Tätä kosmetiikkaa kaipasin lomalla

Heinäkuun osuus lomasta on nyt ohi, ja toinen puolisko odottaa syyskuussa – toiveikkaana tavoitteena päästä silloin Kreikkaan. <3

Vietin heinäkuun lomasta ensimmäisen viikon purjehtien, ja pyrin veneen rajallisen säilytystilan – sekä purjehdusolosuhteiden erilaisen kosmetiikan tarpeen (ei meikkiä, ei hiustenlaittoa) huomioonottaen ottamaan mukaan vain ns. välttämättömät jutut.

Tämä tarkoitti tietysti erityisesti aurinkovoiteita, joita muutenkin testaan tänä kesänä erityisellä omistautuneisuudella, ja niitä olikin mukana muovikassillinen. :)

Ja olihan minulla toki myös pieni meikkipussi – olihan tarkoituksena mennä ystäväni juhliin Ahvenanmaalle (jotka sitten siirrettiin elokuulle).

Ihonhoidon suhteen  lomakosmetiikkani oli tässä. (On tähänkin kuvaan näköjään pujahtanut pari aurinkovoidetta..)

Postauksen tuotekuvat ovat muuten ihanan (?? – tai ärsyttävän, näkökulmasta riippuen) ”old school”-maisia, siis henkivät sitä aikaa, kun blogikuvia ei vielä viilattu hullun lailla ja kuvattu studio-olosuhteita vastaavissa valaistus- ja rekvisiittaolosuhteissa… Myönnän, että samalla kaipaan tätä aikaa, koska kaikki oli niin paljon rennompaa ja spontaanimpaa, mutta samalla on pakko myös myöntää, että nämä kuvat ovat niin rumia, että pikkuisen arvelutti edes tehdä niiden ympärille postausta…

Minulla ei ollut lomalla mukana järkkäri-kameraani ja nämä on napsittu Canonin Powershot G5X:llä, joka valitettavasti suoriutuu muista kuin maisema- ja yleiskuvista harmillisen kehnosti. (Tähän saisi ujutettua erillisen ”valituspostauksen” Canonille, sillä oikeasti on ketuttanut että ostin tuon kameran, se ei ole vastannut odotuksia, murrmurr… No, on ainakin kevyt ja helppo kantaa mukana.)

Vaikka aiheena on ”mitä kosmetiikkaa kaipasin lomalla”, niin esitellään nyt kuitenkin nopeasti myös mukana ollut kosmetiikka.

PUHDISTUS

Dermosil Clay Cleanser
Dermosil Instant Makeup Remover
Nivea Micellair -silmämeikinpoistogeeli (tämä on muuten tosi hyvä! Pitkästä aikaa löysin keväällä kaupasta (minulle) uuden geelimäisen silmämeikinpoistoaineen, ja herkät silmäni ovat olleet tähän tosi tyytyväiset!
Pure Beauty Rose Mist -ruusukasvovesi (myös osa kosteutusta, käytän aamuin illoin)

Laponien pieni 50-millinen kasvovesipullo on tyhjennyttyään siirtynyt matkakäyttöön, täytän sen aina kulloisellakin lempikasvovedelläni

KASVOJEN KOSTEUTUS

Lavera Hydro Effect -seerumi
YA Naturae -seerumi
(käytän Laveran ja YA:n seerumeita päällekkäin, Naturae päällimmäisenä kun se on emulsiomainen <3 Kummatkin seerumit ovat loppumaisillaan, ah loppuun saadun pullon ihanuutta…)
Mádara SOS-silmänympärysvoide/naamio (käytin tätä myös kasvonaamiona rauhoittamaan ihoa parin erityisen vahvan aurinkoisen päivän jälkeen – toimii!)
Novexpert C-vitamiini-silmänympärysvoide

VARTALO

Dermosil-minisuihkugeelit
Dermosil Nature-käsivoide
Cattier Milky Oil After Sun -voide
Dermosil Karbamidi-kantapääpuikko
Rexona-deodorantti
Bepanthen-salva

Minulla on veneessä oma ”designated” kosmetiikkakaappi. ☺️

Keväällä, kun vene laskettiin vesille, ostin kaappiin asumaan ihon perushoidon must-selviytymisvälineet; kasvojenpuhdistusliinat, topsipuikkoja ja vanulappuja. 

Ehkä joku näkisi, että must-kittiin kuuluisi ehdottomasti myös kosteusvoide, mutta mä en :D Ihon puhdistus on minulle ihonhoidon numero yksi, ja siitä en tingi missään tilanteessa. Ihotyyppini on normaali, ja ilman kosteusvoidettakin sen kosteustasapaino palautuu itsestään. Mutta lika, tali ja aurinkovoiteen jämät eivät katoa iholta itsestään…!

Mitä sitten jäin kaipaamaan loman aikana?

Hassua kyllä, vaikka veneillessä ei ole mitään järkeä ”laittaa” hiuksia, koska ne ovat joka tapauksessa suuren osan ajasta ponnarilla tai hupun alla suojassa sääolosuhteilta (etenkin tuulelta), huomasin tuntevani oloni orvoksi ilman kiharoita jäntevöittävää geeliäni. Hiukset jäävät niin ”löysiksi” ja ryhdittömiksi ilman sitä.

Lisäksi tajusin, että hiuksiin jätettävät hoitoaineet kuuluvat nykyään ”välttämättömiin” hoitotuotteisiin, niin kuivat ja huonokuntoiset hiukseni tällä hetkellä ovat. Pelkkä poishuuhdeltava hoitoaine, edes Curly Girl -tyyppisellä squish-metodilla laitettuna, ei riitä hoitamaan mun hiuksia, vaan hiukset jäävät kuiviksi ja sähköisiksi.

Toinen asia, minkä huomasin häiritsevän minua – ja kertoo kaiketi omaa tarinaansa mun turhamaisesta(kin) puolesta, olivat silmäpussit. Jep. Mulla on vuosi vuodelta kroonisemmat silmäpussit, ja kun jouduin eroon kotikaappien ”eye bag SOS”-arsenaalistani, huomasin, kuinka paljon silmänalusturvotus minua häiritseekään.

Muutamalla tuotteella (etenkin yhdellä!) pussit on helppo madaltaa, ja vaikka oltiin veneolosuhteissa joissa ketään (muuta) ei varmasti haittaa tai kiinnosta pätkääkään turvonneet silmänaluset, niin mä huomasin aamuisin ajattelevani kaihoisasti viilentäviä geelilappujani ja jääkaapissa asuvia anti-puffiness-silmänympärysvoiteitani….

Näitä kaipasin:

HIUKSET

PHYTO Huile Soyeuse – maitomainen hiuksiin jätettävä hoitoaine, ihan älyttömän hyvä ja laadukas tuote! (Saatu muinoin blogin kautta.)

HERBINA (tai oikeastaan minkä merkin tahansa) kosteuttava hiussuihke – en tajua miten saatoin olla pakkaamatta kosteuttavaa hiussuihketta…! Se on aamujen pelastus. Tämän unohtuminen oli puhdas moka.

FOUR REASONS Moisture Oil – hiuksiin jätettävä hoitoöljy (olen saanut tämän töistä) – Four Reasonsin luonnonkosmetiikkasertifioidun Nature-sarjan hiusöljy on kultaa, ihanan kevyt koostumus ei lähmää ja kiillottaa & silottaa kuivaa, pörröistä latvaa tehokkaasti.

EKOPHARMA Minttu -hiusgeeli. Mun holy grail -hiusgeeli kosteuttaa ja tuo jäntevät, erotellut kiharat. Parhautta, ei muuta todettavaa.

BRUNS Hårsuffle #14 – toinen mintun tuoksuinen hiusmuotoiluihanuus. Hoitaa, kosteuttaa ja jäntevöittää kiharaa – kevyempi muotoiluteholtaan kuin geeli. (Saatu blogin kautta.)

SILMÄNALUSET

KICKS Hydrogel Under-Eye Patches – silmänalus-holy grail -tuote. Ei lupaa poistaa turvotusta, mutta tekee sen kuitenkin, tehokkaammin kuin mikään muu koskaan käyttämäni tuote. (Valitettavasti Kicks on lopettanut tämän valmistuksen ja viimeisiä saattaa vielä löytää liikkeistä, itse ostin näitä jemmaan alkukesästä.)

THE ORDINARY Caffeine Solution – turvotusta ja pigmenttimuutoksia lievittävä silmänalusseerumi. Ei tee mitään yhtä selkeästi havaittavaa kuin hydrogeelilaput, mutta eron huomaa, kun tuotetta ei käytä – kuten viimeisen kahden viikon aikana. Säännöllisellä käytöllä silmänaluset pysyvät huomattavasti freeseimpinä ja iho napakampana.

100% PURE Coffee Bean Eye Cream – viime vuosien suosikkisilmänympärysvoiteeni niin koostumuksensa, vaikutuksensa kuin tuoksunsa perusteella. Vaniljainen voide kosteuttaa ja pehmentää ja napakoittaa turvonnutta ihoa.

LAVERA Firming -silmänympärysvoide on toinen suosikkivoide turvonneelle iholle – voide itsessään on todella raikasta ja ohutta, mutta todellisen taian tekee metalliapplikaattori, joka auttaa madaltamaan silmäpusseja viilentämällä ihoa tehokkaasti (tämän tyyppiset metalliapplikaattorivoiteet kannattaa aina säilyttää jääkaapissa viileysefektin maksimoimiseksi).

Kommentit (16)
 1. Kun laitat kasvovettä, joka on suihkepullossa, niin miten toimit sen kanssa? Suihkautatko kämmeniin vai suoraan naamaan vai vanulappuun? Tätä olen pohtinut :D Nyt ajankohtainen kysymys, koska näillä näkymin tällä viikolla pääsen Suomeen avaamaan kosmetiikkaostoksiani ja siellä odottaa mm. Cattierin kasvovesi ja huomasin, että se on suihkepullossa.

  Mikä siinä onkaan, että tuotteen loppuun saaminen tuottaa tyydytystä?!?!? Koen tätä tyydytystä myös esim. ruokatarvikkeiden tai pesuaineiden kohdalla, mutta etenkin kosmetiikan kanssa. Vaikka en ymmärrä, miksi, koska taloudellisempaa olisi, että ei tarttisi ostaa uutta ja tuotetta vaan riittäisi.

  1. Käytän suhkutettavaa kasvovettä kahdella tavalla, suihkuttamalla suoraan ihoon sekä suihkauttamalla vanulappuun. Vanulapputapa liittyy puhdistuksen viimeistelyyn, suoraan iholle suihkautus ihon kosteutukseen.

   Aamuisin suihkutan kasvovettä suoraan pullosta kasvoille, ja taputtelen/painelen kasvovesinesteen ihoon. Nykyään suihkuttelen samalla myös dekolteen, ”tässä iässä” kun jo ollaan ja pian alkaa dekolteealueen ihokin epäilemättä näyttää ikääntymisen merkkejä..! 😁

   Iltaisin suihkautan kasvovettä vanulappuun ja viimeistelen puhdistuksen – vanulapusta näkee, onko ihoon jäänyt likaa :) Vanulappukäsittelyn jälkeen suihkuttelen kasvovettä vielä suoraan iholle ja painelen nestettä ihoon.

   En enää itse asiassa edes tykkää ei-suihkutettavista kasvovesistä, koska suihkella ihoa on paljon miellyttävämpi kosteuttaa ja suihke tuntuu myös sensorisesti miellyttävältä iholla ^_^ (Etenkin silloin, kun suihke tulee hienojakoisena mistinä, mikä ei toteudu kaikissa pulloissa…)

   Ihanaa että olet tutustumassa Catterin kasvoveteen! <3 Se on mun lempparikasvovesi aamuisin, koska tuoksu on niin ihanan raikas ja piristävä.

   Mikä siinä onkaan, että tuotteen loppuun saaminen tuottaa tyydytystä?!?!? Koen tätä tyydytystä myös esim. ruokatarvikkeiden tai pesuaineiden kohdalla, mutta etenkin kosmetiikan kanssa. Vaikka en ymmärrä, miksi, koska taloudellisempaa olisi, että ei tarttisi ostaa uutta ja tuotetta vaan riittäisi.

