The Body Shopin kabuki ja harmaa meikki

Olen kuullut monen ylistävän The Body Shopin synteettistä kabukia, ja minun on tehnyt pitkään mieli kokeilla sitä. Ennen kaikkea siksi, että olen ollut hyvin skeptinen synteettisiä kabukeja kohtaan. Minussa asuu niin tiukasti usko, että synteettiset siveltimet sopivat parhaiten voidemaisille ja kosteille tuotteille (esim. meikkivoide- ja peiteainesiveltimet) ja aitokarvaiset puuterimaisille. Tämä on edelleenkin se yleis”sääntö”, mutta eihän mikään ole kiveen kirjoitettua. Ja itse asiassa yksi lempiluomivärisiveltimistänikin (MAC 228) on synteettinen.

No mutta. Sain hyvän syyn käydä ostamassa reissussa TBS:n kabukin, kun oma Everyday Mineralsilta aikoinaan hankittu kabukini unohtui kotiin.

Kabukit

Tässä hieman vertailukuvia EDM:n ja TBS:n siveltimistä. Tuota kyseistä Everyday Mineralsin kabukia ei ole muuten myyty enää aikoihin, ja nykyäänhän kaikki EDM:n siveltimet ovat nekin synteettisiä. Mutta kun ostin oman kappaleeni vuonna 2006 tai 2007, oli valikoimassa vielä myös aitokarvaisia, ja tämä on sellainen.

EDM:n kabuki on leveämpi ja tiheämpi. Sen harjakset ovat hitusen karkeat, niinkuin useimmissa aitokarvaisissa kabukeissa. Synteettinen TBS:n kabuki on mielettömän pehmeä ja näyttää sekin tiheältä, mutta on huomattavasti EDM:n kabukia ”löysempi”. Kabukin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat harjasten tiheys ja napakkuus, niin että saat kunnolla painettua ja buffattua mineraalit ihoosi. Löysällä siveltimellä on vaikea painaa, ja levitys jää kevyemmäksi.

Kabukit2

Olen tykännyt EDM:n kabukistani hirveästi, enkä ole kokenut tarvetta hankkia uutta. Nyt, kun kuitenkin tulin hankkineeksi TBS:n, niin tunnen kyllä miten paljon miellyttävämmältä superpehmeä sivellin tuntuu ihoa vasten.  Synteettisyydestään huolimatta se kyllä nappaa hyvin jauhetta itseensä, joten voin niellä ennakkoluuloni sitä kysymystä kohtaan. TBS kyllä hoitaa hommansa, mutta ollakseen loistava sen pitäisi olla napakampi. Pohja jää vähemmän peittäväksi ja jotenkin puuterisemmaksi kuin EDM:lla levittäessä.

KabukiTBS

Kokeilun myötä sanoisin, että synteettisiä kabukeja voi suositella herkkäihoisille, joiden ihoa aitokarvaiset kabukit ärsyttävät. Luullakseni myös aitokarvaisten joukosta pitäisi löytyä niitä erittäin pehmeitäkin, mutta itse olen törmännyt vain hieman karheisiin kabukeihin. EDM:n kabuki ei missään nimessä mitenkään raavi ihoa, mutta ero TBS:ään on kuitenkin aivan selvä.

Millaisia kabukeja te käytätte? Omistatteko useampia?

Tässä vielä toissapäivän harmaa meikki by Smashbox.

SmashboxGrey3

Sisänurkassa #4, vaalea hopeanharmaa. Loppuluomella #12, tumma hopeanharmaa, joka muuten tietyssä valossa taittaa ihan pikkuisen myös siniseen. Aivan ihana sävy! Vaalean ja tummanharmaan rajakohtaan taputtelin häivähdyksen sävyä #8, harmaanruskea. Yläluomen rajaus Urban Decayn musta Zero-kynä, jonka päälle vedin sävyä #12, ja sisärajaus MAC Eye Kohl Smolder.

SmashboxGrey2

Olen nyt Leenan meikkityylistä inspiroituneena yrittänyt pitää varjostukset matalalla ja hallittuina, mutta taitavat ne silti levitä laajemmalle kuin Leenan tarkkaakin tarkemmat varjostukset.

SmashboxGrey

Harmaa meikki on aina tyylikäs, vaikka se sävynä onkin minusta tosi tylsä.

Kommentit (49)
  1. Sattuipas sopivasti! Kävin juuri eilen itse ostamassa TBS:n kabukin, kun olin lukenut siitä paljon kehuja. Itselläni on herkkä iho, joka punoittaa helposti pienemmästäkin hankauksesta. Parin kerran kokeilun jälkeen en ainakaan vielä ole saanut siitä ihoärsytystä. Mukavaa siis todeta, että tuli ostettua oikeanlainen suti. :)

  2. tuo body shopin kabuki on aivan ihanan tuntuinen! Sitä voisi hieroa nassua vasten ihan huvin vuoksikin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *