Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Synteettiset” suosikit osa 2: kuorinta-aineet

Suosikkituotteideni sarja ei-luonnonkosmetiikan puolelta jatkuu tänään kasvojen kuorinta-aineiden parissa.

Täytyy sanoa, että kuorinta-aineiden joukkoon mahtuu jos jonkinlaista tekstuuria ja koostumusta, ja tuotteet ovat kehittyneet huimasti viimeisen 20 vuoden aikana. Kun itse aloin kuoria ihoani joskus teini-ikäisenä 90-luvun alussa, muistan että käyttämäni tuotteet (kuka muistaa esim. Aaprin?) olivat järjestään todella karkearakeisia ja iho jäi niiden jäljiltä todella nihkeäksi. Kuvittelin pitkään, että niin kuuluukin olla. Kuorinta –> syväpuhdistus –> syväpuhdas iho on narskuvan nihkeä.

Nykyään kuorinnoissa käytetään useammin pienempiä, pyöreäreunaisia mikrorakeita jotka ovat iholle hellävaraisempia. Kuorivia ainesosia on loputon kirjo perinteisistä hedelmänkivijauheista muovirakeisiin ja luffasta jojobahelmiin.

Clarins_OneStepExfoliatingCleanser

CLARINS One-Step Gentle Exfoliating Cleanser

Tämä tuote kuuluu ensimmäisiin tuttavuuksiini selektiivisen ihonhoidon puolelta. Sain siitä vuosia sitten näytteen ja ihastus oli välitön. Tuote on nimensä mukaisesti kuoriva kasvoputsari ja lupaa poistaa meikinkin. Ihan päivittäiseen puhdistukseen en tätä kuitenkaan käyttäisi, sillä oli koostumus kuinka hellävarainen tahansa, ei mekaanista kuorintaa suositella käytettäväksi päivittäin kuin erittäin rasvaiselle ja paksulle iholle.

Clarins One-Step Exfoliating Cleanser vaahtoaa mukavasti ja mikrokokoiset silika-rakeet jättävät ihon pehmeäksi kuin vauvan peppu. Muistelen, että nimenomaan tämän tuotteen kautta sain kunnon ”ahaa”-elämyksen kuorivien aineiden maailmaan. ”Okei, kasvokuorinta voi siis myös vaahdota, ja jättää ihon pehmeäksi nihkeyden sijaan.” Aiemmin käyttämäni kasvokuorinnat olivat kaikki voide- tai geelimuodossa ja sisälsivät tiheän mikrorakeen sijaan suurempia, harvemmassa olevia rakeita.

Allure

BLISS Pore Perfecting Facial Polish

Jos Clarins One-Step Exfoliating Cleanser jättää ihon pehmeäksi kuin vauvan peba, niin Bliss taikoo hipiästä todellisen Baby Butt Deluxen…! Huhheijaa sitä sileyden tunnetta kun tuotteen huuhtoo iholtaan. Eikä luonnollisestikaan tietoakaan mistään nahkeudesta! Iho on käsittelyn jäljiltä niin siloinen ja pehmeä että sitä tekee mieli koko ajan silittää… Kun tällaisia kuorintoja kerran kokeilee niin ei kuulkaas paljon tee mieli enää palata Aapriin…! ^_^

Bliss Pore Perfecting Facial Polish on koostumukseltaan voidemaista ja sisältää kuorivana ainesosana kalsiumkarbonaattia. Rakeet ovat kuin hienonhienoa hiekkaa. Voide sisältää myös hektoriittia (savi-mineraali), joka osaltaan tehostaa ihohuokosten syväpuhdistumista.

Tuubi ei tosiaankaan ole kovin ylellisen näköinen mutta vaatimaton kuori kätkee sisäänsä todellista hemmottelua iholle!

Clarins_GentleExfoliator

CLARINS Gentle Exfoliator

En mitenkään erityisesti yritä suosia Clarinsia (en ole heillä töissä eivätkä he sponsoroi blogiani tai todennäköisesti edes tiedä olemassaolostani), mutta olen sitä mieltä että merkillä sattuu olemaan aivan erityisen hyvä kattaus erilaisia kuorintoja. :)

Suosikkieni listalle päätynyt Gentle Exfoliator eroaa kahdesta ylemmästä sillä, että se on rakeeton. Koostumus on nestemäinen ja kevyesti geelimäinen. Kuorivana ainesosana tuotteessa on kahta AHA-happoa (glykolihappo ja viinihappo), tamarindi-hedelmän uutetta sekä salisyylihappoa. Näistä kaikkein tehokkain ja epäilemättä tuotteen pääasiallinen aktiiviaine on glykolihappo, joka on yksi tutkitusti tehokkaimpia kosmetiikan ainesosia kautta linjan. Se on yksi harvoja ainesosia jotka voivat imeytyä dermikseen saakka (vaikkakaan kaupan ”over-the-counter” -tuotteissa tuskin on tähän vaadittavia pitoisuuksia).

Glykolihappokuorinta sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti siitä hyötyy auringon vaikutuksesta kärsinyt iho –> juonteet, pigmenttiläiskät, laajentuneet ihohuokoset, yleisesti ”veltostunut” ihon rakenne.

Gentle Exfoliator on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää rakeellista kuorintaa. Se on erittäin hellävarainen koska ei aiheuta iholle mitään mekaanista rasitusta, ja on samalla kuitenkin jopa tehokkaampi kuin raekuorinnat, koska vaikutukset yltävät syvemmälle. Tuotetta käytetään kasvoveden tapaan 1-2 kertaa viikossa. Aivan yhtä ”dramaattisesti” ja välittömästi silottavaa efektiä tämä ei jätä kuin vaikkapa Blissin Facial Polish, mutta iho jää oikein miellyttävän tuntuiseksi. Säännöllinen käyttö kirkastaa ihoa silminnähden.

Young woman applying exfoliating gel to face, portrait, close-up

Kaikilla jutun kuorinnoilla on hintaa vähän päälle 30 euroa, jos joku on kiinnostunut hinnoista.

Millaista kuorintaa te tykkäätte käyttää? Oletteko isompien rakeiden ystäviä vai koukkuuntuneet hiekkaisen tuntuisiin mikrokuorintoihin? Vai onko joukossa ”hauschkalaisia” jotka eivät kuori ihoa lainkaan?

Kommentit (68)

 1. fia

  Ylempänä olikin joku kirjoittanut dermalogican jauheesta. Pakko komentoida, että kyseinen tuote on pelastanut elämäni! Minulla oli monta vuotta akne, jonka seurauksena iho hyvin kuoppainen ja epätasainen, mitä ei voinut olla huomaamatta. Kosmetologini suositteli minulle tuota jauhetta, mitä käytin kuurina joka ilta jonkin aikaa. Ihostani tuli huomattavasti pehmeämpi ja tasaisempi, en olisi uskonut kuorintajauheen pystyvän tällaiseen! Olin jo harkinnut laaserhoitoja ja kaikkea, mutta tämä onneksi auttoi. :) nykyään käytän kerran-pari viikossa.

 2. Anne

  Kerran viikossa kuorin kuivan vanhenevan ihoni hellävaraisesti Clarins Gentle Refiner Exfoliating cream with microbeads Mimosa tenuiflora’lla ja tykkään tästä tuotteesta paljon! Herkkien, helposti allergisella tavalla reagoiviin silmiini, turvotukseen ja väsyneeseen ilmeeseen käytän Clarins Skin-Smoothing Eye Mask (Soothnes, refreshes). Tulee 5 minutin jälkeen raikkaampi olo! (Tämä ei ole mainos mutta lähes kaikki hoitotuotteeni ovat Clarins’ilta) -Anne

  • JJ

   Mulla oli pesuna tosi kauan Clarinsin se Cottonseed jotain. Tosi, tosi riittoisa ja täysin joka euron arvoinen. Itseasiassa en pitänyt sitä edes kovin arvokkaana.
   Ei sisällä rakeita ja todella pieni määrä riittää vaahdottamaan kasvot

 3. Marisa

  Voi, tuo Aapri… Muistan, että äitini käytti sitä ”aina”. :) Ja sitä sai T-kaupasta!! :D Itse olin niin nuori, etten varmaan kyseistä tuotetta koskaan käyttänyt. Tai ehkä jonkun yksittäisen kerran kokeilin, kun jotain naisten juttuja ne kerran oli, en kyllä nyt muista. :)

  Mä olen kokeillut Clarinsin kuorintavoidetta, jotakin vanhempaa versiota. Se ei siis ole kumpikaan näistä sinun mainitsemistasi, mutta ihastuin siihen ihan hulluna. :) Voisikin ostaa joskus taas uudestaan, jos nykyiset tuotteet vaikka sattuisivat joku päivä (=vuosi) loppumaan…

 4. vennij

  Löytyykö edullisemmasta hintaluokasta jotain hyvää rakeetonta kuorintaa? Itselläni on herkkä, atooppinen iho ja haluaisin sitä välillä kuoria. Kosmetologi suositteli iholleni käytettäväksi rakeetonta kuorintaa, mutta en ole löytänyt mitään edullista. Tuo Clarins vaikuttaa hyvälle, mutta kertaostoksena tällä hetkellä turhan kallis.

  • Sanni

   Mä en valitettavasti tunne mitään rakeettomia kuorintoja edulliselta puolelta, sen jälkeen kun Lumene lopetti omansa. :/

   • vennij

    Kiitos vastauksesta. Tätä vähän uumoilinkin, ettei edulliselta puolelta löydy rakeettomia. Kysyntää ei taida juurikaan olla.

 5. Mohn

  Aapria en muista käyttäneeni, mutta käytin pitkään Body Shopin kuorintajauhetta, joka sekoitettiin ihan vaan veteen. Siinäkin oli melkoisia murikoita millä kasvojen ihoa hierottiin.

  Minä käytän mykyään entsyymi- ja glykolihappokuorintoja ja ehkä kerran kuussa Mary Kayn mikrokuorintaa. Joskus käytän myös soodakuorintaa. Tuolla Mary Kaylla saa kyllä kanssa niin perusteellisen pehmoisen ihon, että oksat pois! En kuitenkaan aio sitä enää ostaa sen loputtua (se tosin on ihan älyttömän riittoisaa, että ihan heti ei ole loppumassa). Käytän toisinaan myös tee-se-itse-maustenaamiota, jonka lopuksi hieron varovaisesti kasvoille ja se toimii siis myös kuorintana.

  Glykolihappokuorinnat ovat kuitenkin olleet se juttu, joka on saanut ihoni kuntoon ja joista en aio ikinä luopua. Mekaanista kuorintaa harrastan ihan tietoisella päätöksellä suht harvoin nykyään.

 6. Nimetön

  Hei,
  mikäköhän menee pieleen, kun kuorinta aiheuttaa ihon pinnan rikkoutumista? Siis tulee sellasta marmorisen näköistä jälkeä, johon ei voi kuvitellakaan meikkipohjaa, puuteria tms. koska läiskät ihossa korostuvat. Näitä on kyllä pakkasilla ilman kuorintaakin. Nuo rakeetko rikkovat ihon pinnan? Tukkeutuneita ihohuokosia ja mustapäitä on sen verran runsaasti, että kuorinta olisi kai tarpeen. Paksut voiteet oikein sovi myöskään, niillä olen yrittänyt hoitaa ihon kuivuutta ja hilseilyä.

  • Sanni

   Huolehdithan kuorinnan jälkeen myös ihon kosteutuksesta? Kuulostaa siltä, että ihosi on vähintään erittäin pintakuiva. Laitathan iholle välittömästi kuorinnan jälkeen kunnon kosteuttavan voiteen palauttamaan ihon kosteustasapainon? Mikäli teet niin ja iho on silti ”marmorisen” näköinen, sinulla on varmaankin hyvin ohut iho joka, kuten arvelitkin, rikkoontuu rakeilla hankaamisesta. Vaihda tällöin rakeettomaan kuorintaan, esimerkiksi Clarinsin Gentle Exfoliator (nimi ilmeisesti hiljattain muuttunut Bright Plus HP Gentle Renewing Brightening Peel’iksi).

   • Nimetön

    Luulenpa, että minun kannattaa tosiaan vaihtaa kuorinta ja viimeistään talveksi kosteusvoidekin. Kiitos avusta :)

 7. C

  Hehheh.. Tuota, ostin tämän suosituksen vuoksi tuon Clarinsin Gentle Exfoliatorin ja kokeilin nyt ekaa kertaa. Laitoin ainetta siis puhdistetulle iholle vanulappujen avulla. En kuitenkaan tuntenut mitään erityisempää. Kuoriko tää aine siis todella mun ihoa, vaikka se ei tunnu miltään? :D Tiedän, vähän ehkä tällaista tyhmempää kysymystä taas liikkeessä, mutta tosi ihmeelliseltä tuntuu kun tää on kuorinta, muttei silti oikeen tunnu missään. Oonko tehnyt jotain väärin?

  • Sanni

   Joo, ei tuo vesi-muodossa oleva Gentle Exfoliator miltään tunnu. :) Ihon pitäisi jäädä sileämmäksi kuin ”normi-kasvoveden” jäljiltä, mutta ei itse vesi miltään iholla tunnu (muulta kuin nesteeltä :D), eikä siloavuus-efetikään missään nimessä ole yhtä dramaattinen kuin raekuorinnalla.

   • C

    Okei, selvä, kiitos! :) Nyt sitten kyllä huomasin eron kun aamulla kokeilin ihoa, mutta pakko sanoa että oli tosi hämmentävä kokemus! Kuorinta ilman kuorintaa.

 8. mies37v

  Hei, olen huolissani kuorinta-aineiden sisältämien mahdollisten muovimikrorakeiden päätymisestä vesistöihin ja eliöihin. Muistattehan ystävät hyvät luontoa kun seuraavan kerran ostatte ihmeitä tekeviä kuorintavoiteita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.