Täytettä ja kosteutta väsähtäneeseen ihoon: Novexpertin hyaluronihappotuotteet

Otin tavoitteeksi esitellä blogissa jokaisen Novexpert-brändin sarjan, ja tutustumiskierros etenee tänään sarjan säihkyvimpään tähteen; hyaluronihappo-linjaan.

Olen saanut tuotteet töistä. Teen nykyään myös sarjan koulutuksia, joten Novexpertistä on tullut yksi ”kotisarjojani” ❤️

Kaikki tuntuvat rakastavan hyaluronihappoa, ja se onkin varmasti tämän hetken raaka-ainetrendin tunnetuin ja voisiko sanoa helppotajuisin ”supermolekyyli”. Kaikkien iho tarvitsee kosteutta, ja hyaluronihappo kosteuttaa, mikä tekee siitä puoleensavetävän tehoaineen käytännössä kaikille.

Kuten aiemmassa hyaluronihappoa käsittelevässä jutussani kirjoitin, hyaluronihapon vaikutukset eivät jää pelkästään kosteuttamiseen, vaan sillä on myös molekyylikoosta riippuen rauhoittavia, suojaavia, ihon pintaa pehmentäviä ja kollageenin tuotantoa stimuloivia ominaisuuksia.

Joten: what’s not to love? ❤️

ILMAA LATISTUNEESEEN ILMAPALLOON

Novexpertin sarjan avainteknologia on ”replumping”, eli ihon täyteläistäminen. Tuotteiden pointti on kosteutuksen lisäksi tehdä ihon pinnasta täyteläinen, pyöreämpi, jos näin voi sanoa. Sarja onkin tarkoitettu kosteusköyhän ihon ohella erityisesti ohentuneelle ja väsyneelle, kuopalle menneelle iholle. Hollow skin, kuten englanniksi asia ilmaistaan.

Väsähtänyt, lässähtänyt ilmapallo ei ole lainkaan hullumpi mielikuva tässä yhteydessä. Iho voi ”lässähtää” stressin, laihtumisen, sairauden ja kiireen seurauksena nuorellakin iällä. Ikääntyessä iho taas ohenee ja kasvot menettävät pyöreyttään biologisten muutosten seurauksena.

Novexpertin Hyaluronic Acid -tuotteet vastaavat kumpaankin tilaan ja pumppaavat ”ilmaa palloon”.

Sarjassa on kahdeksan tuotetta: kosteusvoide ja -geeli, kosteuttava seerumi, napakoittava seerumi, kasvovesi, misellivesi, huulivoide sekä kasvonaamio.

Aloitetaan seerumeista.

SEERUMIT

Niitä on siis kaksi, joista toinen, mustapulloinen, on Novexpertin maailmanlaajuisesti tunnetuin ja myydyin tuote.

Valkopulloinen Instant Lifting Serum (39,95€ / 30 ml) on aivan toisenlainen tuote. Se ei niinkään kosteuta, vaan toimii ihon pikakaunistajana. Tämä on tuote niihin aamuihin, kun kasvosi ovat syystä tai toisesta erityisen nuupahtaneet, ja haluat saada ihon nopeasti sileän, tasaisen ja kiinteän näköiseksi. Se tasoittaa juonteita ja kiristää pois velttoutta hämmästyttävän hyvin. Instant Lifting ei ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, vaan avuksi tarpeen vaatiessa.

Voin kertoa, että seerumi todella toimii. Se muodostaa ihon pintaan napakoittavan kalvon, joka konkreettisesti suoristaa ruttuista ja velttoa ihoa. Teknologia on sama, jota Novexpert käyttää myös C-vitamiini-linjan silmänympärysvoiteessaan; napakoittava pinta syntyy baobab- ja akasiakumeilla.

Instant Lifting -seerumin vaikutus on tehokkain yksinään käytettynä, mutta sitä voi myös sekoittaa 50/50-suhteessa päivävoiteeseen, jolloin saat miedomman Tuhkimo-efektin, mutta kosteutetumman tuntuisen ihon.

Booster Serum With Hyaluronic Acid -seerumista (49,90€ / 30 ml) voi sanoa, että se on kuin hyaluronihappotiivisteiden referenssituote. Se sisältää markkinoiden korkeimman pitoisuuden hyaluronihappoa, kokonaista 480 mg / 30 ml pullo. Verrokkina: Suomessa hyvin suosittu Evolven hyaluronihapposeerumi sisältää 200 mg hyaluronihappoa / 30 ml pullo.

Boosterissa on käytetty hyaluronihappoa kaikissa olemassa olevassa neljässä koossa. (Jos jokin yritys väittää, että heidän tuotteessaan on useampi kuin neljä molekyylikokoa hyaluronihappoa, se ei Novexpertin kemisti-kouluttajan mukaan voi pitää paikkaansa. Hyaluronihappoa on olemassa neljä eri kokoa, tai painoa, kuten kemiassa puhutaan; erittäin korkea, korkea, medium ja matala. Vaihtoehtoisesti näkee myös ilmaisuja: korkea, medium, matala ja mikro.)

Korkeampimolekyylisellä hyaluronihapolla on kaikkein täyteläistävin vaikutus, mutta samalla myös pinnallisin vaikutus; se pyöristää ihon pintaa tehden siitä kauniin sileän ja kimmoisan näköisen, mutta vaikutus on väliaikainen. Keskikokoisen hyaluronihapon vaikutus on kosteuttavin, matalamolekyylisellä taas on potentiaali stimuloida kollageenin tuotantoa, mikä tuo pidempiaikaisen anti-age-vaikutuksen.

Novexpertin Booster Serum’issa on hyaluronihappoa niin tiiviissä muodossa, että tätä seerumia ei todellakaan kannata lotrata, vaan 1-2 tippaa riittää, oikein kuivalla iholla kolme. Jos seerumia innostuu laittamaan liikaa, se saattaa rullata. Jos siis olet kokenut hyaluronihapposeerumin kanssa rullausta, vähennä määrää.

VOIDE JA GEELI

Kuten Novexpertin kaikissa sarjoissa, myös Hyaluronic Acid -sarjassa on kosteuttavasta 24 h -voiteesta kaksi koostumusta: ohuempi seka- ja rasvoittuvalle iholle ja täyteläisempi normaalille iholle. (Miksi ei kuivalle? Kerron alempana.) Vaikuttavat aineet voiteissa ovat samat, toinen vain on geeli, toinen voide.

Nimensä mukaisesti Repulp Cream ja Gel (39,95€ / 40 ml)  täyteläistävät ihoa. Ne sisältävät korkea- ja keskikokoista hyaluronihappoa, maksimoiden ihon pintaa kosteuttavan, silottavan ja pyöristävän vaikutuksen. Tuotteissa on myös anti-age-tehoja, ja ne tulevat ruskolevän (Novexpertin oma patentoitu Novaxyline-yhdiste), vihreän levän, omenansiemenuutteen, parsakaaliuutteen ja vihreän teen uutteen muodossa.

Repulp Cream edustaa juuri sitä kevyttä, helposti imeytyvää voidetyyppiä, jota rakastin käyttää vuosia (ennen kuin ihoni kuivui nykyiseen tilaansa). Tästä voiteesta voi sanoa, että siihen on helppo ihastua! Se todella kosteuttaa tehokkaasti, mutta jos ihosi on kuiva, Repulp Cream yksinään ei välttämättä riitä.

Ollessani Novexpertin koulutuksessa ja pääsimme tähän kohtaan, kysymykseni kouluttajalle oli ilmeinen: ”Hetkinen, miten niin hyaluronihapposarjan voidekoostumus ei riitä kuivalle iholle? Eikö juuri tämän pitäisi olla teidän kosteuttavin voide?”

Kouluttaja vastasi, että asia ei ole näin yksinkertainen. Hyaluronihappo-sarja on Novexpertin kosteuttavin sarja, mutta ei suinkaan ravitsevin. Kuiva iho tarvitsee myös rasvoja. Hyaluronihappo-molekyylit taas toimivat parhaiten ohuissa koostumuksissa. Jos halutaan hyötyä hyaluronihaposta maksimaalisesti, sitä ei voi formuloida paksuun, rasvaiseen voiteeseen.

Aaa…! 💡 (Näe lampun syttyvän Sannin pään päällä. :) Taas opin jotain uutta!) Näin ollen hyaluronihappotuotteet ovat ihanteellisia kosteusköyhälle, mutta eivät kaikkein paras vaihtoehto kuivalle iholle. Jos ihosi on kuiva, yhdistä Repulp Creamiin pari tippaa Novexpertin Omega-öljyboosteria.

Repulp Gel on muuten minusta tämänhetkisessä ihonhoitorutiinissani jopa parempi kuin Cream.

Olen tykästynyt sekoittelemaan seerumeita ja öljyjä, ja todennut, että geelimäinen seerumikoostumus toimii siinä kaikkein parhaiten. Repulp-geeli tuntuu normaalilla iholla melkein kuin geelimäiseltä seerumilta. Sen koostumus on minusta miellyttävämpi kuin lähes nestemäisen Booster-seerumin.

Jos iho oikein huutaa janoaan, laitan alle Booster-seerumin ja päälle sekoituksen Repulp-geeliä ja Omega-öljyä. Tämä on oma suosikki-rutiinini Novexpertilta. 👌

KASVOVESI

Smoothing Toning Mistin (22,90€ / 100 ml) olenkin esitellyt blogissa hiljattain. Todella suoraviivainen, superkosteuttava ja täysin vesimäinen kasvovesi.

Mist sisältää keski- ja matalakokoista hyaluronihappoa, tuoden kasvoveteen myös anti-age-vaikutuksen. Kasvoveden muita ihoa hoitavia ainesosia ovat adenosiini, riboosi, fermentoitu maitohappobakteeri, fytiinihappo ja aloe vera.

👉 Vinkki: kokeilkaapas suihkutella tätä kasvoille saunasta tullessa. Saunan jälkeen iho on kosteimmillaan, kun lämpö on avannut huokoset ja ilmankosteus on täyttänyt ihon pintakerroksen vesimolekyyleillä. Kun suihkutat ihoon hyaluronihappokasvovettä välittömästi saunan jälkeen, saat hyödynnettyä tämän intensiivisen kosteuden. Laskeutuessaan iholle hyaluronihappomolekyylit pakkaavat saunan jättämän kosteuden reppuihinsa, ja pulleine reppuineen ne sitten tekevät ihostasi ihanan sileän ja kosteutetun. :) Lukitse kosteus ihoon lopuksi voiteella.

MISELLIVESI

Novexpertillä on viisi eri putsarikoostumusta, ja ne on jaettu eri sarjoihin. Hyaluronihapposarjaan on valittu misellivesi-koostumus (19,90€ / 200 ml). (Puhdistusgeeli löytyy Trio Zinc -sarjasta, vaahto C-Vitamiini-sarjasta, maito Magnesiumista ja öljy Omegasta.)

Novexpertin misellivesi tuoksuu ihanalta ja puhdistaa ihon jättämättä sitä tahmeaksi. Silmämeikin tämä irrottaa keskiverto-(luonnonkosmetiikan) misellivettä paremmin. Puhdistavan aineen pitoisuus on muuten vain 0,3%.

REPULP MASK JA LIP’ UP -HUULIVOIDE

Lopuksi sarjan erityistuotteet; huulivoide ja kasvonaamio.

Repulp Mask (29,90€ / 50 ml) on äärimmäisen kosteuttava SOS-naamio. Naamion kehittänyt Novexpertin perustaja Cyrille Teninge harrastaa surffausta, ja hän halusi luoda kosmeettisesti miellyttävän tehohoitavan naamion elvyttämään auringossa ja merivedessä karhentunutta ihoa. Naamiosta tuli ilmestyessään välitön hitti, ja nyt se on kesäinen suosikkituote surffaajille ja talvinen suosikkituote vuorikiipeilijöille ja muille äärisääolosuhteissa liikkuville.

Voin kertoa, että kaikkein kosteimman tuntuisen ihon ikinä olen saanut kuorimalla ihon, levittämällä sille Repulp Maskin ja sen jälkeen Repulp Creamin. 🙏🏻 Iho ei tunnu tippaakaan tahmealta tai ”voidemaisen” kosteutetulta, vaan yksinkertaisesti luonnollisen kostealta, pehmeältä ja kimmoisalta.

Nyt kun ”hollow face” alkaa olla itsellänikin yhä tutummaksi käyvä look (mun iho ohenee suunnilleen silmissä..!), huomaan löytäväni tällaisten tuotteiden tarpeen.

Viimeisenä esittelen sarjan Lip Up -huulivoiteen. Pienenä rönsynä: tutustuin tähän tuotteeseen ensimmäistä kertaa, kun vuosia sitten kirjoitin Kauneus & Terveys -lehteen huulia pullistavista tuotteista.

Novexpertin Lip’ Up (16,90€ / 8 ml) näyttäytyy helposti pelkkänä kevyesti sävytettynä, kosteuttavana huulikiiltona, mutta se on ihan ehta huulia täyteläistävä hoitotuote, jolla on myös pitkäkestoisia vaikutuksia.

Välittömästi vaikuttavia ainesosia ovat keskikokoinen hyaluronihappo, mentoli ja muira puama -uute. Nämä aineet saavat huulen kevyesti turpoamaan (lue: hyvin kevyesti.) Novexpertin tuotteessa mentolia on aika vähän verrattuna moneen muuhun välittömästi pullistavaan tuotteeseen (kuten Diorin Lip Maximizer).

Pitkällä aikavälillä vaikuttavia ainesosia ovat matalakokoinen hyaluronihappo, aminohappo (palmitoyl isoleucine) ja commiphora mukul -uute.

Kun Lip’Uppia käyttää säännöllisesti, huulten pinta pysyy sileämpänä ja täyteläisempänä ja vaikutus kestää, vaikka olisit välillä joitain päiviä ilman Lip’Uppia. Lip’Up ehkäisee tehokkaasti myös huulten rohtumista.

Aiemmat Novexpertin sarjaesittelyt löydät täältä:

C-VITAMIINI – antioksidanttista ja heleyttävää hoitoa samealle ja ”tukkoiselle” iholle
TRIO-ZINC – syväpuhdistavaa anti-age-hoitoa aikuiselle epäpuhtaalle iholle
MAGNESIUM – hellää ja rauhoittavaa hoitoa herkälle ja kuivalle iholle

KILPAILU

Saan arpoa yhdelle onnekkaalle kaksi valinnaista Novexpert Hyaluronic Acid -tuotetta. :)

Osallistut kilpailuun kertomalla kommenttilaatikossa, mitkä kaksi tuotetta haluaisit voittaa.

Edit. Arvonta suoritettu, arpaonni osui nimimerkkiin Pipsa. Onnea :) Voittajaan on otettu yhteyttä.

Osallistumisaikaa on 14.3. saakka.

 • Arvonnan järjestää Karkkipäivä-blogi ja Transmeri Oy
 • Arvontaan voi osallistua 10.3.21.-14.3.2021
 • Arvontaan voi osallistua vastaamalla kilpailukysymykseen. Jätä sähköpostiosoite sille varatulle riville, se näkyy vain arvonnan järjestäjälle
 • Luovutettuja sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan arvonnan voitosta tiedottamiseen ja palkinnon toimittamiseen
 • Voittaja arvotaan 15.3.2021 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajan nimimerkki julkaistaan myös Karkkipäivä-blogin sivulla
 • Osallistuneiden kesken arvotaan kaksi vapaavalintaista Novexpert Hyaluronic Acid -tuotetta. Voiton arvo tuotteista riippuen 39,80€ – 99,80€.
 • Mikäli osallistuja haluaa peruuttaa suostumuksensa yhteystietojensa käyttöön, sen voi tehdä jättämällä kommentti: ”Peruutan suostumukseni” tämän postauksen kommenttilaatikkoon tai ottamalla yhteyttä arvonnan järjestäjään: karkkipaiva (at) hotmail.com
 • Palkinnon vastaanottaja vapauttaa järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.
 • Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä
kauneus ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (191)
 1. Repulp Mask ja Booster Serum ovat varmasti ihania täsmätuotteita iholleni!

 2. Booster serum ja Repulp-voide kuulostaa mulle just sopivilta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *