The Body Shopin mineraalimeikkipohja

Noniin, nyt on sitten vihdoin tutustuttu The Body Shopin mineraalipohjaan. Mielipidettäni tästä pohjasta onkin kyselty blogissa moneen otteeseen vuosien varrella. Nyt TBS:ltä haluttiin tarjota minulle tämä kokeiluun (muutaman eko-sertifioidun Nutriganics-linjan tuotteen kanssa, niistä lisää myöhemmin), ja olen ehtinyt käytellä sitä pari viikkoa.

TBS_mineraalipohja

Sain käydä itse liikkeessä valitsemassa minulle sopivan sävyn, ja se oli 108 Golden Ivory. Se on sävyltään jotain Bare Mineralsin Fairly Lightin ja Flow Kosmetiikan Peachin välillä. Olen nyt tosiaan tykännyt tänä talvena käyttää hieman tummempaa sävyä kuin vanha vakkarini Lily Lolon Blondie, sillä kevyesti päivettävä kosteusemulsio pitää kasvoni ”värikkäämpinä”.

(Tai sitten ihoni tai makuni on muuttunut… Ehkäpä olen huomaamattani alkanut pitää enemmän sävyä antavasta meikkipohjasta..?)

TBS_mineraalipohja2

TBS:n purkissa ei harmillisesti ole suljettavaa läppäshifteriä. Purkki menee siis aika sotkuiseen kuntoon meikkipussissa. Sen edun tässä tiheämmässä, irtopuutereista tutussa shifterissä panin merkille, että jauhe sirottuu paljon hienojakoisemmin. Mutta – se myös pöllyää aika lailla jos sitä topauttelee esiin vähänkin runsaammin kerralla, kuten minä tein siirtäessäni sitä pieneen matkapurkkiin Pariisin reissulle. Ilmassa leijui pitkään melkein savun näköistä mineraalipölyä matkapurkin täyttöoperaation jälkeen. Hyvin, hyvin hienojakoista tämä aine siis. En osaa sanoa käyttääkö TBS kuitenkaan nanoteknologiaa – siitä ei ainakaan ole TBS:n sivuilla mainintaa.

Käyttökokemuksia:

  • Tuntuu heti ensipyöräytyksellä ohuemmalta ja vähemmän peittävältä kuin muut kokeilemani mineraalipohjat.
  • Koostumus kuivahko, ei tunnu sormissa pyöritellessä sulavan ”voidemaiseksi” niinkuin useat mineraalipohjat
  • Sävy Golden Ivory oikein hyvä valinta iholleni, lämmin/neutraali (eli ei erityisen keltainen) sävy
  • Jättää aika mattaisen pinnan jossa aaaaaaavistus kuultoa
  • Yleisfiilis: aika keskinkertainen, todella läpikuultava mineraalituote

Vilkaisu inciin antaa selityksen kuivahkon tuntuiselle koostumukselle; The Body Shopin mineraalipohjassa on kaoliinia ja illiittiä (savimineraaleja). Niitä käytetään puuterimaisessa meikkipohjassa paakkuuntumisenestoaineena, mutta myös rasvoittuvan ihon tuotteissa imemään iholta talia. Kaoliini on yksi yleisimmistä savinaamioiden ainesosista.

TBS:n mineraalipohja sopii sinulle, jos….

* Etsit hyvin kevyen peiton antavaa, 100-prosenttista mineraalituotetta

* Ostat mineraalipohjan mieluummin kaupasta jossa sävyjä pystyy kokeilemaan

* Maksat mineraalipohjasta mieluiten alle 30 euroa (TBS maksaa 27,80€)

TBS:n mineraalipohja ei sovi sinulle, jos…

* etsit peittävää ja helposti kerrostuvaa mineraalimeikkipohjaa

* pidät reilusti valoaheijastavan tuloksen antavasta meikkipohjasta

* sinulla menee hermot suljettavan shifterin puuttumiseen

Itse pidän valoaheijastavammasta ja hieman peittävämmästä mineraalipohjasta, joten tästä Extra Virginistä ei tule suosikkia. Edit. Poistin maininnan tuotteen sopivuudesta rasvoittuvalle iholle, sillä talia imevistä ainesosistaan huolimatta TBS:n mineraalipohja ei kestä iholla kovin hyvin.

Millaisia kokemuksia teillä on TBS:n mineraaleista? TBS:n kabukista olen muuten tykännyt. Se on juuri pestynä vähän liian löysä makuuni, mutta ”käytettynä” (lue: puolilikaisena, kabukit oikeasti toimivat yleensä parhaiten kun mineraalien antaa vähän kertyä sinne sisuksiin) napakoituu ja toimii loistavasti.

Kommentit (10)
  1. Minulle tuo taas oli liian hohtava, mutta toisaalta lätkin sitä naamaan ihan reippaasti sienellä, kun peittävyys oli niin kevyt. Näyttää siis varmaan kerrostettuna hohtavammalta kuin ohuesti.
    Kokeilin sitä myös alus- ja viimeistelypuuterina, mutta ei oikein hillinnyt rasvoittumista savesta huolimatta. Vaalein sävykin oli kyllä liian tumma…

  2. Outs! Sopii ja ei sovi -listausten perusteella ei ole mulle tarkoitettu tuote. Sääli! Kiitos kuitenkin arvostelusta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *