Karkkipäivä
Karkkipäivä

The Body Shopin kabuki ja harmaa meikki

Olen kuullut monen ylistävän The Body Shopin synteettistä kabukia, ja minun on tehnyt pitkään mieli kokeilla sitä. Ennen kaikkea siksi, että olen ollut hyvin skeptinen synteettisiä kabukeja kohtaan. Minussa asuu niin tiukasti usko, että synteettiset siveltimet sopivat parhaiten voidemaisille ja kosteille tuotteille (esim. meikkivoide- ja peiteainesiveltimet) ja aitokarvaiset puuterimaisille. Tämä on edelleenkin se yleis”sääntö”, mutta eihän mikään ole kiveen kirjoitettua. Ja itse asiassa yksi lempiluomivärisiveltimistänikin (MAC 228) on synteettinen.

No mutta. Sain hyvän syyn käydä ostamassa reissussa TBS:n kabukin, kun oma Everyday Mineralsilta aikoinaan hankittu kabukini unohtui kotiin.

Kabukit

Tässä hieman vertailukuvia EDM:n ja TBS:n siveltimistä. Tuota kyseistä Everyday Mineralsin kabukia ei ole muuten myyty enää aikoihin, ja nykyäänhän kaikki EDM:n siveltimet ovat nekin synteettisiä. Mutta kun ostin oman kappaleeni vuonna 2006 tai 2007, oli valikoimassa vielä myös aitokarvaisia, ja tämä on sellainen.

EDM:n kabuki on leveämpi ja tiheämpi. Sen harjakset ovat hitusen karkeat, niinkuin useimmissa aitokarvaisissa kabukeissa. Synteettinen TBS:n kabuki on mielettömän pehmeä ja näyttää sekin tiheältä, mutta on huomattavasti EDM:n kabukia ”löysempi”. Kabukin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat harjasten tiheys ja napakkuus, niin että saat kunnolla painettua ja buffattua mineraalit ihoosi. Löysällä siveltimellä on vaikea painaa, ja levitys jää kevyemmäksi.

Kabukit2

Olen tykännyt EDM:n kabukistani hirveästi, enkä ole kokenut tarvetta hankkia uutta. Nyt, kun kuitenkin tulin hankkineeksi TBS:n, niin tunnen kyllä miten paljon miellyttävämmältä superpehmeä sivellin tuntuu ihoa vasten.  Synteettisyydestään huolimatta se kyllä nappaa hyvin jauhetta itseensä, joten voin niellä ennakkoluuloni sitä kysymystä kohtaan. TBS kyllä hoitaa hommansa, mutta ollakseen loistava sen pitäisi olla napakampi. Pohja jää vähemmän peittäväksi ja jotenkin puuterisemmaksi kuin EDM:lla levittäessä.

KabukiTBS

Kokeilun myötä sanoisin, että synteettisiä kabukeja voi suositella herkkäihoisille, joiden ihoa aitokarvaiset kabukit ärsyttävät. Luullakseni myös aitokarvaisten joukosta pitäisi löytyä niitä erittäin pehmeitäkin, mutta itse olen törmännyt vain hieman karheisiin kabukeihin. EDM:n kabuki ei missään nimessä mitenkään raavi ihoa, mutta ero TBS:ään on kuitenkin aivan selvä.

Millaisia kabukeja te käytätte? Omistatteko useampia?

Tässä vielä toissapäivän harmaa meikki by Smashbox.

SmashboxGrey3

Sisänurkassa #4, vaalea hopeanharmaa. Loppuluomella #12, tumma hopeanharmaa, joka muuten tietyssä valossa taittaa ihan pikkuisen myös siniseen. Aivan ihana sävy! Vaalean ja tummanharmaan rajakohtaan taputtelin häivähdyksen sävyä #8, harmaanruskea. Yläluomen rajaus Urban Decayn musta Zero-kynä, jonka päälle vedin sävyä #12, ja sisärajaus MAC Eye Kohl Smolder.

SmashboxGrey2

Olen nyt Leenan meikkityylistä inspiroituneena yrittänyt pitää varjostukset matalalla ja hallittuina, mutta taitavat ne silti levitä laajemmalle kuin Leenan tarkkaakin tarkemmat varjostukset.

SmashboxGrey

Harmaa meikki on aina tyylikäs, vaikka se sävynä onkin minusta tosi tylsä.

Kommentit (49)

 1. H

  Ei voi oikeesti muuta sanoa, IHANA meikki! tosi onnistunut, ja sopii erityisesti sulle tosi hyvin.

 2. Krista

  Tulipas hyvään ajankohtaan kabukivertailu. Tuhosin nimittäin oman Lily Lolon kabukin tänään kuivaamalla sitä hiustenkuivaajalla. Lopputuloksena oli, että osa karvoista suli ja meni kiharalle. :D En siis suosittele kenelekään!

  Ehkäpä voisi kokeilla EDM:n tilaamista. Jos heillä synteettinen olisi yhtä hyvä kuin aitokarvainen.

  En tosin tiedä, kuinka paljon mineraalipohjalla on talvella käyttöä kun nyt jo +7asteessa ulkona ihoni kuivuu niin paljon mineraalimeikkien kanssa. Voidemaiset meikit pitävät paremmin kosteuden ihossa.

 3. Sannu

  Ei voi kuin ihmetellä, miten osaatkin olla noin ajankohtainen. :) Itsellä on mietinnässä ja etsinnässä uudet (luonnonkosmetiikan) shampoo ja hoitoaine sekä ennen kaikkea uusi kabuki. Käytössäni on Bare Mineralsin pitkävartinen kabuki ja olin siihen tyytyväinen, kunnes se alkoi tiputtamaan karvaa. Sivellin ei ole ollut edes vuottakaan minulla ja karvat irtoavat ja katkeavat, enkä kyllä mielestäni käytä sivellintä väärin. Olen pettynyt! Toisekseen sivellin on alkanut ärsyttämään ihoani, joka muuttuikin herkäksi jätettyäni yövoiteen pois. Enemmän kuin ilolla kuulen suosituksia pehmeämmästä vaihtoehdosta.

 4. Pääsky

  Tosi kaunis meikki!

  Mulla on EDM:n uudempi kabuki, synteettinen pitkällä varrella. On todella unelmanpehmeä, ja mielestäni myös varsin napakka, eli pohjan saa kunnolla pyöriteltyä ihoon. Arvostan myös pitkää vartta, itse en tykkää noista varrettomista versioista.

 5. Mohn

  Minulla on Artdecon halvempi kabuki, jonka karvoituksen alkuperästä saati laadusta en tiedä mitään. Se on minun herkkis iholleni liian raapiva jokapäiväiseen mineraalimeikin levittämiseen. Jämäkkä kyllä ja muuten varmasti asiansa ajava. Lisäksi minulla on Artdecon matkakabuki joka tuntuu pehmoisemmalta ja sillä saa ihan nätin mineraalimeikkipohjan aikaan. Mutta sekään ei ole niin pehmeä iholle kuin haluaisin. En tiedä senkään materiaalista.

  EDM:ltä minulla on se flat top-sivellin ja täytyy sanoa, että se on kyllä superpehmeä! Aivan ihanan tuntuinen iholla. Sillä kun levittää mineraalimeikin niin tuntuu kuin levittäisi jotain rasvaisempaakin tuotetta eikä vain puuterimaista. Sillä saa hyvin peittävää tulosta aikaan suht vähällä vaivalla mutta toisaalta sen kanssa saa olla tarkkana, ettei vain ota liikaa puuteria kerralla. Samalta puljulta minulla on heidän uusin suuren suuri ja muhkea kasvosivellin mutta sillä olen sutinut vain viimeistelypuuterit nassuun. Väittävät kyllä sivuillaan, että sillä voisi sutia myös meikkipohjan mutta lopputulos olisi todennäköisesti mun pizzanaamaani liian heppoinen.

  Essentia Naturalelta minulla on heidän tasapäinen siveltimensä ja silläkin saa ihan kivaa jälkeä aikaan ja se on suht pehmeä, soopelia taisi olla. Mutta se on kuitenkin sen verran ”karhea”, että en voisi ajatella sitäkään ehkä ihan jokapäiväiseen käyttöön.

  Mary Kayn tasapäinen sivellin on melko samaa luokkaa, ei mikään silkkisen pehmeä enkä ole ainakaan toistaiseksi täysin vakuuttunut sen laadusta. Tosin sitä olen käyttänyt todella vähän joten vaatii enemmän käyttöä jotta osaisin sanoa siitä oikeasti kunnollisen arvion.

  Lily Lolon Super Buffer (eli varrellinen kabuki) on ollut mielestäni aivan eriomaisen hyvä, voin suositella! Mielestäni se on mukavan jämäkkä mutta tosi pehmoinen. Minulla on TBS:n vartalosivellin joka on kyllä ehkä vähän pehmeämpi mutta toisaalta, jos TBS:n kabuki on tehty samoista karvoista niin arvaisin, että Lily Lolon kabuki on jämäkämpi. Mutta en siis ole omin käsin käpistellyt tuota TBS:n kabukia eli en oikeasti tiedä.

  Tarttiskin tässä joskus varmaan tehdä joku sivellinpostaus kunhan ehtisi. On ollut mielessä pari kertaa mutta koska suurin osa mun meikkisiveltimistä ei ole mitään kalliita merkkivehkeitä niin olen ajatellut, että ei varmaan maksa vaivaa. Mutta noista kabukeista ja flat topeistakin jo saisi aika paljon aikaan. ;-)

  • Sanni

   Kiitos Mohn todella kattavasta sivellinarviosta! Mukavaa että jaksoit naputella perusteelliset kokemukset. EDM:n Flat Top ja Lily Lolon Super Buffer alkaa kiinnostaa….

 6. Plaz^

  Minulla on TBS:n kabuki myös mineraalipohjaa varten. Menin ostamaan sitä varsinaista pohjalle tarkoitettua, mutta se oli loppu. Myyjä kuitenkin suositteli sitä poskipunalle tarkoitettua ja senhän minä sitten ostin. Minusta se on juuri sopivan kokoinen (ainakin omaan pärstään). Eikä se kyllä tunnu yhtään lölleröltä, sopivan napakka omasta mielestäni. Makuasia tietysti tämäkin.. Onneksi sain ensimmäisellä kerralla kunnollisen kabukin, ei tarvinnut hassata rahoja moneen surkeaan ennen sitä kunnollista! Vuoden olen käyttänyt enkä ole katunut.

  • Sanni

   Kun vertailin liikkeessä TBS:n pohjalle ja poskipunalle tarkoitettuja kabukeja, niin mun mielestä niiden erona oli käytännössä vain koko. Poskipunakabuki on pikkuisen pienempi. Samaan hengenvetoon totean, että musta on outoa, että joku osaa laittaa poskipunan kabukimaisella siveltimellä….. Enkä oikein tajua, miksi edes myydään kabukimaisia poskipunasiveltimiä. Itse en osaisi mitenkään laittaa poskipunaa kabukilla, saisin sillä varmaan kunnon pelleposket. Siinä missä meikkipohjasiveltimen kuuluu olla napakka, niin poskipunasiveltimen kuuluu (minun mielestäni) olla hieman löysempi ja pitkäharjaksisempi. Mutta tyyli- ja tottumusseikkoja kai nämäkin ovat.

   • Plaz^

    En minäkään laittaisi kabukilla poskipunaa. Tulisi varmasti pelleposket minullekin.
    Tai sitten pitäis olla tosi taitava laittaja + hyvä arvioimaan poskipunaa tarvittava määrä yhdellä kertaa..ei onnistu minulta kun vasta ostin ensimmäisen poskipunanikin :)
    Mutta tosiaan TBS:n kabuki varmasti jakaa mielipiteet..itselläni on hyvä tilanne kun en tiedä paremmasta ja olen nykyiseen täysin tyytyväinen :D (=yksi kosmetiikan rahareikä vähemmän!)

 7. ggggggggggg:)

  haluaisitko näyttää harmaan sävyillä, että miten luotaisiin arki meikki? olen huono käyttämäät luomivärejä ja minulta löytyy paletti jos on valkoinen, vaalean harmaa, hiukan tummemman harmaa ja musta. Ajattelin että jos voisit antaa vinkkejä miten ja näyttää vaihe vaiheelta miten tehdä hyvä arkimeikki niistä!

  • Sanni

   Katsotaan jos saisin vaikka huomenna aikaiseksi räpeltää sellaisen…! :)

 8. Eeva

  kiinnostuin kovin noista Everyday Mineralsin ja Lily Lolon kabukeista. onko nyt niin, ettei niitä pysty ostamaan kuin tilaamalla jostain kaukaa Suomen rajojen ulkopuolelta? vai voiko jossain käydä hypistelemässä ja sitten ostaa?

  • Sanni

   Ei voi valitettavasti hypistellä missään vaan joudut tilaamaan ”sokkona”. EDM sijaitsee Jenkeissä ja Lily Lolo Briteissä.

 9. Nisse

  Tosi kaunis tuo harmaa meikki!!

  Minulla on aiemmin ollut käytössä Everyday mineralsin pitkävartinen synteettinen kabuki, joka on periaatteessa ollut ihan ok, mutta olen kuitenkin kaivannut peittävämpää jälkeä.

  Kuukausi sitten innostuin tilamaan Sigmalta enemmänkin siveltimiä, mm. kabukin, josta olen todella pitänyt. Sigman kabuki ei ole yhtä pehmeä kuin Everyday Mineralsin, mutta mielestäni kuitenkin tarpeeksi pehmeä. Jälki on sopivan peittävää vähemmällä pyörittelyllä ja lisäksi Sigman kabuki on suurempi. Kaiken kaikkiaan hyvä sivellin.

  Muutenkin olen aivan rakastunut uusiin Sigmoihini, aivan mahtavia siveltimiä!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.