Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Taikaa Egyptistä” – monitoimisalva

Käsi ylös, kuka käyttää monitoimisalvoja/voiteita?

Niillä on vankka ystäväjoukkonsa ja monet vannovat klassikoiden kuten Weleda Skin Food ja Elizabeth Arden 8 Hour Cream nimeen. Joku käyttää varmaan Vitalistakin niiden tyyppisesti..! ^_^

Egyptian Magic

Itse en kuulu monitoimirasvojen käyttäjiin mutta kun minulle tarjottiin kokeiltavaksi jälleen yhtä tämän kategorian klassikkoa, Egyptian Magic -voidetta, nosti uteliaisuus päätään. Etenkin luettuani ainesosaluettelon ja tuotteen lupaukset; ”Käy jopa meikin alle”. Eh? Vedetön salvako meikin alle? No tämähän on kokeiltava.

Kieltämättä ”Egyptin taian” käyttöalueet ovat monipuolisimmat mitä olen minkään monitoimisalvan kohdalla kuullut. Kukaan tuskin yrittäisi käyttää esim. 8 Hour Creamia meikin alla..! Tai jos on käyttänyt ja se toimii, raportoikaa ihmeessä tänne :D

Egyptivoidetta voi käyttää mm.:

Kosteusvoiteena

Meikinalusvoiteena

Ihottuman hoitoon

Kynsinauhojen hoitoon

Arpien hoitoon

Kuivien kantapäiden ja muiden karheiden, kovettuneiden ihoalueiden hoitoon

Pienten palovammojen ja haavojen hoitoon

Hiusnaamiona ennen pesua

Latvahoitona pesun jälkeen

Vauvojen hoitovoiteena (tepsii esim. vaippaihottumaan)

jne jne

Valmistajan mukaan kysymys kuuluu, mihin voidetta ei voisi käyttää? Egyptian Magicin sivulla yhtenä käyttökohteena mainitaan jopa silmänympärykset…! Ei tulisi ihan heti meleen levittää tämän näköistä ”jankkia” silmien ympärysiholle mutta kokeiltuani voidetta totesin, että miksipä ei. Egyptivoiteen koostumus nimittäin hieman yllätti.

EgyptianMagic_IMG_0977_2

Egyptian Magic Skin Creamia on valmistettu jo 20 vuotta ja sen resepti perustuu valmistajan mukaan ikivanhaan egyptiläiseen kauneussalvaan. Mehiläispainotteisessa voiteessa on kuusi ainesosaa:

 • oliiviöljy
 • mehiläisvaha
 • hunaja
 • mehiläisen siitepöly
 • kuningatarhyytelö (royal jelly)
 • mehiläiskittivaha (propolis)

Kaikki näistä ovat tunnettuja ihonhoidollisista hyödyistään, joten raaka-aineidensa pohjalta salvalla on oikein hyvä potentiaali hoitaa ihoa ja täyttää yllä mainittuja lupauksia. Koko ainesosacocktail on erittäin antioksidanttinen, ravitseva, antimikrobinen ja suojaava.

Oliiviöljy ravitsee ihoa, mehiläisvaha suojaa ja estää kosteuden haihtumista ja hunaja kosteuttaa. Propoliksesta sanotaan, että se on luonnon oma antibiootti; se taistelee bakteereja, viruksia ja sienitauteja vastaan ja estää tulehduksia. Myös hunajalla, siitepölyllä ja kuningatarhyytelöllä on antibakteerisia ominaisuuksia, joten cocktail vaikuttaa kaiken kaikkiaan erittäin lupaavalta niin kuivan kuin ihottumaisen, tulehtuneen ihon hoitoon.

Egyptian Magic

Odotin ainesosien ja voiteen ulkonäön perusteella tahmaista, paksua jankkia. Yllätyin, kun koostumus sulikin sormissa ohuen öljyiseksi ja tuntui iholla varsin ohuelta. Rasvaiseksi ihon pinta tietysti jää, kun kyseessä on vedetön salva, mutta ei tahmeaksi. Egyptian Magic imeytyy paljon paremmin kuin esimerkiksi sheavoi- tai vaseliinipohjaiset rasvat, jotka jättävät tyypillisesti tahmeamman pinnan (näin ainakin minun ihollani).

Ollakseen salvaa, voide tuntuu iholla todellakin yllättävän kevyeltä. Siinä on mahdollisesti yksi Egyptirasvan suosion salaisuuksista – voide tuntuu kaiken kaikkiaan kosmeettisesti paljon miellyttävämmältä kuin monet muut saman tyyppiset monitoimirasvat jotka ovat selvästi paksumpia ja tahmaisempia. Ehkäpä kuivalla iholla tämä siis todellakin toimii jopa meikin alla…? – Minulla? Ei. Kokeilin tosin vain mineraalipuuterin kanssa, ja puuterimaisen meikkipohjan alla rasvainen pinta ei toimi. Meikinalusfunktio lienee kyseisen ”ihmevoiteen” käyttötarkoituksista epäolennaisin, sen vahvuus on varmasti kuivan tai ihottumaisen, tulehduksille herkän ihon hoidossa.

Itse olen käyttänyt Egyptivoidetta vartalolle, kynsinauhoihin, jalkapohjiin ja kantapäihin ja pre-wash-hiusnaamiona. Ja kyllä, kokeilin myös silmänympäryksille, ei lainkaan liian tuhtia siihenkään käyttöön, vaikkakaan ei toimi päiväsaikaan meikin alla.

Egyptian Magic -voide ei ole halpaa, halvan näköinen muovipurkki maksaa jälleenmyyjästä riippuen noin 37,90 – 39,90€ (tosin näkyy nyt olevan tarjouksessa Hyvinvoinnin Tavaratalossa 31,95€). Purkin koko on 59 ml.

Onko joku löytänyt tästä ”ihmevoiteesta” itselleen ihon pelastajan?

Kommentit (18)

 1. Tiitu

  Eikös tämän pitäisi olla myös antiage-voide? Tuleeko ihmisestä nuori ja kaunis, jos tätä käyttää pidempään? Tätähän myytiin joskus iHerbissä, mutta sitten se katosi sieltä ja iHerbiin tuli joku halvempi vastaava. Taisin jopa sitä purkin hankkiakin, mutta ei tullut käytettyä.

  • Sanni

   Eikös tämän pitäisi olla myös antiage-voide?

   Varmaan sitäkin… ^_^ Kuningatarhyytelöllähän pitäisi olla anti-age-vaikutuksia (napakoittaa, stimuloi kollageenin tuotantoa ja mitähän niitä kaikkia oli…) Kuitenkin koostumuksessa on enemmän antibakteerisia ainesosia kuin anti-age, joten itse näen tuotteen enemmän kuivan (ja ihottumaisen, atooppisen, ärtyneen) ihon hoitotuotteena.

   • Hanna

    Tämä on niin huvittavaa. Asuin vuosia Egyptissä ja kun muutin takaisin Suomeen, täällä on Egyptin salvaa, egyptiläistä hierontaa ja vaikka mitä. Kaikki nämä olivat täysin tuntemattomia Egyptissä :D
    Sieltä ei muuten edes saanut kunnollista hunajaa. Kaikki laimennettu siirapilla, vaikka yrittäisi ostaa suoraan alkulähteestä. Spesialisoiduin tekemään erilaisia testejä mitä kotona voi tehdä testatakseen hunajan aitoutta, mm. polttamalla sitä tikun päässä puuvillakankaassa :)
    Jos on ikiaikainen resepti ja raaka-aineet muualta, voi toimia. Nykyään siellä kun ei toimi mikään. Niin-kamelin virtsa on kyllä edelleenkin ”lääkintä keino”.

    • Sanni

     Onpa hassu tuo Egypti & hunaja -juttu…! Mikähän siinä on takana..? Jos siellä on mehiläisiä ja mehiläistarhoja = aitoa hunajaa? Pitävätkö paikalliset itse enemmän siirapilla lantratun version mausta..?

     Miten muuten tuo ”polttamalla tikun päässä puuvillakankaassa” selvittää hunajan aitouden..?

     • Hanna

      Takana on raha. Saadaan paljon enemmän”hunajaa” kun lantrataan se halvalla siirapilla.
      Paikallisessa ryhmässä kun yritin etsiä aitoa hunajaa, porukka oli ihan ihmeissään. Ei niitä kiinnosta laatu vaan hinta. Kaikki muutenkin pyörii rahan ympärillä ja oli niin hirveästi huijausta. Jälkeenpäin olen miettinyt miten jaksoin joka päivä taistella jatkuvaa k-tusta vastaan. Vaikka olisi ollut sama taksikuski, aina sama vääntö hinnasta. Ja piti olla tarkkana mistä ostit, että vältti ulkomaalaislisän. Omilla kulmilla oli helpompaa kun kaikki tiesivät että kuulun maisemaan. Markkinoilla helpotti kun osasi lukea numerot arabiaksi. Muuten arabian puhuminen ei edes välttämättä auttanut saamaan normihintaan.
      Puuvillassa oli joku juttu että kun sen kastaa hunajaan, oikea ei palanut tai päinvastoin. Samoin pystyi katsomaan kun tiputtaa hunajaa vesilasiin että jos se hajoaa, mukana on siirappia. Aito ei hajoa.

      • Sanni

       Takana on raha. Saadaan paljon enemmän”hunajaa” kun lantrataan se halvalla siirapilla.

       Aaa, no tältä kannalta ymmärtää. Mutta sääli tietenkin :/

       Tuo hinnoilla kusettaminen on kyllä raskasta. En ole itse kovin paljon matkustanut maissa joissa se on ”arkea”, mutta kyllä jo Kreikassakin laitetaan joissain paikoissa esim. vihannestorilla turistilisää hintoihin. Ja taksikuskit ovat tietysti tunnettuja ”elävistä” hinnoistaan… Kyllähän se *ituttaa. Kuskit osaavat todellakin vängätä asiasta ja täysin tiukkana vaatia ylihinnan. Minulla varmaan palaisi käämit kokonaan Egyptin kaltaisessa paikassa kun jo nuo Kreikan harvinaisemmat kusetukset laittaa pahalle tuulelle koko päiväksi….

  • Kata

   Hintatasosta pikkasen, eli ei ole liian kallista, kunhan ostaa oikeasta paikasta :) Itse ostan täältä maahantuojan verkkokaupasta: http://g-klassik.mycashflow.fi/product/1/egyptian-magic-hoitovoide. Saan ison 118 ml säästökoon purkin samaan hintaan kun muut myy pientä purkkia (59 ml) eli 39,90 €! Ja silti suosin suomalaista :) Tuote on todellinen monikäyttövoide ja ihanaa lähteä reissuun kun tarttee ottaa mukaan vaan yks voide joka käy päästä varpaisiin :D

 2. Satu

  Luin tuota ainesosaluetteloa, että mehiläisen siitepöly. Häh!? Kasvithan tuottaa siitepölyä, mutta että mehiläisetkin!? Piti ihan googlettaa, ja kuulemma pesiin asennetaan jotain keräysastioita, joihin siitepöly putoilee mehiläisten jaloista, kun ne tulevat lennoiltaan takaisin pesään. Kaikkea sitä kauneusblogista oppiikin :)

  • Sanni

   Luin tuota ainesosaluetteloa, että mehiläisen siitepöly. Häh!? Kasvithan tuottaa siitepölyä, mutta että mehiläisetkin!?

   Niinpä, hahah, ilmaisu on kieltämättä vähän hullu… ^_^ Kun eihän mehiläinen itse sitä siitepölyä tuota, se vain muuttuu ”mehiläisen siitepölyksi” kun mehiläinen on sen kuljettanut pesään. En tiedä tapahtuuko siitepölyn ravintoarvoille sitten vielä jotain mehiläisen kuljetuksen aikana, muuttuuko pöly vielä ravinteikkaammaksi mehiläisen ansiosta..? Tarttuuko siitepölyyn jotain a) mehiläisestä tai b) mehiläispesästä..? Aika mielenkiintoista itse asiassa. Eikö ihminen voi kerätä kasvien siitepölyä..? Ehkä ei…?

   Tarvetta mehiläisainesosien kurssille? :D ^_^

 3. Kuorotipu

  8 Hour oli vuosia luottotuote, mutta muutama vuosi sitten löysin Avonilta sille korvaajan. Mehiläisvaha & hunaja yleisvoidetta oon käyttänyt useamman purkin, pääasiassa huulirasvana ja flunssakauden nenärohtumiin. Incistä ei mitään hajua, kun tällä hetkellä mulla ei sitä ole, mutta asiansa ajoi todella hyvin moneen muuhunkin käyttöön :)

 4. PauliinaN

  Kyllä! Joku jo mainitsikin iherbin, sieltä tuli ostettua tätä suht edullisesti ennen kuin se lähti valikoimasta. Käytin yövoiteena. Nyt on käytössä joku vastaava halvempi Africas’ secrets samantyylisellä ainesosaluettelolla (listan alussa sheavoi/kookosöljy). Tämmöinen kunnon rasva- ja öljypläjäys toimii ihollani hyvin öisin :)

 5. NG

  Jemmassa on ollut muutamakin erilainen monitoimisalva, mm. Badger’s kamomillaan perustuv Baby Salve. Viimeisin tulokas on se kehumasi Donna T:n kuusenpihkavoide, kiitos vain … :)
  Ihan kivoja tuotteita, kun vain jaksaa käyttää – nuo öljyiset balsamit tarvitsevat tuhottomasti aikaa imeytyäkseen kunnolla mm. kynsinauhoihin…!
  Parasta onkin käyttää niitä iltaisin ennen unten maille menoa..

  (selvisin onneksi metsäreissulta ilman ötököiden puremia, joten kuusenpihkavoidetta en tällä erää tarvinnut. Muutenkin mukava elämys, vaikka olikin suuri ilo päästä lämpimän juoksevan veden (ja vesivessan!!) ääreen… Eräelämä ei ole mun juttu, ainakaan syyspimeällä ja sateella.

  • Sanni

   nuo öljyiset balsamit tarvitsevat tuhottomasti aikaa imeytyäkseen kunnolla mm. kynsinauhoihin…!
   Parasta onkin käyttää niitä iltaisin ennen unten maille menoa..

   Totta, minulla esim. sheavoi-pohjaiset balsamit eivät oikein tunnu imeytyvän ollenkaan vaan jäävät vain ihon pintaan. Päiväsaikaan ei voisi käyttää kun näpit näyttävät voimariinipurkkiin kastetuilta :D Balsamit vain sis iltakäytössä, ja taitaa olla niin, että nuo rasvaisimmat (kuten Badger) päätyvät suurimmaksi osaksi lakanoihin kuin ihoon… ^_^

   Egyptivoide kuitenkin imeytyy selvästi paremmin. Mitään kirjaa en kyllä enää ”Egypti-näpeillä” lukisi puhumattakaan että koskisin puhelimeen *neuroosi :D*, mutta jo voiteen hieronnan aikana se lähtee uppoamaan ihoon ja sormet ovat muutaman minuutin päästä paljon vähemmän rasvaiset kuin vaikkapa Badger-salvan tai Dermosilin Extra-voiteen jäljiltä.

   (selvisin onneksi metsäreissulta ilman ötököiden puremia, joten kuusenpihkavoidetta en tällä erää tarvinnut. Muutenkin mukava elämys, vaikka olikin suuri ilo päästä lämpimän juoksevan veden (ja vesivessan!!) ääreen… Eräelämä ei ole mun juttu, ainakaan syyspimeällä ja sateella.

   Kiva kun kerroit metsäreissusta :) Mietinkin miten sinulla eräilykokemus meni :) En minäkään oikein sadesäällä telttailusta ja vaelluksista niin innostu (en voi sietää oloa kun vaatteet on märkiä eikä pääse mihinkään kunnolla kuivattelemaan), mutta kokemuksia ovat nekin. Ja kieltämättä tulee hauskoja muistoja mieleen kun katsoo kuvia vaikkapa huuruisesta teltasta joka on ripustettu täyteen märkiä vaatteita… Muistaa miltä tuntui kömpiä vähän kosteaan makuupussiin ja kuunnella sateen hakkaamista teltan seinään ja kauempana murahtelevaa ukkosta. Vähän pelotti (salamat) ja palelsikin. Vain ohut telttakangas meidän ja ukkoskuuron välillä… Sinne sitä kuitenkin vain nukahti väsyneenä päivän koitoksista ja heräsi aamulla yllättävän kuivana uuteen, valoisaan päivään :)

   • NG

    Majoituksena onneksi ryhmällämme oli mökki – kunnon vuoteet myös omilla liinavaatteilla, mutta ei sähkövaloja eikä lämmityksiä (leivinuunin lämpö haihtui jossain vaiheessa)..
    Pahinta ahditusta aiheutti käynti pihan toisella puolella puuseessä säkkipimeässä yössä, kevyt taskulammpuni ei valaise kuin erittäin kapean alueen kerrallaan ja olin huolissani, liukastunko mutaisella polulla tai vastaavasti tökkääkö jokin oksankarahka päähän, kun tuijotan maata…!
    Itse kävelyä tulikin matkalla yllättävän vähän, lauantai oli niin sateista, että jätin pidemmät reitit väliin. Tylsää ei ollut, sillä tutustuin valtavan mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin, joiden kanssa ehdin jutella ja jo sopia alustavasti uudesta tapaamisesta ensi vuonna :)
    Retken ajoitus osui (tai oli suunniteltu) samaan aikaan Suomen Luonnon päivän kanssa, jolloin paikalla oli myös muutamia kuoroja laulamassa illalla Finlandiaa (samanaikaisesti monen muun ympäri maata kokoontuvien kuorojen kanssa, kyseessä kun oli myös Suomi 100 V tapahtuman juhlahuipennus)
    Hauskana yksityiskohtana sekin, että meille oli tilattu illaksi aito rantasauna – joka sitten odotti meitä kylmänä ja tyhjillään.. Siitä vain saunaa lämmittämään ja pökköä pesään :))) Olihan se lopulta lämmennyt, mutta itse häivyin sieltä jo alkuvaiheessa, kun en tarennut jäädä kunnon löylyjä odottelemaan…
    Ihana reissu silti, ja mieleen jäi jotakin jopa metsien historiasta ja luonnon eri ilmiöistä (mukana kun oli muutama metsäasiantuntija esittelemässä maastoa..)
    Lähden kyllä ilolla metsään uudelleen!

    • NG

     Sekin ilmiö, että kertaakaan ei matkalla juuri ihoa kutissut tai mikään allergia vaivannut. Nyt kun pääsin sivistyksen ja lämpimän veden (ja saippuan) äärelle, alkoi heti kasvojen kutina ja silmä turposi kunnolla lähetulkoon umpeen..!
     Minimalistininen ihonhoito primitiivioloissa saattaa olla loppujen lopuksi iholle terveellisempää kuin kunnon puleeraus – vaikka Aasiassa eri mieltä ollaankin.. :))

     • Sanni

      Minimalistininen ihonhoito primitiivioloissa saattaa olla loppujen lopuksi iholle terveellisempää kuin kunnon puleeraus – vaikka Aasiassa eri mieltä ollaankin.. :))

      Oho, tällaista kommenttia en olisi sinulta odottanut, kun olen ymmärtänyt että olet niin aasialaisen ihonhoidon pauloissa :) (Ja saa ehdottomasti ollakin <3, en sillä sano :))

      Minulle on syntynyt sellainen kokemus eräolosuhteiden vaikutuksesta ihoon, että niin kauan kuin on viileää, iho pysyy "kuosissa" eikä juuri reagoi alentuneeseen puhdistus- ja puunaustasoon. Eli lähinnä syys- ja kevätvaelluksilla kun yötkin on reilusti viileitä. Sitten kun pääsee lämpimään, epäpuhtaudet pääsevät valloilleen ja näpyt puskevat pintaan. Minulle on usein käynyt näin. Putsaan ihoa luonnossa vain puhdistusliinoilla ja kylmällä vedellä, eikä iho reagoi sen kummemmin, mutta kun tätä jatkuu useampi päivä putkeen, ja tulen "ihmisten ilmoille" ja iho pääsee huoneenlämpöön ja lämpimään vesipesuun – hyvin nopeasti pintaan puskevat heikomman puhtaustason seuraukset. Jännä ilmiö.

      • NG

       Nimenomaan näin, viileissä oloissa iho tuntuu tulevan toimeen vähällä hoidolla. Kesäkuumalla taas… ei onnistuisi. En voi edes kuvitella, millaista olisi mennä nukkumaan ilman perusteellista puhdistusoperaatiota helteisen päivän jälkeen… hiet ja aurinkovoiteen jäämät nahkassa kirvellen..!

    • Sanni

     Kivaa kun jaksoit kertoa enemmänkin, NG :) Kuulosti oikein kivalta retkeltä :) Ja vielä kuorolauluakin ohjelmanumerona, wow mitä luksusta…!

     Mulla on muuten sama juttu että puuseessä käyminen yöllä (pimeässä) ahdistaa tai jopa pelottaa vähän. Minulla oli varhaiseen aikuisuuteen riesana todella paha pimeän pelko ja se näyttäytyy edelleen silloin tällöin tällaisina irrationaalisina juttuina. Otsalampun valossa yöllä kävellessä mietin aina että hyydynköhän paniikkiin jos vaikka patteri loppuisi ja valo sammuu just tässä ja nyt… eli ymmärrän kyllä hyvin sun tuntemuksia, vaikka sinulla kyseessä ei varmaan ollutkaan suoranaisesti pimeään liittyvä ahdistus. Puun oksien silmään tökkääminen jännittää kyllä myös täällä…

     Harmi juttu tuo sauna, aika mälsää ettei se ollut lämmitetty. En tosin tiedä millaiset palvelut kyseisessä paikassa tilaussaunaan liittyvät, ehkä se kuuluukin lämmittää itse, mutta joka tapauksessa kun saapuu paikalle kylmissään löylyä odottaen niin ei mikään kiva tehtävä alkaa ensin lämmityspuuhiin. Siinähän menee tuntikin ennen kuin saa kunnon löylyt.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.