Karkkipäivä
Karkkipäivä

The Cotswolds

Matkakertomus Cotswoldsista, Englannista, 2.-4.8.2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuokrasimme auton Stanstedin lentokentältä ja lähdimme matkaan perjantaina aamupäivällä 11 aikaan. Kuten tuli aiemmin kerrottua, juutuimme ruuhkaan kuudeksi tunniksi menettäen melkeinpä koko ensimmäisen matkapäivämme.

(Myöhemmin kuulin tanskalaisen ystäväni mieheltä, mitä reittiä meidän olisi kannattanut mennä… On se julmaa olla navigaattoreiden armoilla ;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen päivän pääkohde oli Bath, jossa ehdimme nyt siis viettää vain runsaat kaksi tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajasta suurin osa kului kaupungin päänähtävyydessä eli roomalaisessa kylpylässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylpylä oli todella kiinnostava paikka, ja paljon suurempi mitä kuvittelin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illan majoituspaikkamme sijaitsi Upton St. Leonardissa. 1920-luvulla rakennetussa maalaistalossa sijaitseva Hatton Court Hotel oli erittäin viehättävä ja pidimme hinta-laatu-suhdetta vallan mainiona. Hotelli kustansi vähemmän kuin lähialueen Bed & Breakfastit minkä perusteella odotimme vaatimattomampaa hotellia, mutta yllätyimme iloisesti astuessamme suureen, tyylikkääseen huoneeseemme jonka kylpyhuone oli  v-a-l-t-a-v-a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivä 2 alkoi kävelyretkellä Painswickiin, jota pidetään Cotswoldsin ”jalokivenä”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Victoria Street on yksi Painswickin pääkaduista. Söimme edellisenä iltana kuvassa vasemmalla näkyvässä St. Michaelsissa. Ruokakokemuksista myöhemmin lisää. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Painswickin kirkon puistosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi pysähdyimme Biburyssa, joka tunnetaan erityisesti tästä vuonna 1380 rakennetusta talorivistöstä. Arlington Row -nimellä kulkevaa mökkiriviä pidetään koko Cotswoldsin kuvatuimpana maisemana. Ja olihan se kovin pittoreski. :)

Joimme Biburyssa kahvit ja jatkoimme matkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraava etappi oli Cotswoldsin ”Venetsiana” pidetty Bourton-On-The-Water. Keskustaan saapuessamme kylän asema Cotswoldsin suosikkikohteena ei jäänyt epäselväksi. Tunnelma täällä oli jotain aivan muuta kuin elegantissa, uneliaassa Painswickissa tai maalaishenkisessä, yhden kadun Biburyssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bourton-On-The-Waterin halki kulkevan matalauomaisen joen reunat olivat täynnään päivää paistattelevia ihmisiä. Fiilis oli kuin jollain kesäfestarilla! Ilmeisesti tämä on kuitenkin ihan ”arkea” Bourtonissa aurinkoisina päivinä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matka jatkui kohti Chipping Campdenia ja Moreton-in-Marshia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chipping Campden postikorttimaiseman keskellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chipping Campden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majoituimme Mickletoniin Chipping Campdenin naapuriin. Hotellimme Three Ways House osoittautui jälleen oivalliseksi valinnaksi, tosin tämä hotelli oli aika kallis. Chipping Campdenin alueella edullinen majoitus on kiven alla.

Edellisyön Hatton Courtin huoneet olivat paljon korkeatasoisempia, ja hinta melkein puolet edullisempi. Yleiset puitteet kummassakin hotellissa olivat yhtä ihastuttavat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näköälä hotellin puutarhaan huoneemme ikkunasta. Taustalla Mickletonin keskustaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivä 3 oli sateinen. Se alkoi märällä kävelyretkellä Chipping Campdeniin, jonka High Street oli todella kuvauksellinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chipping Campden oli täynnään houkuttavia ravintoloita, viehättäviä kahviloita ja pieniä herkkuputiikkeja. Tänne olisin voinut jäädä pidemmäksi aikaa..! Tunnelma oli hienostuneempi ja kaupunkimaisempi kuin esimerkiksi Bourton-On-The-Waterissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi pysähdyimme taskukokoisessa, sympaattisessa Snowshillissä jossa aika tuntui pysähtyneen. Kylän keskusta on yhtä kuin kirkko, jonka ympäri kulkee katu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sosiaalisen elämän ytimen muodostaa kylän ainoa pubi/majatalo, Snowshill Arms. Tämän perinteisempää pikkukylän pubia saa hakea. <3 Joimme kahvit ja imimme itseemme ajan patinoimaa tunnelmaa.

Pysähdyimme seuraavaksi Broadwayssa ja ostimme katumarkkinoilta paikallista juustoa. Sade pakotti meidät pian takaisin autoon, ja matka jatkui kohti Stratford-Upon-Avonia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyylikäs Stratford-Upon-Avon tunnetaan Shakespearen kotikaupunkina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupunki on vilkas ja selvästi hyvin turistillinen. Mutta ehdottomasti vierailun arvoinen ja paljon kauniimpi mitä netin kuvat olivat antaneet ymmärtää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihmisvilinää riitti.

Viivyimme Stratfordissa suunniteltua pidempään, ja kovasti odottamani visitti Warwickin linnaan oli jätettävä väliin. Harmaansateinen sääkin tosin teki linnavierailusta vähemmän houkuttavan.

Kello oli myöhäiseksi venähtäneen lounaamme jälkeen jo niin paljon, että oli lähdettävä takaisin Lontoota kohti.

.

Voin muuten suositella Stanstediin lentäville mitä lämpimimmin Hilton Stansted -hotellia, jos vaikkapa tosi varhaisen tai myöhäisen lennon takia on tarvetta yöpyä Stanstedissa. Hotelli on suhteellisen edullinen, ja jos vain on aikaa syödä aamulla, kannattaa ehdottomasti ottaa lisämaksusta aamiaisbuffet. Niin mahtavaa aamiaisbuffaa en ole vielä kuunaan missään kohdannut! Todellakin rahalle vastinetta! Tarjoiluun kuului jopa vegenakkeja, joita en ole nähnyt vielä ikinä minkään hotellin tai ravintolan aamiaiskattauksessa!

Mr Karkkipäivä lensi seuraavana aamuna Suomeen, ja minä jäin vielä viideksi päiväksi Englantiin. Keskiviikkona pääsin palaamaan Cotswoldsin alueelle, kun vierailin tanskalaisen ystäväni Jeanetten luona Wantagessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeanette ja tyttärensä Isabelle.

Jeanette muutti Englantiin ja meni naimisiin brittimiehen kanssa seitsemän vuotta sitten. Minua huvitti, kun muistin edelliseltä, yli 10 vuoden takaiselta tapaamiseltamme vahvalla tanskalaisaksentilla puhuvan tytön, ja nyt kohtasin täysin englantilaistuneen Jeanetten jonka puhetta ei erota paikallisista. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme iltaretkellä Uffington Hillillä, joka tunnetaan esihistorialliselta ajalta peräisin olevasta, valkealla liitukivisoralla kukkulaan kaiverretusta Uffingtonin Valkoisesta Hevosesta. Kuvio näkyy kunnolla vain ilmasta käsin. Amerikkalainen ystäväni Pattie on jostain syystä aivan hulluna Uffingtonin Hevoseen…! :) Kun aloitimme kirjeenvaihdon, hänellä oli jopa itse valmistettua kirjepaperia Uffingtonin Hevos-kuviolla! Hevonen on muuten todella kaunis, tulee mieleen joku Kalevala Korujen inspiraationa oleva kuvio. Katso kuva täällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikku-Isabelle otti minut heti ystäväkseen! :) Ymmärsiköhän hän äidin selitystä kirjeystävyydestä…? ^_^ Seisomme muuten Isabellen kanssa Hevosen silmän vieressä.

* * *

Lupasin vielä verrata Enkku-reissun budjettia Suomi-roadtrippiin. Englannin matkani ei Cotswolds-osuuden ansiosta tullut mitenkään erityisen halvaksi. Olin toivonut selviäväni vähemmällä kuin Suomi-tripistä, mutta ei…. Hotellit vain ovat niin pirhanan kalliita. Matkat (lennot, laivat, bussit kentälle ja takaisin) kustansivat yhteensä 170,48€ ja kolmen päivän majoitus,- ruoka & muut kulut Cotswoldsissa 264,73€. Mies maksoi jälleen bensat, mutta ne sentään tulivat Suomea halvemmiksi (no, ajoimmekin kyllä vähemmän).

Lontoon ja Oxfordin/Wantagen osuus matkasta oli alle 170€.

Sen voin sanoa, että reissu kyllä sytytti halun palata tutustumaan Englannin maaseutuun toistekin..! Jos sitten seuraavalla kerralla pääsisi linnaankin..! :)

Kommentit (14)

 1. Alcyone

  Ai hitsi minkä näkösiä maisemia! Aivan upeen näköstä! Kyllä miekii vielä joskus lähen englantiin :)

 2. Tiltu Kultu

  Kiitos matkakertomuksesta. Joutunen ”uhrautumaan” uudelleenkin äitini seuraksi, jos saisimme aikaiseksi lähteä nyt sinne Cotswoldiin, joka vaihti Edinburghiksi viime reissulla :)
  Mitenhän tuo julkisilla kulkeminen tuolla seudulla onnistuu? Autoilu vieraassa maassa väärällä puolella tietä ei houkuttele.

  Ainiin: Ihan mielenkiinnosta; paljonko maksoi majoituksenne Kotkassa?

  • Sanni

   Mitenhän tuo julkisilla kulkeminen tuolla seudulla onnistuu?

   En osaa valitettavasti sanoa. :/ Kyllä siellä busseja toki kulkee, mutta aikataulujen tiheydestä eri pikkukylien välillä en osaa sanoa mitään.

   paljonko maksoi majoituksenne Kotkassa?

   Siis se Kesti-Karhu? :D Taisi olla 75 euroa. Paikan taso on sellainen, että oikealla hinta-laatusuhteella hinnan pitäisi olla korkeintaan 50 euroa.

   • Tiltu Kultu

    Just se Kesti-Karhu.
    Työskentelen itse eräässä hotellissa ja jos huonetilanne olisi tuolloin ollut toinen, olisin tarjonnut teille hieman edullisempaa, siksi kysyin. Ja tuli taas mieleeni kun mainitsit Suomen road trippinne.
    Luulin myös tuon Kesti-Karhun olevan halvempi. :O

 3. Nina

  Kiitos ihanista kuvista ! Nyt iski matkakuume entistä pahempana.

 4. Nipsuu

  Oletko ottanut nämäkin kuvat sillä sun pen-kameralla?

  • Sanni

   Kyllä, PEN oli mukana matkakamerana. :)

 5. Tuulia

  Englanti on tällä hetkellä minun top 1 matkakohde, ja nimenomaan haluaisin kierrellä roadtripin omaisesti näitä pienempiäkin kyliä/kaupunkeja. Ainoastaan mietityttää se ajaminen… Onkohan esim. näitä kyliä mitä mainitsit mahdollisuuksia päästä ihailemaan julkisten kulkuvälineiden avulla? Oliko ajaminen briteissä aivan kaameaa? En ole Suomessakaan mikään maailman itsevarmin kuski.

  • Sanni

   Onkohan esim. näitä kyliä mitä mainitsit mahdollisuuksia päästä ihailemaan julkisten kulkuvälineiden avulla?

   Kyllä varmasti on, kyllä siellä busseja kulkee, mutta vuorojen tiheydestä pikkukylien välillä en ikävä kyllä osaa sanoa mitään.

   Oliko ajaminen briteissä aivan kaameaa?

   Mies ajoi. Mä en olisi selvinnyt vasemmanpuoleisessa liikenteessä, vähintään liikenneympyröissä olisin ajanut ihan jorpakkoon. (Kuten sinä, en koe oloani itsevarmaksi edes Suomen liikenteessä ;)).

 6. K

  Ajaminen vasemmanpuoleisessa liikenteessä ei ole mitenkään erityisen haastavaa. Ensimmäiset kilometrit ovat toki outoja, mutta nopeasti tottuu. Briteissä liikenne oli ERITTÄIN joustavaa, huomattavasti sujuvampaa liikennekäyttäytymistä kuin Suomessa. Mikäli epävarmuuskerrointa on ajamiseen jo valmiiksi, niin sitten en osaa sanoa. Kyllähän se siinä tapauksessa haastetta lisää.

 7. Iida

  Englanti on jo pitkään ollut sellainen paikka, jonne haluaisin matkustaa. Mua kiinnostaa sekä Lontoo ja muut isommat kaupungit että maaseudun pienet kylät. Tämän kirjoituksen kuvat on ihania ja kirjoitus oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. :)

 8. Nienna

  Oih, oltiin samoissa maisemissa huhtikuussa! Cotswolds on kyllä tosi ihanaa aluetta…

  En tiedä olenko jäävi kommentoimaan tuohon ajamisasiaan, kun olen asunut Englannissa nyt viisi vuotta ja ajellut myös melkein yhtä kauan, mutta kuten K yllä kommentoi toisenpuoleiseen liikenteeseen kyllä tottuu. Liikenneympyröissä on aika hankala ajaa väärään suuntaan, sillä niihin syöttävät tiet yleensä viettää oikeaan suuntaan. Liikenne on tosiaan aika paljon joustavampaa ja kohteliaampaa kuin esim. Suomessa.. Myös se, että paikallisissa vuokra-autoissa on ratti oikealla puolella, auttaa orientoitumisessa.

 9. Kutri

  Oi oi OI!
  Vannoutunut Lontoo-fani on nyt sitä mieltä, että ensi reissulla matka laajenee ehdottomasti ainakin Stratford-Upon-Avoniin! Taisin vähän rakastua Shakespeareen Globen workshopissa… Mutta KAIKKI näissä kuvissa näyttää ihanalta…
  Nyt on britanniafriikki liekeissä!

 10. yqvrokdr

  bEhMNB sxwjwlzbkake, [url=http://zkwpkeivgaul.com/]zkwpkeivgaul[/url], [link=http://oppgzzjlbsjx.com/]oppgzzjlbsjx[/link], http://uonmbylhtpeg.com/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.