Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tahmatukan comeback

Arvatkaa mitä.

Mulla on taas tahmatukka.

Hiukset_IMG_6194_2

Tällä kertaa siihen ei kuitenkaan liity saippua. Tilanne ei sentään vielä ole näin paha, mutta fakta on se, että hiukseni ovat koko Sveitsin reissun ajan olleet normaalishampoopesuista huolimatta samalla lailla tahmaiset kuin Kreikan saippuaoopperan aikana.

Ajattelin ensin että ongelma kenties liittyy Zermatin veteen, mutta ei. Sama homma Bernissä, eivätkä hiukset normalisoituneet vielä Locarnonkaan vedellä.

Missä on syyllinen?

Sveitsin vedessä?

Hiustuotteissani?

Veden & jonkun käyttämäni hiustuotteen yhdistelmässä?

Hiukset_IMG_6191_2

Oletko se sinä, Goldwell Soft Color? Vai sinä, Uniquen suolasuihke…? Eikö sveitsiläinen vesi kykene huuhtomaan suolaa irti hiuksistani?

Vai olisiko sittenkin Daddy-O’lla tai Korresin Aloe-hoitoaineella huonot kemiat paikallisen vedenlaadun kanssa?

Aivan mystistä. Edellisillä Sveitsin reissuilla en muista tällaista kokeneeni.

Kommentit (51)

 1. Mari

  Sanni, päädyin lukemaan millä se elää ja köyhä postauksesi. Nämä ovat sitä parasta karkkipäivää meikkijuttujen ohella. Pidän siitä että kerrot yksityiskohtaisesti sentilleen kulusi. Erittäin mielenkiintoista. Pitääkö 180€ ruokakulu-budjettisi edelleen vai oletko joutunut lisäämään sen osuutta hintojen nousun myötä?

  Olet inspiroiva ja upea tapaus :)

  • Sanni

   Kiitos Mari :) Vaikka ihan sentilleen en kai kulujani jaa… ^_^ Mutta joo, ymmärsin mitä tarkoitit.

   Kyllä tuo n. 45€ viikkoruokabudjetti on edelleen voimassa. Minulla olisi tällä hetkellä varaa laittaa ruokaan enemmänkin rahaa mutta se ei ole tarpeen (eikä käytännössä toteudukaan) kun olen niin tottunut ostamaan joka viikko samoja perusruoka-aineita :)

   Jotenkin, kun minut on kasvatettu säästäväisyyteen ja ”tarkan markan martta” asuu luonnostaan selkäytimessäni, niin en edes osaa alkaa revittelemään kalliilla ruoilla :) Edullisimman vaihtoehdon valinta on minulle yhtä luonnollista kuin hengittäminen, ei sitä mitenkään erityisesti ajattele. Tottakai on ruoka-aineita joista mielellään maksaa laadun tai vaikka kotimaisuuden vuoksi enemmän, mutta niidenkin kohdalla valitsen sen edullisimman laadukkaan ja kotimaisen :D

   • Mari

    Kiitos vastauksesta! :) viittasin tuolla sentilleen-jutulla excell-taulukon tapaiseen laskelmaan missä oli eriteltynä erilaisia rahasummia. Sellaisen kuvan bongasin jommasta kummasta postauksesta. Hyvä idea, pitääkin kokeilla. :) siitähän sen todellisen kulutuksen voi sentilleen laskea.

    Rupesi tuo viikkobudjetti kiinnostamaan. Kuulostaa vähältä ja olisi kiva tietää mitä se pitää sisällään. Netistä kun etsii säästövinkkejä ruokaan liittyen niin törmää erilaisiin jauheliha- ja makkararuokiin. Kasvissyöjänä en niitä kaipaa yhtään enempää :D sinun ruokavalio on kasvispainotteinen joten olisi kiva lukea postaus viikon ruokakoristasi. Ja siis taka-ajatuksena että millä saa tuollaisen haban? ;D

 2. Minni

  Hei mulla oli kans toi sama lähmäisyys-ongelma Genevessä asuessani! Muistan, että hiukseni oli ihan epätoivoiset tuona aikana: aurinko porotti ne vaaleaakin vaaleammiksi ja kuiviksi ja tähän päälle se ainainen lähmäisyys. Aluksi luulin, että se johtui käyttämästäni hoitoaineesta, joku luonnonsarja, mutta sitten siirryin ihan samoihin lorealehin, joita olen käyttänyt Suomessa ja ei auttanut. Oli syväpuhdistavaa shampoota ja kaikkea mahdollista, aina vaan lähmää. Ja latvat tosiaan kuivaa hamppua, kaksihaaraisia täynnä. Erityisesti siis lähmä oli juuressa.

  Olen asunut muissakin maissa ja aina hiukset käyttäytyvät vähän erilailla kuin Suomessa, mutta missään mualla en ole saanut kutrejani niin lähmäisiksi, kuin Sveitsissä. Ehkä se oli juusto, jota vedin kilokaupalla, joka sitten hikoili päänahan läpi. :) (Yöks, olipa ällö mielikuva tuo, pahoittelut!)

  • Sanni

   Ehkä se oli juusto, jota vedin kilokaupalla, joka sitten hikoili päänahan läpi. :)

   XD :D Mikä mielikuva…! Saattaisi jopa vaikuttaa munkin tilanteessa…! ^_^

 3. dea

  En osaa arvella muuta kuin, että joku hiustuote ei sovi yhteen paikallisen veden kanssa.

  Onko sulla Sanni ollut samaa ongelmaa Kreikassa? (Tota saippua episodia lukuunottamatta ;D ) Itse olin kuukausi sitten Kreikassa ja tukka oli niin tahmainen, että en ole vastaavaa koskaan kokenut. Olen takkutukka muutenkin, mutta nyt oli pakko jo luovuttaa harjauksen suhteen, koskan harja ei kertakaikkiaan mennyt sen pehkon läpi. Epäilen, että merivesi, kalkkipitoinen vesijohtovesi, aurinkorasva ja Garnierin shampoo ja hoitoaine eivät vain toimineet yhdessä. En kyllä tiedä olisiko joku muu shampoo pessyt tahman paremmin pois, koska olisipa kamalaa olla pidempään reissussa ja tukka tahmaisena koko ajan.

  • Sanni

   Onko sulla Sanni ollut samaa ongelmaa Kreikassa? (Tota saippua episodia lukuunottamatta ;D )

   Ei koskaan. Saippuakokeilut ovat tähän mennessä olleet elämäni ainoa kokemus hiusten tahmaantumisesta (muotoilutuotteiden ulkopuolelta).

 4. anniM

  Vähän myöhässä kommentoin, mutta voisko vika olla suihkussa ja veden paineessa? Siis ihan vaan siinä ettei hiuksia saa huuhdottua niin hyvin kuin normaalisti. Minusta tuntuu että kaikilla reissuilla hotellien tähtimäärästä riippumatta suihkut on surkeita ja pitkien hiusten pesu on hankalaa… Voisko olla syynä?

  • Sanni

   Vähän myöhässä kommentoin, mutta voisko vika olla suihkussa ja veden paineessa?

   Suihkun paine on Sveitsissä yhtä hyvä kuin Suomessa, eli en usko että johtuu siitä.

   Hiukseni eivät muuten vieläkään ole täysin normalisoituneet… :/ Eivät ole tahmeat, mutta eivät normaalinkaan tuntuiset.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.