Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lancôme Teint Idole Silky Mat

lancome_silkymat

Ensimmäinen meikkivoideviikko on nyt takana, eikä iho ole moksiskaan.

Koen kyllä nestemäisen meikkivoiteen laiton aikamoisen työläänä mineraalipuuterin nopsaan pyörittelyyn verrattuna. Levitän meikkivoiteen siveltimellä, ja vaikka sillä saa kauniin tasaisen pinnan, ei se kyllä ole mikään nopein tapa laittaa. Siveltimen vetojen jäljet täytyy häivyttää huolellisesti ja ylipäänsä meikkivoiteesta jää ihoon selvemmät ”jäljet” kuin mineraalipuuterista, eli pitää olla tarkkana hiusrajan, kulmakarvojen ja leukaperien kanssa.

Lancômen Teint Idole Silky Mat on kevyehkö mattapinnan jättävä meikkivoide. Sävyistä ei löytynyt minulle sitä ihan parhaiten sopivaa, ja tyydyin sitten sävyyn 01 joka näytti kasvoille levittäessä omituisen kellertävältä, mutta muuttui sitten jotenkin kalvakaksi kun koko kasvot oli käsitelty.

Mietteitä Silky Mat -viikolta:

– Iho jää meikatumman näköiseksi kuin mineraalipuuterilla

– Ei kuivu mattaiseksi vaan päälle on laitettava puuteria kiinnittämään meikki

– Meikkivoide ”näkyy” ihon päällä vaikka yrittäisi laittaa kuinka ohuelti

– Kestää useimpina päivinä siistinä koko päivän, ei vajoa ihohuokosiin

– Muutamana päivänä meikki ”sulaa” ja näyttää epäsiistiltä

– Viimeisenä päivänä iho kiiltää koko päivän eikä jatkuva puuterointikaan auta

– Yleisesti ottaen meikki kestää hyvin, mutta ihon pinta ei pysy mattana

Minulle jäi Silky Mat’ista sellainen ”ihan hyvä perusmeikkivoide” -fiilis. Se on Lancômen edullisin meikkivoide ja myydään muovituubissa lasipullon sijaan, joten Lancômekin lienee tarkoittanut sen peruskamaksi. Ei mitään valittamista, mutta en kyllä olisi heti vaihtamassa mineraalejani tähän. :)

Seuraavalla viikolla testissä Cliniquen Anti-Blemish Solutions -meikkivoide.

Kommentit (10)

 1. Rairuu

  Itse ajattelin siirtyä mineraalipuuteriin – enkä tarkoita nyt näitä Lorealin yms, vaan esim. Lily Lolon (tilasinkin juuri muutama päivä siten itselleni Lily Lolon huulikiillon ja poskipunan kokeiluun).
  Kiva kun vertailet noita eri meikkivoiteita ja annat sitten niistä oman arviosi. Itse en kyllä kauheasti käytä meikkivoiteita, ainoastaan vain tarpeen tullen, kuten kauheaan punoitukseen joka näin syksyllä ja talvella yleistyy. Yleensä sipaisen vain kevyesti puuteria hillitsemään ihon kiiltoa. :)

 2. ella

  Kiinnostavaa! Tosin luin tuotteen nimen ensin ”lancôme teini idoli”… :D

  Ennen tartuttamaasi Lily Lolo -innostusta en pohjustanut nassuani juurikaan ja juhlatilaisuuksiin joku toinen (äiti, kaveri tms.) saattoi meikata minut. Meikkaamattomana en pidä ihoani mitenkään erityisen rasvaisena tai poikkeavana, mutta välittömästi meikkivoide ja/tai puuterointi sai sen välittömästi outoilemaan. Sain taputella paperilla kasvojani, koska iholle nousi aivan selviä pikkuisia pisaroita (rasvaa, hikeä?)… Ei varsinaisesti juhlamieltä lisäävä tekijä! Mineraalipohjalla naama pysyy ”kuivana” ja tuntuu samalta kuin meikkaamaton ihoni. Kiitos Lily Lolon liputtamisesta! :)

 3. Nanna

  Ostapa skunkkisivellin (tietänet mikä se on) niin meikkivoiteen levitys sujuu yhtä npeasti pyöritellen kuin mineraalinkin. Siveltimet onki iha seestä.

  • Sanni

   Minulla on jo skunkkisivellin. :)

 4. H

  Aiotko kokeilla muitakin kuin selektiivisen kosmetiikan meikkivoiteita?

  • Sanni

   Kyllä aion. :)

 5. syysviiru

  Jos tämä meikkivoide kaikkine ongelmineen on ”ihan kiva”, niin meikkivoiteiden käyttö ei houkuttele. Auttaisiko jokin primer pitämään ihon mattana?

 6. Inaria

  Kiitos raportoinnista. Itse aion ostaa uuden meikkivoiteen piakkoin vanhan kulutua loppun, joten vinkki tuli tarpeeseen.

  xx

 7. Nanna

  Ok, ootko levitätnyt sillä voidemaista? Eka tputtelet ympäri kasvoja pilkkuja jonka jälkeen käyt kasvot läpi kevyesti pyöritellen. Mulle ei ainakaan jää rantuja/jälkiä, toisin kuin perussiveltimellä. MACin skunkki on paras (niillä on myös se ihana pienen pieni jolla pääsee esim. silmien ympärille) MUSin skunkki tuppaa ”levähtämäään” ja jälki on rumaa. Muistathan pestä myös skunkin aika usein niin jälki on nättiä :)

  • Sanni

   Mulla on juurikin MACin iso skunkki, ja olen sillä levittänyt meikkivoiteen pari kertaa. En itse asiassa tiedä, miksi se on jäänyt ”unholaan” ja synteettisen siveltimen jalkoihin. Pitääpä kokeilla seuraavalla viikolla levittää meikkivoide myös tuolla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.