Terkut Vaasasta!

Terveisiä Vaasasta! :)

Täällä on nyt seikkailtu pari päivää, eilen auringossa ja tänään vähän sateisemmissa tunnelmissa.

Ensitunnelmia:

– Vaasa on paljon isompi kuin odotin
– Kaupungin puistomainen keskusta on tosi nätti ja henkii (ainakin tällaiselle from Kuopio -tyypille) jopa helsinkimäistä city chic -tyyliä isoine leveine katuineen ja komeine taloineen
– Käsityötalo Loftetin kahvila-ravintolassa on yksi viehättävimpiä ravintolasaleja joita olen koskaan nähnyt
Vaasan vankilan viereinen nurmikkoalue meren rannassa on veikeä ulkoilualue – vankilan ja kuvankauniin ympäristön kontrasti on sangen persoonallinen. Vaasan vankila sijaitsee mitä kauneimmassa puistomaisemassa ja sen viereisellä nurmikolla ihmiset syövät jäätelöä, kuuntelevat livemusiikkia ja nauttivat kesästä. Piikkilankamuurit seurana jäätelökesälle on vain jotenkin… no, jännä yhdistelmä. Aika erilainen kesä muurien sisä- ja ulkopuolella.

Kävelin eilen koko päivän keskustassa, Hietasaaressa ja rannan kävelyreitillä. Aurinkoinen ja lämmin sää oli täydellinen merenrantafiilistelyyn. Tunnelma ”Vankilan nurtsilla” oli valloittava, joku sympaattinen itseään kitaralla säestävä tyyppi lauloi (välillä epävireisesti) mm. Roy Orbisonia ihmisten jonottaessa Long Van -jäätelökioskilla ja nauttiessa lämpimästä illasta (ja kai siitä musiikistakin..!).

Tänään olin pienellä saaristoristeilyllä ja ihailin veneestä mm. Strömsön maisemia. Kuusisaaressa söin (aika vaatimattoman) kalakeiton, ja keskustaan palattua menin tekemään töitä Loftetin kahvilaan. Sinne olisi voinut jäädä koko illaksi, mutta paikka sulkeutui viideltä. Itse Loftetin käsityökauppaan en päässyt lainkaan, koska se ei ole auki maanantaisin :)

Kaupoissakin tuli vähän kierreltyä, ja yllätin itseni ostamasta jopa pari vaatekappaletta, hiusdonitsin (!) sekä ripsivärin. Olen tässä viime viikkoina tajunnut, että olen pitkästä aikaa tilanteessa, jossa käytössä oleva ripsivärini alkaa tuntua kuivalta – eikä minulla olekaan uutta odottamassa..!

Ostin Max Factorin Masterpiece-ripsarin, josta olen muinoin tykännyt kovasti. En ole käyttänyt sitä ehkä kymmeneen vuoteen. Kai siitä moni muukin tykkään, kun se on ollut valikoimassa niin pitkään :)

Huomenna haluaisin kovasti vuokrata pyörän ja pyöräillä koko rantareitin Suvilahdesta Palosaareen. (Mun hotelli ei tarjoa vierailleen pyöriä veloituksetta vaan niistä täytyy maksaa, vähän erikoista…) Toivottavasti sää suosii aamupäivällä, iltapäiväksi ainakin on luvattu taas sadetta.

No, sade ei sinällään haittaa etenkin kun osan päivistä olen kuitenkin töissä – ja sade auttaa ihmistä kummasti keskittymään työhön paremmin kuin upea, aurinkoinen, ulos houkutteleva sää :D

P.S. Mulla alkaa tätä kotimaan matkailumateriaalia kertyä jonoksi asti, sama homma kuin Kreikan kanssa…. On Espoota, Punkaharjua, kivoja vierassatamia, Tampere… Matsku Tampereen tärppeihin on odottanut kesäkuun lopusta saakka..! No, ainahan siitä voi hyötyä vaikka ensi kesänä :)

(Toisaalta – ihan kiva että olen osannut tänä kesänä olla itsekin lomalla :))

Kommentit (14)
  1. Vanhan vaasan rauniot kannattaa kans käydä katsastamassa ja edvinin polku myös.

    1. Katsotaan jos aika riittää huomenna kun pääsen lukijani auton kyytiin :)

  2. Onpas tosi kiva kun kirjoitit Vaasasta! Olen itsekin menossa sinne ekaa kertaa parin viikon päästä. Harmillisesti menen juuri maanantaina, kun käsityömyymälä on kiinni. Mutta vinkit otan käyttöön!

    1. Joo, tuohon mun Vaasa-vinkkejä pyytäneeseen postaukseen tulikin älyttömän hyviä vinkkejä :) Merenrannan kävelyreittiä, ravintola Strampenia, Sisäsataman terassia ja ravintola Hejmiä voi ainakin suositella, samoin Loftetia – edes kahville, kun maanantaina ei pääse itse myymälään! Hovioikeuden puistikkokatu on myös tosi kiva katu kävellä rautatieasemalta satamaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *