Tervetuloa hehku ja tasaisen sävyinen iho: Novexpert Polyhpenols

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Esittelyssä tänään Novexpertin uutuussarja: Green Tea Polyphenols. 🌿

Tässä sarjassa on pari aivan mielettömän upeaa kaikille sopivaa tuotetta, joista voin povata tulevia bestsellereitä!

SAMEA IHO? PIGMENTTILÄISKIÄ? NÄILLÄ KIRKASTUU!

Green Tea Polyphenols-linja, tai tuttavallisemmin pelkkä Polyphenols, kohdentuu samealle ”cityiholle” sekä liikapigmentaatioon taipuvaiselle iholle. Ykkösjuttu näissä tuotteissa on SUPERANTIOKSIDANTTISUUS, minkä voi jo päätellä nimestä (polyfenolit = antioksidantteja). Hipiä ilahtuu vihreän teen polyfenolien suojaavuudesta, vaikkei sinulla olisikaan ongelmia pigmenttiläiskien kanssa.

Sarjaan kuuluu kolme tuotetta: kosteuttava ja heleyttävä kasvosuihke, kosteuttava ja ihon sävyä tasoittava seerumi sekä pigmenttiläiskiä häivyttävä täsmätuote.

Polyphenols-tuotteet, erityisesti suihke ja seerumi, soveltuvat ihan kaikille ihotyypeille ja tarjoavat kosteutusta, heleyttä ja suojaa soluja vaurioittavia happiradikaaleja vastaan. Vihreällä teellä on lisäksi ihoa rauhoittava vaikutus, ja se lievittää ihon punoitusta.

Mä sanon näistä uutuuksista: what’s not to love? 😍

Olen aiemmin esitellyt blogissa sarjan mainion kasvosuihkeen, ja joku saattaa muistaa, että mainitsin Targeted Dark-Spot Correctorin viime kesänä. Novexpertille tyypillisesti sarjan tuotteet ovat tipahdelleet myyntiin eri aikoihin, ja nyt kun Polyphenols-seerumi vihdoin lanseerattiin tämän vuoden alussa, sarjaa voi pitää eheänä kokonaisuutena. Näin ollen se pääsee esittelyyn myös Karkkipäivään :)

Novepertista kun on kyse, pienet pulloset kätkevät sisäänsä jälleen niin paljon tiedettä että hitaampia ”hirvittää”. Tuotekehityksestä ja ainesosista kiinnostuneille Novexpertin tuotekoulutukset ovat kuin molekyyligastronomiaan erikoistuneen ravintolan kuuden (tai kymmenen?) ruokalajin maistelumenuja, ja meidän sarjan kanssa työskentelevien tehtäväksi jää sulatella juhla-ateriasta kuluttajalle sopiva paketillinen tietoa.

Polyphenols-sarjan aktiiviaineista nostan tähän viisi tärkeintä:

🌿 Nimikkoainessosa vihreä tee, ja siitä eristetty EGCG-antioksidantti

🌿 Balaniittipuun siemenöljy 

🌿 Hydrolysoitu vehnäuute

🌿 Ruskolevä

🌿 Merinarsissi

Avainvaikutukset ovat:

Yleisesti ihon sävyä tasoittava ja heleyttävä

Sitkeämpiä(kin) pigmenttiläiskiä vaalentava ja ehkäisevä

Ikääntymisen merkkejä hidastava

Allekirjoittanut viihtyy auringossa

Itse kuulun Polyphenols-sarjan ydinkohderyhmään. Ihoni on ikääntynyt, asun saastepartikkeleita tulvivassa kaupunkiympäristössä ja kasvoissani on melasmaa. Liikapigmentaatio on minulle toistaiseksi ongelma vain huulten ympärillä, mutta se onkin sitten jo niin häiritsevä vaiva, että kaikenlaiset pigmenttiläiskiä ehkäisevät tuotteet kiinnostavat joka vuosi enemmän.

Oleskelen paljon auringossa, enkä aio tätä oleilua vähentää pigmenttiläiskien pelossa. Onneksi on hyviä ihonhoitotuotteita, joilla pigmentaation saa pidettyä kurissa. Suojaan ihoni korkeilla suojakertoimilla ja viime kesänä otin käyttöön myös pigmentaatiota hillitsevän seerumin. Tänä kesänä tulen hardcore-testaamaan Novexpertin Polyphenols-tuotteet. 💪

Mistä pigmenttiläiskät johtuvat?

Liikapigmentaatio eli pigmenttiläiskät syntyvät, kun iho tuottaa paikallisesti liikaa melaniinia. Mikä sitten aikaansaa melaniinin ylituotantoa on UV-säteily (syntipukki nro. 1), hormonaaliset tekijät, geneettiset tekijät, stressi sekä tulehdus. (Minulle tuli yllätyksenä, että myös saasteet lisäävät ihon alttiutta pigmenttimuutoksiin.)

Ikä ja auringossa vietetty aika vaikuttavat eniten pigmenttiläiskien esiintyvyyteen, mutta ikään ja aurinkoon katsomatta myös raskaus sekä ihon tulehdukselliset vauriot kuten akne tai leikkausarvet voivat aikaansaada pigmenttimuutoksia ihoon. Lisäksi iholle voi ilmaantua kellertäviä ja beigejä laikkuja glykaation sekä ”ikäpigmentti” lipofuskiinin kertymisen seurauksena.

Miten Polyphenols-tuotteet ehkäisevät liikapigmentaatiota?

Polyphenols-tuotteet neutraloivat melaniinin liikatuotannon syitä, hillitsevät melaniinin tuotantoon liittyvien entsyymien toimintaa sekä ehkäisevät melanosomien siirtymistä keratinosyytteihin.

Aktiiviaineet, tärkeimpänä joukko äärimmäisen tehokkaita antioksidantteja, neutraloivat melaniinin ylituotannon ulkoisia sekä sisäisiä syitä. Näihin antioksidantteihin lukeutuvat vihreän teen EGCG, ruskolevä sekä kahviuute. Novexpertin kehittämä EGCG-yhdiste on jopa 200% stabiilimpaa kuin tavanomainen EGCG sekä 30 kertaa paremmin imeytyvää. Antioksidantit ehkäisevät UV-säteilyn ja saasteiden vaikutuksia, mutta vaikuttavat myös sisäisesti hilliten ihosolujen stressireaktioita sekä tulehdusta –> myös tämä vähentää melaniinin tuotantoa.

EGCG, balaniittipuun siemenöljy sekä ruskolevä estävät tyrosinaasin toimintaa, merinarsissi puolestaan estää melanosomien kulkeutumista keratinosyytteihin. Hydrolysoitu vehnäuute hillitsee TRP-1-entsyymiä, sekin melaniinin tuotantoa stimuloiva entsyymi.

Voin kertoa, että tämän sarjan koulutusmateriaali sai ammattilaisenkin lukemaan muistiinpanot pariin extrakertaan ja konsultoimaan googlea, sillä tiede avainaineteknologian takana on sen verran, no, tieteellistä..! 😅 Jo melaniinin tuotantoon vaikuttavat tekijät kutsuvat kouluun biologian tunnille….

Joka tapauksessa, kosmetiikan keinoin on täysin mahdollista hillitä melaniinin eli ruskean pigmentin muodostumista, ja jos jotain Polyphenols-sarjasta haluaa tallettaa mieleen, se on tehokkaiden tyrosinaasin hillitsijöiden joukko.

EGCG, ruskolevä sekä uudempiin ainesosainnovaatioihin lukeutuva balaniittipuun siemenöljy kaikki ehkäisevät tehokkaasti melaniinin muodostumista, ja juuri tämä on tärkein teknologia pigmenttiläiskiä vastaan – korkean UV-suojakertoimen ohella, tietenkin.

TUOTE-ESITTELY

(Hintatiedot Joliesta, hinnat voivat vaihdella myyjittäin.)

TARGETED DARK-SPOT CORRECTOR 21,80€ / 2ml

Kynän muotoon pakattu tuote on tarkoitettu täsmähoidoksi pienemmille läiskille. Täydellinen esimerkiksi aknearpien, ikäläiskien tai melasmaläiskien hoitoon.

Dark-Spot Corrector sisältää 35% aktiiviaineita. Dark-Spot Correctorin erikoisainesosa muiden yllä mainittujen aktiiviaineiden lisäksi on maitohappo, jota ei ole muissa sarjan tuotteissa. Maitohappoa on tuotteessa kuorivana pitoisuutena ja se tekee Dark-Spot Correctorista kaikkein tehokkaimmin pigmenttimuutoksia kirkastavan tuotteen.

POLYPHENOLS BOOSTER SERUM 59,80€ / 30 ml

Seerumi on sarjan tähtituote. Se sisältää peräti 57% aktiiviaineita, ja hyvin poikkeuksellisesti – ollakseen seerumi – tuotteessa on enemmän aktiiviaineita kuin vettä (!). Koostumus on miellyttävän maitomainen. Seerumissa on sarjan signature-ainesosien lisäksi rauhoittavaa, antioksidanttista schizandra-uutetta sekä rauhoittavaa bisabololia. Tänä vuonna opin (Laponien kemistiltä!), että bisabolol on myös ihoa kirkastava ja pigmentaatiota vaalentava aine.

Tälle seerumille minulla on kovat odotukset! Olen vähän kahden vaiheilla ottaisinko kesällä testiin tämän vai Corrector-täsmätuotteen. Luultavimmin seerumin, sillä oletan sen olevan vielä Dark-Spot Correctoriakin tehokkaampi nimenomaan ehkäisemään läiskiä.

Tuoksussa on aistittavissa omenaisia sävyjä, tämä siis mun nenän mielipide. :)

PERFECT GLOW MIST 32,60€ / 60 ml

Kasvosuihke on sarjan kosteuttavin tuote ja siinä on ihastuttavan lyhyt ja tehokas inci:

Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Lactobacillus Ferment, Parfum, Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG), Balanites Roxburghii Seed Oil (balaniitti), Dictyopteris Polypodioides Extract (ruskolevä), Hydrolyzed Wheat Flour (vehnä), Pancratium Maritimum Extract (merinarsissi), Arginine, Citric Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder.

Aktiiviaineiden osuus on 28%, vettä on 66%.

Perfect Glow Mist kosteuttaa, heleyttää ja rauhoittaa ihoa ja tuo iholle antioksidanttista suojaa. Lactobacillus-postbiootti tasapainottaa ihon mikrobiomia. Perfect Glow Mist on mielestäni ihan mahtava lisäys Novexpertin jo hienoon kasvosuihkeiden sarjaan: sarjassa on jo kosteuttava (Hyaluronic Acid) sekä antioksidanttinen ja rauhoittava (Magnesium) suihke, Polyphenols-linjan suihke yhdistää nuo kaikki vaikutukset.

Auringon valo… niin ihana, niin tärkeä, ja silti myös ihoa vaurioittava… Mutta ulkoilusta en luovu! Enkä auringosta. ❤️☀️

Miltäs Polyphenols-uutuudet kuulostavat? :)

Onko joku jo ehtinyt testailla näitä?

Tulette kesän aikana kuulemaan lisää tuotteiden tehosta. Aloitan Polyphenols-seerumikuurin toukokuussa Kreikan matkalla, katsotaan, miten hyvin ”pigmenttiviikset” pysyvät tänä kesänä poissa!

kauneus ihonhoito luonnonkosmetiikka
Kommentit (53)
 1. Itsellä tuo suihke ja ”tehotikku” hommattuna ja kohta pääsee käyttöön Patykan ”antispot” seerumin kanssa, josko tänä vuonna melasmaa onnistuisin hillitsemään.. toki spf tuotteiden kera. Toivon parasta ja odotan innolla testaustuloksiasi :)

  1. Sun setti kuulostaa todella hyvältä! ☺️😍

 2. Viime kesänä otsalle ilmestyneeseen pigmenttiläiskään corrector kynä toimi oikein hyvin ja pigmentti vaaleni ihan niin kuin tuote lupasikin! Ennaltaehkäisystä en osaa sanoa, koska hankin tuotteen vasta loppukesästä. Nyt käytössä kaikki sarjan tuotteet ja lisäksi toki spf-voiteet, mielenkiinnolla odotan millaiset läiskät tänä kesänä syntyy vai selviäisikö vähemmällä. Itselläni ainakin hormonit aiheuttaa liikapigmenttiä, raskaus ja nyttemmin e-pillerit selvästi aktivoivat vaivan :/.

  1. Viime kesänä otsalle ilmestyneeseen pigmenttiläiskään corrector kynä toimi oikein hyvin ja pigmentti vaaleni ihan niin kuin tuote lupasikin!

   Mahtavaa! 🙏🏻😍 Onpa hienoa kuulla!

   Jos anti-pigmentaatio-tuotteiden käytön aloittaa jo ennen kesää (= ennen voimakkaampaa UV-altistusta), kesällä ilmestyvän pigmentaation pitäisi olla paljon miedompaa. Itsehän onnistuin viime kesänä ehkäisemään pigmenttiviiksien syntymisen lähes 100-prosenttisesti, kun käytin anti-pigmenttiseerumia aamuin illoin toukokuusta elokuulle. 🤩 Ei enää kesää ilman näitä!

   1. Auttoiko sinulla Nivean tuote pigmentaatioläiskille? Mulla ei muuttanut mitään.

    1. Mun läiskät olivat _aivan_ eri näköiset (= olemattomat) viime kesänä, ja ainoa ero aiempaan oli Nivea-seerumin käyttö. En keksi muuta syytä pigmentaation todella selkeälle vähenemiselle kuin Nivean tuotteen. Muut tuotteet sekä aurinkokäyttäytymiseni oli samaa kuin ennenkin.

     Kuvat voit katsoa täältä:

     https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kesan-ihoraportti-pigmenttilaiskat-hyperpigmentaatio/

     (Kosmetiikkatuotteiden vaikutukset ovat aina yksilölliset. Mikä toimii yhdellä, ei välttämättä tuo tuloksia toiselle. Nivea-seerumin kohdalla moni on kertonut blogin kommenttilaatikossa saaneensa näkyviä tuloksia.)

     1. Skinfanatic
      25.4.2023, 16:12

      Kun nyt mietin tarkemmin, taisivat olla paljon parempia viime kesänä. Mutta eivät silti hävinneet kokonaan ja häiritsivät mua. En kauheasti välittänyt Nivean tuotteen hajusta. Nivealla on aurinkorasva, jossa on samaa vaikuttavaa ainetta, jota käytin viime vuonna. Taidan jatkaa sen käyttöä. Käytin myös viime vuonna orjallisesti aurinkovoidetta, joka varmasti auttoi myös.
      .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *