Karkkipäivä
Karkkipäivä

Terre d’Oc BB Cream

Voi näitä kiihkeästi eläviä kosmetiikkamarkkinoita… Viime keväänä netissä ylistettiin Terre d’Ocin BB:tä parhaana luonnonkosmetiikan BB-voiteena. Nyt Terre tuntuu jo olevan ”niin kuultu” ja viimeisimmät hehkutukset kohdistuvat Melvitan ja erityisesti Iroisien beebeisiin. Ja nyt siis puhutaan luonnonkosmetiikasta.

TerreDoc_BBvoide

Koskahan bb-buumi muuten alkaa laimentua..? Itse kun en kuulu sävyttävien päivävoiteiden kuluttajiin niin jaksan ihmetellä, kun aina vain ilmestyy uusia bb- ja nyt vielä cc-voiteitakin. Vai onko niin, että termi ”sävyttävä päivävoide” on nyt kuopattu ja korvattu Beauty Balmilla? Se olisikin järkevää, koska kyseeessä on useimmissa tapauksissa aivan saman tyyppinen tuote.

Kiinnostaa kuulla kuinka suuri osa Karkkipäivän lukijoista valitsee sävyttävän päivävoiteen tyyppisen tuotteen meikkivoiteen tai meikkipuuterin sijaan. Uusi kysely sivupalkissa!

Sain Terre d’Ocin BB Creamin Jolielta viime kesänä.

TerreDocBB_beforeafter

Voide on koostumukseltaan notkeaa, levittyy todella kauniisti ja kosteustehot riittävät yksinään. En tarvitse tämän alla erikseen muuta kosteustuotetta. Peittokyky on erittäin mieto, tämä tasoittaa ihon sävyä vain aavistuksen kuten kuvasta näkyy. Roosaan taittava sävy mukautuu ihooni mikä sekin kertoo läpikuultavuudesta, yleensä minulle ei käy mikään roosaan taittava meikkipohja.

Testasin Terren koostumusta levittämällä toiselle puolelle kasvoja Garnierin BB:tä (jonka ihofiilistä pidän todella hyvänä) ja toiselle puolelle Terreä. En käytännössä huomannut mitään eroa, täysin luonnollinen Terre levittyy yhtä kauniisti ja tasaisesti kuin synteettinen Garnier. Pinta jää mattaisemmaksi kuin Garnierilla.

Tuoksu on suhteellisen voimakas ja makeahko, ehkäpä kukkainen..? Vaikea kuvailla.

LaveraTerreDoc_vertailu

Kuvassa ideana näyttää, miten eri sävyiset meikkipohjat sulautuvat ihooni. Laveran nestemäinen meikkivoide sävyssä Porcelain on minulle näistä paras, mutta tummemmat BB:tkin näyttävät ihan hyvältä. Laveran BB tekee ihostani hieman päivettyneen näköisen.

Terre d’Oc BB Cream on kaiken kaikkiaan oikein miellyttävän tuntuinen tuote. Iho jää samettiseksi eikä pigmentti kökköönny niin kuin luonnonkosmetiikan meikkipohjatuotteissa välillä käy. Tulos tosin oli toinen sisareni pintakuivalla iholla, eli uskallan sanoa että voide toimii kauniisti normaalilla iholla jossa ei ole kuivia kohtia. Terren BB:llä on hintaa 30,20€ ja pakkauksessa on tavaraa 30 ml. Sävyvaihtoehtoja on kaksi.

Sävyttävistä päivävoiteista pitävälle kelpo tuote. Joku teistä antaa tälle varmasti hyvän kodin seuraavissa kosmetiikkahuutajaisissa. :)

* * *

Asiaan liittymättä: Miksi kuvat eivät enää näy vanhoissa postauksissani? (Tarkemmin sanottuna huhtikuulta 2009 huhtikuulle 2010.) Olen saanut tästä useampia ihmettelyitä ja eilen asiasta kysyi jopa oma äitini, joten vastaan nyt niin että näkyy kaikille. Ensimmäisen bloggausvuoteni aikana tallensin valtaosan kuvista Photobucketiin enkä suoraan blogin omaan kuva-arkistoon (Bloggerissa oli tuolloin tosi rajallinen tila kuville). Lomaviikon arkistopostauslinkkien tuoma kävijävirta ylitti Photobucketin ilmaisen kaistatilan ja niinpä kuvat lakkasivat näkymästä perjantaina 17.1. Olen tosi pahoillani tästä, en ole enää vuosiin käyttänyt Photobucketia enkä tullut yhtään ajatelleeksi tilini limittiä lomaviikon juttuja linkitellessäni. Normaaliviikkoina ekan vuoden juttujani lukee niin harva ihminen ettei kävijävirta saa limittiä ylittymään.

Kaistatila kuitenkin nollautuu taas ensi kuun alussa ja kuvat palautuvat näkyviin. :)

Kommentit (39)

 1. Riitta

  Mä laitan bb- tai cc-voidetta koko kasvoille, ja sitten meikkivoidetta sinne, missä sitä tarvitaan. Iho tasoittuu kauttaaltaan, mutta on edelleen luonnollinen.

 2. JonnaH.

  Itsekin kirjoittelin tästä Terren BB:stä blogiin syksyllä. Ihana tuote, mutta itselläni on juurikin pintakuiva iho ja tuotteen alle on pakko pistää seerumi. Talvella seerumi ei riitä, vaan on pistettävä rasva, mutta rasvan päällä tämä lähtee rullautumaan, vaikka kuin varovasti yrittäisi töpötellä. Seerumin päällä toimii hyvin.

 3. dea

  Ostin itse terren bb-voiteen viime keväänä, mutta se käyttäytyy kasvoillani perin kummallisesti. Alkuun voide näyttää tosi kauniilta, mutta kun iho lämpenee se muuttuu monta astetta tummemmaksi. Testautin saman voiteen kolmella muullakin henkilöllä ja jokaiselle kävi sama tummentumisefekti. Kysyin Joliestakin asiasta, mutta heille ei moista ongelmaa ollut tullut vastaan. Rusketuin kesällä jonkin verran ja uskalsin kokeilla loppukesästä/alkusyksystä terreä uudestaan. Ensin liian vaalea sävy tummui ihollani ihanteelliseksi ja jätti kauniin hehkun jälkeensä. Käytin tuotetta pari kuukautta kunnes ihoni vaaleni taas sen verran, että voide jättää ruskean naamion kasvoilleni. Ensi kesää siis odotellessa!
  Olisi kiva tietää mistä kyseinen ilmiö johtuu ja eikö kellekään muulle ole näin käynyt..? Koska kuten sanottu kyseinen voide on testattu neljän eri henkilön voimin. Liekö minulle vain osunut todellinen maanantai-kappale :D
  Muuten tykkäsin terrestä kyllä tosi paljon. Olen koittanut luonnonkosmetiikasta löytää kosteuttavaa ja peittävää tuotetta, mutta oikein kunnolla sopivaa ei ole vielä löytynyt. Mainitsemasi lavera on nyt kokeilussa, mutta on vähän liian kuivaa omalle iholleni, vaikka sävy ja peittävyys miellyttävät. Taidan kokeilla colour caramelin stickiä ja zuin kehuttua meikkivoidetta seuraavaksi.

  • Sanni

   Olisi kiva tietää mistä kyseinen ilmiö johtuu ja eikö kellekään muulle ole näin käynyt..?

   Meikkipohjan värin muuttuminen johtuu hapettumisesta, toisilla meikkivoiteilla tämä efekti on voimakkaampi kuin toisilla. Tietysti erikoista että sama meikkivoide voi hapettua tummaksi yhden iholla ja toisen iholla ei tapahdu mitään… Itse esimerkiksi en ole huomannut tummumista oman Terreni kohdalla. Ilmeisesti oma iho vaikuttaa asiaan myös, mutta miten, sitä en osaa sanoa… :/

   Tuo tummumisefekti on kuitenkin tuttu ilmiö meikkivoidemaailmassa.

   OT mutta vähänkö huvittaa kun joka kerta kun luen kommenttisi niin luen ”Rakastuin kesällä jonkun verran”… ^_^

   • dea

    Olisinpa rakastunutkin :D
    Okei, hapettuminen on siis se syy. Jännä että niin monet tykkäävät tästä tuotteesta ja meillä kaikilla neljällä meikkivoide tummui.

    (P.s. pakko vielä kiitellä blogistasi, jota olen lukenut jo pitkään, mutta nyt vasta kommentoin ekaa kertaa. Olet säilyttänyt ihanan maanläheisen olemuksesi, vaikka olet kirjoittanut jo melko pitkään. Arvostan myös suuresti, että käyt keskustelua lukijoidesi kanssa täällä kommenttien puolella. Jatka samaan malliin! :) )

    • Sanni

     Kiitos dea! :)

 4. Minni

  Minä olen BB-voiteen ja mineraalimeikkipohjan iloinen sekakäyttäjä. Valitettavasti sivupalkista ei voinut valita useampaa vaihtoehtoa. Joskus käytän jopa molempia yhtä aikaa (en tiedä, saisiko niin tehdä, mutta teenpä kuitenkin).

  • Sanni

   Lisäsin tuohon nyt vaihtoehdon useamman eri meikkipohjalaadun sekakäyttäjille. :)

  • bubbs

   Mäkin teen tätä tuplaamista. En kyllä tiedä silti mitä vastaisin, kun en ole lainkaan meikkipohjasekakäyttäjä, vaan hyvin rutinoitunut käyttämään ohutta kerrosta bb-voidetta (aasialaista, ei mitään sävyttävää päivävoidetta) ja sen päällä ohutta kerros mineraalipohjaa. Tykkään suht peittävästä pohjasta, ja tällä tavalla pohjasta saa kauniimman ja vähemmän pakkeloidun näköisen, kuin paksulla kerroksella jotain yksittäistä tuotetta.

  • Milla

   Täällä myös yksi sekakäyttäjä, nimenomaan Terre D’Oc BB + Flow mineraalimeikki. Mitä Sanni tuumaat, meneekö yhdistelmä ihan metsään?

   • Sanni

    Tarkoitatko yleisesti yhdistelmää BB-voide + mineraalipohja vai nimenomaan noiden merkkien yhdistelmä..? (En usko että merkeillä on väliä :)) Ei mene metsään, itsekin teen usein niin että viimeistelen BB/CC/cushion-meikkipinnan taputtelemalla päälle kevyesti strategisiin kohtiin mineraalipuuteria (nenä, leuka, poskipäät).

 5. n00b

  Käytän lähes päivittäin Skin79 BB-voidetta. En ole aamuihmisiä ja jo pelkkä kasvojen pesu aamulla tuntuu vaivalloiselta, joten pyyhkäisen naaman vain kasvovedellä, lätkin BB-voiteen päälle ja se on siinä. Jos en olisi löytänyt tuota mainiota BB-voidetta, en käyttäisi päivittäin minkäänlaista meikkivoidetta, korkeintaan meikkipuuteria.

 6. elina

  Hei! Tuosta kyselystä puuttuu sekakäyttäjän vaihtoehto/-ehdot:) Käytän niin vuorotellen meikkivoidetta ja BB:tä tällä hetkellä, etten mitenkään osaa valita, kumpaan rastin laittaisin…

  • Sanni

   Lisäsin nyt vaihtoehdon teille sekakäyttäjille. :)

 7. evakko

  Voisiko kyselyyn lisätä vaihtoehdoksi aasialaiset bb-voiteet? Tuo ensimmäinen vaihtoehto on aika kompa vaikkapa Misshan tai Skin79:n voiteita käyttäville, joissa useimmissa on medium-full coverage (mikä tämä on suomeksi :D).

  Itse käytän BB-voiteita, koska haluan arkikäyttöön meikkipohjan, jossa on korkea SPF (palan todella herkästi)ja joka on myös kohtuu peittävä ja tarpeeksi vaalea. Ihonhoidolliset ominaisuudet ovat sitten ekstraa. Tällä hetkellä käytössä on siis Missha Signature Complete BB Cream.

  Länkkäri BB-voiteita en ole kokeillut, koska tähän mennessä testaamani näytteet ovat olleet minulle liian tummia tai oransseja.

  • Sanni

   Halusin tuolla ekalla vaihtoehdolla kattaa kaikki ”kosteutus + meikkipohja yhdessä” -tyyppiset tuotteet, joihin nuo aasialaisetkin kai käsittääkseni kuuluu..?

 8. Mirri

  Ostin tämän innoissani kun tuotetta viime vuonna hypetettiin, mutta omalla kuivalla ihollani se ei valitettavasti toimi ollenkaan. Täysin mahdotonta levittää voide kauniisti ja tasaisesti ja aika iso hävikki kun tuotetta menee aina niin paljon hukkaan sen rullautuessa kasvoilta. Joten meni vähän maku luonnonkosmetiikan bb:stä ja ostin Estee Lauderin vastaavan tuotteen, joka muuten toimii aivan moitteettomasti.

 9. MiuMiu

  Se, että kaikki on samassa tuubissa on niin kätevää. Ei tartte läträtä rasvoja monesta purkista heti aamulla, vaan riittää, että sutaisee yhdestä purkista värit punoittavan naaman päälle. Lumenen CC-voide on kulunut mulla ennätystahtiin, ja toimivaksi arkikosmetiikaksi havaittu.
  Ja kesällä sävyttävät päivävoiteet ovat ehdottomia.

  • Sanni

   Pystytkö siis käyttämään Lumenen CC:tä ilman kosteusvoidetta? Sehän ei ole kosteusvoide + meikkivoide yhdessä vaan pelkkä meikkivoide. Mutta loistavaa tietysti jos toimii yksinäänkin! :)

   • MiuMiu

    Se, että lätkin sitä suoraan naamalle, kerto varmaan kaiken. Olen nimittäin kuvitellut, että siinä on kaikki yhdessä: kostettua ja väriä ja ties vaikka mitä! Saatte nauraa ihan vapaasti. :)
    En ole siis niin paljon nähnyt vaivaa, että olisin lukenut loppuun asti, mitä se sitten on. Mutta meikkivoiteena on pelittänyt hyvin!
    Ja kosteusvoide, jota käytän ehkä joka toinen päivä, on varmaan liian laimeaa, koska jokseenkin nämä pakkaset tuntuvat ihossa!

    • Sanni

     Kyllä näissä BB/CC-voiteissa menee varmasti yksi sun toinenkin sekaisin :) Et varmasti ole ainoa. Yhden valmistajan tuote lupaa SEKÄ kosteuttaa ETTÄ toimia meikkipohjana, toisen valmistajan tuote on pelkkä pohjustaja ja kolmannen tuote tasoittaa vähän väriä. Ihan hullu viidakko tämä BB/CC-maa…. :p

 10. Terhi

  Heh.. Kyselyyn en oikein voi vastata, koska pitäisi valita kaikki vaihtoehdot.
  Käytän mielentilan, ihon kunnon, peittävyyden kaipuun ym, mieltymysten mukaan eri päivinä eri muotoista meikkivoidetta. Lumene CC- voide oli kovassa käytössä viime kesänä, rinnallaan mineraalimeikkivoide. Syksyllä löysin MUFEn meikkivoitteen, jota käytin innokkaasti Cinema Secretsin, CC-voiteen, Lily Lolon ja Grimasin kanssa vuorotellen.
  Hirmupakkasten myötä joudun turvautumaan paksumpiin meikkivoiteisiin. Ohuempien käyttö altistaa kasvoni kylmälle liikaa ja saan kylmästä helposti hirveän ihottuman.

  Tosin.. olen kosmetiikkafriikki ja etsin sitä täydellistä meikkivoidetta ;)

 11. Iipu

  Käytän dermosilin sävyttävää päivävoidetta ja joitain satunnaisia bb-voiteita. Tuo dermosilin voide on toiminut minulla ainakin tosi hyvin,vaikkei paljoa peitäkkään.

 12. Sari

  Minullakaan tuo Terre d’Ocin BB ei toimi yleensä ollenkaan. Korostaa ihon pintakarheutta niin, että iho näyttää useimmiten paremmalta ilman mitään meikkiä. Näyttää ihollani myös paksulta pakkelilta, paljon paksummalta kuin ne meikkivoiteet, joita käytin ennen mineraalimeikkipohjaan siirtymistä. Kun nyt tämän kuitenkin ostin, käytän tätä joskus pitäessäni lyhyttä taukoa Lily Lolon meikkipohjasta. Hyviä puolia ovat tuoksu (mielestäni mieto, melkein huomaamaton, toisin kuin monet muut joita en tuoksun takia voi käyttää :)) ja se, että voide ei ärsytä ihoa ja ehkä jopa tosiaan hieman kosteuttaa.

  • Sanni

   Tuo pakkelimainen tulos johtuu varmaankin silikonin puutteesta, luonnonkosmetiikan meikkipohjista kun puuttuu tämä maaginen ainesosa joka auttaa meikkipohjaa levittymään tasaisesti. Ilman silikonia tai muita vastaavalla tavalla ”lubrikoivia”, ei-imeytyviä aineita meikkipohjan puuterimaiset ainesosat takertuvat herkästi ihon kuiviin kohtiin.

   Näin olen itse pähkäillyt tuon normimeikkivoiteen vs. luonnonkosmen meikkivoiteen käytöseron. Silikonin puutteen huomaa usein heti levitysvaiheessa –> luonnonkosmen meikkivoidetta voi työstää iholla paljon lyhyemmän aikaa, kun sen öljymäiset ainesosat lähtevät heti imeytymään ihoon. Silikonipohjainen meikkivoide sallii pidemmän ”pyörittelyn” iholla eikä jumahda samalla tavalla kuiviin kohtiin.

   • Sari

    Totta. Lopputuloksen paksuus johtuu nimenomaan siitä, että voidetta ei voi liu’uttaa ihoa pitkin juuri lainkaan, ei ajallisesti eikä matkallisesti (mitä enemmän voidetta siirtää siitä mihin sen on alun perin läntännyt, sitä enemmän pintakarheus tulee esiin). Kunpa tämän voisi sprayata kasvoille :D

    • Sanni

     Kunpa tämän voisi sprayata kasvoille :D

     Heh, siinäpä ideaa luonnonkosmetiikan meikkien kehittelijöille…! :D

 13. A

  Vastasin etten käytä meikkipohjaa, koska normaalipäivinä en laita kuin kosteusvoidetta. Silloin kun meikkaan käytän nestemäistä meikkivoidetta, jota sekoitan pienen määrän kosteusvoiteeseen. Teen siis tavallaan oman sävytetyn kosteusvoiteen, jota voisi ehkä jopa sanoa BB:ksi, koska käyttämässäni kosteusvoiteessa on korkea aurinkosuoja. Kokeilemani sävytetyt kosteusvoiteet ja BB:t ovat kaikki olleet ihollani huonoja, enkä osaa käyttää meikkivoidettakaan yksinään. Mineraalimeikki houkuttelisi, mutta ihoni on todella pintakuiva, eikä mikään määrä kosteutusta auta ainakaan normaalin puuterin alla.

  • Sanni

   Katsoitko aiemman juttuni Mineraalipohja ja pintakuivuus? :)

   • A

    Jep on luettu, mutta en ole silti vielä uskaltanut ostaa oikeaa mineraalipohjaa kokeiltavaksi. Kokeilemani halvat ”mineraalipohjat” (esim. Elf personal blend) ja puuterit (esim. Lumenen ja We Care Iconin irtopuuterit ja ihan erityisesti Benecosin kivipuuteri) tekevät iholle välittömästi niin kireän ja kutittavan tunteen, että en vain pysty olemaan hetkeäkään, eli meikki on pakko poistaa. Elfin ”mineraalipohja” ei myöskään näy ihollani mitenkään, ts. sillä ei ole minkäänlaista peittoa. En edes tarvitse kuin pientä ihon sävyn tasoitusta, mutta tuolla pohjalla se ei onnistu. Uskon kyllä että kunnollinen mineraalimeikki voisi toimia paremmin, mutta en ole silti vieläkään saanut aikaiseksi kokeilla. Ehkä nyt täytyy vaan kunnostautua ja tilata samplet muutamasta oikeasta mineraalipohjasta.

    • Sanni

     Tuolla kokemuspohjalla ymmärrän kyllä hyvin ”huolesi”. :) Eihän välttämättä ole syytäkään lähteä kokeilemaan muita meikkipohjia jos meikkivoide sekoitettuna kosteusvoiteeseen toimii hyvin..?

 14. Jenni-Muru

  Käytän pääsääntöisesti mineraalimeikkipohjaa, mutta joskus tekee mieleni käyttää ihan tavallista meikkivoidetta. Toisinaan meikkivoide on myös nopeampi levittää. Lisäksi meikkivoide tuo hohtoa enemmän kuultoa kasvoihin, koska mineraalimeikkipohjani on mattainen. Bare Minerals jättää kuitenkin hiukan luonnollisemman lopputuloksen, ja toisaalta myös pitää epäpuhtaudet kurissa. Bb-voide tai sävyttävä päivävoide on puolestaan erinomainen pieneen korjaukseen, esimerkiksi pikaista kauppareissua tai kuntosalia varten – ihoni on sen verran ikävässä kunnossa, eten ihan ilman mitään tykkää kulkea ulkona.

 15. Sari

  Moikka Sanni!

  Nyt kun täällä etelässäkin on vihdoin ihana kunnon talvi, niin tuli mieleen että kuinka mielestäsi tulisi suojata kasvojen iho kun ulkoilee pakkasessa?
  Ja vielä mineraalipohjasta, mistä on kyse kun Lily Lolon In the buff sopii ihoni sävyyn paremmin, muttei peitä yhtä hyvin kuin sävy Barely buff, joka taas on selvästi liian vaalea?
  Mitä sävyä koittaisin seuraavaksi?
  Kiitos paljon iloisesta ja piristävästä blogistasi, siitä on ollut monta kertaa todella paljon apua.
  Ei enää kosmetiikkahankintaa ilman Sannin vinkkejä!
  Aurinkoista talvipäivää Sinulle!

  • Sanni

   kuinka mielestäsi tulisi suojata kasvojen iho kun ulkoilee pakkasessa?

   Rasvainen voide on tietysti klassikkovastaus, mutta itse luotan kosmetiikkaa enemmän kasvot peittävän huivin mekaaniseen suojaan :D Rasvainen voide jättää iholle suojaavan kerroksen, oikein vesipitoinen, esimerkiksi geelimäinen voide, ei jätä. Vedetön voide tuo parhaan suojan.

   Muutama esimerkki ulkoiluvoiteista:
   Luonnonkosmetiikkaa: Weleda Calendula Weather Protection Cream
   Peruskosmetiikkaa: Sebamed Wind & Cold Cream

   mistä on kyse kun Lily Lolon In the buff sopii ihoni sävyyn paremmin, muttei peitä yhtä hyvin kuin sävy Barely buff, joka taas on selvästi liian vaalea?

   En valitettavasti osaa sanoa. :/ Kenties kyseessä on vain laatu”virhe”, ostamasi In The Buffin ainesosien sekoitussuhde on erilainen kuin Barely Buffissa.

   Saadaksesi lisää peittävyyttä voisit kokeilla Cover-Up -peitejauhetta, sekoita sitä In The Buffiin. Vaikea sanoa sopisiko sävy Nude vai Caramel tähän tarkoitukseen paremmin… Nude on vaaleampaa kuin In The Buff eli se vaalentaisi meikkipohjaa vähäsen, Caramelin taas veikkaisin olevan In The Buffia hitusen tummempaa.

   Ihania talvipäiviä sinullekin! :)

   • Nimetön

    Hei kiitos paljon vastauksesta! Joo koitankin sitä ”karamelliä” lisukkeeksi,
    mukavaa viikonloppua! :-)

 16. Lurjus

  Täysi pettymys koko tuote. Kuten muillakin pintakuivan ihon omaavilla, mullakaan ei toimi yhtään. En ole saanut tasaista jälkeä, kaduttaa koko ostos. Käytän päivittäin Madaran Moon Flower sävyttävää päivävoidetta mixattuna seerumin/päivävoiteen kanssa ja sen päälle Flown tai Lily Lolon mineraalia. Combo toimii ja iho pysyy kauniina koko päivän. Opin, että myyjien hehkuttamat tuotteet eivät todellakaan ole aina sitä, mitä antavat olettaa.

 17. Lilli

  Heippa!

  Onko Sanni sinulla tai muilla kokemuksia kookosrasvasta ihonhoidossa? Onko riittävä ihon kosteuttaja vai tarvitseeko lisäksi ”oikeita” iholle tarkoitettuja tuotteita?

  • Sanni

   Olen kokeillut kookosöljyä iholle muutaman kerran kun iho oli oikein kuiva ja muistikuvani on ihan positiivinen. Monet käyttävät pelkkää kookosöljyä ja se riittää. Jos iho ei reagoi ikävästi niin ei ole syytä miksi hoitoon ei riittäisi pelkkä öljy, jotkuthan poistavat meikinkin pelkällä öljyllä. :) Oma “ihonhoitojärkeni” sanoo, että Suomen oloissa, jossa ilma on aika kuivaa verrattuna johonkin Välimeren/sademetsien alueisiin (jossa ihmiset ovat jo vuosisadat hoitaneet ihoaan öljyillä) iho kaipaisi lipidien lisäksi myös kosteutta eli vesipohjaista ihonhoitotuotetta, mutta kokemusten perusteella täältäkin löytyy niitä joiden iho pärjää pelkällä öljyllä. Ihohan siis kaipaa sekä vettä että rasvoja, ellei sen hydrolipidikalvo satu olemaan aivan täydellisessä tasapainossa.

  • dea

   Käytin myös kookosöljyä iholle yhdessä vaiheessa, mutta pidemmässä käytössä se ei sopinut minulle lainkaan. Öljy ei imeytynyt kunnolla ja pidemmn päälle se kosteutuksen sijaan teki ihostani niin kuivan, että se meni lähes ruvelle.

   Meikinpoistossa olen käyttänyt öljyä aina silloin tällöin, mutta en uskalla ottaa jatkuvaan käyttöön juuri tuon kuivumisen takia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.