Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tehdasvierailua pukkaa

Moikat junasta! Teen tässä blogihistoriaa suorittamalla elämäni ensimmäistä blogipostausta iPadilla :D En osaa liittää tähän kuvaakaan, h*mmetti. Hmm, tai voinhan etsiä WordPressin kuvapankista jonkun vanhan random-kuvan, kuvattomat postaukset on niin tylsiä.

LumeneSunRadiance

Halusin vain purkaa spontaanin ilostukseni illan ohjelmasta, olin nimittäin muutaman muun bloggarin kanssa tutustumassa Lumenen laboratorioon Espoossa ja tämä oli yksi kiinnostavimpia tehdasvierailuja mihin olen päässyt osalliseksi. Lumene ei ole koskaan aikaisemmin kutsunut ketään bloggaajia tuotantotiloihinsa, eikä sinne juuri päästetä alan opiskelijoitakaan. Meitäkään ei päästetty kun yritettiin koulun kanssa järjestää sinne yritysvierailua. Paikkaa on jo alkanut verhota vähintään mystinen aura, kun ovet on pidetty niin tiiviisti kiinni :)

Siksi olinkin todella positiivisesti yllättynyt tämän illan tilaisuudesta, joka antoi Lumenesta kaikkea muuta kuin mystisen kuvan. Luonnollisestikin jokainen firma valitsee minkä verran ja mitä tuotannostaan ja raaka-aineistaan kertoo, ja tietyt asiat ovat totta kai liikesalaisuuksia, mutta erittäin avoimesti Lumenen kemisti ja tuotekehityspäällikkö Josefin Backman meille vastaili. Edes kysymykset tyyliin ”Miksi kasviöljyt muodostavat inceissänne lopulta niin pienen osan vaikka imagonne on vahvasti pohjoisen marjoissa” eivät saaneet Backmanille jauhoja suuhun.

Lumene_kuva

Opin taas paljon uutta ja sain vahvistuksia monille vanhoille ikuisuusaiheille (kuten onko sillä oikeasti käytännön merkitystä onko shampoon sulfaatti luonnollista vai synteettistä alkuperää – ja mitä itse asiassa tarkoittaa ”allergiatestattu”). Älyttömän, älyttömän kiinnostavaa! Aivan mahtavaa että Lumene halusi tällaisen tilaisuuden järjestää. Vaikka olen monia alan ammatti-ihmisiä tavannut ja haastatellut niin kyllä se vain aina on erityisen antoisaa päästä jututtamaan ehtaa kemistiä. :)

Kerron vierailusta myöhemmin enemmän omassa postauksessaan kun saan lumenelaisilta kuvia labrakierrokseltamme. Tuotantotiloihin ei saanut viedä mukaan omaa kameraa.

Seuraava tehdasvisiitti on tiedossa toukokuussa – pääsen vierailemaan Saksaan Dr. Hauschkan Walan tehtaalle..! Olen jo nyt suunnittelemassa mitä kaikkia kiperiä kysymyksiä esitän, esimerkiksi alkoholin käytöstä tuotteissa ja sen perusteluista haluan todellakin kuulla. :) Saa nähdä miten avoimesti siellä kerrotaan tuotekehityksestä ja raaka-ainevalinnoista.

Vähänkö mahtavaa ja jännää päästä mukaan tällaisiin! :)

Kommentit (22)

 1. Lilac

  Ihan mahtavaa ja samaa mieltä, huisin kiinnostava aihe! Odotan innolla tarkempaa tietoa Lumene visiitistä ja samoin monivuotisena Dr Hauschka tuotteiden käyttäjänä innolla odottelen raporttia Hauschka tehdas käynnistä!

  Ja kun tässä ekaa kertaa kommentoin, niin laitetaan suuret kiitokset mahtavan monipuolisesta blogista! Lukuisat täältä saadut kosmetiikka vinkin olen hyödyntänyt ja yhtä suurella mielenkiinnolla luen myös ruoka ja matkailuaiheisia postauksia!

  1. Sanni

   Kiitos Lilac! :)

  2. Heppu

   Dr. Hauschkan tuotteiden hyvänä ystävänä odotan innolla kuulumisia vierailustasi Saksassa!

   Dr. Hauschkan kevätmallistokin on aivan ihana –oletko päässyt testaileman sitä? Kevätmalliston poskipuna (missä on sekoitettavana kolme sävyä) on aivan ihana ainakin…! Enpä muuhun olekaan tutustunut mallistossa (vielä). Lisäksi pakkaukset oli ilokseni vähän päivittyneet vielä kompaktimpaan suuntaan, vaikka ei ne aiemmatkaan huonot olleet. :)

   Oikein antoisaa vierailua täällä Jyväskylässä!!!!

   1. Sanni

    Dr. Hauschkan kevätmallistokin on aivan ihana –oletko päässyt testaileman sitä?

    En ole tosi pitkään aikaan testaillut mitään Hauschkan uutuuksia, etenkään värikosmetiikan puolelta. Tuo kevätlookki on kyllä _tosi_ ihana. Vihreä-liila-yhdistelmää käytän itse paljon. :)

    Oikein antoisaa vierailua täällä Jyväskylässä!!!!

    Kiitos :) Toivottavasti tuuli ei riehu siellä enää yhtä navakkana kuin aamulla Treella..

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *