Karkkipäivä
Karkkipäivä

Testissä haastajat kulmageelisuosikille

Kerroin helmikuussa kulmakarvageelin tärkeästä asemasta meikkausrutiinissani. Postauksen jälkimainingeissa kävi ilmi, että suosikikseni julistamani Ardellin kulmageelin myynti on lopetettu Suomessa. Tyypillistä – niin usein kun kerrot jostain suosikista, se katoaa pian markkinoilta. Tässä tapauksessa tuote oli jo tehnyt sen. :/

Kulmakarvat_oikeaKulmageeli on hentoisten karvojen ojentaja

Kulmageelit_IMG_3204

Uuden Ardellin sijaan päädyin ostamaan postauksen kommenteissa minulle vinkatut Anastasia Beverly Hillsin ja Dermosilin kulmageelit. Tässä arviot niistä.

Kulmageeli_Dermosil_IMG_3211

Dermosilin tuotteella ei ainakaan köyhdy; 6 ml sisältävällä kulma- ja ripsigeelillä on hintaa 3,90€.

Koostumus: Dermosilin geeli on märkää ja nestemäistä, ja kuivuu hitaahkosti. Harja annostelee sitä kerralla runsaasti.

Dermosilin mukaan: ”Väritön geeli sisältää aktiivisia ainesosia jotka hoitavat ja kosteuttavat ripsiä ja kulmia samalla, kun se antaa ripsille tuuheutta ja kulmille pitoa. Geeli tuntuu miellyttävältä eikä tee kulmista kovan tuntuisia”. Tästä voikin jo päätellä, että tuote on enemmän hoitava ja vähemmän muotoileva. Joten:

Kesto ja pito: heikko. Samaa luokkaa kuin Lumenen, eli ei kovin kiitettävä. Ei kiinnitä kulmakarvoja niin että ne pysyisivät harjattuina asennossa. Jos mielii pitoa, tuotteen on jätettävä kulmat tietysti myös vähän kovan tuntuisiksi.

Harja: modernin maskaraharjan tyyppinen polymeeriharja, tykkäisin tästä jos se olisi pienempi ja jäykempi. Löysä ja ”nuljuva” rakenne ei ole omiaan kulmien tehokkaaseen muotoon harjaamiseen ja tuotteen tarkkaan kohdentamiseen, ja märkä geeli leviää ympäri kulmaluuta.

Ostaisinko toiste: en.

Plussat: hinta ja allergiaystävällisyys. Tuotteella on Allergia- ja astmaliiton tunnus.

Miinukset: huono pito.

Kulmageeli_Anastasia_IMG_3209

Anastasia Beverly Hillsin kulmageeli maksaa 23,30€ (ostin Eleven-verkkokaupasta) ja tavaraa siinä on 7,93 g.

Kommenteissa Anastasian geeliä kehuttiin hyväpitoiseksi, ja sitä se onkin.

Koostumus: Ardellin tyyppinen, ei-niin-märkä geeli joka on ohutta ja nopeasti kuivuvaa. Sisältää alkoholia joka edesauttaa kuivumista mutta tuo tuotteeseen myös ikävän hajun. Voimakas tuoksu häiritsi alussa kun olin ottanut geelin käyttöön, mutta totuin siihen pian ja nyt en juuri huomaa sitä.

Kesto ja pito: oikein hyvä. Jättää kulmat sopivan jäykiksi niin että ne pysyvät muodossaan, ilman että tulos on kuitenkaan panssarimaisen kova. Plussaa nopeasta kuivumisesta.

Harja: ei niin hyvä. Pullean pulloharjan spiraalimuoto leveine harjasväleineen ei omasta mielestäni ole ihanteellisin kulmakarvojen muotoiluun, mutta tämä on epäilemättä makuasia. Harja on vähän liian leveä minun ohuille kulmilleni ja geeliä menee jonkun verran yli karva-alueen.

Ostaisinko toiste: kyllä.

Plussat: kesto ja sievä hylsy.

Miinukset: tuoksu ja hinta. (Ei ole mikään superkallis mutta puolet tyyriimpi kuin Ardell jonka hintalaatusuhde oli ehdottomasti parempi.)

Kulmageeli_Lumene_IMG_3217

Löysinpä sitten muuten Hemnesin uumenista Lumenen uudistetun kulmageelinkin. Heheh. :)

Lumene-geelin uudistus tuli minulle edellisen kulmageelipostauksen kommenteissa yllätyksenä, vaikka olin saanut uuden version kotiin jo aikaa sitten. :D En vain ollut tullut korkanneeksi sitä joten harjaosan uudelleenmuotoilu oli jäänyt minulta huomaamatta.

Lumene_kulmageelit_IMG_3222

Täytyy sanoa että pidän uudesta, pienemmästä harjasta aika lailla. Se on kooltaan erinomainen juuri minun tyyppisilleni kapeille, ohuille ja hennoille kulmakarvoille jotka hyötyvät tiheästä ja tarkasta harjasta.

Aluksi innostuin luulemaan, että myös geelin koostumusta olisi muutettu. Ensikokeilulla se tuntui kiinnittävän kulmat paremmin kuin vanha. Myöhemmät käyttökerrat kuitenkin murensivat intoni ja vaikuttaisi siltä, ettei itse koostumusta ole parannettu ja uudistus koski vain harjaa ja hylsyä. Mööh.

Kulmageelit_IMG_3214_2

Tässä vielä harjavertailu – tosin miksihän otin mukaan Lumenen vanhan enkä uutta harjaa :D No, näistä harjoista kuitenkin Lumenen vanha on eniten mieleeni kapeutensa ja tiheytensä perusteella. Se ei levitä tuotetta tarpeettoman laajalle alueelle, ja uusi miniharja onnistuu tehtävässä vieläkin tarkemmin.

Dermosilin harja voisi olla loistava jos se olisi pienempi ja jäykempi. Tiheä harjasrakenne on mielestäni todella hyvä.

Kulmat_ennen_jalkeen_geelin

Jos jolle kulle tulee vielä mieleen hyviä kulmageelivinkkejä niin saa heittää :)

Kommentit (34)

 1. Kemmy

  Mä oon miettinyt viiksivahojen toimivuutta kulmakarvoissa…? ;)

  • Sanni

   :D :D No mutta why not? ^_^

 2. Chaos

  NYX, Control Freak

 3. Aava

  NYXin Control Freak Brow Gel on ollut omassa käytössäni toimiva, kannattaa kokeilla :)

  • Sanni

   Hauska kun tuli kaksi NYX Control Freak -vinkkiä peräjälkeen :) Täytyy kokeilla, ei varmasti pahan hintainenkaan.

 4. Marjo k

  Isadoran geeli oli hyvä. Se on sävyttävä ja sisälsi kuituja joilla saa huijattua kulmia tuuheammiksi.

  • Sanni

   Mä en oikein tykkää noista sävyttävistä koska sävy levittyy harvoihin kulmakarvoihin niin epäluonnollisesti :/ Mieluummin laitan sävyn kynällä tai puuterimaisella tuotteella ja käytän geeliä vain kiinnitykseen.

   • Riikka

    Isadoralla on myös väritön kulmageeli joka on itselläni käytössä. Harja näyttäisi olevan samaa kokoluokkaa kuin tuo Lumenen uusi ja pito on hyvä.

 5. Jonna

  Itse käytän kulmageelinä vanhaan muistaakseni Lumenen kulmageeliputkiloon täytettyä luonnonkosmetiikan hiusgeeliä! Hyväksi havaittu vaihtoehto ainakin minulle on Jason Hi Shine pure natural styling gel. Kulmageeli on mulle oikeastaan ainoa pakollinen jokapäiväinen meikkituote, kaiken muun voin jättää väliin mutta kulmat haluan harjata ojennukseen :)

  • Sanni

   Miten sen geelin saa kunnolla kulmageelihylsyyn..? :D Kun sen suuaukko on niin pikkuruinen..?

   • Jonna

    Harjalla ujuttamalla vähän kerrallaan :D Ei hylsyä tosiaan saakaan täytettyä kokonaan. Tai hommaan menisi ikuisuus! :)

 6. tantziki

  Ite käytän tällä hetkellä L’Oréalin Brow artist Plupmper-geeliä sekä sävytettynä että värittömänä. Se on toiminut jopa ihan hyvin omissa kulmissa ja ripsissä. Sitä ennen käytin todella ahkerasti elfin väritöntä geeliä: http://www.eyeslipsface.co.uk/products.asp?parent_id=0&dept_id=6712
  Ylä-asteella suihkin muistaakseni hiuslakkaa vanhaan riprasiharjaan paremman tuotteen puutteessa. :D Vanha mutta aivan toimiva kikka!

  • Sanni

   Ite käytän tällä hetkellä L’Oréalin Brow artist Plupmper-geeliä sekä sävytettynä että värittömänä.

   Mulla on mennyt tuo Brow Artist Plumper -tuote jostain syystä ihan ohi. Mulle on lähetetty testiin Brow Artist Sculpt jonka luulin olevan L’Orealin ainoa kulmia muotoileva tuote, ja siitä en tykkää kun se on sävytetty. Täytyykin tsekata tuo Plumper.

 7. Pipsa

  Mä tappelin ennen Lumenen kanssa, mutta vaihdoin sitten MAC:n, koska haluan pitoa ja väriä. Olen tyytyväinen!

  • Sanni

   Mä en halua väriä mutta MACin Brow Setissä näyttäisi olevan tosi sopivan näköinen harja :) Näköjään saa värittömänäkin.

 8. hjh

  Vinkki: Essence Make Me Brow -kulmakarvageeli!

  Todella halpa, pari-kolme euroa ellen väärin muista, myynnissä ainakin Tokmanneissa ja missä muualla Essenceä nyt myydäänkään. Geeli on värillistä, muistaakseni saatavana kahdessa eri sävyssä, joista ainakin ’01 blondy brows’ on mielestäni suorastaan täydellinen harmaanruskea (ei ole lainkaan punapigmenttiä). Geelissä on mukana myös kuituja, joiden on tarkoitus saada kulmista tuuheamman näköiset. Harja tässä on tuollainen samanlainen mini kuin tuossa Lumenen uudessa versiossa. Pito on hyvä. Kannattaa kokeilla! Ja jos ei tämä lopulta miellytäkään, niin ainakaan ei rahaa hävinnyt paljoa :)

  • Sanni

   Mä jätän nuo sävytetyt väliin kun ne ei ole koskaan sopineet mulle, sävy levittyy harvoihin karvoihin niin epätasaisesti. Mieluummin laitan sävyn aina kynällä tai puuterimaisella tuotteella. Mutta totta, eipähän tuon kokeilusta paljon köyhtyisi :)

 9. milipili

  Jokos Lorkun kokeilit? Niillähän on tuommoinen pikkuinen harja, itse tykkään värillisestä versiosta. Useimmilla on varmaan tavallisen kokoiset harjat noissa geeleissä kun samalla voit laittaa väritöntä ripsaria. Essencen geeliä käytän siihen, en ole kulmiin kyllä kokeillut.

  • Sanni

   Jokos Lorkun kokeilit?

   Jos tarkoitat tuolla ylempänä mainittua Brow Artist Plumperia niin se on jäänyt multa ihan huomaamatta. Mutta täytyy ehdottomasti tarkistaa ulos :)

 10. Milli

  Miksi et käytä normi geeliä kulmissa? Harjankin sais valita itse..

  • Sanni

   En ole toistaiseksi vielä yrittänyt saada hiusgeeliä sisään kulmageelipulloon, arvelen sen olevan suhteellisen hankalaa :) Normigeeliä voisi tietty säilyttää sellaisenaan meikkipöydällä ja annostella siitä harjaan mutta reissaan niin paljon että pidän mieluummin pienen kulmageelikokoisen version meikkipussissani.

   • ella

    Voisihan hiusgeeliä siirtää vaikka tyhjään Lily Lolon näytepurkkiin ja harjailla siitä valitsemallaan välineellä kulmiin. Geelin menekin ei kuitenkaan uskoisi olevan aivan suunnatonta kulmakarvojen kokoisella alueella, vaikka annostelu erillisestä purkista olisikin hövelimpää kuin virallisesta kulmageelihylsystä.

 11. JonnaH.

  Itse olen käyttänyt varmaan kymmenen vuotta Clarinsin Double Fix Mascaraa, väritön tuotehan on oikeasti tarkoitetettu ripsille ripsivärin päälle tekemään mascarasta kuin mascarasta vedenkestävän. Hoksasin kuitenkin itse aika aikaisessa vaiheessa kokeilla sitä sattumalta kulmiin, enkä ole pystynyt luopumaan siitä sen jälkeen.

  Kokeilen aina tuubin loputtua jotain muuta, mutta sitten päädyn tilaamaan Clarinsin. (ei kuulu Suomen valikoimaan, vaikka on ulkomailla yksi Clarinsin myydyimpiä tuotteita. :( ) Suurimmassa osassa kulmageelejä on musta liian liru koostumus, josta en pidä yhtään, koska kulmakarvani ovat jäykät. Clarinsin on aika vahamaista ja se suorastaan pakottaa jäykät kulma ojennukseen ja ne pysyvät koko päivän, sade tai mikään muu ei pilaa. Kulmat voi käydä päivän aikana vaikka läpi harjalla, mutta silti ne pysyy asennossa. Ei tee kulmia koviksi koppuroiksi vaan jättää joustavan vahamaisiksi. Olen ollut tyytyväinen myös siksi, että tuotteelle on luvattu 36kk säilyvyyttä avaamisesta, joten koskaan ei ole kuivahtanut hylsyyn ja yleensä yksi tuubi on kestänyt minulla tuon kolme vuotta, kun en kuitenkaan joka päivä käytä. Siihen nähden hintansa arvoinen. :D

  • Sanni

   Itse olen käyttänyt varmaan kymmenen vuotta Clarinsin Double Fix Mascaraa, väritön tuotehan on oikeasti tarkoitetettu ripsille ripsivärin päälle tekemään mascarasta kuin mascarasta vedenkestävän. Hoksasin kuitenkin itse aika aikaisessa vaiheessa kokeilla sitä sattumalta kulmiin, enkä ole pystynyt luopumaan siitä sen jälkeen.

   Kiitos tästä vinkistä :)

   Nyt tuotteessa näkyy lukevan ”A waterproof shield for Lashes and Eyebrows” eli Clarinsilla on näemmä itsekin tajuttu että se sopii hyvin myös kulmakarvoille. :)

   Clarinsin on aika vahamaista ja se suorastaan pakottaa jäykät kulma ojennukseen ja ne pysyvät koko päivän, sade tai mikään muu ei pilaa. Kulmat voi käydä päivän aikana vaikka läpi harjalla, mutta silti ne pysyy asennossa. Ei tee kulmia koviksi koppuroiksi vaan jättää joustavan vahamaisiksi.

   Kuulostaa kyllä erittäin hyvältä!

   Onkohan tuote uusittu ihan hiljattain..? Clarinsin sivuilla näkyy tuubin sijaan tavallisen maskarahylsyn näköinen versio.

   • JonnaH.

    Joo se oli aluksi ollut sellainen pieni tuubi, mistä vedettiin harja esiin. Vähän kuin UD:n primerit. Mun viimeisen pakkaus on pieni sellainen alkuperäisen Sensai 38 kokoinen mascarahylsy, mutta litteä. Tänä aamuna oli muuten tullut lehdistötiedote, että tulee myös Suomessa toukokuussa myyntiin. Pieni riemunkiljahdus taisi päästä. :D

    • Sanni

     Tänä aamuna oli muuten tullut lehdistötiedote, että tulee myös Suomessa toukokuussa myyntiin. Pieni riemunkiljahdus taisi päästä. :D

     No mä just luin sen kanssa ja hymyilytti tämä sattuma :D Ja myönnän että laitoinpa toiveen saada tuote kokeiltavaksi ^_^

 12. stiia

  Mä suihkutan hiuslakkaa kämmeneen ja otan sitä vanhaan ripsarin harjaan ja levitän kulmiin. Toimii ainakin mulla ja on halpa :D Useita geelejä käyttäneenä löydän itseni silti hiuslakkapullon kanssa sähläämästä..

 13. Eva

  Mä oon käyttänyt jo pitkään hiusvahaa kulmien muotoiluun :-D Levittyy tosi näppärästi ihan vaan sormella ja pysyvyys on taattu. :-D

 14. Anna

  Bobbi Brownilla on hyvä kulmageeli! Väri levittyy tasaisesti ja geeli myös muotoilee suht hyvin. Monesti nuo geelit on itselle liian ”kevyitä”, eikä ne meinaa pistää itsepäisiä karvoja kuosiin, mutta tää on toiminut todella hyvin. Sävyvalikoimasta löytyi myös hyvä viileä sävy, monesti kun nuo kulmakarvageelit tuntuu olevan punertavan ruskeita. Ainoa miinus taitaa olla hinta, joka on muistaakseni lähemmäs kolmeakymppiä….

  • Sanni

   Väri levittyy tasaisesti ja geeli myös muotoilee suht hyvin.

   Mun kulmiin sävy ei levity tasaisesti kun itse karvat on niin harvat :/ Siksi valintani on väritön, sävyn saa paremmin paikoilleen muilla tuotteilla kuin geelillä ja harjalla.

 15. Aidan

  Mulla toimii Lumenen geeli oikein hyvin yhdistettynä pomade muotoiseen Ardellin kulmaväriin. Monen mielestä ei varmaankaan erillistä kulmageeliä tarvittaisi ollenkaan tuon pomaden kanssa, mutta mä tykkään näistä yhdistettynä. Pitää kulmat ojennuksessa ja lopputulos on aika ”kova”. Mun kulmille muutenkin tuo vaha-/moussemainen väri sopii tosi hyvin, saan sillä mielestäni parhaiten peitettyä pienet kolot ja epätasaisuudet.

 16. Myy / Nutturapää

  Benefit Gimme Brow! Joo, on sävytettyä, mutta levittyy silti kuin unelma. Ja jos Lumenen uusi harja on muka pieni, niin tämän on TÄYDELLINEN. Kokoa ehkä puolet uudesta Lumenesta ja tiheys just sopiva.

  • Sanni

   Kokoa ehkä puolet uudesta Lumenesta ja tiheys just sopiva.

   Wow, tuon puolesta ainakin kuulostaa todella hyvältä :) Harmi että on sävytetty, ne jäävät kyllä multa käyttämättä.

 17. Jonsku

  Tuota Ardellia näyttäis kyllä saavan Bangerheadista ainakin tilattua :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.