Tehokkaat, kotikutoiset kuorinnat

Nämä ovat monelle tuttuja ja useaan kertaan kierrätettyjä, mutta aina niin hyödyllisiä vinkkejä! Aina on varmasti joku joka kuulee näistä ensimmäistä kertaa. :)

Kotitekoinen kahvikuorinta

Ihonkuorintatuotteitahan ei varsinaisesti tarvitse kosmetiikkaosastolta lähteä etsimään, vaan meidän jokaisen keittiön kaapeista löytyy muutama todella tehokas kuorinta-aine; suola, sokeri ja kahvinporot. Tietysti kaunis kuorinta-aineputeli näyttää kylppärissä kivalta ja on vaivattomampi käyttää, mutta ruoka-aineista saat aivan yhtä toimivan ja edullisemman cocktailin.

Tein nyt anoppilassa majaillessa ensimmäistä kertaa elämässäni vartalokuorinnan kahvinporoilla, ja iho on niin järjettömän pehmeä ja hyvän tuntuinen että on pakko kirjoittaa tästä teillekin! :) Edellisessä postauksessahan juuri mainitsin, että ihoni on ollut reissun jäljiltä aivan hirveän tuntuinen, ja olen kuorinut sitä pari kertaa viikossa normaalin kerran kuussa -rutiinini sijaan. Vasta nyt kahvinporoilla sain aikaan todella tehokkaan tuloksen!

Suolalla, sokerilla ja kahvinporoilla voi kuoria ihoa sekoittamalla niitä ruokaöljyyn (oliivi on suositeltavaa, itse käytin sen puutteessa rypsiä) tai sitten vaikka suihkugeeliin. (Tai miksei vaikka vartalovoiteeseenkin, mihin vain mikä liukuu iholla.) Suola ja sokeri eivät liukene öljyyn, ja kestävät suihkugeelissäkin jonkun aikaa ennenkuin liukenevat.

Kotitekoinen sokerikuorinta

Suola/sokerikuorinta on kahvinporoja hellävaraisempi, ja jos sekoitat ne suihkugeeliin ei iholle jää öljyistä tunnetta. Öljyn jälkitunnetta ei tosin kannata kavahtaa, öljy imeytyy kosteaan ihoon nopeasti ja ihosi saa samalla ”kosteusvoiteen”. Itse sekoitin kämmenellä keitettyjä kahvinporoja ja rypsiöljyä ja hieroin oikein pidemmän kaavan mukaan joka puolelle kroppaa saunan jälkeen, etenkin niihin selluliittiongelmakohtiin (hieronta on aina hyväksi selluliittialueille). Huuhtelin porot pois suihkussa enkä enää pessyt ihoa suihkugeelillä vaikka rypsi jätti ihon oliivia rasvaisemman tuntuiseksi, ja ensin epäilin että imeytyyköhän tämä… Mutta tokihan se imeytyi, ja iho oli todellakin taivaallisen sileän ja pehmeän tuntuinen tänä aamuna!

Kuorin poroilla kevyesti myös kasvot, mutta tätä en suosittele herkkä- tai couperosaihoisille, sillä kahvinporot ovat suhteellisen suurikokoisia ja todella karkeita, ja voivat ärsyttää kasvojen ohuempaa ihoa. Vartalolle ne kyllä sopivat, etenkin kunnon tehokkaiden kuorintojen ystäville!

Jos et ole koskaan kuorinut ihoasi, kokeile! Tulet hämmästymään erosta.

Kommentit (30)
 1. Itse harrastan Mirssiinan hunajanaamiota hieman tuunattuna (http://mirssiina.blogspot.fi/2011/12/paras-tee-se-itse-naamio-ikina.html).
  Korvaan muskotin neilikalla ja lisään sekaan hienoa sokeria. Naamion vaikutusajan jälkeen pyörittelen sokerin kasvoilla, niin toimii tehokkaasti myös kuorintana samalla. Ja täytyy sanoa, että hunajasokeri-kuorinnan voittanutta ei ole.

  1. Kuulostaapa hyvältä tuo Mirssiinan naamio..! Enpä ole noiden mausteiden antibakteerisista ominaisuuksista ennen kuullutkaan..! Täytyykin perehtyä! :)

   1. Suosittelen kokeilemaan myös. Tuon neilikan bongasin Mohnin blogista:
    http://pakolliset.blogspot.fi/2011/12/keittiokosmetiikkaa-ihana-jouluinen.html

 2. Mäkin oon kokeillut kahvikuorintaa, ja oli kyllä ihanan tuntuinen iho jälkeenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *