Karkkipäivä
Karkkipäivä

Testissä legendaarinen MUFE HD Foundation

Jes! Vihdoin sain käsiini putelin, joka on varmasti yksi eniten hehkutetuista meikkareiden luottotuotteista joista olen kuullut. En ole koskaan aiemmin edes pitänyt tätä pulloa kädessä, kuullut vain paljon ylistystä ja nähnyt YouTubessa vakuuttavia videoita.

Kyseessähän on Make Up For Everin HD Foundation. Moni teistä on varmaankin nähnyt YouTubessa melkein 12 miljoonaa (!) katselua keränneen videon akneihon peitosta tällä tuotteella. Itse muistan kuulleeni meikkivoiteesta ensimmäisen kerran Saara Sarvaksen Tiptoes -blogissa kolme-neljä vuotta sitten.

HD-meikkivoiteen ideanahan on se, että sillä saa erittäin näkymättömän ja ohuen mutta tarpeen vaatiessa hyvin peittävän meikkipohjan. Nimi tulee siitä, että iho näyttää virheettömältä myös HD-kameran kuvanlaadussa.

Kuten kerroin aiemmin, alan tehdä yhteistyötä (aaah miten monet tuntuvat vihaavan tätä sanaa blogimaailmassa…! ^_^) Make Up For Everin kanssa ja blogissa tulee näkymään tulevaisuudessa merkin tuotearvosteluita ja mahdollisesti muutakin kivaa. Luonnollisestikin mielipiteeni on edelleen lahjomaton, eli samaa tuttua ja rehellistä Karkkipäivä-meininkiä on tälläkin saralla luvassa.

Tällainen pänikkä on siis kyseessä. Minulle valittiin sävy 130, joka sopii loistavasti alkusyksyn ihonsävyyni. (Se ei huonon aurinkokesän jälkeen ole kuitenkaan vielä yhtä kalpea kuin talven synkimpinä kuukausina… Lily Lolon Blondieta en voi vielä tähän vuodenaikaan käyttää.)

Harmi etten ollut vastaanottanut testiputeliani vielä silloin kun naama oli räjähtänyt, silloin olisin voinut kokea peittotehot paremmin. Nyt kun iho on taas enemmän normitilassaan, se ei kaipaa kuin vähän tasoitusta. Ennen ja jälkeen -kuvissa näette, millaista jälkeä tekee yksi ohut kerros HD-meikkivoidetta.

Minä siis laitan tätä meikkivoidetta ehkä yhden viidenneksen siitä määrästä, mitä tuo tyttö videollaan. (En itse asiassa meinannut aluksi uskoa todeksi, että kaikki se meikkimäärä todella sulautui hänen ihoonsa ja jäi lopulta vieläpä suhteellisen luonnollisen näköiseksi…!)

Verdict: todellakin mielettömän näkymätöntä jälkeä tekevä meikkipohja, joka tuntuu katoavan ihoon. Vertaisin tätä ihoon sulautuvuudessa Lancômen Teint Miracleen, joka on oman kokemukseni mukaan yksi parhaita ”meikittömiä” meikkivoiteita. HD on kuitenkin koostumukseltaan vieläkin ohuempaa. HD:n pinta on kuulas, mutta ei ihan yhtä valoaheijastava kuin Teint Miraclen. Itse en kokeillut kerrostaa HD:ta koska siihen ei ole tarvetta, mutta uskoisin että HD:lla saa kerrostamalla Miraclea peittävämmän pohjan. Se lupaakin olevansa ”medium to full coverage”.

Oranssi pläjäys; luomilla Make Up For Everin Aqua Cream -luomiväri sävyssä 10 ja kynsissä Kicks Make Up -lakka sävyssä Parisian Masquerade. Huulilla Viva La Divan Summer Queen. Meikkipohja HD Foundation #130. HD-meikkivoidetta saa muuten vaatimattomasti 26:ssa (!!) sävyssä. Tällaisissa seikoissa viimeistään erottaa ammattilaismeikit ”normi”meikeistä.

Ripsissä Make Up For Everin vedenkestävä Smoky Lash -maskara.

Täytyy tunnustaa että olen nyt niin tuudittautunut luonnollisempaan meikkityyliini, että tunsin työpäivän aikana olevani hieman mukavuusalueeni ulkopuolella tässä meikissä. Huolestuttavaa…! ^_^

Tähän loppuun olisi muuten varmaan ollut fiksua lisätä edes tuon HD-meikkivoiteen hinta kun sitä joku kuitenkin kysyy, mutta huomaan että enpä mä sitä tiedäkään. :/ Täytyy päivittää tieto tänne myöhemmin. Make Up For Everiä myy Helsingissä MUFEn oma liike Helsinginkadulla, ja jälleenmyyjiä on muutamassa muussa kaupungissa.

Edit. Sokeus vaivasi – olihan tuo hinta mulla sähköpostissa! HD-meikkivoiteen (30ml) suositushinta on 57,90€.

Kommentit (51)

 1. Tuo meikkivoide löytyy muuten myös täältä nettikaupasta: http://www.preciousaboutmakeup.com/makeup/make-up-for-ever-hd-foundation
  Ja sen hinnaksi tulisi semmoiset n. 50 euroo postikuluineen, ja tulleistakaan ei tarvitse välittää sillä nämä tuotteet tulevat Lontoosta :)

 2. ripsari

  etkö sä osaa laittaa ripsaria paremmin? siis sillee ripsiä erotellen. näyttää taas ripset lähikuvissa ihan kammottavilta kököiltä.

  • Sanni

   Ripseni näyttävät aina tuolta, oli maskara sitten mikä hyvänsä. :) Ovat hyvin ohuet ja hentoiset ja näyttävät läheltä tarkasteltuna aina more or less hämähäkinjaloilta maskaroituna. Minkäs teet. :) Itse asiassa ne näyttävät tän postauksen kuvassa mun mielestä harvinaisen siisteiltä…! ^_^ Mutta kiitos vain kauniista palautteesta, kaikki me varmasti teemme parhaamme.

   • hansi

    Mä en tajua mihin tää blogimaailma on menossa kun meikkibloggaajastakin joku näin provosoituu. Oon nähnyt vastaavia kommentteja sisustusblogeissakin. Joku saa tuosta varmaan valtavaa tyydystystä. Huokaus!

    Itse postaukseen liittyen – jos tää olisi pari kymppiä halvempi ostaisin tätä mieluusti, etsin juuri jotain kunnolla peittävää, mutta kuitenkin kevyttä, meikkivoidetta. Käytin ennen yhtä tosi hyvää, mutta ne rupesivat testaamaan eläimillä ja mä en jaksa ostaa sellaisilta firmoilta enää mitään.

 3. morgue

  Saisikohan tota tilattua mistään suomalaisesta nettikaupasta? Pakko saada…

 4. Bemu

  Minäkin ihmettelin sinun ripsiäsi, mutta sitä että onko sulla tosiaan noin mielettömän pitkät ripset??!! Vähänkös mä olen kade… Ostin just IdolLash ripsienhoitotuotteen jotta saisin omiani pidemmäksi. Näin eräät… nyyh

 5. Tiltu Kultu

  Hei!
  Hieman aihetta sivuten; Helsingin reissu olisi tiedossa parin viikon sisällä ja biletyksen merkeissä! Meikkivoiteeni (Lancome Photogenic Lumessence) alkaa näköjään vedellä viimeisiänän ja olen uuden meikkivoiteen tarpeessa, mutta haluan kokeilla jotain hieman kevyempää mutta kuitenkin peittävää. Samaan syssyyn himottais ottaa ihan meikkiopastuskin ammattilaisen toimesta.
  Pikaisesti tähän hätään vilkaisin Kicksin sivuja kun minulla on mielikuva, että Kickseissä on mahdollista saada joku luokkaa 50eur opastus, johon sisältyisi joitain meikissä käytettyjä tuotteitakin. Pitääköhän paikkansa kun en löytänyt tietoa tuosta?
  Millähän muulla liikkeellä olisi tuollaisia mahdollista tilata? Ja onkohan ne mahdolliset hintaan sisältyvät tuotteet vapaavalintaisia? Mielessäni on siis uuden meikkivoiteen löytäminen ja olen miettinyt sitä paljon kehuttua Lancomen Teint jotain- meikkivoidetta, MUFE HD:tä tai jotain MACin valikoimista.
  Olisin kiitollinen vastauksestasi :)
  P.S olisin ilmoittautunut meikkimalliksesi tulevalle vklopulle riemusta kiljuen jos olisi ollut vähän pidempi varoitusaika. Mutta onnellinen on hän, joka tehtävään valitaan :)

  • Sanni

   minulla on mielikuva, että Kickseissä on mahdollista saada joku luokkaa 50eur opastus, johon sisältyisi joitain meikissä käytettyjä tuotteitakin. Pitääköhän paikkansa kun en löytänyt tietoa tuosta?

   Kuvailemasi opastus on Sokoksen ja Make Up Storen tarjoama. :) Eli Sokoksen MUS-pisteellä voi varata ajan meikkiopastukseen jonka yhteydessä saa vapaavalintaisia MUSin tuotteita opastuksen hinnalla. Siitä en kyllä ole varma onko hinta enää 50 euroa, saattaa olla nykyään kalliimpikin.

   Kickseissä tarjottava meikkiopastus maksaa 25 euroa ja opastuksen yhteydessä tehdyistä ostoksista saa 10% alennusta.

   Ymmärtääkseni myös Helsingin ja Turun Stockmannien MAC-pisteillä voi varata meikkiopastuksen jonka hinnalla saa vapaavalintaisia MAC-tuotteita. Tuon opastuksen hintaa en valitettavasti tiedä.

   Oikein ihanaa Helsingin elämysviikonloppua toivottelen…! :)

   • Tiltu Kultu

    Kiitos paljon. Ja varmasti tulee mukava viikonloppu :)

 6. julia

  osaatko sanoa mikä sävy make up for everin valikoimasta vastaisi eniten clarinsin everlastingin 103 ivorya? se sopii täydellisesti omaan ihonsävyyni.. ajattelin tilata mufen meikkivoiteen netistä kun muualla sen tuotteita aika niukasti saatavilla..:)

  • Sanni

   osaatko sanoa mikä sävy make up for everin valikoimasta vastaisi eniten clarinsin everlastingin 103 ivorya?

   En valitettavasti, sillä en tunne MUFEn meikkivoiteiden sävyjä käytännössä ollenkaan. :/ Tunnen vain ne pari sävyä jotka olen itse saanut blogin kautta testiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.