Tänä päivänä 10 vuotta sitten

Mitä olin kirjoittanut Karkkipäivään 21. heinäkuuta vuonna 2009?

Olin tehnyt oppaan luomivärivarjostuksiin. Blogin ensimmäisinä vuosina tein ahkerasti tutorialeja.

Onko ruudun äärellä tänään niin pitkäaikaisia lukijoita, että joku muistaa tämän postauksen tasan 10 vuoden takaa?

Karkkipäivä: opas varjostuksiin

.

Vuotta myöhemmin, 21. heinäkuuta 2010, olin kirjoittanut mielestäni aika hauskan jutun hajuvesien tuoksukuvauksista. Olin töissä kosmetiikkamyyjänä ja koin tiettyjen ”halpiksiksi” mieltämieni tuoksujen markkinointiin luodut ylitsepursuavan runolliset kuvaukset sangen viihteellisinä.

Postauksessa olin verrannut tuoksujen markkinointimateriaalin tunnelmakuvauksia omaan kokemukseeni tuoksusta. Olin arvioinut mm. Mexxin, Puman ja Naomi Campbellin tuoksuja, ja saipa Christina Aguileran Inspire-tuoksun mainoskuvakin osansa.

Karkkipäiväivä: Miltä tuoksuu ”ilmava katoavaisuus”?

MEXX Black EdT

Markkinointi: ”Sensuelli ja seksikäs kukkaistuoksu modernille naiselle. Ole valmis odottamattomaan. Ole valmis menetykseen. Ensituoksun pioni ja inkiväärinkukka avaavat tuoksun pehmeällä naisellisuudellaan. Hedelmäisessä sydämessä herkulliset aprikoosin ja litsin sävyt vapauttavat tuoksun spontaanin flirtin. Vesimäinen lootus yllättää raikkaudellaan.”

Sanni: Tunkkainen ja pistävä, aika hirveä. Kai tämän tuoksun kantajan on varauduttavakin menetykseen, jos tuoksuu näin pahalle? Vaikea sanoa onko tuoksukuvauksessa vain kirjoitusvirhe, vai markkinoidaanko tuoksua todella varoittamalla menetyksestä. Oli miten oli, myös tämä tuoksu on hyvin kaukana tekstin antamasta mielikuvasta, Blackissä ei ole mitään hedelmäistä eikä raikkaasta lootuksesta ole tietoakaan.

MORGAN My Morgan EdT

Markkinointi: ”Eloisa ja spontaani tuoksu on täynnä kuplivaa, eksoottista viehätysvoimaa. Metsämansikka, karhunvatukka ja guava antavat tuoksulle herkullisen sorbetin tuntua. Sydäntuoksussa kukkii kaunis, kupliva ja makea kukkakimppu. Kukkien herkät nuput tuoksuvat syötävän hyvälle. Kielo lisää aavistuksen säteilevää naisellisuutta, pioni ripauksen ilmavaa katoavaisuutta. Orvokin täydellinen raikkaus sekoittuu syreenin herkkyyteen ja saa tuoksun säteilemään.”

Sanni: Ripauksen ilmavaa katoavaisuutta…? Anteeksi kuinka? Kukkien herkät nuput..? My Morgan on kuin trooppinen, synteettinen hedelmäsalaatti. Lapsekas tuoksu, ei aikuiseen makuun. Harmiton kuin Lauantaipussin hedelmäkarkkiaski. Tämän tuoksun kohdalla kuvaus ja totuus kohtaavat aivan erityisen huonosti.

Vuonna 2011 en ollut julkaissut mitään juuri 21. päivä, mutta 23. heinäkuuta olin intoillut Oliv-vaahtoputsarista ja kesän Top 4 -suosikkimeikeistäni.

Top-neljään kuuluivat L’Orealin Volume Million -maskara, Estee Lauderin Double Wear -peiteaine (suosikkipeiteaineeni ensiesittely blogissa!), BeYu’n eyeliner ja Urban Decayn Eye Shadow Primer Potion. BeYu’n eyelinerit olivat muuten todella hyviä, minulla oli niitä neljässä värissä. Sittemmin sarja on poistunut Suomesta.

Kurkataan vielä vuoteen 2012. Tänä päivänä seitsemän vuotta sitten olin julkaissut jutun makeoverista, jonka olin tehnyt työkaverilleni Marikalle.

Karkkipäivä: Makeover: Marika

.

Jännä, miten elävästi voi edelleen muistaa suuren osan postauksistaan. Toisaalta välillä löydän myös kirjoituksia, jotka olin autuaasti unohtanut. Ehkä jonain päivänä vanhuksena luen hiljalleen kiikkustuolissa läpi kaikki Karkkipäivän kirjoitukset, muistellen lämpöä Kreikan rannoilla ja sitä vatsanpohjassa tuntuvaa kutkutusta, kun ensimmäistä kertaa meikkasi uudella netistä tilatulla sateenkaarenvärisellä meikkipaletilla.

Ihan mukava juttu, että on paikka johon on lopulta taltioitunut niin paljon omia vaiheita kuvineen. Postauksiin jätetyt kommentit ja keskustelu ovat lisäksi luoneet oman ulottuvuuden, täällä on kulkenut vuosien ajan mukana myös monien muiden elämänvaiheita ja -tarinoita. <3

Lämmintä sunnuntaita kaikille.

Kommentit (20)
 1. Lukija vuodesta 2009
  21.7.2019, 12:10

  Muistan, kun löysin blogisi vuonna 2009. Odotin aina innolla uusia postauksia ja ennen kaikkea uusia meikkikuvia! Pidin sinua inspiroivana ja kiinnostavana, kuten pidän edelleen. :)

  Jotenkin niin jännä huomata, miten sinäkin olet bloggaajana kasvanut – kuten minäkin lukijana. Ennen meikkikuvat oli parasta mitä tiesin, nyt kiinnostaa jopa enemmän muut aiheet, kuin meikit. Pidän tavastasi kirjoittaa, tekstejäsi on helppoa lukea ja jotenkin aina, aina voi samaistua jollain tapaa aiheeseen kuin aiheeseen.

  Kiitos siis sinulle Sanni, kun olen saanut lukea blogiasi ja inspiroitua siitä kymmenen vuotta. :)

 2. Luin historiikistä sen kaksiosaisen jutun, jossa kävit läpi omistamasi tuoksut(miter karkkipäiväkin oli kommentoinut tuoksusi).
  Riittäisikö aikasi tehdä nykyisistä tuoksuistasi vastaavanlainen juttu? Olisi hurjan mielenkiintoinenjatko vanhalle jutulle.

  1. ”Riittäisikö aikasi tehdä nykyisistä tuoksuistasi vastaavanlainen juttu?”

   Hauska idea, täytyy laittaa aihelistalle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *