Testissä uusi L’Oreal True Match Minerals -meikkipuuteri

Nyt luvassa kokemuksia ja mielipiteitä L’Orealin uudistetusta True Match Minerals -meikkipohjasta.

L'Oreal True Match Minerals

Tykkäilen kovasti L’Orealin viime vuonna alkaneesta pakkaus/look-uudistuksesta joka näkyy nyt myös uudelleen valikoimaan lanseeratussa True Match Minerals -meikkipuuterissa.

Neliön muotoinen pakkaus ei ehkä ole se kaikkein käytännöllisin meikkipussissa, mutta ovat nämä kyllä tyylikkään näköisiä. Paljon arvokkaamman näköisiä kuin vanhat.

TrueMatchMinerals_vanha

Vanha pakkaushan näytti tältä.

L'Oreal True Match Minerals inci

True Match Minerals ei ole ns. ”oikea” eli 100-prosenttisesti luonnollinen mineraalimeikkipohja, niinkuin eivät mitkään valtavirtameikkisarjojen lanseeraamat mineraalipohjat (korjatkaa jos olen väärässä, en ole 100-prosenttiseen mineraalipohjaan vielä ”normikosmetiikassa” törmännyt).

L’Oreal TMM on kuitenkin ollut selvästi parhaimpia näistä normimeikkisarjojen varianteista, ja vanha TMM nautti laajaa suosiota. Itsekin sitä töissä kokeilin ja tykkäsin, ja kuulin asiakkailta vain positiivista palautetta. True Match Mineralsia kannattaakin tarkastella oikein hyvänä, mineraaleilla rikastettuna meikkipuuterina ennemmin kuin mineraalipohjana, sillä puhtaan mineraalipohjan ideologia (”ei mitään ylimääräistä iholle, minimoidaan kemikaalit ja käytetään vain mineraaleja”) ei näissä normikosmetiikkaversioissa täysin toteudu.

TMM:n incistä näemme, että puuteri koostuu monista muistakin aineista kuin mineraaleista, mukana on niin synteettisiä koostumuksen muokkaajia kuin luonnollisia hoitavia ja koostumukseen vaikuttavia ainesosia kuten kaoliinia ja karnaubavahaa.

Mineraaliosastolta löydämme kalsiumin, manganeesin, magnesiumin, kuparin ja sinkin sekä värikosmetiikan ”työhevoset” titaanidoksidin ja mican. Viimeiset kaksi tuovat mineraalipohjaan peittävyyttä ja valoaheijastavuutta (mica on kiillemineraali), ensimmäisillä on hoitavia funktioita kuten humektanttisuus (kyllä, mineraalit sitovat ihoon kosteutta).

Mineraalimeikki_buffaus

Kosmetiikkanörtteilyä:

Miten ulkoisesti käytetyt mineraalit tarkalleen ottaen hoitavat ihoa kosteuttavuuden lisäksi, on seikka, josta ei ole sellaisia tutkimuksia  joiden pojalta useimpien niistä virallinen funktio kosmetiikassa olisi lainsäädännöllisesti tarkempi kuin ’hoitava’. Tämä termi siis tarkoittaa, että kosmetiikan ainesosalla on iholle hyödyllisiä vaikutuksia, mutta näitä vaikutuksia ei ole todistettu riittävin tutkimuksin.

Mineraaliainesosien tutkimuksin todettuja ihonhoidollisia funktioita kosmetiikassa ovat UV-säteilyltä suojaavuus, antioksidanttisuus, kosteuttavuus ja antimikrobisuus, mutta nämä eivät siis toteudu kaikissa mineraaliyhdisteissä.

L'Oreal True Match Minerals

Vanhassa TMM-pakkauksessa tuli mukana korkkiin kiinitetty sivellin, uuteen myydään sivellin erikseen.

Huomio kiinnittyy myös uuteen, selvästi cushion-meikkitrendistä vaikutteita saaneeseen tension pact -verkkoon (minulle tuttu mm. Misshan Geum Sul -meikkivoiteesta). Puuterimaisessa mineraalimeikkituotteessa, jossa puuteri ravistellaan purkista toiselle alustalle, tension pact -ratkaisut eivät tuo olennaista hyötyä tuotteen annosteluun, mutta näyttäähän kuvioitu verkko tietysti nätimmältä perinteisen rei’itettyn muovivälikannen rinnalla.

L'Oreal True Match Minerals

Mietin, olisiko verkkojuttua kuitenkin haluttu käyttää sen tyyppisesti, että erilliselle alustalle ravistelun sijaan puuteria otettaisiinkin siveltimeen suoraan rasiasta, painelemalla sivellintä joustavaa verkkoa vasten. Verkon läpi siveltimeen sitten tarttuisi sopiva määrä mineraalipuuteria. Voisikohan toimia..?

No…

 

L'Oreal True Match Minerals

…ainakin siveltimen täytyy tällöin olla tosi pieni ja kapea, sillä normaalikokoinen kabuki ei TMM:n purkkiin mahdu.

Kuvassa Idun Mineralsin kabuki joka on suosikkini mineraalimeikkipohjan levitykseen. Toinen suosikkini, pienempi ja tiheämpi Uoga Uogan kabuki on tällä hetkellä Maarianhaminan asunnolla joten sitä en ole vielä päässyt testaamaan purkkiin.

Kertokaa te muut uuden TMM:n ostaneet miten annostelette puuteria rasiasta..? Ehkäpä erikseen myytävä TMM-sivellin on mitoitettu purkin kokoon, mutta en ole sivellintä vielä nähnyt livenä (sitä ei ollut siinä myyntipisteessä josta TMM:ni hankin).

TrueMatchMinerals_W4_pinta_IMG_4031

True Match Mineralsin jälki on kaunista ja kuultavaa, ihan ”ehdan” mineraalipohjan näköistä ja tuntuista. (Ai miten mineraalipohjan erottaa muunlaisesta puuterimaisesta meikkipohjasta? Siten, että mineraalit tekevät meikkipohjaan kermaista ja jopa vähän voidemaista tuntua ja koostumus ikäänkuin ”sulaa” iholle ja tuntuu sormien välissä hieroessa sileän liukkaalta, tavallinen meikkipuuteri viimeistelypuuterista puhumattakaan ei tunnu siltä.)

Kuulto ei näy kuvassa mutta TMM:n jälki on valoaheijastavampaa kuin vakkarini Lily Lolon. Ei yhtä hohtavaa kuin vaikka Idunissa tai Bare Minerals Originalissa, mutta hohtavaa kuitenkin. Minun silmääni hohto on oikein kaunista, mutta voi korostaa ihohuokosia joten suurihuokoiselle iholle en tätä suosittele.

LL_TMM_vertailu_IMG_4097

En saanut kuultavuutta näkymään edes tässä swatch-kuvassa, mutta kyllä se siellä on :D

Sävy 4W Golden Natural sopii ihoni tämän hetkiseen sävyyn täydellisesti. (Jännitän tässä jo jääkö ihoni tänä talvena vielä viimekin talvea tummemmaksi… nyt siis käytössä sävyt joita ennen olen käyttänyt vain kesäisin reilusti ruskettuneella iholla).

”Tuomioni”? Tykkään! Vaikka tämä ei 100-prosenttista mineraalitavaraa olekaan, se näyttää hyvältä ja toimii ihollani, joten kyllä purkki tulee ehdottomasti käytettyä loppuun. Sävykin on niin täydellinen.

True Match Minerals -purkissa on puuteria 10 g ja se maksaa kahden kympin kieppeillä. Itse maksoin purkista 19,90€ (Kuopion Carlson) mutta esimerkiksi Sokoksella hinta on 21,50€.

Muita speksejä:

  • True Match Mineralsissa on suojakerroin 19 (joo, erikoinen luku..!)
  • Ero vanhaan TMM:iin? Uudistetun jauheen koostumukseen on lisätty natriumkloridia (eli suolaa) sekä sinkkiglukonaattia, ja vanhan version aloejauhe on korvattu lootuskukan uutteella.
  • Saatavilla seitsemässä sävyssä

Kenelle?

Kuluttajalle, joka pitää puuterimaisesta meikkipohjasta ja haluaa hoitavamman vaihtoehdon perinteiselle meikkipuuterille. Mineraalien kosteutta sitovien ominaisuuksien ansiosta mineraalipitoinen meikkipuuteri sopii myös kosteusköyhälle iholle, joskin kuiva iho vaatii yleensä totuttelukauden mineraalimeikkiin siirtyessä.

Kuluttajalle, joka pitää luonnollisen näköisestä ja helposta meikkipohjasta (ainakin allekirjoittaneen mielestä mineraalipohja on aina nopeampi sutia kasvoille kuin nestemäinen meikkivoide. Sitä ei myöskään tarvitse häivytellä ja tasoitella niinkuin nestemäistä = helppoa.)

.

P.S. On eräs toinen meikkipohja joka on saanut suurimman huomioni viimeisen kuukauden aikana, siitä saatte kuulla maanantaina..! Sanonpahan vain että luonnonkosmetiikan meikkivoiteet ne sen kuin paranee…! <3

Kommentit (9)
  1. Vaikuttaa kyllä hyvältä! :) Mielenkiinnolla odottelen maanantain juttua!

  2. Enpä ollut tajunnutkaan että tämä on sama kuin tuo sivellinpaketti! Paljon houkuttelevampi design nyt, aiempaa en ollut miettinyt hankkivani koskaan mutta tämä kuumottaisi testata. Pienistä asioista se on välistä kiinni. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *