Testissä Paula’s Choice -ihonhoitorutiini

Yhdysvaltalainen Paula’s Choice on tuttu monelle incejä ja aktiiviaineita syynäävälle kosmetiikkanörtille.

Voi perustellusti sanoa, että Paula on viitoittanut tietä tämän hetken ainesosatiedostavalle kauneudenhoidon hifistelytrendille ja molekyylikosmetiikkabrändeille kuten The Ordinary. Mielestäni Paula onkin tavallaan kuin The Ordinaryn hienostuneempi ”äiskä” enkä pidä yhtään kaukaa haettuna että Paulan kaltainen lähestymistapa on inspiroinut Brandon Truaxea, miestä The Ordinaryn takana. Ideologiassa on paljon samaa, mutta Paulan tuotteet ovat koostumuksiltaan hiotumpia ja tietysti myös kalliimpia kuin The Ordinary.

Paula's Choice

Mikään luksusbrändi Paula ei kuitenkaan ole vaan vertautuu mielestäni Cliniqueen (mutta laadukkaampi ;)), se on selektiivisessä genressä edullisemmasta päästä ja keskittyy luksuselämysten sijaan ihoystävällisiin, herkälle iholle soveltuviin koostumuksiin joissa tutkitusti tehokkaat ainesosat ovat pääroolissa. Paula’s Choicen kaikki tuotteet ovat hajusteettomia.

Jämptin ja paikoin vähän ehdottomastakin asenteestaan tunnetun Paulan ihonhoitofilosofian muita tunnuspiirteitä ovat alkoholittomuus, sännöllinen happopohjainen kuorinta ja tiukka ei eteerisille öljyille ja tietyille potentiaalisesti ihoa ärsyttäville kasviuutteille kuten piparminttu ja taikapähkinä. Luotan pitkälti Paulan tiimin asiantuntevuuteen ja pidän monia heidän näkemyksiään perusteltuina, mutta en ole itse ihan yhtä ehdoton. Kuten monen kontroversiaalisen ruoka-aineen kohdalla, myös kosmetiikan tietyillä möröiksi julistetuilla ainesosilla voi olla sekä hyödyllisiksi että huonoiksi todettuja vaikutuksia. Voi olla lopulta täysin yksilöllisistä iho-ominaisuuksista kiinni, tuoko kiistanalainen ainesosa iholle hyödyn vai ”häviön”.

Joka tapauksessa, tänään esittelyssä kokonainen ihonhoitorutiini Paulan tuoteilla toteutettuna. Aiemmin olen käyttänyt Paulalta vain erityistuotteita kuten retinoliseerumeita sekä AHA-happotuotteta.

Olen saanut Paula’s Choicen tuotteita testiin Skincityltä.

Paula's Choice Cleanser

RESIST OPTIMAL RESULTS HYDRATING CLEANSER

27€ / 190 ml ja 6€ / 30 ml

Sarjasta; Resist on Paulan sarja ikääntymisen merkkien ehkäisyyn ja häivytykseen. Pakkaukset ovat juuri läpikäyneet uudistuksen joten nyt myynnissä olevat näyttävät erilaisille.

Emulsiomainen putsari, mutta sisältää ei-tyypillisesti myös pinta-aktiivisen (vaahtoavan) ainesosan, dekyyliglukosidin. Emulsio ei kuitenkaan vaahtoa, mutta ei myöskään jätä maitomaiselle putsarille perinteistä hieman rasvaista pintaa.

En pidä tästä erityisesti mikä ei yllätä, sillä en pidä maitomaisista putsareista.

Paula's Choice Cleanser

RESIST PERFECTLY BALANCED FOAMING CLEANSER

27€ / 190 ml ja 6€ / 30 ml

Ihana putsari! TÄSTÄ mä tykkään! Erittäin miellyttävä, hellävaraisesti pesevä vaahtokoostumus. Vaahtoaa miedosti ja pehmeästi ja huuhtoutuu iholta helposti. Iho jää miellyttävän tuntuiseksi, ei narsku.

Tätä käyttäisin säännöllisesti! Sain pienen 30 millin pakkauksen joka on ollut kätevä matkoille. Kuten totean jatkuvasti; ottaisin kaikkein mieluiten ihan kaikista tuotteista aina matkakoon. <3 Loistavaa, että Paulalla on monista tuotteistaan saatavilla myös matka/näytekoko.

Paula's Choice Toner

RESIST ADVANCED REPLENISHING TONER

27€ / 118 ml

Todella miellyttävän ja kosteuttavan tuntuinen, kevyesti paksu kasvovesi.

Sopii mainiosti kerrostettavaksi korealaiseen tapaan, tuntuma on enemmän hoitovesi- kuin kasvovesimäinen. Advanced Replenishing Toner sisältää koostumusta muokkaavia silikoniyhdisteitä sekä vakuuttavan joukon antioksidantteja, kosteuttavia sekä pehmentäviä ainesosia. Todella hyvä kasvovesi, tätä käyttäisin mielelläni. Vain tuoksu tekisi siitä minun tapauksessani paremman.

 

Paula's Choice Serum

RESIST SUPER ANTIOXIDANT CONCENTRATE SERUM

40€ / 30 ml ja 9€ / 5 ml

Hyvin saman tuntuinen kuin Paulan Retinol-seerumit. Silikonipohjainen, vedetön ja kuivaöljymäinen. Tuntuma iholla on samettisen ”kuiva”, ei öljyisen rasvainen. Pakko sanoa edelleen, että Paulan seerumit ovat miellyttävimpiä silikonikoostumuksia joita olen koskaan käyttänyt. Enpä olisi uskonut että jokin silikonivahva koostumus voi koskaan saada minut toteamaan näin! :)

Super Antioxidant Concentrate Serum sopii erinomaisesti meikin alle ja luo sileän pinnan jolle meikki levittyy ihanteellisesti. Mitä ainesosiin tulee, tässä on odotetusti Paulalle tunnusomainen kattaus tutkittuja ja tehokkaita niin kasvi- kuin vitamiinipohjaisia antioksidantteja kuten vanhaa kunnon ceetä (stabiloituna, totta kai), ja onpahan koostumus rikastettu vielä latauksella peptidejä ja keramidejakin.

Voi käyttää aamuin illoin.

 

Paula's Choice Barrier Repair

BARRIER REPAIR MOISTURIZER

38€ / 50 ml ja 14€ / 10 ml

Tämän voiteen esittelinkin jo aikaisemmin osana retinoli-juttuani, ja ostin sen itse aikaisemmin yhdessä retinoliseerumien kanssa. Voide kuului myös Skincityn ihoanalyysin mukaiseen suositushoitorutiiniin. (Skincityn ihoanalyysistä tulossa juttua myöhemmin.)

Kirjoitin Barrier Repairista viime vuonna näin: ”Tätä voidetta voi parhaiten luonnehtia sanalla arkinen. Sen koostumus ei herätä sensorisesti juuri minkäänlaisia tunteita; se on ”hajuton ja mauton”. Niin tavallinen peruskosteusvoiteen tuntu kuin olla voi. Ei ole millään lailla huonon tuntuinen mutta ei loistavankaan, vain tavallisen. Ainesosaluettelo kyllä on mieleeni; koostumus on silikoniton ja sisältää retinolin ohella erinomaisia hoitavia ainesosia kuten sheavoita, skvalaania, keramideja, peptidejä, granaattiomenauutetta, vihreää teetä ja lakritsiuutetta.” Samaa mieltä olen edelleen :)

Paula's Choice SPF 50

RESIST SKIN RESTORING MOISTURIZER SPF 50

41€ / 60 ml ja 14€ / 15 ml

Ollakseen SPF 50-voide, tässä on todella miellyttävästi levittyvä koostumus. Suojakertoimen totta kai tuntee, mutta koostumus ei ole erityisen jäykkää ja lisäksi se imeytyy nopeasti jättäen ihon himmeäksi ja lähes sen tuntuiseksi kuin sille ei mitään aurinkosuojavoidetta olisi levittänytkään. Voide ei lisää raskaiden kerrosten tuntua iholla.

Antioksidanttirikkaassa voiteessa on lisäksi erinomaisia hoitavia ainesosia kuten niasiiniamidia, sheavoita sekä lakritsiuutetta. Voide sisältää sekä UVA- että UVB-suojan. UV-filtteri on täysin kemiallinen. Paula’s Choicen inci kertoo esimerkillisen selkeästi mitkä ainesosat ovat UV-filttereitä ja millä pitoisuudella ko. ainesosaa on tuotteessa käytetty.

Paula's Choice Eye Cream

RESIST ANTI-AGING EYE CREAM

38€ / 15 ml ja 15€ / 15 ml

Esitelty täällä. Rankkasin Paulan silmänympärysvoiteen anti-age-vaikutteisen silmänympärysvoideviisikon parhaaksi. Tuhti koostumus on hyvä notkistaa sormien välissä ennen silmänalusiholle viemistä.

Paula's Choice Retinol Booster

1% RETINOL BOOSTER

58€ / 15 ml

Toinen Paulan tehokkaimmista retinolituotteista. Boosteria voi levittää kasvoille sellaisenaan muiden hoitotuotteiden alle tai sekoittaa seerumiin tai voiteeseen jolloin vaikutus hieman laimenee. (Skincityn sivulla puhutaan ainoastaan siitä että Retinol Booster sekoitetaan johonkin muuhun hoitotuotteeseen, mutta Paulan omilla sivuilla kerrotaan että sitä voi käyttää ”alone or add to your moisturizer or serum”.) Plussaa siitä, että korkeasta retinolipitoisuudesta huolimatta tuote sopii myös silmänympärysiholle.

Minun ihoni on jo tottunut retinoliin eikä yhden prosentin vahvaan pitoisuuteen siirtyminen aiheuttanut ihollani punoitusta, kihelmöintiä tai hilseilyä. Olen nyt käyttänyt tuotetta päivittäin tammikuusta saakka. Pakko sanoa, että mitään WHOA!-tason vaikutusta en ole ihollani vielä havainnut, ainakaan suurimmalla ”huoli”alueellani eli suoraan silmän alla, mutta väittäisin, että silmäkulman harakanvarpaat ovat madaltuneet ja häivyttyneet entisestään. Jo kollageeniravintolisä on vaikuttanut niiden kehitykseen (–> jarruttanut) merkittävästi.

Boosterin koostumus on kellertävää, seerumimaista nestettä.

 

Paula's Choice

RADIANCE RENEWAL MASK

40€ / 50 ml ja 14€ / 10 ml

Radiance Renewal -naamiota käytetään yövoiteen tavoin; se jätetään kasvoille. Käyttötiheys on noin kerran viikossa. Naamio lupaa kirkastaa, kosteuttaa ja pehmentää. Ainesosacocktail on jälleen vakuuttava mutta naamion geelimäinen koostumus ei miellytä tätä kuluttajaa, en valitettavasti ole yhtään geelimäisten tuotteiden ystävä.

Naamio kuivuu iholla kalvoksi jonka huuhdon pois aamulla. En kokenut naamion tekevän iholleni oikein mitään.

Summa summarum: tykkään Paulan tuotteista ja niiden koostumuksista tosi paljon ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ja nämäkin poikkeukset olisivat jääneet rekisteröimättä mikäli olisin valinnut kaikki testattavat tuotteet itse. (En lähtökohtaisesti esimerkiksi valitse kokeiltavaksi emulsioputsareita koska tiedän jo valmiiksi etten pidä niistä).

Jos nyt vielä haluaa tehdä vertauksen The Ordinaryyn; The Ordinaryn keskittyessä täsmäongelmiin suunnattuihin seerumeihin ja tehotuotteisiin, Paulan valikoima on laajempi kattaen kaikki ihonhoidon tuotealueet putsareista kasvovesiin ja kosteusvoiteista naamioihin. Ainesosaprofiilia pidän kummissakin sarjoissa yhtä laadukkaana.

*

Kuinka monelle Paula Begoun tai hänen ihonhoitosarjansa ovat tuttuja? Onko joukossamme peräti Paulan, The Cosmetics Cop’in hartaita seuraajia? :)

Kommentit (12)
  1. Käytin pitkään PC:n tuotteita kunnes niiden hintoja nostettiin jokunen vuosi sitten. Tuli mieleen kysymys silikoniyhdisteistä: tiedätkö, mitä silikoneille käytännössä tapahtuu, kun käyttää esim. kosteusvoidetta, jossa on silikoneja. Maalaisjärjellä silikoni kuulostaa muoviyhdisteeltä, ja olenkin miettinyt, että tarkoittaako silikoneja sisältävän kosteusvoiteen käyttö sitä, että kosteusvoidetta kasvoilta pestäessä silikonit (=muoviyhdisteet?) menevät veden kanssa viemäristä alas? Vai haihtuvatko ne jotenkin iholta päivän aikana tms.?

    1. tiedätkö, mitä silikoneille käytännössä tapahtuu, kun käyttää esim. kosteusvoidetta, jossa on silikoneja. (..) tarkoittaako silikoneja sisältävän kosteusvoiteen käyttö sitä, että kosteusvoidetta kasvoilta pestäessä silikonit (=muoviyhdisteet?) menevät veden kanssa viemäristä alas?

      Cyklo-alkuiset silikonit (kuten cyclopentasiloxane ja cyclomethicone) haihtuvat iholta. Ne jotka eivät haihdu, päätyvät käytännössä vedenpuhdistuslaitokselle kasvojenpesuveden mukana. Käsitykseni mukaan ei-haihtuvat silikoniyhdisteet eivät myöskään ole biohajoavia, eli päätyvät lopulta luontoon ellei niitä kierrätetä, mutta kosmetiikan sisältämä silikoni materiaalina on ymmärrrettävästi sellainen jota on mahdoton kerätä jätevedestä erikseen kierrätettäväksi. Yhdisteet ovat mikroskooppisen pieniä.

  2. Tuo SPF-voide kuulostaa kiinnostavalta! Hinta tosin on aika korkea, mutta jos tuote on hyvä niin saattaisi vielä mennä :)

    1. Tilaa näytekoko :) Onhan silläkin tietysti enemmän hintaa kuin markettiaurinkovoiteilla, mutta ainakaan päälle ei enää tule postikuluja :) (Skincityllä on aina ilmaiset postarit.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *