The Body Shop Drops Of Youth

Viimeisimpiin testaamiini ihonhoitosarjoihin kuuluu The Body Shopin Drops Of Youth.

Olen muuten viimeiset viisi kuukautta kunnostautunut oikein poikkeuksellisen systemaattisessa ja aikataulutetussa ihonhoitotuotteiden testauksessa :) Kotimaisen kosmetiikan teemaviikko asetti ”väkisin” aikataulun jotta ehdin saada kaikki viikolle mukaan haluamani sarjat testattua lokakuun ja joulukuun välillä, ja joulun jälkeen huomasin jääneeni tähän suunnitelmallisesti aikataulutettuun testausmoodiin. Olen ehtinyt vuodenvaihteen jälkeen koeajaa jo parikin sarjaa, mutta niistä kuulette sitten Kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla vol. 2 joka on luvassa kevään aikana. :)

TBSDropsOfYouth_IMG_2005_2

Tänään kuitenkin luupin alla Drops Of Youth. Päivän kuuma kysymys kuuluu: montako tuotetta jaksaisit tai olisit valmis kerrostamaan ihollesi ihonhoidon nimissä? Sarjan filosofian mukaan ihonhoidon peruspuhdistus- ja kosteutusrutiiniin voisi kuulua minimissään sellaiset kuusi tuotetta.

Drops Of Youth -sarja kehitettiin TBS:n ekosertifioidusta Nutriganics-sarjasta irrotetun, samannimisen tehotiivisteen ympärille.

Drops Of Youth -sarjaan kuuluu kuusi tuotetta ja se edustaa aasialaisen ihonhoidon kerrostustekniikkaa, eli sarjan tuotteita on tarkoitus käyttää kaikkia päällekkäin. Tuotteet käyttöjärjestyksessä: hoitovesi, tehotiiviste, silmänympärystiiviste, kosteusvoide tai yönaamio ja päiväsaikaan meikinpohjustusvoide.

Sain testiin hoitoveden, tehotiivisteen ja kosteusvoiteen.

TBSDropsOfYouth_IMG_2008_2

Youth Essence-Lotion

”Hoitovesi, joka toimii ensimmäisenä tärkeänä vaiheena ihonpuhdistuksen jälkeen. Ravitsee ja valmistelee ihon kasvojenhoidon seuraavia vaiheita varten. Kosteuttaa ja silottaa huokosia.”

Sisältää alppitähden kantasolu-uutetta Italian Alpeilta.

Koostumus: geelivesi.

Tämä on siis niin sanottu ”fancy kasvovesi”, eli astetta hoitavampi kasvovesi. Sitä on tarkoitus käyttää puhdistusaineen ja kasvoveden jälkeen. Tuotetta voi toki käyttää myös kasvoveden tapaan tai asemasta, mutta tällöin on suositeltavaa annostella sitä kahdesti: ensin vanulappuun jolla viimeistellään puhdistus ja sen jälkeen muutama pisara sormien kautta seerumin tapaan levitettynä.

Sannin kokemus: todella miellyttävän ja kosteuttavan tuntuinen, iho jää siloiseksi, kuulaaksi ja napakaksi. Raikas tuoksu. Silikoniton, mutta sisältää denaturoitua alkoholia jota toiset haluavat välttää. Minulle alkoholi ei ole kynnyskysymys ja tykkään tuotteesta kovasti.

Inci täällä.

TBSDropsOfYouth_IMG_2010_2

Youth-tehotiiviste

Sisältää 99% luonnollisia tai luonnollista alkuperää olevia ainesosia. Kysyin TBS:ltä onko alunperin Ecocert-sertifioidun tiivisteen koostumusta muutettu tuotteen siirryttyä pois Nutriganicsista. Minulle kerrottiin, että raaka-ainepohja on säilynyt samana, mutta tuotteelle ei haluttu enää hakea sertifikaattia. Lisäksi juuri lanseerattu viimeisin versio tiivisteestä sisältää nyt kolmea eri kantasolu-uutetta aiemman yhden sijaan.

TBS:n tuotetietojen mukaan: ”Nopeuttaa epidermiksen uusiutumista parantaen ihon kuntoa. Pehmentää ihon välittömästi ja säännöllisessä käytössä elvyttää, kirkastaa ja silottaa ihoa. Imeytyy nopeasti pienimolekyylisen koostumuksensa ansiosta. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti niille jotka haluavat tehokkaita tuotteita hoitamaan ikääntymisen ensimerkkejä.”

Koostumus: geelifluidi.

TBS_Globe

Tiivistettä suositellaan käytettäväksi aamuin illoin ennen seerumia ja päivävoidetta. Seerumin kaltaiset ’tiivisteet’ ovat tehneet tuloaan valtamarkkinoille jo pitkään, rajoittuen ensin selektiiviseen kosmetiikkaan ja nyt niitä alkaa näkyä edullisemmilla päivittäistavarasarjoillakin kuten Lumenella ja The Body Shopilla. Moni kysyy: tarvitseeko tuollaista oikeasti? Eikö seerumi riitä? Eikö kyseessä ole vain lisämyyntikikka?

Minä vastaan omasta puolestani: kyllä ja ei. Ei, et varmastikaan ehdottomasti tarvitse tiivistettä. Ja kyllä, tiivisteet edustavat epäilemättä valmistajille myös lisämyyntimahdollisuutta. Mutta niistä saa oikeastikin lisäkosteutta ja jollekulle se voi olla toimiva lisä ihonhoitorutiiniin. Tuhdimmat voiteet eivät sovi kaikille, ja erilaiset seerumit, hoitovedet ja tiivisteet tarjoavat toisenlaisen, kevyemmän tavan tuoda iholle lisäkosteutta. Lisäksi aasialainen kerrostusrutiini on oma elämyksellinen kokonaisuutensa josta saatava arvo voi olla tärkeää ja sijoittamisen arvoista toisille kosmetiikan kuluttajille.

Sannin kokemus: erittäin miellyttävän ja silottavan tuntuinen. Hoitovesi + tiiviste yhdessä riittävät kosteuttamaan ihoni täysin enkä kaipaa päälle voidetta, ainakaan nyt kun ei ole enää pakkasia. Levittyy iholle liukkaasti ja kuten hoitoveden kanssa, tulee tunne että formulassa voisi olla jotain silikoni- tai polymeeriainesosia tuomassa tätä liukkauden tunnetta. Näin ei kuitenkaan ole.

Inci täällä.

On muuten outoa, että Drops Of Youth -sarjaan ei kuulu seerumia, vaikka tiiviste suositellaan käytettäväksi seerumin alla. Seerumi on siis hankittava toisesta sarjasta.

TBSDropsOfYouth_IMG_2020_2

Youth Cream

”Kevyt, ilmavan kuohkea kasvovoide jättää ihon samettisen pehmeäksi ja kimmoisaksi. Kosteuttaa 24 tunnin ajan, ihohuokoset näyttävät supistuneilta ja juonteet pienemmiltä”.

Koostumus: sorbettimainen, raikas voide.

Sannin kokemus: minun makuuni koostumus on liian silikoninen, mutta arvaan, että juuri tällainen ihofiilis on todella monelle normikosmetiikan käyttäjälle mieleen. Mikä minulle on keinotekoisen liukasta ja epäluonnollisen tuntuista, voi monelle muulle olla ihastuttavan sileä ja raikas tunne.

Voide on aika kevyttä kosteusteholtaan, eli ei sovi kuivaihoiselle ainakaan yksinään käytettynä.

Tässä on taas erinomainen verrokkiesimerkki luonnonkosmetiikan ja normikosmetiikan koostumuksista: jos levittää Drops Of Youth -voidetta kasvojen toiselle puolelle ja toiselle puolelle yhtä kevyen koostumuksen luomuvoidetta, eroa ei voi olla huomaamatta. Kummatkin imeytyvät yhtä nopeasti, silikoniversio vain liukuu iholla aivan eri tavalla ja silottaa ihon pinnan kevyellä filmillä. Luonnonkosmetiikan voide voi jättää ihon aavistuksen nahkeaksi ainakin hetkellisesti, Drops Of Youthin kaltainen koostumus taas ”kuivuu” ihon pinnalle saman tien mikä on silikoni- ja muoviyhdisteiden aikaansaamaa: ihon pinta tuntuu niiden ansiosta ”samettiselta”. Jep, Youth-voiteessa on myös muovia.

Inci täällä.

Summa summarum: tykästyin kovasti hoitoveteen ja tehotiivisteeseen, etenkin luonnonkosmetiikaksi laskettavaan tiivisteeseen. Ihanan raikkaita ja tehokkaasti kosteuttavilta tuntuvia tuotteita joiden jäljiltä iho jää kuulaaksi ja napakaksi.

Hintatietoja:

Essence-Lotion 160 ml / 17,90€

Youth-tehotiiviste 50 ml / 38,60€ (litrahinta laskenut vanhasta DOY-tiivisteestä)

Voide 50 ml / 27,50€

.

Ja nyt uudelleen kysymys: montako tuotetta sinä käytät ihonhoitorutiinissasi? Puhutaan siis pelkästä puhdistamisesta ja kosteuttamisesta.

Voisitko kuvitella käyttäväsi esimerkiksi kahdeksaa tuotetta aasiattarien tyyliin? Suomalainen Pirjo hieroo nassuun tyytyväisenä Pirkan päivävoiteen, ”Mei Lingin” kosteutusrituaaliin voivat kuulua hoitovesi, tiiviste, seerumi, päivävoide, kasvoöljy ja suojakertoimellinen voide. :) Niitä ennen on suoritettu kaksoispuhdistus ja viimeistelty kasvovedellä. Saldo: yhdeksän tuotetta. En usko että tavalliset pirjot ihan äkkiä omaksuvat Mei Lingin ihonhoitofilosofiaa. ;) En minäkään, vaikka kosmetiikan elämyksellinen puoli minua puhutteleekin. Täällä mennään max. neljällä tuotteella. Ei kun viidellä, silmänympärysvoide unohtui. ^_^

Kommentit (70)
  1. Iltaisin 5, puhdistusöljy, puhdistusgeeli lumenen hyaluronitiiviste, lumenen seerumi ja yövoide ja aamuisin 4, misellivesi, sama lumenen hyaluronitiiviste, lumenen seerumi ja MACin suojakertoimellinen päivävoide. Ja välillä tuntuu että näissäkin on liikaa : D

  2. Iltaisin seitsemää: kaksoispuhdistus, hoitovettä, tiivistettä, seerumia/öljyä, silmänympärysvoide ja päälle yönaamio/voide. Aamulla en käytä kuin kolmea: misellivettä, seerumi/tiivistettä ja kosteusvoidetta. Joten kerrostaminen ei ole itselleni kynnyskysymys. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *