Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tarpeeton mutta mieluisa hurahdus MACillä

Olen parhaillaan Julien kanssa Tukholmassa, ja kuten tyypillistä, nuuskin aina tuttuun tapaan samat kosmetiikkamestat. Ja hypistelen läpi niitä ihan samoja tuotteita. (Tässä voisi oikeastaan tehdä erotuksen kosmetiikasta kiinnostuneen ja kosmetiikkafriikin välillä – friikki ei koskaan saa tarpeekseen jopa niiden ihan samojen meikki- ja ihonhoitopurkkien, nappien ja hylsyjen hypistelystä, siinä missä kosmetiikasta kiinnostunut suuntaa kaupoissa kierrellessään katseensa ja aikansa todennäköisesti mieluummin uusiin merkkeihin ja tuotteisiin. ;))

MAC_paletti040614_2

Minä voisin mennä MACille, Kicksiin tai Åhlénsin kosmetiikkaosastolle joka ikinen päivä ja tuntea joka kerta yhtä vastustamatonta tarvetta hypistellä niitä samoja purnukoita. :D Tiedä vaikka tänäänkin ehdin vielä Åhlensille tai NK:lle vaanimaan ne samat eilen moikatut tuotteet ^_^. Friikki mikä friikki.

Eilen valitsin MAC-nuuskuttelun kohteeksi NK:n MAC-pisteen. Se on toinen Tukholman kahdesta MAC-pisteestä joka myy myös irtonappeja ja paletteja. Itse ostan MAC-luomivärit aina mieluiten irtonappeina jotka voin sitten sijoittaa haluamissani kombinaatioissa paletteihin.

MAC_ostokset040614

No enhän minä mitään MAC-luomivärejä enää todellakaan tarvitsisi. Tai ylipäänsä minkään muunkaan merkin. Sehän nyt on selvää. Mutta eipä kosmetiikkafriikkiydessä olekaan kysymys tarpeesta vaan hurahduksesta. Ja totuuden nimissä shoppailen uutta kosmetiikkaa nykyään todella harvoin. (Tämä ei ole mikään puolustus. En puolustele kosmetiikkahankintojani ;))

MAC_paletti040614

Eilen tuli kerrytettyä MAC-kokoelmaa viidellä luomivärillä, jotka ovat olleet jo vuosia Osta nämä -listallani; sävyt Club (vihreään shiftaava ruskea), Satin Taupe (yksi MACin The Klassikoista, viileä taupe), Patina (kullanhohtoinen vaaleanruskea), All That Glitters (voimakkaasti hohtava kultabeige) sekä Sumptuous Olive (metallisen hohtoinen khakioliivi). Mitä? Ei tämän erikoisempiä sävyjä? No nii-in. Sitä neutraalia linjaa mitä nykyään eniten noudatan. Ja kyllähän minulla noita vastaavia sävyjä on kotona vaikka miltä muilta merkeiltä.

Silti nämä on ihanat! :) Ja uskokaa pois, sama sävy voi olla koostumuksesta ja laadusta riippuen hyvinkin eri näköinen luomella. Ja aina niistä löytyy niitä friikkien fiilistelemiä pieniä nyanssieroja. On taupeja ja taupeja.

Haaveilen välillä tilanteesta, jossa aloitan meikkihurahduksen alusta ja muodostan kokoelmani vain ja ainoastaan muutaman merkin kuten MACin, Make Up For Everin ja kenties Diorin ja Inglotin varaan. Ja täytyisi sinne kai muutama Urban Decay’kin mukaan päästää.

MAC_paletti_uusi

Eilisiin ostoksiin liittyen, se muuten hitusen harmittaa kun MAC pari vuotta sitten muutti palettinsa uuteen muotoon. Olen karsastanut noita uusia paletteja ja jopa vältellyt niiden hankkimista kun ne on mun mielestä jotenkin niin ”pökkylöitä” aiempiin ohuempiin ja pyöreälinjaisempiin verrattuna. Nyt tuli sitten vihdoin ostettua tuollainen uudenmallinen 4 sävyn paletti. Tokihan se on tyylikkäämpi ja ehkä ”arvokkaamman” näköinen kuin vanha paletti, mutta kaksi kertaa paksumpi ja kulmikas, tehden siitä paljon epäkäytännöllisemmän. Napitkin saa tästä irti käsittääkseni huonommin kuin vanhasta. Oh well. Yritämme totutella yhteiseloon. :)

MAC_vanhapaletti

Vanhan mallinen paletti.

Kyllä mun rakkaus MACiä kohtaan vain on sellainen, että se ei ole feidannut vuosien varrella lainkaan, vaikka en ole merkin tuotteita enää hullun kiilto silmissä ostanutkaan pitkiin aikoihin. Merkin meikkivoiteet, peiteaineet, ripsivärit ja monet erikoistuotteet ovat minulle edelleen aivan tuntemattomia, mutta jo pelkkien luomivärien, poskipunien ja siveltimien perusteella voin sanoa että MACiin luotan kuin kiveen.

Amen. :)

P.s. Luottaa kuin kiveen..? Mistä tuollainen ilmaisu muuten ylipäänsä tulee? Mikä kivessä tekee siitä erityisen luottamuksen arvoisen…? :p Heh. Tuli vain mieleen.

Kommentit (31)

 1. Cerp

  Haha! Mulle tuli mieleen tosta lausahduksesta, että kivellehän voi kertoa kaikki likaisimmatkin salaisuudet, kun ne ei (tiettävästi) puhu. Joten aika luotettavia ovat :D

  • Sanni

   :D Loistava selitys! :)

  • ella

   Haa, sanonta onkin selvästi monin tavoin totta. Meillä päin luotetaan kuin kallioon ilmeisesti vertailukohdan vakauden vuoksi, mutta loogisesti hoksattu tämäkin. Sanotaanhan myös, että ”vaikenee kuin muuri” ;)

 2. Veppe

  Kivi/kallio on kovaa ja järkkymätöntä, ja sen päälle voi turvallisesti rakentaa. (Luottamista voi ajatella jonkin varaan nojaamisena tai jonkin pohjalle rakentamisena.) Siksi voi luottaa kuin kiveen/kallioon. :)

  • Sanni

   Aaa, kiitos :) Tämä kuulostaa järkevältä (vaikka ei tuossa Cerpinkään ehdotuksessa vikaa ollut :D).

 3. Henni

  Ensi viikolla on kolmen päivän matka tukholmaan, ja tiedän että erityisesti nuo meikkiosastot tulevat tekemääm ison loven tämän meikkifriikin rahapussiin.Juuri NK ja Åhlens kiinnostaa ja jonkin verran myös Sephora. Tosin käsitykseni mukaan Tukholman Sephorassa ei ole niin paljon merkkejä kuin Amerikassa sijaitsevissa Sephoroissa. Olen kuullut että Sephoran meikkisudit ovat hyviä. Kävitkö Sephorassa? Mukavaa matkaa!

  • Sanni

   No voihan kökkö, unohdin Sephoran ihan kokonaan..! Enkä kyllä sattunut liikkumaan Biblioteksgatanilla niin se ei osunut ”vahingossakaan” silmään. Damn!

   Oikein hyvää Tukholman reissua sinulle, ja riemuitse Sephorassa minunkin puolestani..! :) Ainiin, pääsenhän mä sinne kyllä kuun lopussa kun seuraavan kerran menen Tukholmaan ^_^ Suosittelen muuten katsastamaan Åhlensilla MUJIn osaston, matkakosmetiikkapakkaukset (joita MUJIlla on törkeän hyvä valikoima) ovat nyt -20% alennuksessa. Muistaakseni ale on voimassa 14.6. saakka.

   • Henni

    Kiitos tuosta muji-vinkistä, ehdin sen jopa hyödyntää jos jokin kiinnostaa! On kyllä kiva mennä Tukholmaan useammaksi päiväksi, paljon on jo listaa paikoista joissa pitää käydä( siis muistakin kuin kosmetiikkaan liittyvissä:) ).

 4. Charming nails

  Ihana ostos! Meikkikuvia tällä paletilla tehtynä katselisi mielellään ja saisi uusia ideoita ;) mulla tänään pitkästä aikaa Macia; luomilla Woodwinked ja Plum dressing :) Kosmisfriikin tunnistaa siitä etten ollut Turussa kiinnostunut nähtävyyksistä vaan Macista ja Inglotista :D pakotin miehen viemään mut asuntoautolla Myllyyn ja Turun keskustaan vain päästäkseni meikkiostoksille *_*

  • Sanni

   Mulla oli kädessä Woodwinked’kin joka niinikään on aina ja ikuisesti ollut Want-listalla. :) Mutta liekö se lopulta aivan identtinen Urban Decayn Smogin kanssa..? Ehkä Woodwinked on vähän kultaisempi… Niinkuin UD:n Smogin ja Half Baked’in sekoitus.

   Olisin myös ostanut Motif’in mutta se on näköjään jäämässä pois MACin valikoimasta eikä sitä enää saanut irtonappina.

   Woodwinked ja Plum Dressing on kyllä ihana yhdistelmä! :-*

   • Charming Nails

    Mun mielestä Half baked on vähän kultaisempi. Smog näyttää googlen perusteella olevan aika lähellä mutta Woodwinked on kyllä hyvin laadukas ja ihanan värinen. Kuuluukin olla must have-listalla :)

 5. Ansku

  Hei missä MAC:in liike löytyy ? Kauniita värejä :)

  • Sanni

   Tarkoitatko Tukholmassa? Keskustassa Åhlensin tavaratalon MAC-piste lienee kaikkein ”keskeisin”.

 6. milipili

  Uuuh, ihania! All that Glitters ja Club ovat suosikkejani. Mitä maksoi toi tyhjä paletti? Pitäis joskus vaivautua depottaa, saakohan niistä tyhjistä enää B2M?

  • Sanni

   Tyhjä 4 sävyn paletti oli 50 kruunua eli runsas 5 euroa.

   saakohan niistä tyhjistä enää B2M?

   En osaa sanoa.

   • milipili

    Haa! Arvelin sen olevan parin kympin (euroissa) luokkaa =)))

 7. marjo k

  Yhtään mac tuotetta en (vielä) omista.. en ole saanut aikaiseksi koska omasta kaupungista ei löydy MACia, enkä tiedä mistä aloittaisin. Toisaalta bloggaajien (esim. viilankantoluvan Petra) hurahtamista MACiin välillä kauhistelen kun ne on niin kalliita.

  JA Kiitos, nyt tiedän, että en ole friikki vaan kiinnostunut kosmetiikasta :)

 8. Maijastiina

  Minä taas tulkitsisin kiven hautakiveksi. Kuolo siis korjaa jokaisen, siihen voi aina luottaa. Sori tämä päivän makaaberi osuus. :P

 9. Sanna

  Tarpeeseen tuli tämä postaus jälleen kerran. Täytyy alkaa jo suunnittelemaan loppukuun reissua Tukholmaan. :)
  Mulle tuli tosta kivisanonnasta mieleen Mooses ja kymmenen käskyä. :) Eikös ne tulleet sellaisissa kivitauluissa? Vaikka en itse kovin uskonnollinen olekaan. ;)

 10. anonymous

  voi mitä ihania värejä! hei pliiiiis, tee näistä tarkempi postaus! kaipaan täydellisiä taupeja kokoelmiini (naken piti olla vastaus tähän mutta ainakaan ykkönen ei ollut mulle lähellekään täydellistä, ja myöhempiin en kyllä rupea sokkona sijoittamaan) ja varsinkin tuo satin taupe on kiehtonut, mutta en sitten kuitenkaan ole raaskinut ostaa. (sen kerran kun pääsin macin pisteelle sitä etsiskelemässä sain niin p*skaa palvelua että ihan senkin takia oli jätettävä ostamatta :D). olisi ihana nähdä näistä swatcheja ja valmiita meikkejä! :)

  • Sanni

   hei pliiiiis, tee näistä tarkempi postaus!

   Varmaankin toteutettavissa :)

   • Lurjus

    Heippa, mäkin kaipaan lisäinfoa Taupesta. Mitä se tarkoittaa, mikä se on, mihin ja miksi käytetään? Mulla on Lily Lolon Miami Taupe, joka ei ole minkään väristä, enkä näin ollen osaa sitä oikein käyttääkään. Jään odottelemaan postaustasi aiheesta – thänks!

    • Sanni

     mäkin kaipaan lisäinfoa Taupesta. Mitä se tarkoittaa, mikä se on, mihin ja miksi käytetään?

     Taupe on väri, tarkoittaa tiettyä ruskean sävyä joka taittaa harmaaseen ja jossa on jopa aavistus liilaa.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Taupe

     Mihin ja miksi käytetään..? Meikissä ruskean sävyjä käytetään varjostuksena.

 11. Siiri

  Hei Sanni!
  Minulla on sekaiho (rasvainen t-alueelta ja kuiva muualta tosin kuivat alueet ovat niin kuivia että usein ihoa jopa hilseilee pois) ja suuria ihohuokosia nenän alueella. Finnejä on nenän alueella sekä leuassa ja myöskin hiusrajassa. Siis niitä finnejä on paljon. Mitä suosittelisit minulle tällaisen sekamelskaihon hoitoon? Olisiko sinulla jotain hyviä ehdotuksia myös primereiksi?

  Kiitos jo etukäteen!

  • Sanni

   Moikka Siiri! Käytä ihosi kosteuttamiseen kahta tuotetta: öljytöntä tai vähärasvaista fluidia/emulsiota/geeliä T-alueella ja täyteläisempää voidetta poskilla ja muilla kuivilla alueilla. Täsmähoida finnialuetta bentsoyyliperoksidipitoisella valmisteella, esim. apteekista saatavalla Basironilla. (Laita Basironia iltaisin finnialueille.)

   Primeria en osaa suositella, sillä on niin yksilöllistä kuka pitää minkäkin laisesta koostumuksesta. Kaikissa on tietysti silikonia, eli koostumus on ”silikoninen”, mutta osa on paksumpia ja kuivempia, osa ohuempia ja notkeampia. Mikään primer ei valitettavasti ole hyväksi epäpuhtaalle iholle, tai ei ainakaan ns. paranna ihon tilaa. Suosittuja, edullisia primereita ovat mm. Lumenen Mattifying Primer ja L’Orealin Studio Secrets, ensimmäinen on notkeampi ja voidemainen koostumukseltaan, jälkimmäinen paksu ja moussemainen.

 12. Sara

  Heip. Asiasta kolmanteen, mahdoitko jo huomata että Heinäkuussa Finlandia talossa on kolmipäiväinen ponitapahtuma? :)
  http://nyt.fi/a1305832414723

  • Sanni

   En ollut huomannut, kiitos vinkistä! :) Tapahtuma näyttää keskittyvän Friendship Is Magic -TV-sarjaan, jota taas itse en ole seurannut (Friendship Is Magic -harrastus on vähän eri juttu kuin ”klassinen” keräilyharrastus), mutta kyllä mä tuonne ehdottomasti menisin jos olisin tuona viikonloppuna Helsingissä. :) Ajankohta sattuu kuitenkin kohtaan, jolloin olen todennäköisesti toisella puolella Suomea.

 13. Tupu

  Olen ollut Karkkipäivän lukija kahdeksisen vuotta, ja jotenkin nyt tuntuu että alan olla kasvanut tästä ulos :) Nuo kaikki miljoonat taupen, harmaan ja ruskean sävyt ovat jotenkin kaikki niin samanlaisia …

  Nykyään kun kaipaan kasvoille väriä, laitan ripsivärin ja huolettoman huulipunan tai värikkään huivin, enkä enää murehdi mustista silmänalusista tai lakkaamattomista kynsistä. Vaikka se ei varmasti ole bloggaajan tarkoitus, tämäntyyppisiä blogeja lukemalla tulee helposti köyhä ja ruma olo :D

  • Sanni

   Onhan täällä (onneksi? ;)) paljon muutakin sisältöä kuin harmaan ja taupen sävyisiä luomivärejä…! :D

   Olen ollut Karkkipäivän lukija kahdeksisen vuotta

   Karkkipäivä täytti juuri 5 vuotta :)

 14. Jabaduu

  Heeei meikäkin on parin viikon päässä lähössä päiväristeilylle Tukholmaan, ja pyhiinvaelluskohteina on ainakin Sephora, NK ja Åhlens, mutta osaisitko vinkata mitään muita paikallisia liikkeitä mistä voisi shoppailla erityisesti kosmetiikkaa?

  • Sanni

   osaisitko vinkata mitään muita paikallisia liikkeitä mistä voisi shoppailla erityisesti kosmetiikkaa?

   Ei tule muita mieleen kuin Kicks, lippulaivaliike on Drottninggatanilla Sergelin torilta Gamla Staniin päin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.