   Joo, tätä on kyllä tullut itsekin mietittyä…! Mä en tosin koe tyydytystä elintarvikkeen loppuessa (mm. soijamaitoa kuluu mulla niin paljon että toivoisin purkkien olevan pohjattomia ettei koko ajan tarvitsisi ostaa lisää..! :D :D), mutta kosmetiikan… ahh..! Ennen kuin menin töihin alalle, liityi kosmetiikkapurkin loppuminen perusteltuun ”lupaan” (tai mahdollisuuteen) ostaa uusi tuote, nyt kun pulloista ei ole puutetta, liittyy tuotteen loppumisen tyydytys siihen että ”Hei, välillä mäkin vielä SAAN tuotteita loppuun..!!” 😄

   1. Kiitos vastauksesta. Tajusin, että oon itekin tehnyt tuollaisen jaon myös ei-suihkutettavan kasvoveden kohdalla. Siis puhdistuksen lopussa vanulapulla, mutta kostetutuksena kämmenen kautta naamalle.

    Ja pakko avautua dekolteesta… Mä olen nimittäin tätä kriiseillyt viime päivinä eikä oo ollut ketään, kenelle jakaa (lue: ketään, kenen uskoisin tajuavan mua). Oon viime aikoina havahtunut siihen, että mulla on dekolteella seitsemän suhteellisen syvää ryppyviivaa pystysuunnassa. Seitsemän!?!?!? Tuntuu, että ne näkyy joka päivä enemmän. Ja mä täytän tänä vuonna vasta 39v. Kuinka ryppyinen musta oikein tulee? Sen siitä saa, kun eleli neljä vuotta paahtavassa Välimeren auringossa ilman aurinkorasvaa. En vaan ollut silloin vielä valveutunut. Tosin, en jaksa vieläkään läträtä aurinkorasvan kanssa, jos olen ulkona vaan lyhyen hetken (tyyliin kävelen autoon). Ehkä kuitenkin pitäisi…

    Hah, tämäkin pitää vielä jakaa. Eilen mietin, että joku ei täsmännyt sanassa ”ruokatarvike” ja illalla yhtäkkiä tajusin, että sehän tosiaan on ”elintarvike” :D

    1. Ja pakko avautua dekolteesta… Mä olen nimittäin tätä kriiseillyt viime päivinä eikä oo ollut ketään, kenelle jakaa (lue: ketään, kenen uskoisin tajuavan mua).

     Mulle voi avautua..! ☺️ I hear you, Kukka! Ja voin lohduttaa sua kertomalla, että oma 41-vuotias naamani on ryppyjen laadun mukaan paljon vanhempi – naaman rypyt näkyy koko ajan, dekoltee sentään ei ;)

     Ei muuta kuin seerumit käyttöön leuasta tisseihin, niinhän aina neuvotaan viimeistään 30 täyttäneille, mutta mä olen havahtunut tähän vasta viimeisen vuoden aikana. En usko että se lopulta auttaa paljonkaan, jos muuten oleskelee paljon auringossa – mutta ainakin voi ajatella tekevänsä jotain…. :D Ja hyvin kosteutettu iho on kuitenkin aina vastustuskykyisempi ryppyjä vastaan, se on fakta. Eli varmasti jo huolellinen kosteutus dekolteealueella pitää ihon paremmassa kunnossa kuin ilman kosteutusta.

     Hah, tämäkin pitää vielä jakaa. Eilen mietin, että joku ei täsmännyt sanassa ”ruokatarvike” ja illalla yhtäkkiä tajusin, että sehän tosiaan on ”elintarvike” :D

     Mä käytän ”ruokatarvikettakin”…! :D Mulle käy kummatkin ^_^

     1. Kiitos myötätunnosta :) Joo, pitää ruveta kiinnittämään huomiota rasvaukseen. Tosin ne rypyt on jo, joten tuskin niille paljoa enää voi, mutta jospa eivät niin pahasti näkyisi tai tuosta vauhdilla syvenisi.

      Tänään pääsin kosmetiikkapakettieni äärelle, jee! Suomessa siis :) Kokeilin ensimmäisenä innolla sitä odottamaani Cattierin kasvovettä. Hah, kyllä ihmiset voi kokea niin eri tavalla :D Mun eka spontaani ääneen lausumani reaktio nimittäin oli ”Ihan järkyttävän hajuista!” :D Onneksi se kuitenkin haihtuu aika nopeasti, joten ehkä mä pystyn elämään sen kanssa. Mutta jos en, menee jakoon. Ei lähde kyllä matkalaukkuun mukaan. Mutta tuntuma oli kyllä ihan kiva. Ja suihkupullon suhteen huomasin, että mä tykkään enemmän suihkauttaa reilusti kämmenelle ja sitä kautta naamaan. Jotenkin mä en vaan innostu suihkeista. Tuntui, että ei saanut tarpeeksi kosteutusta, vaikka aikani suihkin. Mutta en tykkää kasvosuihkeista noin muutenkaan.

      1. En sinänsä ihmettele että Cattierin kasvoveden tuoksu voi olla toisille noinkin erilainen kokemus – itsekään en nimittäin aluksi ollut siitä innostunut. Ei se mikään vastenmielinenkään ollut, mutta ei välitön hurmaaja. Koin, että eteeristen öljyjen tuoksu oli vähän liiankin voimakas ja aika perinteisesti luonnonkosmetiikkamainen. Sitten, mitä enemmän sitä käytin, sitä enemmän tuoksu alkoi vetää minua puoleensa, kunnes huomasin että en mitään muuta kasvovettä aamuisin halunnut käyttääkään..! :D Nenäni alkoi löytää tuoksusta nyansseja ja kerroksia, joita en alussa aistinut, ja alussa hyvinkin yrttiseltä tuntunut tuoksu muuttui raikkaaksi kera jopa makeahkojen nyanssien. Minusta tuoksu on nyt ennenkaikkea raikas kevyen makealla, aromaattisella tavalla, kuin siinä olisi vähän minttua, ehkä rosmariinia ja ruusua. (Valitettavasti tuotetiedoista ei paljastu, minkä kasvien eteeristen öljyjen komponenteista tuoksu muodostuu, poislukien ruusu- ja kamomillavesi.)

       1. Mä oon nyt uskollisesti käyttänyt sitä Cattieria. Tuoksun kanssa voi jotenkuten elää, kun tuote on muuten niin hyvä. Tykkään sen jättämästä ihofiiliksestä. Ei ole yhtään lähmäinen! Peukku sille. Ehkä se sittenkin päätyy matkalaukkuun :D Jos sulla on vinkata joku samantyylinen, mutta eri tuoksulla, otan vinkin vastaan ;)

        Mutta piti tulla hehkuttamaan tänään kokeilemaani Evolven vartalokuorintaa. Iso kiitos tästä vinkistä! Tuoksu on ihana <3 ja vielä ihanampi on tuntuma, jonka kuorinta jättää iholle <3 <3 <3 Kutakuinkin täydellinen tuote!!! Ah, rakkautta <3 Paras kokeilemani vartalokuorinta!

        1. Jos sulla on vinkata joku samantyylinen, mutta eri tuoksulla, otan vinkin vastaan ;)

         Ei-lähmäisiä, täysin vesimäisiä suosikkikasvovesiäni ovat mm. Nurmen Ruusuvesi, Flow Kosmetiikan Ruusuvesi, Pure Beautyn Rose Mist, Laponien Toner Spray sekä Olivia Kleinin Hydra Spray Toner (hajusteeton!).

         Mutta piti tulla hehkuttamaan tänään kokeilemaani Evolven vartalokuorintaa. Iso kiitos tästä vinkistä! Tuoksu on ihana <3 ja vielä ihanampi on tuntuma, jonka kuorinta jättää iholle <3 <3 <3 Kutakuinkin täydellinen tuote!!! Ah, rakkautta <3 Paras kokeilemani vartalokuorinta!

         Mahtavaa ^_^

 2. Hauska postaus ja tuo purjehtiminen kuulostaa kyllä mukavalta. Tosin itse olen tullut nuorempana merisairaaksi ihan risteilylläkin (:D), mutta fiilikseltään purjehtiminen tuntuu kiehtovalta. Ja olen aina tykännyt pienistä tiloista, kodikkaista sopeista. Meillä on muutaman vuoden ollut pieni vapaa-ajan koti ja vaikka pyrin pitämään mm. kasvovettä, puhdistusmaitoa ja sen sellaista peruskauraa mökilläkin helppouden vuoksi, tykkään kuljetella niitä mukanakin, kun mieli helposti muuttuu sen suhteen mitä tuotteita haluaa käyttää.

  Noista silmäpusseista voisin sanoa sen verran, että olen ymmärtänyt, että esim. kiinalaisen lääketieteen mukaan munuaisilla on heijastuspiste juuri tuossa alaluomella/poskipään yläkulmassa. Olen saanut eri elämänvaiheissa apua akupunktiosta ja kiinalaisesta lääketieteestä yleisesti, mm. migreeniin, ja seurailen tällaisia juttuja ihan oman kiinnostuksen takia. Mulla on ollut ikäviä munuaisvaivoja nyt nelikymppisenä ja muutenkin jos juon liian vähän vettä, juon useamman lasin viiniä ilman riittävää veden juontia, tai muuten on stressiä enemmän, silmien alle muodostuu pussit. Koko ajan niitä ei ole, koska yritän elää terveellisesti, siis itselleni sopivalla tavalla. :) En tiedä onko tästä mitään ajatuksenjuurta sinulle, mutta kerroinpa nyt kumminkin.

  1. Tosin itse olen tullut nuorempana merisairaaksi ihan risteilylläkin (:D), mutta fiilikseltään purjehtiminen tuntuu kiehtovalta.

   Mä tulen myös vesillä pahoinvoivaksi tosi helposti, mutta olen vetänyt Postafenia ja se pitää kaikki oireet loitolla! 👍 :)

   Tuo kajuutan soppimainen kodikkuus on kyllä ihanaa, mä viihdyn..! En tiedä olenko missään nukkunut niin hyvin kuin veneellä – yksi yö nukuin yhdeksän tuntia, mitä ei ole tapahtunut varmaan lähemmäs 20 vuoteen…. (mulle 7 tuntia on ns. ”täydet unitunnit”).

   Kiinalaisesta lääketieteestä – olen käynyt useampia kertoja akupunktiossa hakemassa lievitystä stressiin, mutta minulle siitä ei ollut suurempaa apua. Oli kuitenkin kiinnostavaa tutustua kiinalaiseen lääketieteeseen noiden käyntien aikana, ja miten eri sisäelimet heijastavat kehon hyvinvointia. Tiettyjen pisteiden käsittely sattui ihan hirveästi, ja ne olivat juuri niitä pisteitä jotka heijastivat mun hyvin (tai pahoin)vointia.

   Olisi kyllä mielenkiintoista käydä uudestaan nyt vuosien jälkeen, vaikka en aiemmin apua kokenutkaan saavani. Kiinalainen lääketiede ylipäänsä on niin kiinnostavaa ja tykkään, kun siinä tarkastellaan terveyttä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kokonaisuutena ja etsitään ratkaisuja kokonaisvaltaisesta harmoniasta ja tasapainosta, toisin kuin länsimaisessa.

   (Kaikkein erikoisin juttu minkä sain akupunktiossa kuulla, oli se, että harrastukset kuten avantouinti eivät sovi minulle lainkaan, sillä sen tyyppiset aktiviteetit tyhjentävät mun vesielementtiä ja lisäävät tulielementtiä. Ja sitten ”palan”. Tavallaan ymmärsin tämän ajatuksen, mutta sen soveltaminen omaan elämään omien kokemusten pohjalta tuntui vaikealta ja suorastaan väärältä, sillä avantouinti on aina ollut mulle yksi rentouttavimmista harrastuksista jonka olen kokenut vahvasti vähentävän stressiä ja lisäävän levollisuutta. En jättänyt avantouintia.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *