Terveellisempi Rocky Road -suklaa

Minun piti jakaa tämä ohje jo jouluna, mutta kaikkea postattavaa ei vain millään saa mahtumaan… :D

Oikeasti – jos mä postaisin teille kaiken mitä haluaisin ja jos vuorokaudessa olisi 72 tuntia, niin Karkkipäivässä olisi ainakin kolme päivitystä joka päivä… :) En tiedä onko muilla bloggaajilla samoja ongelmia, mutta mä joudun koko ajan jättämään pois jotain mistä tekisi mieli kirjoittaa, kun ideoita ja matskua on enemmän kuin aikaa.

idRockyroad_suklaa

Vähähiilihydraattinen Rocky Road -suklaa. Valmistin näitä rasiallisen jouluksi ja söin juuri äsken viimeisen. Herkkupalaa suuhun tuikatessani muistin, että däämn, mähän en koskaan julkaissut näistä sitä blogijuttua.

Ei nyt sentään odoteta seuraavaan jouluun vaan laitetaan herkkuresepti jakoon just nyt! :)

Suklaa_ainesosat

Raakasuklaa on ollut viime vuosien puheenaihe. Kaikki syövät nykyään raakasuklaata ja bloggaajat postaavat toinen toistaan kuolattavampia kuvia upeatekstuurisista, kauniisiin muotteihin valmistetuista taidesuklaista. Fancyt suklaaohjeet kuhisevat superfood-raaka-aineita kuten lucumaa, himalajansuolaa, maca-jauhetta, spirulinaa, acaita sun muita eksoottisia marjajauheita. Ei tule halvaksi nämä terveysherkut.

Mutta tiesittekö, että raakasuklaa valmistuu yksinkertaisimmillaan vain kolmesta raaka-aineesta? Tai kahdesta, jos ei kaipaa makeutusta? Kaiken maailman mulperit ja guaranat ovat lopulta vain hifistelyä eivätkä millään lailla välttämättömiä raakasuklaan valmistuksessa. Eikä sinun tarvitse edes hankkia hienoja muotteja. :D Muottina voi käyttää esimerkiksi pieniä, paperisia muffinivuokia joita saa joka lähikaupasta.

Tarvitset vain ja ainoastaan kaakaojauhetta, kylmäpuristettua kookosöljyä (tai kaakaovoita) ja sokeria tai muuta makeutusainetta. Hiilaritietoinen valitsee tietenkin stevian.

Suklaan perusohje:

50 g kookosöljyä

2 dl kaakaojauhetta

maun mukaan makeutusta

Sulata kookosrasva kuumavesihauteessa ellei se ole juoksevaa. Sekoita siihen kaakaojauhe ja makeutus. Kaada massa muotteihin.

    RaakakaakaoIMG_4246

Jos haluat paremmat ravintoarvot suklaaseen, valitse raakakaakaojauhe. Siinä on tallella kaikki ne entsyymit, hivenaineet ja antioksidantit jotka häviävät tavallisesta kaakaojauheesta kuumaprosessoinnin myötä.

Minulla on aina jääkaapissa tätä simppeliä raakasuklaata. (Raakasuklaa on säilytettävä jääkaapissa sillä kookosrasva ja kaakaovoi sulavat huoneenlämmössä.) En useimmiten mausta suklaata millään, tai silloin tällöin teen pienen satsin pähkinöillä, pikakahvijauheella tai kanelilla.

Jouluna kuuluu tietysti tehdä jotain arjesta poikkeavaa ja valmistin deluxe-versiot Rocky Road -tyyliin. :)

Vhh_Rockyroad_ainekset

Minun vähähiilihydraattiset Rocky Roadini syntyivät näistä aineksista.

Sokerittomia La Nouba -vaahtokarkkeja saa ainakin Ruohonjuurista ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Viljattomia ja sokerittomia hasselpähkinäkeksejä olen tilannut vähähiilhydraattisiin elintarvikkeisiin erikoistuneesta YesDeli-nettikaupasta.

Suolapähkinät sopivat Rocky Roadiin mitä mainioimmin, mutta koska maapähkinöissä on suhteellisen runsaasti hiilareita, valitsin omaan versiooni manteleita. Toki nekin olisi voinut paahtaa ja suolata – tai lisätä kaakaomassaan vaikka murskattua sormisuolaa.  Ehkä ensi kerralla sitten.

Murskaa ja pilko ainekset, lisää kaakaomassaan kun se on vielä juoksevaa, ja laita suklaat jääkaappiin jähmettymään.

Vhh_RockyroadIMG_3036

Perus-Rocky Roadeihin voi heittää sekaan mitä vain – muroja, rusinoita, karkkeja, hilloa…. Muhevampaan vhh-versioon voisi käyttää vielä lisää erilaisia pähkinöitä, sokeroimatonta hilloa tai paahdettuja, vaikkapa vaniljalla maustettuja soijacrispejä. Mielikuvitus on rajana. :)

Suut makiaksi! :)

.

Jos vhh-makeiset kiinnostavat, tsekkaa myös vähähiilihydraattinen suklaa-myslipatukkani. On meinaan namia.

Kommentit (44)
  1. Olen aina just ajatellut, että oman raakasuklaan tekoon menisi huimasti raaka-aineita, aikaa ja rahaa kun pitäisi ostaa muotit yms. mutta kyllä minunkin kaapistani löytyy raakakaakaojauhe, kookosöljy ja pähknöitä joka laatua. Kiitos vinkistä, varmasti teen seuraavan kerran kun tekee mieli herkutella terveellisesti =)

    1. Kyllä meillä ainakin tehdään raakasuklaat ihan kylmästi vaan jääpalamuotteihin :D

  2. L / Tänään kotona
    24.2.2015, 21:34

    Herkullisen näköisiä! Näitä pitää kokeilla joku päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *