Taikametsässä

Minulla on ollut varmaan vuoden parhaimpiin kuuluva viikonloppu. Olen viettänyt Punkaharjulla hyvinvointiviikonloppua Hotelli Kruunupuiston vieraana. Edellisen kerran vierailin Punkaharjulla kesäkuussa, ja vaikka vuodenaika ja sää ovat nyt eri, on Punkaharjulla yhtä taianomaista. ❤️

Vaikka on ollut harmaata ja sateista, minulla on ollut kaikkea muuta kuin harmaata. :)

Kirjoitan Kruunupuiston viikonlopusta ja paikan palveluista lisää omassa postauksessaan, mutta nyt haluan vain fiilistellä METSÄÄ, ulkoilua, raikasta syyssäätä ja Suomen luonnon kauneutta kuvien muodossa.

Sain eilen koko päiväksi seurakseni eräopas Monan, jonka kanssa tutustuin Punkaharjun harjualueeseen ja Laukansaaren puulajipuistoon. Kokeilin elämässäni ensimmäistä kertaa sähköfatbikea ja taisin koukkuuntua..! Ai että oli mahtava huristella menemään sellaisella menopelillä..! ❤️

Voihan Punkaharju ja Suomen luonto, jälleen kerran..!

Tänä syksynä on kuulema ollut poikkeuksellisen upea ruska. Harmi etten päässyt näkemään sitä Lapissa, mutta onhan se ollut komea täällä etelämmässäkin <3

Tämä kuva on perjantai-illalta kun olin saapunut Kruunupuistoon ja aurinko vähän välähti pilvien välistä illalla.

Ekaa kertaa maastopyöräilyä ja ekaa kertaa fatbiken ja sähköisen polkupyörän selässä. :) Loved it!!

Tässä kuljemme harjualueen alkuperäistä harjutietä joka on rakennettu 1800-luvun lopulla.

Pususilta – täällä on kuulema monet rakkauden valat vannottu…
Saman maiseman ikuistin kesäkuussa vihreämpänä :) Tämä on harjualueen korkeimmalta kohdalta
Laukansaaressa sijaitseva Punkaharjun metsäntutkimuspuisto on UPEA. Todellinen taikametsä… Täällä on kilometreittäin vaellusreittejä sekä laavu ja tulentekopaikka.
Karjalankallion laavu Laukansaaressa
Satumainen, hämyinen metsä

Topeliuksen polku kulkee Kruunupuistosta Hotelli Punkaharjulle.

Alueen ulkoilureitit ovat ns. matalan kynnyksen reittejä ja kulkevat helpossa maastossa eivätkä ole kovin pitkiä. Esimerkiksi Topeliuksen polun pituus on 2,2 km. Harjualuetta voikin hyvin suositella sellaisille luonnonystäville, jotka haluavat nauttia patikoinnista kauniissa kansallismaisemassa, mutta joita pidemmät ja vaativammat vallusreitit esimerkiksi kansallispuistoissa eivät niin kiinnosta.

Pyöräretken jälkeen sain kokea hotellin parvekkeella ”hallimakuurentoutuksen”. Hotelli on alun perin rakennettu keuhkoparantolaksi vuonna 1903, ja potilaat makasivat tällä samalla parvekkeella hengittelemässä alueen terveellistä mäntymetsä- ja järvi-ilmaa. Termi ’hallimakuutus’ tulee parantolan ajoilta, jolloin potilaiden ohjelmaan kuului runsaasti lepäämistä parvekkeen lisäksi myös sisätiloissa.

Tänä päivänä Kruunupuiston asiakkaat voivat kokea oman tervehdyttävän ohjelmahetken makuutus-rentoutuksen muodossa. Sen voi toteuttaa joko makuupussissa parvekkeella tai ulkona metsässä riippumatossa.

Päiväni päättyi lempeisiin löylyihin ja iltapalaan Kruunupuiston Inkeritalossa.

Voi että millaisia paikkoja Suomesta löytyykään. Jos korona-ajassa on edes ripaus jotain hyvää niin se, että useampi suomalainen on nyt löytänyt kotimaisia loma- ja vierailukohteita, joista he eivät ole ennen tienneet mitään.

Oletteko te käyneet tänä vuonna jossain teille ihan uudessa kotimaisessa kohteessa? :)

Kommentit (13)
 1. Suomen luonnon ystävä
  18.10.2020, 21:24

  Hyvännäköinen paikka, ja hienoa, että viihdyit! Uskon, että sähköfatbikellä voi olla kiva ajaa, mutta suosittelen kokeilemaan sähkötöntäkin maastopyöräilyä – itse ainakin tykkään, ja onhan se kunnollekin parempi vaihtoehto. Vähän huolestuttaa se, että akkuja lisätään nykyään sellaisiinkin välineisiin, jotka aiemmin liikkuivat ihan lihasvoimalla, kuten potkulaudat ja polkupyörät. Kaikilla sähkökulkuvälineillä tuntuu olevan vihreä imago, mutta lihasvoiman korvaaminen akkuvoimalla ei ole vihreää – etenkin kun muistaa, että ne akkumineraalit on louhittava jostain, eivätkä kaivokset varsinaisesti helli luontoa…

  Olen käynyt tänä vuonna useammassakin itselleni uudessa paikassa Suomessa. Osa luontokohteita lähellä, osa paikkakuntia kauempana. Kaikki mielenkiintoisia. Olen ulkomailla tarpeeksi aikaa vietettyäni ollut muutaman vuoden ajan kiinnostunut tutustumaan nimenomaan kotimaahani, ja olenkin mielenkiinnolla lukenut postauksiasi Lapista ja muualta Suomesta. Suomi on hieno maa!

  1. mutta suosittelen kokeilemaan sähkötöntäkin maastopyöräilyä

   Varmasti tulee nyt kokeiltua, kun viimein ylipäänsä uskaltauduin kokeilemaan miltä pyöräily maastossa tuntuu :) Rakastan pyöräilyä, mutta maastoon en ole uskaltautunut. En usko että kuntokaan on mulle ongelma :D Lähinnä maastossa on pelottanut se, miten siellä pysyy pystyssä. Sähköfatbike toi pehmeän laskun maastopyöräilyn maailmaan, ja nyt sain hyvän tuntuman siitä, miltä maastopyörä tuntuu.

   Sähkötoimintoa en pyörässä juurikaan käyttänyt, muuten kuin harjualueella ylämäissä.

   Mä en itse olisi ensimmäisenä vaihtamassa lihasvoimaani sähköapuun (heh :D), koska liikuntaharrastus merkitsee mulle tosi paljon myös hyvää lihaskuntoa ja sen ylläpitoa. Sähköpyöräily kuitenkin tarjoaa hienon mahdollisuuden kokea ulkoilua ja pidempienkin matkojen retkeilyä ihmisille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty normaalilla pyörällä maastopyöräilemään.

   Kiitos sähköpyörän, joku sellainen, joka ei vaikka terveydellisistä syistä voisi koskaan olla sellaisessa kunnossa, että pystyisi vetämään 20 km lenkin maastossa, voi sen tehdä. Ja kokea luontoelämyksiä uudella, palkitsevalla tavalla :) <3 Minusta tämä on tosi hyvä juttu.

   (Mutta joo, en usko, että kommentillasi tarkoititkaan, että sähköpyöräily on täysin huono asia. :) Luulen ymmärtäneeni, mitä ajoit takaa. En tokikaan kannata sitä, että ihmiset luopuvat lihasvoimasta ja korvaavat sen aina tilaisuuden tullen sähköllä.)

   Olen ulkomailla tarpeeksi aikaa vietettyäni ollut muutaman vuoden ajan kiinnostunut tutustumaan nimenomaan kotimaahani, ja olenkin mielenkiinnolla lukenut postauksiasi Lapista ja muualta Suomesta. Suomi on hieno maa!

   ❤️👍

   1. Suomen luonnon ystävä
    19.10.2020, 13:21

    Joo, ymmärsit ihan oikein. Olen seurannut blogiasi vuosikaudet ja tiedän, että olet timmi nainen. :) En siis tarkoittanut syyttää sinua lihasvoiman korvaamisesta sähkövoimalla, ennemmin kyse oli huolesta luonnon puolesta, kun tuntuu, että näitä sähkökulkuneuvoja markkinoidaan nykyään jonain automaattisesti ympäristöystävällisenä vaihtoehtona, vaikka se ympäristöystävällisyys riippuu siitä, minkä voimanlähteen sähkö korvaa.

    Totta tuokin, mitä sanoit, että jos sähköpyörä tai -potkulauta saa jonkun muuten sisälle jäävän ulos, niin hyvä niin. Sillä on suotuisa vaikutus mielenterveyteenkin. :)

    1. Joo, ymmärsit ihan oikein. Olen seurannut blogiasi vuosikaudet ja tiedän, että olet timmi nainen. :)

     😊

     Kaikki tavat nauttia luonnosta ja lisätä siellä vietettyä aikaa ovat kotiin päin ❤️

   2. Fillaroin joskus Rukalla tavallisella maastopyörällä. Oli suuret suunnitelmat lähteä polkemaan latupohjia maastoon. Ei tullut yhtään mitään, sillä pehmeät pururadat hyydytti pienimpiinkin ylämäkiin. Asfaltilla sitkuttelin onnistuneesti Rukan huipulle (linkkitornille), mutta pururatapohjilla sähköistä tukea olisi tarvittu. Olisikin hienoa päästä testaamaan sähkömaastopyörää!

 2. Mistä tuo Sanni ja pyörä -kuvan ihananvärinen kaulahuivi on? Haluaisin ostaa samanlaisen. : )

  1. Tuo huivi on varmaan toistakymmentä vuotta vanha…. 💜 En enää muista mistä se on muinoin ostettu.

   1. Yleensä huiveista tarjolla on vain perusvärejä, ei violetteja. :(

    1. Ai, mun mielestä huiveja on tarjolla vaikka minkä värisinä. 🤔 Olen usein uusien huivihoukutusten edessä, kun löydän kauniin värisiä huiveja. (Huivit ovat niitä harvoja vaatteita joita mun tekee mieli ostaa…! Rakastan huiveja!)

     1. Ehkä tämä liittyy siihen, että koen oman väritykseni olevan sellainen, että minun on hankala löytää itselleni väreiltään sopivia vaatteita. Monesti kaupoissa on kyllä perusvärejä, mutta kun sävyn pitäisi olla kylmä ja murrettu, niin sitten onkin edessä ongelmia. Markettien valikoimissa huivit ovat mielestäni usein aika kovia väreiltään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *