Testaajat raportoivat: Urban Decay -meikinpreppaajat

Tänään vuorossa toinen osa Urban Decay -tuotteiden testiraporteista.

Kuusi lukijaani testasi Urban Decayn meikinkiinnitykseen tarkoitettuja tuotteita, ja tämänpäiväisessä osassa kuullaan kokemuksia ihon sävyä tasoittavasta primerista ja kahdesta suihke-muotoisesta, hoitavasta pohjustajasta.

Ensimmäisessä osassa kuulimme spray-kiinnittäjistä.

UrbanDecay Self-Adjusting Complexion Primer

SELF-ADJUSTING Complexion Primer

Mitä lupaa? Kapseloituja pigmenttejä sisältävä koostumus tasoittaa ihon sävyä, silottaa, häivyttää huokosia ja hillitsee kiiltoa.

Testaaja: Sinzu, 25 v.

Ihotyyppi: pintakuiva mutta päivänmittaan rasvoittuva iho. Poskilla ja otsassa aika-ajoin epäpuhtauksia.

Ongelma: ihon epätasainen sävy; otsa ja suunympärys ovat hieman tummempia kuin muu osa kasvoista. Ihon rasvoittuminen saa meikin liukumaan paikoiltaan.

”Tuotteen ensivaikutelma oli hieman erikoinen, sillä se oli erittäin luirua valkoista nestettä, jossa oli ruskeita pigmenttikapseleita. Hieroessani tuotetta kasvoille tuntuma oli liukas, hieman öljyä muistuttava. Pigmenttikapselit tuntuivat iholla. Pohjustajan tunsi iholla, vaikka se oli erittäin ohut.

Lopputulos näytti hyvin silkkisen puuteriselta ja ihonsävy tasoittui, mutta hieman liian tummaksi. Harmikseni pohjustaja oli melko kuivattava, joten se tarttui kuiviin kohtiin, kuten nenän ja suun pieliin sekä (puristettuihin) finneihin. Blurraavan ominaisuuden huomasin paremmin kasvon osissa, joissa iho oli tasaisempaa tekstuuriltaan. Tuote ei niin ikään onnistunut häivyttämään nenällä ja poskilla olevia suurempia ihohuokosia. Siihen hommaan saattaisi sopia hieman paksumpi koostumus.

Kokemukset meikki/BB-voiteiden kanssa

Kokeilin Self-Adjusting-pohjustajaa ensin UD:n Naked Skin Beauty Balmin kanssa. Lopputulos oli erittäin kaunis ja silkkinen. Toisaalta, syynä saattaa olla, että BB-voiteella oli myös blurraava ominaisuus. BB-voide ei kuitenkaan ollut tarpeeksi peittävä omaan makuuni, jolloin pohjustajan mahdollista vaikutusta meikin pysyvyyteen ei pystynyt arvioimaan (= ohut peittävyys, vaikea havaita onko meikki kulunut).

Täten siirryin testaamaan pohjustajaa heleyttävän meikkivoiteen (YSL – Le Teint Touche Éclat) kanssa. Meikkivoide oli helppo levittää pohjustajan päälle siveltimellä ja lopputulos oli hyvin viimeistellyn näköinen, almost flawless, mutta valitettavasti korosti kuivia kohti. Meikkivoide kului otsalta, leualta ja nenältä päivän mittaan rasvan puskiessa läpi.

UD_SelfAdjusting2

Käytin Self-Adjusting-primer + meikkivoide -comboa pariin otteeseen myös ryhmäliikuntatunneilla, joiden jälkeen yllätyin, kuinka hyvin meikkipohja oli pysynyt, vaikka olin hikoillut erittäin reippaasti. Combo vaikuttaisi kestävän paremmin hikeä (vedenkestävyys?) kuin rasvaa.

Kokeilin pohjustajaa myös mattaisen lopputuloksen antavan meikkivoiteen (Lancôme – Miracle Air de Teint) kanssa. Tämä ei ollut hyvä idea, sillä pohjustaja oli alun perinkin jo kuivemman puoleinen. Kuiva pohjustaja + mattameikkivoide = katastrofi pintakuivalla iholla, vaikka kosteutus oli suoritettu kiitettävästi. Mission failed, tämä combo ei saanut uutta mahdollisuutta tähän vuodenaikaan.

Pidinkö tuotteesta? Vertaus muihin vastaaviin?

Self-Adjusting tasoitti kivasti ihonsävyä. Koska minulla on keltapohjainen ihonsävy, niin tämä neutraalisävyinen pohjustaja oli hitusen liian tumma ihollani. Punapohjaisen kalkkilaivankapteeni-sävyn omaava kaverini kokeili myös Self-Adjusting-primeria ja kertoi, että se taittui hänen kasvoillaan lämpimäksi, mutta tummuusasteeltaan vain snadisti omaa ihoa tummemmaksi. Päättelimme, että pohjustajan potentiaalisin kohderyhmä olisi neutraalin ihonsävyn omaavat henkilöt.

Olen aikaisemmin käyttänyt ihohuokosia blurraavia pohjustajia, mutta en sellaisia, joissa olisi samalla myös ihonsävyä tasoittava ominaisuus. Tämän pohjustajan koostumus eroaa selvästi aikaisemmin käyttämistäni pohjustajista, jotka ovat olleet puikko-, creme- tai geelivoidemuodossa. Pidin Urban Decayn Self-Adjusting Primerin koostumuksesta eniten, koska se oli erittäin ohutta ja helppo levittää. Lisäksi ihotuntuma oli parempi (puuterinen) ja lopputulos huokosia häivyttävämpi. Huonona puolena tosiaan pohjustajan kuivattavuus.

Urban Decay Self-Adjusting Primer

Ostaisinko tuotteen itse?

Hinta on 34,90€ (Sokoksella) ja tuotetta pullossa 28 ml. Jos tuote olisi kosteuttavampi ja sävy parempi, ostaisin, mutta juuri tätä tuotetta en valitettavasti ostaisi.

Kritiikkiä?

Hinta on mielestäni aika korkea, mutta siihen on vaikea vaikuttaa. Olisi mahtavaa, jos tuotteesta kehitettäisiin versiot myös puna- ja keltapohjaisille. Tämä yksi universaali, ns. kaikille sopiva sävy, ei käy kaikille.

.

Plussaa

* Ohut

* Ihana silkkinen tuntuma, jonka päälle helppo levittää meikkivoidetta

* Onnistuu peittämään pienet huokoset

* Tasoittaa ihonsävyä, jos tosiaan on oikean sävyinen

* Kaunis pumppupulla toimivalla mekanismilla

Miinusta

* Vaikka oli ohutta, tuotteen tunsi iholla

* Sävy ei sovi kaikille

* Tarttuu kuiviin kohtiin

* Haasteena suuret huokoset

* Ei hillinnyt otsan kiiltoa, jolloin meikkikin kului sieltä pois

* Korkea hinta

Kenelle suosittelisin tuotetta?

Suosittelisin tuotetta normaalille ja neutraalinsävyiselle, jolla on hieman ongelmia huokosten kanssa.”

 

Urban Decay Quick Fix Prep Priming Spray

QUICK FIX Hydra Charged Complexion Prep Priming Spray

Mitä lupaa? Kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja valmistelee sen meikille. Häivyttää näkyvästi huokosia, silottaa ja kirkastaa ihoa.

Testaaja: Matilda, 30 v.

Ihotyyppi: kuiva, atooppinen

Ongelma: suurentuneet ihohuokoset, huonosti kestävä meikki

”Sain kokeiltavakseni Urban Decayn Quick Fix Prep Priming sprayn. Kokeilin sitä kuukauden päivät ja tuntemukset kokeilujen jälkeen ovat sekavat. Ilmeisesti hirvittävän järisyttäviä tuloksia tuote ei tehnyt, kun en oikein tiedä, mitä mieltä siitä olen.

Pohjustukseksi on kerrottava, että ihoni on atooppinen: se kuivaa talvisin todella helposti ja jo vesipesukin aiheuttaa kiristyksen tunnetta kasvoilla. Ihoni on myös herkkä reagoimaan, esimerkiksi erilaiset voiteet aiheuttavat kirvelyä vaikka ne olisivat herkän ihon tuotteita. Siksi en ole ennen käyttänyt Urban Decayn tuotteita, minun on tärkeää varsinkin kalliimpien tuotteiden kohdalla saada kokeilla tuotetta ennen ostopäätöstä, jotta tiedän, sopiiko se minulle.

Testatessani Quick Fixiä huomasin, ettei se aiheuttanut minulle kirvelyä, joten pystyin hyvillä mielin jatkamaan testausta. Yleensä suihkautin tätä jo kosteusvoiteella käsitellylle iholle. Koen, että Quick Fix ei ainakaan kevättalvessa riitä minulle kosteutukseksi yksinään. Kesällä voisi ollakin, että tämä yksistään voisi riittää.

Kun kokeilin Quick Fixiä ensimmäistä kertaa huomasin ensimmäisenä tuoksun; tuotteessa on vahva kookoksen tuoksu. Itse käyttäisin mieluiten hyvin miedon tuoksuista tuotteita, tässä on omaan makuun liikaa hajua. Saatoin haistaa sen vielä reilun tunninkin jälkeen kasvoilta, mutta työkaverin nenään se ei kuulema onneksi tuntunut.

Ensimmäisen kokeilun jälkeen huomasin heti, kuinka iho oli paljon kuulaamman oloinen – pystyin unohtamaan muut korostustuotteet sen siliän tien. Meikin kestoon en vain kovinkaan voi ottaa kantaa vieläkään kuukauden kokeilun jälkeen – mitään dramaattista muutosta ainakaan en ole huomannut.
Tosin työni on luonteeltaan sellaista, etten kyllä usko, että siinä touhutessa, mikään meikki kovin muuttumattomana säilyisi. Mutta ainakin meikkivoide levittyy paremmin (meikkipohja ei jää niin nuhjuiseksi) kuin ilman primereita.

Urban Decay Quic Fix Prep Priming Spray

Quick Fixhän lupasi myös piilottaa näkyviä ihohuokosia. Minulla niitä on valitettavan paljon nenässä ja poskissa. Saatoin ehkä hieman huomata eroa nenässä, mutta kovin erityistä peittoa tällä ei saa. NYXin Pore Filler (joka tosin aivan eri tyylinen tuote) toimii hommassa paljon paremmin, sillä erotuksella että Quick Fix ei aiheuta näppyjä, kun NYX tukkii ihohuokosiani.

Ymmärsin paketin kyljestä, että Quick Fixiä voi käyttää milloin vain, myös valmiin meikin päälle päivän mittaan. Tämän kanssa tuntuu, että pitää olla varovainen, ettei tule liian kostean ja hikisen näköinen iho.

Mutta ainakaan tämän kanssa ei tarvinnut pelätä samaa, mitä L’Orealin Infallible Fixing Mistin kanssa: kokeilin sitä kerran kaupassa ja kun lopulta katsoin itseäni auton peilistä, olivat kasvoni täynnä valkeita pikkupilkkuja. Infallible Misthän sisältää puuteria ja se oli kuivanut iholleni pilkuiksi! Mist myös sai heti kuivattavan olon kasvoille, toisin kuin Quick Fix, vaikka molempien kuuluisi olla kosteuttavia tuotteita. Tosin Quick Fix on primer ja Mist taas viimeistelysuihke.

Minusta tuntuu, Quick Fix toimii parhaiten kun sitä käyttää yhdessä jonkun toisen pohjustajan kanssa. Ihohuokoset vähintään vaativat tujumpaa tavaraa kuin Quick Fix. Kuitenkin Quick Fix tuo ainakin lisäkosteutusta, kuulautta ja nätin meikkipohjan.

Tuote jäi testausten jälkeen edelleen jonkinlaiseksi mysteeriksi. Näillä näkymin en ainakaan ole ostamassa lisää, pullo tosin on todella riittoisa, joten eihän sitä tiedä, kuinka tuohon lopulta koukutun. En tiedä, onko hintansa arvoinen tuote. Ainakin mainospuheet paketissa saavat uskomaan, että tämä jo tekisi iholleni jotain hyvääkin. Harmi, kun tässä ei ole suojakerrointa – sitten olisivat saaneet minusta lähes varman asiakkaan!”

Urban Decay B6 Prep Priming Spray

B6 Vitamin Infused Complexion Prep Priming Spray

Mitä lupaa? Rauhoittaa ja tasoittaa ihon sävyä, imee iholta talia ja hillitsee kiiltelyä. Tuote sisältää ensimmäisen patentoidun, stabiloidun muodon ulkoisesti käytettävää B6-vitamiinia, joka toimii mm. tulehdusta vähentävänä ja aknea hoitavana ainesosana

Testaaja: SiiriS, 22 v.

Ihotyyppi: rasvoittuva, epäpuhtauksiin taipuva.

Ongelma: posket kirjavat aknen arvista, iho kiiltelee.

”En huomannut tuotteen tuovan juurikaan huomattavaa eroa. Naama rasvoittui edelleen lähes yhtä nopeasti, ehkä puolestatunnista kahteen tuntiin naama saattoi pysyä vähemmän kiiltävänä.

Kokeilin suihketta kasvovoiteen päälle suihkittuna sekä kosteusvoiteen alle. En huomannut eroa. Meikki on aina pysynyt ihan hyvin paikoillaan, kesän helteitä lukuunottamatta, joten siihen en osaa antaa vastausta. Pari kertaa koitin meikin päälle suihkaistuna, rasvaisuutta ei poistanut, mutta raikasti kyllä kasvoja. Ihonsävyn en huomannut muuttuvan.

Epäpuhtauksia on tullut edelleen tavalliseen tahtiin enkä ole tuotteen huomannut auttavan myöskään vähentävän tulehduksia. Joten ainakaan omalla kohdalla mikään tuotteen lupauksista ei täyttynyt, jos tuota melko itsestäänselvää raikastavaa tunnetta ei lasketa.

En erityisesti ainakaan rakastunut tuotteeseen, mutta mitään inhon tunnettakaan tuotteesta ei jäänyt. Aika mitäänsanomattomat fiilikset. Aikaisemmin olen käyttänyt vain voidemaisia primereita ja taidan niissä vastaisuudessakin pysyä, koska niillä saa hyvinkin paljon parannettua meikkiä.

En ostaisi tuotetta. Mitään mainittavaa hyötyä sillä en saanut ja hintakin on varsin korkea, vaikka tuote kyllä varmasti kestää erittäin pitkään.

Annan kritiikkiä myös tuoksusta; tuoksu oli ainakin alkuun todella tympeä ja lähes paha, jotenkin rasvamainen, mutta siihen tottui aika nopeasti.

Odotin tuotteen olevan ennemminkin aerosoli-tyylinen pakkaus. Tuote levittyi varsin kevyesti ja tasaisesti kasvoille, mutta vieläkin hienojakoisempi suihke olisi ollut enemmän mieleen. Hassua miten pelkkä pakkaus vaikutti siihen, että odotin tuotteen tuoksuvan sitruksiselle, mitä se sitten ei ollut lähimainkaan. Kaksi korkkia oli tosi hyvä asia, ei haittaa vaikka toinen hukkuisi ja tuotteen uskaltaa ainakin huoletta pakata jokapaikkaan mukaan. Vaikka nyt en tuotteesta mitään mainittavaa hyötyä saanut, tulee se varmasti loppuun käytettyä ja kesä helteillä tämä on varmasti erittäin mukava raikastava pika apu.”

.

Vielä kiitokset näillekin testaajille perusteellisista raporteistanne :)

Kommentit (2)
  1. L’orealin infallible fixing mistiä kokeillut ei tainnut lukea putelin kyljestä, että tuotetta tulee ravistaa voimakkaasti ennen suihkimista. Tuotteessa erottuu valkoinen sakka pohjalle ja ravistamalla se sekoittuu taas yhteen faasiin. Kyseisen tuotteen kuivattavuudesta olen kylläkin samaa mieltä, sopii paremmin rasvoittuvalle iholle :)

    1. Olen kyllä ollut ravistuksesta tietoinen, mutta en voi olla varma, olenko juuri tuolloininnoissani muistanut ravistaa :D itse vain koin sen niin, että mist tuli hieman epätasaisena iholle, jolloin isoimmat pisarat kuivuivat valkoisiksi täpliksi. Hyvä jos tuote muilla toimii :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *