Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tallinnan lukijamatkalaisille

Anteeksi muut lukijat kun joudun käyttämään blogitilaa matkaan liittyvään tiedottamiseen. Minulla ei ole matkalle osallistuvien yhteystietoja joten joudun laittamaan tämän kyselyn julkisesti.

Rataskaevu_kollaasi4

Kommenteissa nousi pari päivää sitten esiin Tallinnan matkan ruokailut ja niihin liittyvät mahdolliset pöytävaraukset. Lounas on sen verran aikaisin, että en usko Telliskiven ravintoloiden olevan tuohon aikaan täynnä. Pohjolan Matka ei ole halunnut sitouttaa osallistujia tiettyyn ravintolaan tekemällä varauksia, koska tarkoituksena on, että osallistujat saisivat valita mieleisensä ruokailupaikat.

Laitoin kuitenkin torstaina kyselyn Telliskiven suosituimpiin kuuluvaan F-Hoone-ravintolaan varmuuden vuoksi tiedustellakseni lauantain 23.1. tilannetta, mutta sieltä ei ole vastattu.

Illallisen suhteen varaus onkin sitten olennainen, jos meitä on lähdössä isompi porukka yhdessä syömään. En tullut lukijamatkasta alun perin kertoessani ajatelleeksi, että mukaan saattaisi lähteä niinkin suuri ryhmä kuin 42 ihmistä (jee!! :) 44, kun minut ja Pohjolan Matkan Riikan laskee mukaan), joten en tuolloin tullut myöskään tajunneeksi varauksen oleellisuutta.

Rataskaevu_kollaasi1

Niinpä kartoitan nyt tässä, onko osallistujien joukossa kiinnostuneita illastamaan lauantaina porukalla?

Mitään tällaista ”velvollisuutta” ei tietenkään ole vaan lauantai-ilta on kaikille omaa vapaata aikaa ja moni varmasti haluaa syödä omaan vapaaseen tahtiinsa ilman sitoumuksia :) Ei siis paineita asiasta :) Mutta jos joukossamme on yhteisestä illallisesta kiinnostuneita, niin kerrottehan siitä mahdollisimman pian joko tämän postauksen kommenteissa tai suoraan minulle sähköpostitse (karkkipaiva ät hotmail.com), niin tehdään varaus. Jos reissuun on lähdössä yksin matkustavia naispaikkalaisia ja joku kaipaa illallisseuraa niin minä voin mielelläni lähteä seuraksi :)

Aiemmin on osoitettu kiinnostusta 16 Rataskaevu-ravintolaa kohtaan, josta tarkistin jo lauantai-illan 23.1. tilanteen. He ottavat vastaan max. 10 hengen seurueen, ja suosittelivat kysymään sisar-ravintolastaan Pegasuksesta, jos meitä on suurempi seurue tulossa.

Ehdotuksia muista ravintoloista otetaan myös vastaan :)

Hui, matka jännittää jo kovasti…!

P.S. Laitattehan kommenttiinne myös sähköpostiosoitteenne sille tarkoitetulle riville (näkyy vain minulle), niin saan teihin yhteyden illallissuunnitelmien tiimoilta.

P.P.S. Tämäkin mun piti kertoa: alkuperäisestä ohjelmasta poiketen lauantain päiväretki tehdäänkin Pohjolan Matkan omalla bussilla eikä Taisto Bussid -yhtiön, ja Pohjolan Matkan bussi kuljettaa meidät sunnuntaina myös hotellista satamaan :) Eli ei tarvitse ottaa taksia tai lähteä apostolin kyydillä sunnuntaina laivaan :) :)

Kommentit (31)

 1. Superb

  Juu, minä ainakin olisin kiinnostunut osallistumaan yhteisruokailuun illalla :)

 2. Arlene

  Juu, yhteinen illallinen kiinnostaa mua ja matkakaveriani :D eli mukana ollaan.

 3. Laalaa

  En ole matkaan lähdössä, mutta mielelläni vinkkaisin teille kivasta pikkuruokalasta, jos tarvii kesken päivän ohimennen saada jotain pientä kasvispainotteista evästä. Löysin paikan omalla reissullani marraskuussa. Paikan suolaiset oliivimuffinsit veivät kielen mennessään. Wräppi oli myös maistuva, samoin tilauksesta tehty smoothie. GreenBakery, Maakri 19/21. Heillä näyttää olevan sivuina vain facesivut, joten koeta kestää ;) Ps. vinkkaamasi Vegan restoran V oli uskomattoman upea makuelämys! Kiitos vinkeistäsi :)

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Ollaan koko päivä bussiretkellä ja kosmetiikkaworkshopissa joten keskustaan ei ehditä ohjelman puitteissa päiväsaikaan, mutta jokuhan voi innostua tuosta vaikka iltamurkinapaikkana :)

   Ja hei, olipa kiva kuulla että V osoittautui onnistuneeksi valinnaksi :)

 4. Ninni

  En ole lähdössä matkalle, mutta suosittelen ravintolaa nimeltä Kohvik Moon ja varaus kannattaa tosiaan tehdä.

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Kohvik Moonia suositeltiin huhtikuussakin kun olin Tallinnassa. Menu ja kuvat näyttää kivoilta ja siellä on kabinettikin 14 hengelle, joten mikäpä ettei ottaa vaihtoehdoksi jos lähtijöitä on paljon? :)

   Mitäs mieltä muut? :)

   http://www.kohvikmoon.ee/?lang=en

   Moon vain sijaitsee vähän syrjässä ydinkeskustasta, se ei ole vanhassakaupungissa vaan lähempänä Kalasatamaa.

 5. Kateliini

  Hauska reissu teillä tiedossa! :)

  Sulla tuntuu olevan ripsarifaktat hallussa, niin kysynpä neuvoa. Tykkään Lumenen Blueberry Wild Curl mascarasta (vedenkestävä), ei tarvitse jännätä tuleeko pandasilmät ja taivutuksetkin pysyy tosi hyvin. Ainut miinus on sen poistaminen.

  Joten osaatko suositella samantyyppistä ripsaria, kesto pitäisi olla hyvä, mutta ei tarvitse olla ihan niin hyvä kuin Lumenella. Ja ehdottomasti kapea harja. Kiitos jos jaksat vastailla!

  • Sanni

   Palaan asiaan huomenna :) Tosin sanon jo nyt että kestoon en valitettavasti osaa ottaa kantaa koska mun silmissä pysyy kaikki ripsarit yhtä hyvin, eli en osaa omalla kokemuksella sanoa mikä ripsari pysyy toista paremmin.

  • Sanni

   Noniin, huomenta :) Olinkin tosi väsynyt ja nukkumaan menossa eilen illalla kommenttiasi lukiessa, ja nyt vähän virkeämpänä joudun toteamaan, että en ikävä kyllä osaa suositella Blueberry Curlin tyyppistä maskaraa samankaltaisella harjalla, etenkään wp:nä koska en itse käytä wp-maskaroita joten tunnen tosi huonosti wp-versioita eri maskaroista.

   Mun mielestä parhaiten itselläni toiminut taivuttava maskara on Maybellinen The Rocket Volum’ Express, mutta siinä on ihan eri tyyppinen harja kuin Lumenen Blueberry Curlissa.

  • Ninneri

   Mun suosikki kapeaharjaisista vedenkestävistä on Max Factorin Masterpiece, pitää mun ripset taivutettuina (mihin vesiliukoiset ei pysty) mutta lähtee kuitenkin suht kivuttomasti silmämeikinpoistoaineella. Tykkään muutenkin Max Factorin ripsareista, ne jotenkin sopii omiin ripsiin ja hinta-laatusuhde on kohdallaan :)

   • Sanni

    Minäkin tykkään Masterpiecen harjasta, kiitos kun muistutit siitä ja että sitäkin saa vedenkestävävänä :)

   • Nimetön

    Kiitos sekä sinulle, että Sannille vinkeistä! :)

 6. Kanerva

  Minua myös, varmistan vielä matkakumppaniltani. :-)

 7. Lusa

  Minä! o/ Naispaikkalaisena matkassa :)

 8. Mindelll

  Mäkin tulisin mielelläni! Täytyy vielä varmistaa huonekaverilta, mutta uskoisin 99%:n varmuudella, että sekin olisi kiinnostunut :)

  Sellainen tuli mieleen, että olisikohan hyötyä perustaa Facebookiin jonkinlainen suljettu ryhmä matkaanlähtijöille? Siellä voisi tarkemmin jutella ravintoloista tai mistä vaan matkaan liittyvästä. Mitä luulet, Sanni? :)

  • Sanni

   Sellainen tuli mieleen, että olisikohan hyötyä perustaa Facebookiin jonkinlainen suljettu ryhmä matkaanlähtijöille?

   Idea on hyvä, mutta ryhmän perustaakseni ja sinne ihmisiä kutsuakseni minun pitäisi tietää osallistujien tai ainakin FB-ryhmästä kiinnostuneiden osallistujien nimet. Eli voin perustaa ryhmän mutta teidän pitäisi laittaa mulle meilillä nimenne (ja tunnistusvinkit jos FB:ssä useita samannimisiä) että voin kutsua sinne ihmisiä :)

   • Mindelll

    Suljettuja ryhmiähän voi tehdä ja sinne voi sitten muut pyytää adminilta pääsyä. Eli voisit laittaa blogissa linkin ryhmään ja sitten jokainen halukas voisi sinne laittaa pyynnön facebookissa.

    Mutta en tiedä, kuinka moni tästä tosiaan innostuisi, tulipahan vaan mieleen :) Kommenttiboksissa päätösten teko kun voi olla aina vähän hankalaa :D

    Kaverikin muuten innostui, joten meitä olisi siis kaksi ruokailusta kiinnostunutta :)

    • Sanni

     Ryhmä on nyt luotu :) Tajusin, että eihän kutsumiseen mitään nimiä tarvita vaan sähköpostiosoite riittää ja nehän minulla jo olikin :)

     • Mindelll

      Jee, mahtavaa! :) Onko sulla siis kaikkien osallistujien meilit Pohjolan Matkojen kautta vai saako tuonne ryhmään kutsua myös matkakaverin, joka ei ole varmaankaan erikseen laittanut meiliään sulle?

      • Sanni

       Kutsuin ryhmään vain tähän postaukseen sähköpostinsa jättäneet ja minuun meilitse yhteyttä ottaneet illallisesta kiinnostuneet :) Laitoin ryhmän salaiseksi eli ilmeisesti vain minä voin kutsua sinne jäseniä, joten jos laitat mulle ystäväsi meiliosoitteen niin kutsun hänet :)

       • Sanni

        Jaa, paitsi että nyt ryhmään on jo liittynyt yhden osallistujan kaveri hänen kutsumanaan, joten liittymisen ei näköjään tarvitse mennä mun kautta :)

        • Mindelll

         Okei, kiva, laitan siis itekin kutsun suoraan kaverille :)

 9. Felkku

  Olen ystäväni kanssa lähdössä matkalle ja olemmekin jo tehneet pöytävarauksen Ninnin suosittelemaan Kohvik Mooniin :)

 10. Tiia

  Mäkin olen lähdössä ja kiinnostunut yhteisruokailusta illalla!

 11. Marja Nikkinen

  Olen lähdössä matkalle yksin, joten yhteinen illallinen kiinnostaa. :) Innoissani odotan jo matkaa.

 12. Niina

  Me jätämme kaverini kanssa illan ruokailun väliin. Näemme hänen kanssaan niin harvoin että tämä on sellainen yhdistetty kauneus- ja ystävyysmatka.

  Fb:stä minut löytää helposti, kts säpo :)

 13. Hanna

  Moikka Sanni ! kommenttini ei oikeen tähän postaukseen kuulu, mutta ajattelin pystyisitkö neuvomaan jotain kivaa tekemistä Maarianhaminassa tähän aikaan vuodesta? Oon lähdössä elämäni ensimäisen kerran viikonloppuna sinne enkä oikeen löydä netistäkään mitään kivaa tapahtumaa… paljon nähtävyyksiä ja aktiviteetteja tuntui liittyvän kaikki kesä juttuihin… Kiitos jo etukäteen !! :)

  • Sanni

   Moi Hanna! Vastaan sulle huomenna, nyt on kertynyt jo niin pitkä päivä koneen äärellä että siirrän loput vastattavat huomiseen :)

  • Sanni

   Noniin :)

   Maarianhamina on talvisin todella hiljainen, eikä joka viikonlopulle aina osu mitään erityisiä tapahtumia. Vilkkain tapahtumapaikka talvisin on kulttuuri- ja kongressikeskus Alandica, joka päinvastoin kesäisin hiljenee. Siellä on teatteria, konsertteja ja stand-up-komiikkaa, mutta juuri tänä viikonloppuna ei näytä olevan mitään tekemistä. Kevään Ravintolapäivätkin osuvat vasta seuraavalle viikolle eli 18.-23.1. Sinulla kävi vähän huono tuuri matkan ajankohdan suhteen. Kun katson Visit Ålandin Tapahtumakalenteria, ei Maarianhaminassa ole tulevana viikonloppuna kuin vuotuinen Idrottsgala eli gaala, jossa palkitaan paikallisia urheilutähtiä Ei kenties kovin kiinnostavaa sinulle…?

   Jos itse olisin menossa vierailulle Maarianhaminaan talvisena viikonloppuna, tekisin pitkän kävelyretken (säästä riippuen tietysti) ja syömässä hyvin joko Indigossa (aina luotettava, kaupungin suosituin ja hintatasoltaan ns. ”peruskallis”) tai Nauticalissa (kallein ja hienoin, Nautical kuuluu Suomen ja White Guiden mukaan koko Pohjoismaidenkin parhaimpiin ravintoloihin). Illalla kävisin leffassa jos joku kiva filmi olisi menossa saaren ainoassa elokuvateatterissa.

   Kahvilavisiitti ahvenanmaanpannukakun merkeissä keskustan Bagarstugan-kahvilassa on vierailijalle myös must.

   Tykkäätkö museoista? Harmillisesti erinomainen Ålands Museum on edelleen kiinni restauroinnin vuoksi, mutta jos merenkulkuhistoria ja vanhat laivat kiinnostavat, suosittelen mitä lämpimimmin Ahvenanmaan Merenkulkumuseota. Se on auki päivittäin 11-16.

   Kaksi päivää Ahvenanmaalla talvisaikaan ilman autoa voi kieltämättä käydä tylsäksi, jos ei tykkää kävellä paljon. Etenkin tällaisena viikonloppuna kun ei ole mitään kulttuuriesityksiä tai -tapahtumia.

 14. Ekku

  Jos vielä ei ole pöytävarausta tehty, niin meitä on kaksi matkalaista, ja yhteinen illallinen kiinnostaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.