Karkkipäivä
Karkkipäivä

Taltuta sähköiset hiukset

Nyt on taas se aika vuodesta kun hiukset lentelevät, ritisevät ja rätisevät. Pakkanen ja ilman kuivuus tekevät hiuksista erityisen sähköiset. Siksi hiusten hoito kosteuttavilla tuotteilla (shampoo, hoitoaine, naamiot, hiuksiin jätettävät hoitoaineet) ovat talviaikaan ensisijaisen tärkeitä aseita sähköisyyttä vastaan. Myös luonnonkuituinen hiusharja auttaa vähentämään hiusten sähköisyyttä.

Minä kuulun niihin, joilla on luonnostaan niin kuivat hiukset, että pelkkä oikein valittu shampoo ja hoitoaine eivät auta sähköisyyteen.

Tässä muutama tämän talven suosikkini (ja pari vanhaa suosikkia) pitämään ritisevät kutrit aisoissa.

    Antistatic

SIM Forme Anti-Static Spray, XZ Muumi-selvityssuihke ja Cutrin Chooz Anti-Frizzer.

SIMin ja Cutrinin tuotteet olen saanut blogin kautta.

Antistatic_SIM

Forme-suihke on näistä minun hiuksissani tehokkain. Suihke ei muotoile, ei hoida, ei silota, ei kiillota. Se vain poistaa sähköisyyden – välittömästi ja todella tehokkaasti. Sopii hyvin myös hennoille hiuksille, sillä tuote ei lätsäytä. Muutama suihkaus ja rätisevä, lentävä tukka vaikenee ja asettuu kiltisti aloilleen. Tätä suihketta olen käyttänyt koko talven lähes päivittäin.

Suihkeessa on paljon alkoholia, eli se myös kuivattaa. Koska käytän kuitenkin muuten todella kosteuttavia ja öljypitoisia hiustuotteita, en koe tätä haitallisena.

Pakko muuten kommentoida Forme-pakkausten muotoilua; anteeksi, SIM, mutta näiden pakkausten design on jäänyt jonnekin 70-luvulle. :D Ei iske minuun ollenkaan.

Antistatic_Muumi

XZ Muumi-suihke on ollut talviystäväni jo monen monta vuotta. Käytän sitä ensisijaisesti ”kaulahuivitakkujen” selvittämiseen, mutta extra-bonuksena se vähentää myös hiusten sähköisyyttä.

Hiuksiani vaivaa aina talvisin tuo ”huivitakku”-ilmiö, muun ajan vuodesta hiuksiani ei juuri takkuun saa vaikka yrittäisi. Talvella hiukset joutuvat paksujen huivien, myssyjen ja huppujen haudotuksen ja hankauksen kohteeksi, ja  pahimmillaan olen joutunut leikkaamaan saksilla nippuja niskavilloista kun ne ovat huovuttuneet mahdottomiksi selvittää.

Muumi-selvityssuihke on siitä loistava, että ollessaan lapsille tarkoitettu, se on äärimmäisen mieto eikä sisällä mitään hiuksiin kerrostuvia, lätsäyttäviä muotoilevia aineita. Se ainoastaan selvittää takut ja poistaa sähköisyyttä. Hiuksiin ei jää tuotteen jäljiltä mitään ”tuotetuntua”. Se on tärkeää, kun joudun joskus selvittämään hiuksia useamman kerran päivässä.

Antistatic_Tigi

Olisin kovasti halunnut suositella myös Tigin Fashionista Smooth & Shine -voidetta, mutta hahah, eihän tuotetta ole enää ollut Tigin valikoimassa moneen vuoteen. :D Minun pulloni on tosi vanha. Koska käytän muotoilutuotteita harvoin ja vain pieniä määriä, riittää 200 milliä minulle pieneksi ikuisuudeksi.

Smooth & Shine silottaa pörröiset hiukset vähentäen samalla sähköisyyttä (ei ole kuitenkaan yhtä tehokas kuin Forme-suihke). Tykkään siitä kun tuotteen koostumus on kevyt eikä jätä hiuksia raskaiksi. (Jos joku tietää Tigin nykyisestä valikoimasta vastaavanlaisen tuotteen, niin saa vinkata. Muutenkin kommenttilaatikkoon voi vinkata omia lemppareitaan sähköisyyttä vastaan niin muut lukijat hyötyvät vielä enemmän :))

Antistatic_Cutrin

Cutrinin Chooz Anti-Frizzer toimii samalla periaatteella kuin Tigin Smooth & Shine. Sen koostumus on hiukan ohuempi ja jättää hiuksiin Tigiin verrattuna kiiltävämmän pinnan. Annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana, ohueen tukkaan riittää ihan pieni määrä. Poistaa sähköisyyttä tehokkaasti ja tekee hiuksista sileät ja kiiltävät. Olen käyttänyt tätä Forme-suihkeen jälkeen kiiltoviimeistelynä.

Yhteenveto:

Forme – sopii sinulle joka haet tuotteelta VAIN sähköisyyttä poistavaa ominaisuutta ilman hoitavaa ja muotoilevaa vaikutusta.

Muumi – sopii sinulle joka haet kevyesti hoitavaa tuotetta joka selvittää takkuja samalla vähentäen hiusten sähköisyyttä lempeästi. Alkoholiton.

Chooz – sopii sinulle jolla on pörröinen tukka ja haet tuotteelta anti-static-ominaisuuden lisäksi myös silottavuutta ja kiiltoa. Alkoholiton.

Kommentit (36)

 1. Jonttu

  Jännä, kun minua tällaisen tuotteen ostaminen ei kiinnostaisi periaatteessa yhtään, koska se ei mitenkään kaunistaisi minua. :)

  • Sanni

   Olikohan tämä kommentti ennemmin suunnattu Skin Perfection -postaukseen..? :)

   • Jonttu

    Ei, vaan hiusten takkujen selvittämiseen. :) En koe sen muuuttavan ulkonäköäni mitenkään. Oikeastaan on aika naisellista sukia näin talvella esim. huivista aiheutuneita takkuja hiuksista. :)

    • Sanni

     Oikeastaan on aika naisellista sukia näin talvella esim. huivista aiheutuneita takkuja hiuksista. :)

     :D :D Voi sun kanssas..! ^_^

 2. AnnaM

  Hei! Mullapa lähti järki Laveran ”uudistuneen” mangohoitsikan kanssa, hiukset tuli järkyttävän sähköisiksi ja kammattavuus = zero. Niinpä päädyin testaamaan Cutrinin uutta Winterism -talvihoitoainetta ja tykkään! Tuoksu hyvä, samoin pesutulos ja kammattavuus miellyttää, ja mikä tärkeintä, hiukset eivät ole olleet sähköiset nyt kovillakaan pakkasilla! Suosittelen!

  • Sanni

   Laveran uudistuneet hoitsikat ovat tosiaan, no, ei tässä auta olla lempeä, aika hirveitä. Ne muutettiin loistavista huonoiksi, vain sertifioinnin tähden. Harmi juttu.

   • AnnaM

    Jep, todella suuri pettymys oli, että yksi lempihoitoaineistani on tätänykyä käyttökelvoton. En aio ostaa enää… :(

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.