hankkia joku hotelli sponssaamaan kabinettitila ja joku brändi sponssaamaan meikkauskamat. Omiani en jaksaisi lähteä kuljettamaan…. Eikä minulla edes olisi eri sävyisille ihoille meikkipohjia. :/

   Eli periaatteessa hyvä idea, mutta käytännössä hankala toteuttaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.