Testissä epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon seerumit

Tänään luupin alla neljä seerumia rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Luonnonkosmetiikka: Cattier Purifying Gel Cream ja Evolve Rainforest Rescue Blemish Serum.

Normikosmetiikka: Yves Rocher Sebo Végétal Pore Minimizing Serum ja Dermosil Skin Balancing Serum.

Tässä esittelyssä olen saanut hyödyntää joulukuussa kokoamaani lukijatestipaneelia. :)

Lähetin neljälle eri testihenkilölle kullekin kaksi seeruminäytettä. Testihenkilöt eivät tienneet mitä seerumeita he testasivat. Heille kerrottiin vain että kyseessä oli rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon seerumi.

Oman ihotyyppini puitteissa en voi kuvailla tuotteiden vaikutuksia, joten olen arviossani kuvannut vain seerumin kosmeettista koostumusta, en vaikutuksia. Testipanelistit kommentoivat myös vaikutuksia.

Oli jälleen mielenkiintoista huomata, miten eri lailla eri ihmiset kokevat tuotteita. Kokemuksissa oli paikoin suuriakin eroja.

Evolve Rainforest Rescue Blemish Serum 

26,90€ / 30 ml

Seerumi lupaa tasapainottaa ihon talintuotantoa,  vähentää epäpuhtauksia ja häivyttää ihohuokosia. Alkoholiton.

Vaikuttavat ainesosat: pajunkuoriuuutteen salisyylihappo, copaiba-puun hartsi, carapa guianensis -öljy, acai-marjan öljy.

SANNI: Hieman hyytelömäinen geelifluidi, tuoksuu mukavalle ja tuntuu todella kosteuttavalta. Ei hulahda ihoon sekunneissa vaan pyörii iholla hetken liukkaana ennen imeytymistä.

MARI: Tuntui kasvoilla hieman kiristävältä ja tunne ei helpottanut kovin äkkiä. En huomannut merkittävää eroa ihossa ennen käyttöä ja käytön jälkeen. Käytin tätä tuotetta aamuisin.

EEVA: Tuoksui luonnonkosmetiikalta tai yrttiteeltä. Tuoksu ei omaan nenääni ollut huono ja se haihtui nopeasti.

Levitin seerumin kosteuttavan kasvoveden jälkeen ja se jäi ihon pinnalle ensin niin, että mietin, imeytyykö tuote ollenkaan. Imeytyi toki, vaikkakin omalla ihollani hitaammin, kuin aiemmin käyttämäni seerumit.

Tuotteesta jäi iholleni kosteuttava tunne, vaikkakin myös ”klähmäinen”, tarttuva pinta. Kosteusvoiteen levittämisen jälkeen ihotuntuma oli miellyttävä. Vaihdoin testijakson aikana kasvoveden kosteuttavasta normaalin ihon perustuotteeseen, ja seerumin kosteusteho ei säilynyt vaihdon jälkeen yhtä hyvänä. Ihoa kiristi enemmän ja kasvot kiiltelivät enemmän.

En huomannut näppyjä lukuunottamatta isompaa muutosta ihon ulkonäössä testijakson aikana.

Cattier Purifying Gel Cream 

11,70€ / 30 ml

Tuote lupaa kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa, ehkäistä epäpuhtauksien syntymistä ja tehdä ihosta mattapintaisen. Tuote on on nimeltään geelivoide mutta koostumus on seerumimainen ja tätä voi hyvin käyttää seerumin tavoin.

Vaikuttavat ainesosat: aloe vera, appelsiininkukkavesi, piparminttu-uute ja silica.

SANNI: Ohut geeli epäpuhtaalle iholle. Erittäin raikkaan tuntuinen kiitos piparmintun. Incin kärjessä puhdistavaa mentoliuutetta ja appelsiininkukkavettä.

SENJA: Seerumissa ensimmäisenä huomio kiinnittyy tuoksuun. Siitä tulee yrttinen fiilis. Tuoksu on melko voimakas, mutta ei jää kuivuessaan iholle erityisesti tuoksumaan.

Seerumin koostumuksesta tulee mieleen paksun kasvoveden ja notkean päivävoiteen risteytys. Melko ohkaista mutta kuitenkin hieman kasassa pysyvää. Todella helposti levittyvää.

Seerumi imeytyi kasvoille hirmu nopsasti, ja helposti tuli tunne että tahtoisi lisätä. Se jätti myös kasvoille semmoisen pienen kalvomaisen kireyden. Ei häiritsevä, mutta sen tiedosti heti kuivumisen jälkeen.

Epäpuhtauksiin ei tämmöisellä testauksella oikein vaikutusta osaa sanoa, vaatisi useamman viikon käytön varmasti. Rasvoittuvuuteenkaan se ei ainakaan mitenkään huomattavasti vaikuttanut. Meikkivoide käyttäytyi oikein nätisti seerumin päällä.

EEVA: Tämä seeruminäyte tuoksui lääkemäiseltä. Ensiavauksella olin havaitsevinani alkoholimaisen voimakkaan tuoksun mutta se haihtui sittemmin. Tuoksusta tuli mieleen minttumainen haju, mutta ilman viileyttä.

Tuote imeytyi hieman nopeammin verrattuna ensimmäiseen näytteeseen (Evolve) mutta jätti myös aavistuksen ”klähmäisen” pinnan. Kasvoveden vaihdon vaikutus tämän tuotteen kohdalla ei ollut yhtä ilmeinen. Iho ei kiiltänyt päivän aikana vaan tuntui kosteutetulta. En ole ajatellut, että seerumin vaikutus voisi olla näin merkittävä, toki normipäivinä ihon miettimiseen ei kulu juuri lainkaan aikaa.

Koin, että molemmat tuotteet sopivat iholleni, vaikkakin näyte numero kaksi (Cattier) oli mieluisampi ja hillitsi ihoni rasvoittumistaipumusta ykkösnäytettä paremmin.

Testijakson aikana näpyt vähenivät kokeilujakson loppua kohden, eli kakkosnäytteen (Cattier) paikkeilla. Jakson alkupäässä tapahtui ihon kannalta jonkinasteinen ”räjähdys” ja leuan seutu puski useamman finnin esiin ryppäinä. Sittemmin tilanne rauhoittui ja nyt iholla on ainoastaan pari parantumassa olevaa näppyä uusien sijaan.

En huomannut näppyjä lukuunottamatta isompaa muutosta ihon ulkonäössä testijakson aikana, omalla ihollani kumpikaan seerumi ei vaikuttanut merkittävästi esimerkiksi ihohuokosiin.

Dermosil Skin Balancing Serum 

13,50€ / 30 ml

Seerumi lupaa tehdä  ihosta mattapintaisen ja häivyttää ihohuokosia.

Vaikuttavat ainesosat: fomes officinalis -sienen uute, kaktusviikunaöljy, hyaluronihappo ja trehaloosi. Sisältää myös pienen määrän alkoholia.

SANNI: Tosi mukava koostumus, yllätys! Seka- ja epäpuhtaan ihon koostumuksista odottaisi aina geelimäisyyttä tai fluidimaisuutta, mutta tämä on maitomainen, kuin ohutta emulsiota.

PÄIVI: Seerumin rakenne on valuva, muttei maitomainen. (Sanni: heh, kaikki eivät siis koe tätä maitomaisena :)) Tuoksu on vaatimaton, etäisen kukkainen. Ei erityisen miellyttävä, muttei luotaantyöntäväkään. Toisaalta: pitääkö seerumin edes tuoksua?

Pelkäsin ensin, että rasvaiselle iholle tehty seerumi kuivattaisi (kokemukseni mukaan usein tapahtuu niin!), joten suhtauduin tähän epäilevästi. Seerumi vaikuttaa kuitenkin myös kosteuttavalta! Iltaisin olen levittänyt seerumin päälle kosteusvoiteen. Yksi kerros on riittänyt. Kiristelyä ei ole ilmennyt, vaan iholle on jäänyt miellyttävä kevyt nahkeus.

Olen laittanut seerumia myös aamuisin päivävoiteen alle. Tuntuu toimivan. Päivän myötä kasvot tosin rasvoittuvat edelleen, mutta pinta näyttää aika sileältä. 

Kokeilujakson loppupuolella olen aika vakuuttunut seerumin kyvystä pienentää ihohuokosia. Aivan mahtava meikinalusseerumi ainakin näin talvella! Ei kiristä tai kuivata ihoa, kuten monet muut huokosia pienentävät tuotteet (jotka usein oikein korostavat ryppyjä ja juonteita). 

Ostaisin! Varsinkin, jos hinta on kohtuullinen. Positiivinen tuttavuus! Odotan jännityksellä, minkä valmistajan tuote on kyseessä.

MARI: Sopi iholle täydellisesti! Kiristävää tunnetta ei tullut ollenkaan. Iho on pysynyt mattaisempana eikä rasvoittunut niin paljoa kuin ennen käyttöä. Toki se voi johtua molempien yhteiskäytöstä (Evolve + Dermosil). Tätä käytin iltaisin.

Yves Rocher Sebo Végétal Pore Minimizing Serum 

14,95€ / 30 ml (tai 29,90€ normihinta, mutta useimmiten tarjouksessa)

Seerumi lupaa supistaa ihohuokosia ja vähentää ihon rasvoittumista.

Vaikuttavat ainesosat: sinkkiglukonaatti, vuohennokan uute, maissitärkkelys, salisyylihappo, silica. Sisältää myös alkoholia.

SANNI: kokemuksena aika arkinen ja neutraali, ei herätä suuria tuntemuksia. Ei tunnu tekevän minun iholleni juuri mitään. Ainesosiensa puolesta kuitenkin hyvinkin lupaavan oloinen seerumi hillitsemään rasvoittuvan ihon kiiltoa, seerumi sisältää kahta eri puuterimaista ainesosaa (maissi ja silica) jotka imevät iholta ylimääräistä talia

PÄIVISeerumi on koostumukseltaan geelimäistä. Tuoksu on halvan kukikas, garniermainen. Yllättävän vahva tuoksu tuo mieleen markettikosmetiikan.

Täysin erilainen tuote kuin edellinen (Dermosil). Se tuo mieleeni kaikki lukemattomat kokeilemani rasvaiselle iholle suunnatut tuotteet: välittömästi levittämisen jälkeen iho humahtaa kuivan tuntuiseksi. Iholla tuntuu myös kiristelyä ja lievää kihelmöintiä. Illalla levitin seerumin päälle parikin ylimääräistä kosteusvoidekerrosta. Vielä sängyssä maatessani harkitsin kolmatta. 

Aamulla kestän kuivuuden tunnetta paremmin. Levitän seerumin päälle vielä päivävoiteen ennen meikkivoidetta, ja lopputulos näyttää ihan hyvältä. Kiristelevä tunnekin häipyy aika pian. Huokoset saattavat olla normaalia pienempiä, mutta samanlaista sileyttä kuin näytteellä 3 (Dermosil) ei synny.

SENJA: Tuoksu on pehmeämpi kuin ensin testaamassani (Cattier), mutta tämän tuoksusta minulle tulee mieleen hiusten muotoilutuotteiden tuoksu.

Tämä seerumi on koostumukseltaan paksumpaa kuin ensin testaamani (Cattier). Helpompi annostella kun tuote tarttui sormeen paremmin.

Imeytymisessä tällä seerumilla meni pidempään ja siitä tuli tunne, että se toisi myös enemmän kosteutta. Tästä ei jäänyt ihoon mitään kiristystä. Huomasin myös, että tämä himmensi aavistuksen kasvojen kiiltoa.

Tämänkään kanssa ei epäpuhtauksiin tai rasvoittuvuuteen osaa oikein sanoa mitään, käytön aikana kasvojen alaosaan nenän linjan alapuolelle kyllä puski pienen pieniä valkopäitä. Seerumi ei ainakaan lisännyt rasvaisuutta. Tämä piti näppyjen kuivat kohdat ehkä vähän paremmin poissa esiltä kuin edeltävä (Cattier).

Valitsisin kahdesta testiseerumista käyttöön varmaankin tämän sen takia kun se oli hieman paksumpi, ei jättänyt kasvoihin mitään tunnetta ja tuntui kosteuttavammalta.

*

YHTEENVETO KOKEMUKSISTA:

EVOLVE – testihenkilöt eivät kokeneet seerumin vaikuttavan ihoonsa.

CATTIER – toinen testihenkilö koki seerumin hillitsevän ihonsa rasvoittuvuutta. Erityistä: halvin litrahinta koska pullo on 50-millinen.

DERMOSIL – TESTAAJIEN SUOSIKKI – kumpikin testihenkilö piti seerumista ja koki sen sekä kosteuttavan että täyttävän lupauksiaan; toinen testihenkilö koki seerumin häivyttävän ihohuokosiaan ja toinen hillitsevän ihon rasvoittuvuutta. Myös Sanni piti seerumin koostumuksesta eniten.

YVES ROCHER – toinen testihenkilö koki seerumin kuivattavan tuntuiseksi, toinen päinvastoin kosteuttavaksi. Toinen testihenkilö koki seerumin mahdollisesti häivyttävän huokosia, toinen hillitsevän kiiltoa.

SANNI SANOO: Testiseerumit olivat ainesosiltaan hyvin erilaisia ja vaikuttavat niiden puolesta iholla eri tavoin, vaikka kaikki lupaavatkin pitkälle samoja asioita. Evolven ja Dermosilin seerumeissa on kosteuttavimmat ja kokonaisvaltaisimmin hoitavat ainesosat, Yves Rocherilla on potentiaalisesti mattapintaisimman efektin tuova koostumus ja Cattierin geeli on ainesosiltaan yksinkertaisin ja ”suoraviivaisin”, se kosteuttaa kevyesti ja puhdistaa ihon pintaa.

epäpuhtaan ihon seerumi

MISTÄ SEERUMEITA VOI OSTAA?

(* Sis. mainoslinkkejä.)

Evolve – luontaistuotekaupat ja verkkokaupat kuten House Of Organic ja Biodelly. *

Cattier – luontaistuotekaupat ja verkkokaupat kuten House Of Organic ja Biodelly. *

Dermosil – Dermosilin verkkokauppa.

Yves Rocher – Yves Rocherin verkkokauppa. *

.

Kiitos testipanelisteille! :) Testi oli oli jälleen hyvä muistutus siitä kuinka yksilöllisesti tuotteet vaikuttavat iholla ja miltä ne eri ihmisistä tuntuvat. Yhden helmi voi olla toisen ”blääh”.

Olen saanut Evolven, Cattierin ja Dermosilin tuotteet blogin kautta ja ostanut Yves Rocherin itse.

 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (33)
 1. Moi Sanni! Kysymykseni ei liity postauksen aiheeseen, vaan koskee erästä tuotetta. Löysin pari vuotta sitten blogisi kautta Cliniquen Even Better Dark Spot Defence -voiteen (kiitos vielä! :)) ja olen käyttänyt sitä aina kesäisin. Nyt olen lähdössä keväällä hiihtoreissulle ja aikomukseni oli täydentää varastojani tämän luottotuotteen osalta. Kauhukseni kuitenkin huomasin, että voidetta ei ole saatavilla juuri mistään ja Cliniquen sivuillakaan sitä ei enää mainita :O

  Sattuuko sinulla olemaan tietoa tuotteen kohtalosta? Ja jos se tosiaan on lopetettu, osaisitko suositella jotain vastaavaa? En pysty allergian takia käyttämään oikein mitään kemiallisia aurinkosuojia ja useimpien fysikaalisten kasvoille tarkoitettujen voiteiden koostumus ei ole niin miellyttävä kuin tässä Qliniquessa :/

  1. Samaa kauhistelin minäkin ja myös Sannin suosituksesta olen kyseistä aurinkosuojaa alkanut käyttää. Ainakin joitakin viikkoja sitten löysin vielä Sokoksen verkkokaupasta tuota, mutta en sieltä muiden aurinkovoiteiden seasta, vaan jostain syystä se piti erikseen kirjoittaa hakuun, että löytyi. Itsekin epäilen, että ovat joko lopettamassa (oi miksi?!) kyseisen tuotteen valmistuksen tai sitten se on toivottavasti vain vaihtamassa nimeä/pakkausta…

  2. Voi ei, kamalaa jos se on lopetettu..! :-O Siltä tosiaan vaikuttaa kun sitä ei näy Cliniquen omilla sivuilla.

   Tsekkasin Cliniquen tämän hetkiset SPF-tuotteet ja niiden joukossa on yksi, joka saattaisi potentiaalisesti olla tuon DSD:n kaltainen:

   SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid For Face

   Ainakin siinä on fysikaalinen SPF. Täytyy katsoa löytyykö tuota Cliniquen Suomen valikoimasta ja onko tuntuma yhtään samanlainen kuin DSD:ssä.

   1. Mä oon kokeillut tuota sun linkittämää tuotetta ja se ei valitettavasti ole ollenkaan yhtä hyvä :( Voide on aivan valkoista ja jäi ainakin mulla ”kellumaan” ihon pinnalle valkoisena kerroksena.

    Cliniquen brittisivuilta tuo DSD vielä löytyy, mutta ”tilapäisesti lopussa”.

    https://www.clinique.co.uk/product/1687/35802/skin-care/moisturisers/even-better-dark-spot-defense-spf-50

    Ja Itävallan sivuilla jopa saatavilla:

    https://www.clinique.at/product/19624/35802/franchise/even-better/even-better-dark-spot-defense-spf-50

    Jospa kyse oiskin vaan jostain tilapäisestä saatavuusongelmasta tms.

    1. Mä oon kokeillut tuota sun linkittämää tuotetta ja se ei valitettavasti ole ollenkaan yhtä hyvä :(

     Voi harmi :/

     Jospa kyse oiskin vaan jostain tilapäisestä saatavuusongelmasta tms.

     Toivotaan näin. En kyllä tajua miksi he olisivat Cliniquella niin ”hulluja” että lopettaisivat noin fantastisen hienosti formuloidun tuotteen.

   2. Ikävä kyllä firmat ovat liian usein valmiita lopettamaan menestystuotteen valmistuksen.. uusiutumisen nimissä :/ Niin on Clinique tehnyt ennenkin, viimeksi sen miedomman BHA-kuorintanesteen kohdalla. Se oli täydellinen, mutta uudemmassa versiossa on mukana Kuningas Alkoholi..!

    1. uusiutumisen nimissä :/

     Toivottavasti Cliniquella ei tosiaan haluta uusiutua taantumuksellisesti DSD:n kohdalla. Markkinoinnin maailmaa ymmärtävänä tajuan ”logiikan”, mutta toisaalta tietyt klassikkotuotteet saattavat myös säilyä markkinoilla jopa vuosikymmeniä niin että vain pakkausta muutetaan, tai tuotteen koostumusta päivitetään vain aavistuksen. Pyörää ei kannata keksiä uudestaan kun toimiva sellainen on jo kehitetty.

     Mutta joo, Clarifying Lotion Mild on yksi surullinen esimerkki hienosta, kiitellystä tuotteesta jonka päivitys ei seurannut mitään edistyksen tietä. En ole päässyt osalliseksi kuluttajien kokemuksia uudesta Mild Lotionista, joten en tiedä miten käyttäjät ovat pitkässä juoksussa sen koostumuksen kokeneet, mutta jos miettii pelkästään eri kuluttajamieltymysten lähtökohtia, olisi ollut perusteltua että Clinique olisi jatkossakin tarjonnut edes yhden alkoholittoman vaihtoehdon kasvovesissään. Aina on niitä asiakkaita, jotka mieluummin valitsevat alkoholittoman.

 2. Sai niin hyvät kehut tuo Dermosilin seerumi, että pitää varmaan itekin joskus ottaa se testiin..! Mulla on pintakuiva, rasvoittuvuuteen taipuvainen iho ja suuret huokoset, mutta seerumilla en ole tuota ”vaivaa” koskaan älynnyt hoitaa (vaikka seerumi onkin siis käytössä, ja varmasti se tuoma kosteutus helpottaa ihon rasvoittuvuusongelmiakin).

  Epäpuhtaalle iholle tarkoitetuista tuotteista on lähinnä huonoja kokemuksia, ja kuten joku testaaja sanoikin, tuntuu että ne lähinnä kuivattavat. Etenkin ”pore minimizer”-tuotteissa tuntuu usein olevan alkoholi se tärkein ainesosa. Savinaamiot ja happokuorinta on olleet mulle kyllä tärkeitä pelajastajia, en enää haluais joutua olemaan ilman.

  1. ja kuten joku testaaja sanoikin, tuntuu että ne lähinnä kuivattavat. Etenkin ”pore minimizer”-tuotteissa tuntuu usein olevan alkoholi se tärkein ainesosa.

   Näin tuntuu olevan. Alkoholi voi tuoda nopean, kuluttajaa miellyttävän vaikutuksen mutta pitkässä juoksussa se ei tokikaan hoida ihoa.

   Jos alkoholin pitoisuus tuotteessa on pieni (siis muutamia prosentteja), ei se toisaalta tee hallaakaan. Joissain tuotteissa alkoholi voi olla siinä mielessä välttämätönkin, että se on osa jotain tuotteen vaikutuksen kannalta olennaista uutetta (tinktuura) tai se lisää merkittävästi jonkin ainesosan imeytymistä ihoon. Tällöinkin pitoisuus on onneksi usein minimaalinen.

   Itsekin olisin taipuvainen suosittelemaan epäpuhtaan ihon hoitoon savi- ja mutanaamioita ja BHA-happotuotteita. BHA-pitoinen seerumi, geeli tai täsmähoitoneste on osoittanut aika luotettavasti myönteiset vaikutuksensa rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoidossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *