”Synteettiset” suosikit osa 2: kuorinta-aineet

Suosikkituotteideni sarja ei-luonnonkosmetiikan puolelta jatkuu tänään kasvojen kuorinta-aineiden parissa.

Täytyy sanoa, että kuorinta-aineiden joukkoon mahtuu jos jonkinlaista tekstuuria ja koostumusta, ja tuotteet ovat kehittyneet huimasti viimeisen 20 vuoden aikana. Kun itse aloin kuoria ihoani joskus teini-ikäisenä 90-luvun alussa, muistan että käyttämäni tuotteet (kuka muistaa esim. Aaprin?) olivat järjestään todella karkearakeisia ja iho jäi niiden jäljiltä todella nihkeäksi. Kuvittelin pitkään, että niin kuuluukin olla. Kuorinta –> syväpuhdistus –> syväpuhdas iho on narskuvan nihkeä.

Nykyään kuorinnoissa käytetään useammin pienempiä, pyöreäreunaisia mikrorakeita jotka ovat iholle hellävaraisempia. Kuorivia ainesosia on loputon kirjo perinteisistä hedelmänkivijauheista muovirakeisiin ja luffasta jojobahelmiin.

Clarins_OneStepExfoliatingCleanser

CLARINS One-Step Gentle Exfoliating Cleanser

Tämä tuote kuuluu ensimmäisiin tuttavuuksiini selektiivisen ihonhoidon puolelta. Sain siitä vuosia sitten näytteen ja ihastus oli välitön. Tuote on nimensä mukaisesti kuoriva kasvoputsari ja lupaa poistaa meikinkin. Ihan päivittäiseen puhdistukseen en tätä kuitenkaan käyttäisi, sillä oli koostumus kuinka hellävarainen tahansa, ei mekaanista kuorintaa suositella käytettäväksi päivittäin kuin erittäin rasvaiselle ja paksulle iholle.

Clarins One-Step Exfoliating Cleanser vaahtoaa mukavasti ja mikrokokoiset silika-rakeet jättävät ihon pehmeäksi kuin vauvan peppu. Muistelen, että nimenomaan tämän tuotteen kautta sain kunnon ”ahaa”-elämyksen kuorivien aineiden maailmaan. ”Okei, kasvokuorinta voi siis myös vaahdota, ja jättää ihon pehmeäksi nihkeyden sijaan.” Aiemmin käyttämäni kasvokuorinnat olivat kaikki voide- tai geelimuodossa ja sisälsivät tiheän mikrorakeen sijaan suurempia, harvemmassa olevia rakeita.

Allure

BLISS Pore Perfecting Facial Polish

Jos Clarins One-Step Exfoliating Cleanser jättää ihon pehmeäksi kuin vauvan peba, niin Bliss taikoo hipiästä todellisen Baby Butt Deluxen…! Huhheijaa sitä sileyden tunnetta kun tuotteen huuhtoo iholtaan. Eikä luonnollisestikaan tietoakaan mistään nahkeudesta! Iho on käsittelyn jäljiltä niin siloinen ja pehmeä että sitä tekee mieli koko ajan silittää… Kun tällaisia kuorintoja kerran kokeilee niin ei kuulkaas paljon tee mieli enää palata Aapriin…! ^_^

Bliss Pore Perfecting Facial Polish on koostumukseltaan voidemaista ja sisältää kuorivana ainesosana kalsiumkarbonaattia. Rakeet ovat kuin hienonhienoa hiekkaa. Voide sisältää myös hektoriittia (savi-mineraali), joka osaltaan tehostaa ihohuokosten syväpuhdistumista.

Tuubi ei tosiaankaan ole kovin ylellisen näköinen mutta vaatimaton kuori kätkee sisäänsä todellista hemmottelua iholle!

Clarins_GentleExfoliator

CLARINS Gentle Exfoliator

En mitenkään erityisesti yritä suosia Clarinsia (en ole heillä töissä eivätkä he sponsoroi blogiani tai todennäköisesti edes tiedä olemassaolostani), mutta olen sitä mieltä että merkillä sattuu olemaan aivan erityisen hyvä kattaus erilaisia kuorintoja. :)

Suosikkieni listalle päätynyt Gentle Exfoliator eroaa kahdesta ylemmästä sillä, että se on rakeeton. Koostumus on nestemäinen ja kevyesti geelimäinen. Kuorivana ainesosana tuotteessa on kahta AHA-happoa (glykolihappo ja viinihappo), tamarindi-hedelmän uutetta sekä salisyylihappoa. Näistä kaikkein tehokkain ja epäilemättä tuotteen pääasiallinen aktiiviaine on glykolihappo, joka on yksi tutkitusti tehokkaimpia kosmetiikan ainesosia kautta linjan. Se on yksi harvoja ainesosia jotka voivat imeytyä dermikseen saakka (vaikkakaan kaupan ”over-the-counter” -tuotteissa tuskin on tähän vaadittavia pitoisuuksia).

Glykolihappokuorinta sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti siitä hyötyy auringon vaikutuksesta kärsinyt iho –> juonteet, pigmenttiläiskät, laajentuneet ihohuokoset, yleisesti ”veltostunut” ihon rakenne.

Gentle Exfoliator on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää rakeellista kuorintaa. Se on erittäin hellävarainen koska ei aiheuta iholle mitään mekaanista rasitusta, ja on samalla kuitenkin jopa tehokkaampi kuin raekuorinnat, koska vaikutukset yltävät syvemmälle. Tuotetta käytetään kasvoveden tapaan 1-2 kertaa viikossa. Aivan yhtä ”dramaattisesti” ja välittömästi silottavaa efektiä tämä ei jätä kuin vaikkapa Blissin Facial Polish, mutta iho jää oikein miellyttävän tuntuiseksi. Säännöllinen käyttö kirkastaa ihoa silminnähden.

Young woman applying exfoliating gel to face, portrait, close-up

Kaikilla jutun kuorinnoilla on hintaa vähän päälle 30 euroa, jos joku on kiinnostunut hinnoista.

Millaista kuorintaa te tykkäätte käyttää? Oletteko isompien rakeiden ystäviä vai koukkuuntuneet hiekkaisen tuntuisiin mikrokuorintoihin? Vai onko joukossa ”hauschkalaisia” jotka eivät kuori ihoa lainkaan?

Kommentit (68)
 1. Olen kyllä myös vähän ’hauschkalainen’, mutta en noudata kaikkia sääntöjä ja kapinallisena käytän rinnalla muiden sarjojen tuotteita! ;)

  Käytän 10% glykolihappokuorintaa Reviva Labsin yövoiteen muodossa joka toinen yö T-alueelle, koko kasvoille ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Kun iho tuntuu oikein tukkeiselta, teen myös mekaanisen kuorinnan (Micrologican Daily Microfoliant tai Melvitan kuorintavoide), mutta silloinkin vain T-alueelle kosmetologin suosituksesta.

  Clarinsin AHA-kuorinta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Huuhdellaanko se pois, vai käytetäänkö sitä ihan normaalin kasvoveden tapaan?

  1. Käytetään kasvoveden tapaan, voisinkin muuten lisätä tiedon tuohon tekstiin. :)

 2. Oi, nyt tekee mieli kuorintaa. Mulla ihan laiminlyöty ihonhoidon osuus ja onkin muuten samea iho. Ei kaunis yhdistelmä talvenkalpean kanssa. ;) Miten noiden tuoksut? Olisko joku hajusteeton/mieto tuoksultaan, että passais herkälle hipiälle? Tai osaatko suositella jotain muuta herkälle atooppisuuteen taipuvaiselle, talvisin vähintään pintakuivalle iholle?

  1. Clarinsin AHA-happokuorinta on hellävaraisin ja vähiten tuoksuva noista kolmesta, täysin hajusteeton niistä ei ole mikään.

   Oikein herkälle iholle käyttäisin nimenomaan rakeetonta kuorintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *