Karkkipäivä
Karkkipäivä

Syyskuun Livbox – ja teidän arvaukset

Livboxin syyskuun bloggaajateemainen boksi on nyt ilmestynyt, eli voin paljastaa mikä tuo mukaan valitsemani suosikkituote on.

Todella monihan teistä sen arvasi jo pelkästään vihjekuvaa katsomalla: kyseessä on IsaDoran Blonde-nudekajal. :)

isadorainliner_blonde

Löysin tuotteen 10 vuotta sitten kosmetiikkahörhöjen keskustelupalstan kautta ja se on siitä saakka kuulunut eniten käyttämiini kosmetiikkatuotteisiin.

Niin yksinkertainen ja huomaamaton tuote joka ei vaadi minkäänlaisia käyttötaitoja – ja niin merkittävä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihonsävyisen kajalin idea on kaikessa simppeliydessään vaalentaa silmän sisäluomi huomaamattomasti niin, että katse kirkastuu. Silmän sisäluomi (eli se limakalvollinen reuna) punoittaa herkästi etenkin valvotun tai juhlitun yön jälkeen – ja toisilla luonnostaan koko ajan (kuten mulla..), ja punoitus silmien alueella tekee ilmeestä väsyneen. Kun tuon punoituksen neutraloi nuden sävyisellä kynällä, ilme herää taianomaisesti ja silmän alue näyttää laajemmalta rajauksen huijatessa valkuaisen aluetta suuremmaksi. Niin pieni toimenpide, niin suuri vaikutus.

Jotkut käyttävät tarkoitukseen myös valkoista kajalia, mutta se ei tuo yhtä luonnollista tulosta. Siinä missä hieman beigeen taittava vaalea sulautuu ihon sävyyn, kirkas valkoinen erottuu selvästi ja luo meikatumman tuloksen. (Sopii kyllä erinomaisesti kirkasväristen meikkien kanssa.)

idLivBoxsyyskuu2016_IMG_7716

Kun laitoin elokuussa misterille chätissä tämän kuvan, mies kommentoi sattumalta juuri sitä efektiä minkä kynällä saa aikaiseksi ^_^

chat_nudekajal

Arvauksienne joukossa oli liuta muitakin suosikkituotteitani, mutta myös muutama ei-lemppari.

Toisiksi eniten veikkauksia nudekajalin jälkeen sai kulmageeli, sitä veikkasi suurin osa väärin arvanneista. Ja sehän olisi myöskin sopinut kuvaukseen. :)

Poskipuna ja highlighter saivat seuraavaksi eniten ääniä. Nämäkin tuotteita, joita käytän päivittäin.

Aurinkopuuteri ja primer saivat nekin muutamia ääniä, mutta nämä ovat tuotteita joita käytän harvemmin, primereita en itse asiassa juuri koskaan.

*

En itse taaskaan ehtinyt saada bloggaajaboksia käsiini, sama kävi viime vuonna. Koska ehdin lähteä Kreikkaan ^_^

En siis voinut ottaa teille kuvaa enkä esitellä boksin muita tuotteita, mutta kuten viimeksikin, ohjaan kiinnostuneet Charming Nailsin blogiin josta löytyy boksin esittely. :)

Hauskasti, lootasta löytyy useampi muukin mun lempituote kuin se itse valitsemani :) Ne ovat Lumenen Sensitive Touch -silmämeikinpoistoaine, Korresin suihkugeeli ja Cutrinin kuivashampoo. Eli voisin tituleerata tämän syksyn Livbox-bloggaajaboksin ”Sannin boksiksi” :D

Kommentit (38)

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Kun sain boxin käteeni ja huomasin sinun valintasi niin ensimmäinen ajatus oli, että ”olisihan tämä nyt pitänyt arvata :D” – taisin nimittäin juurikin sinun vinkistäsi aikanaan hankkineeksi ko.kynän ja se onkin minulla siitä lähtien ollut ahkerassa käytössä :)

  • Sanni

   Jei ^_^

 2. Miia

  Boxi oli tällä kertaa tosi kiva! Mulla olikin sopivasti Isadoran kynä loppumassa, joten tämä tuli hyvään saumaan, huippu tuote :)

  • Sanni

   Peukalo :)

 3. Elina

  Ei liity postaukseen, mutta osaisitko suositella mineraalimeikkipohjaa? Lily Lolo oli ihan ok, mutta mielestäni helposti aavistuksen ”jauhoittuva” (ts. ”paksu” koostumus). Minulla on myös melko suuret ihohuokoset ja helposti päivän mittaan kiiltelevä iho, ja tuntui, että LL pohja korosti tätä ongelmaa. Eli olisiko mattaisempaa ja hienojakoisempaa tuotetta olemassa? :)

  • Sanni

   Kovin mattaisia en tykkää itse käyttää eli niistä on huonosti kokemusta. Mattaisin kokeilemani on Bare Mineralsin Matte joka tekee mielestäni kuivakkaa jälkeä (ei mikään ykkössuositukseni), ja toinen on Uoga Uogan. Mun mielestä Uoga kuitenkin on ehkä vähän heavympi kuin LL, joten sekään ei sovi sun kriteereihin (muuten kyllä suosittelisin). Pelkäänpä, että en oikein osaa auttaa :/

   Kevyin mineraalipohja jota olen kokeillut oli The Body Shopin, mutta se taas on todella valoaheijastava eli sekään ei sovi sulle. Hienojakoisin kokeilemistani mineraalipohjista on varmaankin Idun, tosin kovin merkittävää eroa en ole noissa pohjien ”jauhatusasteissa” huomannut. Ne pohjat, jotka eivät ole 100-prosenttisesti mineraalia ja sisältävät myös muita aineita, tuntuvat ehkä hieman raskaammilta koostumukseltaan, mutta sekin tunne on vain aavistuksenomainen.

  • Taida

   Mielestäni Flow kosmetiikan mineraalipuuteri on matempi kuin esim Everyday mineralsit, tosin Lily loloa en ole testannut. Mulla esim EM:n semi matte kiristeli JA kiilteli, mutta Flow ei tee kumpaakaan. Mullakin noi mineraalimeikit tuntui aluksi korostavan ihohuokosia ja juonteita, mutta sitten tajusin vaihtaa T-alueelle ja silmien ympärille kabukin concealer brushiin, jolla levitän ja tupsuttelen meikkipohjan nenään ja siihen vierelle poskien ihohuokoisemmimpaan kohtaan. Lopuksi vielä pyörittelen ympäriinsä sillä kabukilla. Toisinaan laitan pahimpiin kohtiin myös Nyxin pore filleriä meikin alld, joskaan en joka päivä jaksa.

   • Sanni

    Mielestäni Flow kosmetiikan mineraalipuuteri on matempi kuin esim Everyday mineralsit, tosin Lily loloa en ole testannut.

    Mulla taas Flow näyttää iholla ihan samalta kuin Lolo. Siksi se onkin mulle niin mieleen :) Ja kotimaisuudesta tietysti plussaa.

    Tuo sivellin-vinkki oli oikein hyvä! Buffaus tavallaan jotenkin korostaa huokosia, flätillä siveltimellä meikkipohjaa levittäessä huokoset taas häivyttyy paremmin.

 4. Maija

  Ostin tuon kynän suosittelemanasi joskus muinoin ja käyttämättä se on jäänyt. :D Mietin pitkään, että miksi vaalea sisärajaus ei minun silmissäni näytäkään niin hyvältä kuin muilla. Tajusin viimein, että se johtuu silmieni muodosta, joka hieman viettää alaspäin silmänurkista, minkä vuoksi rajaus sai silmäni tosi surumielisen näköisiksi. Lisäksi vesirajani on ”pullea”, minkä korostaminen ei näytä ollenkaan hyvältä. :D Jätänkin siis suosiolla vesirajan paljaaksi, vaikka hieman punottaisikin.

  • Sanni

   Lisäksi vesirajani on ”pullea”, minkä korostaminen ei näytä ollenkaan hyvältä. :D

   Kuulostaa ymmärrettävältä :) Tai voiko tähän laittaa hymiötä? :D Ei siis kivaa tietenkään että tuli hutiostos, onneksi eivät sentään ole kalliita.

  • Nimetön

   Haa, en siis ole ainoa. Minulla on myös pullea sisäraja ja siksi kajal on jäänyt meikkilaatikon pohjalle. Ostin sen tosin ennen Sannin suositusta, joten en voi syyttää. ;)

   • Sanni

    Juu, vaalea värihän tosiaan ”pullistaa”, joten jos vesiraja on jo valmiiksi ulkoneva (tai miten sen nyt ilmaisisi), ei nudekajal ole se imartelevin meikkituote.

 5. Vivander

  Hei!
  Jos aihe ei ole liian henkilökohtainen, niin olisin kiinnostunut kuulemaan teidän parisuhteesta ja ajankäytöstä mr.Karkkipäivän kanssa, koska vietätte paljon aikaa myös erikseen mm. sinä nyt Kreikassa. Eli lähinnä oman ja yhteisen ajan jakautumisesta ja ajatuksia siitä, että lomia ja aikaa vietetään paljon (?) erillään ja omien kavereiden kanssa.
  Kiitos ja ymmärrän kyllä, jos et halua aihetta teidän kohdalta avata. Kiitos mainiosta blogista!

  • Sanni

   Hmmm, voihan tähän jotain lyhyesti kommentoida vaikka aihe onkin henkilökohtainen. Me ollaan kummatkin sellaisia luonteita, että arvostamme parisuhteessa omaa aikaa ja mahdollisuutta toteuttaa omia harrastuksia ja haaveita ilman että täytyisi jatkuvasti olla toiselle ns. tilivelvollinen tai kysellä lupaa saako tehdä jotain. (En ole koskaan ymmärtänyt tuollaista asennetta, olin ihan haavi auki kun kuulin ettei pari miehen kaveria päässyt mukaan heidän kiipeilyreissulleen kun puoliso ei antanut hyväksyntäänsä.) Emme myöskään ole sellaisia jotka haluavat viettää kaiken liikenevän vapaa-ajan kumppanin kanssa tai tulevat mustasukkaisiksi kun toinen on omissa menoissaan. Suhteemme alkoi monen vuoden etäsuhteella joten olemme myös jo alusta saakka tottuneet erillään oloon.

   Tosiasiassa niitä omia harrastemenoja on loppujen lopuksi arjessa aika vähän, ja erillään oloomme vaikuttavat ennen kaikkea miehen työhön liittyvät seikat. Kyllä me mieluusti oltaisiin enemmän yhdessä saman katon alla, mutta vielä toistaiseksi miehen työ pitää huolen siitä ettei se toteudu.

   Vaikka emme olisikaan fyysisesti joka päivä yhdessä, niin kyllä mä koen että me silti ollaan yhdessä joka ikinen päivä :) <3 Laitamme viestejä pitkin päivää, soittelemme ja chattaamme ja olemme tavallaan toistemme mukana vaikka fyysisesti eri paikoissa :) Mun mielestä läheisyyteen ei tarvitse sitä että on jonkun kyjessä joka päivä.

 6. Sissi

  Tää pitää kyllä hankkia, vaikka meikit jää usein laittamatta! Väsyneen äiti-ihmisen ilme saattais tällä silti piristyä. Ja hei, mä harkitsen tumman violetteja raitoja hiuksiini! Sun mahtava värjäys sen varmasti aiheutti, en vain tajunnut sitä käydessäni leikkauttamassa hiuksiani. Saapa nähdä milloin raaskin käydä ottamassa raidat, tän kuukauden kauneusbudjetti kun on jo suurelta osin käytetty.

  • Sanni

   Ja hei, mä harkitsen tumman violetteja raitoja hiuksiini!

   :) :) Käyhän sitten kertomassa sitten (jos/kun) repäiset..!

 7. Pinja

  Huippu tuote ja käyttöön otin samantien, korvas mun aiemman nude-kajalin joka oli huonompi laadultaan. Ja kaiken kaikkiaan loistava boksi :)

  Ja kehunpa sun ponitukkaa tässä samalla ; sopii täydellisesti ja ihana kun uskalsit:) Itse värjäsin kauan haaveilemani hattarapinkin kesällä ja on niin mua kun olla voi (en ees oo mikään pinkki/pastellifani, mutta näyttää vaan törkeen hyvältä). Toki aloin jo haaveilemaan hailakan sinisestä, lilasta, pinkki-lila-sinisestä.. :D ehkä toteutan nyt kaikki hiuskokeiluhaaveet ;)

  • Sanni

   Huippu tuote ja käyttöön otin samantien, korvas mun aiemman nude-kajalin joka oli huonompi laadultaan.

   Minäkin olen kokeillut muita nudekajaleita mutta IsaDoran on laadultaan paras. Se on just sopivan pehmeä ja pigmenttinen ja pysyy ehdottomasti parhaiten.

   – Ja hei mahtavaa että sinäkin tempaisit ja toteutit hiusväriunelman! That’s my girl! :)

   Joki aloin jo haaveilemaan hailakan sinisestä, lilasta, pinkki-lila-sinisestä.. :D

   Joo, tässä on ilmeisesti hyvinkin vahva koukkuuntumisen mahdollisuus ja minäkin jo mietin jos ottaisi seuraavaksi jotain pinkkejä osioita… ^_^

 8. Anna

  Minä olin ihan satavarma, että kyseessä olisi ollut joku tuote tummien silmänalusien peittoon! Niin kirkkailta ja valoisilta näyttävät tuossa kuvassasi :) Tilasin livbox-postauksesi innoittamana boksin ensimmäistä kertaa ja olin kyllä tosi tyytyväinen sisältöön! Täytyy myöntää että pelkäsin hieman ”kuukausittaista hammastahna- ja vartalorasvalähetystä” joksi boksia on blogeissa tituleerattu :D Siksi oli erityisen ihanaa että boksissa oli myös hyvä meikkituote, mulle ei ollut jostain syystä tullut mieleenkään käyttää tuommoista sisärajauskynää, oon niitä Karkkipäivässä ja muissa kosmetiikkablogeissa nähnyt käytettävän mutta en tiedä miksi en ole itse sitä kokeillut. Mutta nyt kun se boksista tuli niin innoissani kokeilin ja ihastuin, kirkastaa kyllä katsetta ihanasti :) Lempparituotteeni boksista! Kiva tuote muutenkin tuollaiseen boksiin, kun sävy passaa melkeinpä kaikille, toisinhan on esimerkiksi meikkivoiteiden ja kaikenlaisten värikkäiden tuotteisen kanssa.
  Upea muuten tuo Kreikka-banneri. Sitä katsoessa tulee jotenkin tyyni olo!

  • Sanni

   Onpa kivaa kuulla että koko boksi oli mieluisa ja tykästyit vielä minunkin tuotteeseen :) Aina joku uusi ”löytää” nudekajalin ^_^

   Upea muuten tuo Kreikka-banneri. Sitä katsoessa tulee jotenkin tyyni olo!

   Tuo meren sini… Se on niin mieletön :)

 9. Iitu

  Ehkä tyhmä kysymys mutta millä saat sisäkajaalin pysymään? Minulla käy joka kerta siten, että ensin laitan sisäkajaalin ja sitten vasta rajaan silmän alaosan esim. kajaalilla tai luomivärillä. Tässä vaiheessa kuitenkin tuo sisäkajaali on jo ihan suttaantunut ja sekoittunut muuhun rajaukseen. Ei osaa… :(

  • Sanni

   Ehkä tyhmä kysymys mutta millä saat sisäkajaalin pysymään? Minulla käy joka kerta siten, että ensin laitan sisäkajaalin ja sitten vasta rajaan silmän alaosan esim. kajaalilla tai luomivärillä.

   Mä en ehkä ymmärtänyt tätä… Siis laitatko sisärajauksen päälle vielä kajalia, vai tarkoitatko että rajaat silmän alaripsien alta? Sekoittuuko nudekajal siihen ripsien alle laitettuun rajaukseen vai mihin..?

   Mulla sisärajaus pysyy oikein hyvin. Riippuu tietysti kajalin laadusta (kajal-nimiset kynät on muuten nimenomaan tarkoitettu sisärajaukseen), ja IsaDora kuuluu niihin parempilaatuisiin. Nude-rajaus pysyy koko päivän, tietysti jonkun verran himmentyen mutta ei se kokonaan katoa. Pysyvyysjutut liittyy paljon myös kunkin ihon ominaisuuksiin, pH-arvoon ja sellaisiin. Siksi joillain pysyy joku tuote kuin tauti ja toisilla rapisee/sulaa irti tunnissa.

 10. Ansku

  Voi morjens toi banneri! Onneksi, ONNEKSI varasin juuri eilen matkan. Muuten olisin pillahtanut ehkä itkuun. Matkakuume on korkealla :D

  • Sanni

   Minne päin olet lähdössä? :)

 11. Mirri

  Off topic, mutta oonpa iloinen viimeaikaisista kosmetiikkaostoksistani. Nimittäin ostin suosittelemasi Madaran pinkin SOS -voide/seerumiduon ja ne on kyllä todella hyviä. Imeytyvät ihanasti ja jättävät ihon todella kosteutetun tuntuiseksi. Tykästyin myös ya naturaen vartalovoiteeseen ja etenkin sen tuoksuun.
  Hieno banneri taas blogissa. Mukavaa reissua sinne Kreikan auringon alle :)

  • Sanni

   Ne SOS-tuotteet todellakin on ihania :) Samoin kuin Naturaen vartalovoide ^_^ Koko Naturae on kyllä tosi ilahduttava lisä Suomen luonnonkosmetiikka-sceneen :)

 12. Heini L.

  Toivon kovasti, että tämä tuote toimisi myös mulla, mutta ei.
  Teenköhän mä jotain väärin, vai olenko vain ostanut huonolaatuisen tuotteen? :D Nude-kajalin osalta käytössäni on Benecosin kynä.

  Mulla silmän sisärajausten tekeminen (yhtä lailla ylä- ja alaluomelle ja väristä riippumatta) on omiaan vain ärsyttämään silmiä ja tekemään luomien limakalvot punaisiksi. Ongelma on sama sekä kynällä että sivellin-geeli-kombolla, tosin jälkimmäisellä ärtyminen on vielä selkeämpää.

  Kun käytän kynää, pigmenttiä irtoaa limakalvolle naurettavan vähän, ja puolen tunnin kuluttua se on jo hävinnyt käytännössä kokonaan. Siksi nude-kajal on jäänyt aika lailla käyttämättä… Sama ongelma on myös tummempien ja jopa vedenkestävinä markkinoitujen kynien kohdalla: väri ei pysy paikoillaan puolta tuntia kauempaa. Harmi. Ja mulla ei mielestäni ole edes erityisen ”vetistävät” silmät.

  • Sanni

   Kun käytän kynää, pigmenttiä irtoaa limakalvolle naurettavan vähän, ja puolen tunnin kuluttua se on jo hävinnyt käytännössä kokonaan.

   Kynän (tai sisärajauksen ylipäänsä) pysyminen liittyy kahteen seikkaan: kynän laatuun ja käyttäjän ihon laatuun (pH, kosteus, rasvaisuus jne). Mun kokemuksella Benecosin kynä ei pysy yhtä hyvin kuin IsaDora, se on laadultaan vähän kovempi eikä pigmenttiä mielestäni irtoa yhtä hyvin. IsaDoran nudekajal on mulla ainoa nudekynä joka pysyy koko päivän.

   Kannattaa kokeilla toisia kynälaatuja, tai mieluumminkin ehkä neuvoisin luopumaan sisärajauksesta kokonaan jos se selvästi ärsyttää limakalvoja.

   Kirjoittamasi perusteella sulla saattaa eniten vaikuttaa ihon kemia. Toisilla sisärajaus ei meinaa pysyä millään koska iho ikäänkuin ”hylkii” sitä. Samaan tapaan kuin esim. että mun hiukset hylkii suoraväriä ja multa ei irtoa 38-maskarat millään, kaikki tämä johtuu ihon ja hiusten ja kosmetiikan ainesosien välisestä kemiasta. Tylsää mutta sille on vaikea tehdä mitään. :/

  • TeijaH

   Muistan lukeneeni jostain blogista vinkin, jota tässä ketjussa ei ole vielä mainittu: sisäluomi kannattaa kuivata kevyellä vanupuikon pyyhkäisyllä ennen kajalia.

   • Sanni

    Itse teen aina noin :)

    • TeijaH

     :) Todennäköisesti olen sen sitten lukenut täältä!

    • Heini L.

     Kiitos TeijaH ja Sanni vinkeistä! En olekaan kokeillut vanupuikkokikkaa :) Taidan myös hankkia IsaDoran kynän, josko se toimisi paremmin kuin Benecos.

 13. Charming Nails

  Kyllä mä jotenkin arvasin mitä valitset boxiin :) mulle tuli ”niinpä tietysti” ajatus heti boxia avatessa, tottakai se on vaalea kajal! Hyvä boxi, paljon käyttiksiä joita aina tarvii. Terveisiä sinne lämpöön ja Hipulta & kisuilta paljon märkiä pusuja!

  • Sanni

   Kiitos Taina <3 <3 Halit takaisin sinne koko ihmis- & eläinperheelle :) Harmi kun en ehtinyt kesällä Kuopioon mutta nähdään sitten syksyllä :)

 14. Tipi

  Miten en sitten millään löydä instaasi, vaikka sitä millä hakusanalla haen? Olen taas pöljä, viitsiikö joku avittaa. :D

 15. Sonja

  Idun mineralsilla on muuten varsin pätevä nudekajal myös, mä vaihdoin siihen. Kuvittelen sen ainakin olevan vähän luonnollisempi. Ois kiva kuulla sun analyysi jolieboxeista!

  • Sanni

   Idun mineralsilla on muuten varsin pätevä nudekajal myös

   Niin on, mullakin on se. IsaDoran on silti mun lemppari :)

   Jolieboxeista – mulla on niin hurjasti testattavaa jatkuvasti jonossa että tuollaisen kuukausittaisen paketin sisällön säännöllinen arvioiminen ei onnistuisi :/ Haluan kuitenkin testata tuotteita pidempään kuin pari kertaa jotta voin muodostaa mielipiteen. Pyrkimys on testata yhtä tuotetta ainakin viikko ennenkuin arvioin sen. (Poikkeuksena kuorinnat tai suihkugeelit joista saa yleensä pätevän käsityksen jo yhdellä testikerralla.) Näin ollen kuukauteen mahtuu max neljä esim. putsari-voide -settiä (tai kaksi shampoo-hoitis-settiä) jotka ehdin testata, ja välillä ihon täytyy antaa levätäkin testailuista ja haluan käyttää niitä omia lempituotteitakin. Tämä rajoittaa osaltaan sitä testituotteiden määrää, minkä pystyn kuukaudessa realistisesti käymään läpi. En koe reiluna tai mielekkäänä kirjoittaa arvioita tuotteista joita olen ehtinyt kokeilla iholle vain kerran tai pari.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.