Testissä Herbinan sulfaatiton shampoo

Kesän aikana on tullut testattua Dermosilin palashampoon ohella myös toinen (minulle) uusi sulfaatiton shampoo; Herbinan 3 in 1.

”3 in 1” -nimitys on lempeästi huvittava; shampoo on tarkoitettu hiuksille ja vartalolle, mikä tuo 2 in 1 -nimikkeen, mutta kolmas asia, jos nyt pullon tekstiä oikein tulkitsen, on hellävaraisuus. En tiedä onko hellävaraisuutta perusteltua kutsua ”yhdeksi vaikutukseksi kolmesta”…. Nojoo. Ehkä olen vähän turhan pedanttinen.

Odotin Herbinan shampoon olevan samankaltainen kuin XZ:n Persikkanektari-shampoo, koska ne ovat saman valmistajan. Shampoissa onkin sama pesevien ainesosien teknologia (= samat sulfaatittomat tensidit), mutta tuntuma hiuksissa – sekä se mulle niin tärkeä elämyksellisyys, ovat erilaiset.

Herbinan sulfaatiton shampoo vaahtoaa miedommin ja on vähemmän hoitavaa kuin XZ:n Persikkanektari, ja tuoksu on sanalla sanoen arkinen. Aika tylsä, itse asiassa. Tuoksussa on kuvauksen mukaan sitruunaa ja inkivääriä. Persikkanektarin tuoksu taas on i-h-a-n-a!

Herbina-shampoon vähemmän hoitavuuden voi tietysti ymmärtää, koska Herbinan tuote on tarkoitettu kaikille hiustyypeille sekä vartalolle; se on ns. ”koko perheen suihkushampoo”. Persikkanektari taas on kehitetty värjätyille hiuksille joten koostumus on hiusta hoitavampi.  (Puhunko mä tässä nyt itsestäänselvyyksiä… :D)

Persikkanektarin hoitava ainesosa, guar hydroxypropyltrimonium chloride, löytyy Herbinastakin, mutta alempaa incistä.

XZ voittaa tämän kisan mun hiuksissa :) Herbina tulee varmaan käytettyä suihkugeelinä.

Tämän vuoden paras tähän saakka testaamani sulfaatiton shampoo on muuten tässä:

🧡 Brunsin ”Harmooninen Kookos”. 🧡

Esittelin sen huhtikuussa tässä postauksessa yhdessä muiden Bruns-tuotteiden kanssa.

Bruns on ruotsalainen salonkilaatuinen luonnonkosmetiikan hiustuotesarja. Tuotteet eivät ole sieltä edullisimmasta päästä (shampoo 34,90€ / 330 ml) joten jos näin arvokkaaseen shampooseen sijoittaminen mietityttää, näitä kannattaa katsastella ekoverkkokauppojen tarjouskampanjoista. Tai ostaa ensin matkakoko, jollaisia Brunsilla on myös saatavilla.

Brunsin shampoo vaahtoaa ihanan liukkaasti ja puhdistaa hoitaen, niin että hiukset eivät jää yhtään nahkeiksi. Kookos-kardemumma tuoksu on aivan hurmaava! Hoitavuuden salaisuus on tässä(kin) shampoossa tuo guar-sanahirviö-ainesosa, ja oliiviöljyn esteritkin pehmentävät hiusta mukavasti. Guar hydroxypropyltrimonium chloride on kuitenkin se takkuja selvittävä ja hiuksen pintaa silottava ainesosa.

Nörttitietoa: jos jokin silikoniton hiustuote tuntuu hiuksissa erityisen selvittävältä ja hoitavalta, kannattaa kurkata löytyykö incistä tuollainen –onium-päätteinen ainesosa, se on todennäköisesti vastuussa vaikutuksesta. -Onium-tyypit ovat kvatteja ja niiden vaikutus hiuksissa on jossain määrin silikonien kaltainen, mutta kvatteja voi valmistaa myös luonnollisista ainesosista toisin kuin silikoneja, ja siksi kvatteja näkee myös sertifioidussa luonnonkosmetiikassa :) Mä rakastan kvatteja mun hiustuotteissa! 🤗

Mikä on teidän lemppari-sulfaatiton shampoo?

(Mun ihan superduper-ykkönen on edelleen Yves Rocherin Low Shampoo 🙏🏻, joka ei vaahtoa lainkaan. Esitelty täällä.)

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (25)
 1. Kyllä se toi YR:n sulfaatiton on aivan paras, ja tän blogin perusteella mä alunperin ostinkin sen testiin! Se jättää hiukset just sopivan puhtaiks mutta ei kuivata. Varpu-shampoota mulla on sitten niille päiville kun haluan pesevämmän lopputuloksen.

  Hauska, että kuvailet XZ vastaavaa hoitavaksi. Mun hiuksissa se tuntui lähes syväpuhdistavalta, ja hiukset jäivät sen jäljiltä ihan natisevan ja kuivankarhean kuiviksi. Tuoksu on mun mielestä lähes kaikissa XZ-tuotteissa aivan liian vahva ja makea, poikkeuksena ehkä kaura ja niittyvilla. Etenkin hoitoainepesuun käytettäessä tuntuu että tuotteiden tuoksu jää liikaakin hiukseen leijailemaan.
  XZ:lta tuli vastikään (?) joku hiuksiin jätettävä hoitoainekin, jota ehkä testaisin jos en pelkäisi sen tuoksuvan ihan liikaa…

  1. Hauska, että kuvailet XZ vastaavaa hoitavaksi. Mun hiuksissa se tuntui lähes syväpuhdistavalta, ja hiukset jäivät sen jäljiltä ihan natisevan ja kuivankarhean kuiviksi.

   Ohoh..! Onpa jännä..! (Ellei sitten koostumusta ole muutettu sen jälkeen kun mä sitä käytin, siitä on jo kolme vuotta!)

   1. Käytän itse tuota Persikkanektaria edelleen (käyttänyt jo useamman vuoden), enkä myöskään tunnista kuivattavuutta tai narskuvuutta. Mun tämänhetkinen pullo on tosin ostettu vuosi sitten, kun CGM-hurahtaneet tyhjensivät keväällä Persikkanektari-hyllyt, ja ostin pari pulloa jemmaan heti sellaiset bongattuani, oltuani siinä vaiheessa 2 kuukautta ilman. :D

    Mulla on luonnonlaineikas ja toistuvasti värikäsitelty hius sekä taipumusta hiuspohjan kuivuuteen, ja pesen hiukset n. 1-2 kertaa viikossa. Kokemus voisi ehkä olla erilainen tiheämmällä pesuvälillä tai erilaisella hiustyypillä..? Jännää, miten eri tavalla tuotteet toimivat ihmisillä!

    1. Käytän itse tuota Persikkanektaria edelleen (käyttänyt jo useamman vuoden), enkä myöskään tunnista kuivattavuutta tai narskuvuutta.

     👍👍 :)

     1. Mulle XZ:n persikkanektari on myös ihan tosi kuivattava ja jättää tukan ihan hirveeksi takkupesäksi. Jäänyt käyttämättä.

      1. Huh..! No, nämä kokemukset kuulostavat äärilaitoineen vastaavalta kuin saippuapohjaisen palashampoon..! 😀 Se taas tuo minulle kaamean jäykän lähmätukan ja toisille ihanan ilmavan, pehmeän kuontalon..! Näitä voi vain ihmetellä 🤷‍♀️

 2. Taidan leikkiä nipoa ja sanon, että XZ on kirjoitettu väärinpäin korostetussa tekstin kohdassa. Herbinalla on kyllä tyylikkäät pakkaukset, mutta harmi kun ei sisältö vielä säväytä

  1. Korjattu 😁 Jostain syystä XZ:n kirjaimet menee mulla tosi usein väärin päin…! :D

   1. Vieläkin ne on väärinpäin :D

    1. Ei ole todellista..! 😀😂

     Nooo, jokohan nyt onnistuin…. :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *