Taltuta sähköiset hiukset

Nyt on taas se aika vuodesta kun hiukset lentelevät, ritisevät ja rätisevät. Pakkanen ja ilman kuivuus tekevät hiuksista erityisen sähköiset. Siksi hiusten hoito kosteuttavilla tuotteilla (shampoo, hoitoaine, naamiot, hiuksiin jätettävät hoitoaineet) ovat talviaikaan ensisijaisen tärkeitä aseita sähköisyyttä vastaan. Myös luonnonkuituinen hiusharja auttaa vähentämään hiusten sähköisyyttä.

Minä kuulun niihin, joilla on luonnostaan niin kuivat hiukset, että pelkkä oikein valittu shampoo ja hoitoaine eivät auta sähköisyyteen.

Tässä muutama tämän talven suosikkini (ja pari vanhaa suosikkia) pitämään ritisevät kutrit aisoissa.

    Antistatic

SIM Forme Anti-Static Spray, XZ Muumi-selvityssuihke ja Cutrin Chooz Anti-Frizzer.

SIMin ja Cutrinin tuotteet olen saanut blogin kautta.

Antistatic_SIM

Forme-suihke on näistä minun hiuksissani tehokkain. Suihke ei muotoile, ei hoida, ei silota, ei kiillota. Se vain poistaa sähköisyyden – välittömästi ja todella tehokkaasti. Sopii hyvin myös hennoille hiuksille, sillä tuote ei lätsäytä. Muutama suihkaus ja rätisevä, lentävä tukka vaikenee ja asettuu kiltisti aloilleen. Tätä suihketta olen käyttänyt koko talven lähes päivittäin.

Suihkeessa on paljon alkoholia, eli se myös kuivattaa. Koska käytän kuitenkin muuten todella kosteuttavia ja öljypitoisia hiustuotteita, en koe tätä haitallisena.

Pakko muuten kommentoida Forme-pakkausten muotoilua; anteeksi, SIM, mutta näiden pakkausten design on jäänyt jonnekin 70-luvulle. :D Ei iske minuun ollenkaan.

Antistatic_Muumi

XZ Muumi-suihke on ollut talviystäväni jo monen monta vuotta. Käytän sitä ensisijaisesti ”kaulahuivitakkujen” selvittämiseen, mutta extra-bonuksena se vähentää myös hiusten sähköisyyttä.

Hiuksiani vaivaa aina talvisin tuo ”huivitakku”-ilmiö, muun ajan vuodesta hiuksiani ei juuri takkuun saa vaikka yrittäisi. Talvella hiukset joutuvat paksujen huivien, myssyjen ja huppujen haudotuksen ja hankauksen kohteeksi, ja  pahimmillaan olen joutunut leikkaamaan saksilla nippuja niskavilloista kun ne ovat huovuttuneet mahdottomiksi selvittää.

Muumi-selvityssuihke on siitä loistava, että ollessaan lapsille tarkoitettu, se on äärimmäisen mieto eikä sisällä mitään hiuksiin kerrostuvia, lätsäyttäviä muotoilevia aineita. Se ainoastaan selvittää takut ja poistaa sähköisyyttä. Hiuksiin ei jää tuotteen jäljiltä mitään ”tuotetuntua”. Se on tärkeää, kun joudun joskus selvittämään hiuksia useamman kerran päivässä.

Antistatic_Tigi

Olisin kovasti halunnut suositella myös Tigin Fashionista Smooth & Shine -voidetta, mutta hahah, eihän tuotetta ole enää ollut Tigin valikoimassa moneen vuoteen. :D Minun pulloni on tosi vanha. Koska käytän muotoilutuotteita harvoin ja vain pieniä määriä, riittää 200 milliä minulle pieneksi ikuisuudeksi.

Smooth & Shine silottaa pörröiset hiukset vähentäen samalla sähköisyyttä (ei ole kuitenkaan yhtä tehokas kuin Forme-suihke). Tykkään siitä kun tuotteen koostumus on kevyt eikä jätä hiuksia raskaiksi. (Jos joku tietää Tigin nykyisestä valikoimasta vastaavanlaisen tuotteen, niin saa vinkata. Muutenkin kommenttilaatikkoon voi vinkata omia lemppareitaan sähköisyyttä vastaan niin muut lukijat hyötyvät vielä enemmän :))

Antistatic_Cutrin

Cutrinin Chooz Anti-Frizzer toimii samalla periaatteella kuin Tigin Smooth & Shine. Sen koostumus on hiukan ohuempi ja jättää hiuksiin Tigiin verrattuna kiiltävämmän pinnan. Annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana, ohueen tukkaan riittää ihan pieni määrä. Poistaa sähköisyyttä tehokkaasti ja tekee hiuksista sileät ja kiiltävät. Olen käyttänyt tätä Forme-suihkeen jälkeen kiiltoviimeistelynä.

Yhteenveto:

Forme – sopii sinulle joka haet tuotteelta VAIN sähköisyyttä poistavaa ominaisuutta ilman hoitavaa ja muotoilevaa vaikutusta.

Muumi – sopii sinulle joka haet kevyesti hoitavaa tuotetta joka selvittää takkuja samalla vähentäen hiusten sähköisyyttä lempeästi. Alkoholiton.

Chooz – sopii sinulle jolla on pörröinen tukka ja haet tuotteelta anti-static-ominaisuuden lisäksi myös silottavuutta ja kiiltoa. Alkoholiton.

Kommentit (36)
  1. Mulla on ollu käytössä jo vuosia Muumisuihke, en edes uskalla ostaa mitään kalliimpia sähköisyyden poistajia, kun tuo on niin loistava. XZ:n suklaa-vanilija toimii myös, mutta se tuoksu alkaa tökkimään aika nopeesti. Pika-apuna toimii myös ionisoiva harja. Mulla on talvella tooosi sähkönen tukka, niskarastaongelmakin löytyy :D Aikanaan pätkäsin tukan ihan lyhyeksi, kun en enää jaksanut selvitellä rastoja lähes päivittäin. Nyt oon taas kasvattanut tukkaa takaisin – ja harkitsen taas leikkaamista huivitakkujen takia :D

  2. Mulla pahinta sähköisyyttä on liennyttänyt kun olen siirtynyt oliivisaippua- ja punasavipalojen käyttöön. Entiset shampoot lietsoivat sähköisyyttä jättäen samalla kuitenkin hetkessä liiruksi muuttuvan tukan :D Yritän tehdä myös pari kertaa viikossa kunnon kookos/oliiviöljyhauteen latvoihin, vähentää ainakin takkuuntumista!
    Olen tangle teezer-tyttöjä, niin se nyt ei varmaan helpotakaan tätä ongelmaa. Silloin tällöin käytän ikivanhaa (kai??) luonnonkuituista harjaa, mutta ei sekään kyllä saa mitään ainakaan positiivista efektiä aikaan :D Olen ajatellut kyllä että pitäis etsiä jostain uusi – onko antaa mitään vinkkejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *