Suuri ponipostaus

Täältä se nyt tulee; Suuri Ponipostaus. Tiedän, että blogin lukijoiden joukossa on muutamia (ehkä useampiakin?) ponikeräilijöitä joita aihe kiinnostaa. :)

Muutama sana pohjatietoa. My Little Pony -lelut lanseerattiin vuonna 1983 ja ne kuuluivat 80-luvun suosituimpiin leluihin. Ponien suosio kuitenkin hiipui, ja Hasbro lopetti sarjan valmistuksen vuonna 1995. Tähän alkuperäiseen sarjaan viitataan keräilijöiden keskuudessa termillä G1 (= generation 1). Ponit eivät kuitenkaan uinuneet kauaa, vaan Hasbro teki yrityksen tuoda vanhat suosikit takaisin jo vuonna 1997, kokonaan uudella ilmeellä. Nämä G2-poneina tunnetut ponit eivät juurikaan muistuttaneet alkuperäisiä; ne olivat pieniä ja laihoja eivätkä saavuttaneet innostusta lasten tai keräilijöidenkään keskuudessa. G2-poneja valmistettiin vuoteen 2003 saakka, jolloin Hasbro korvasi ne kolmannella My Little Pony -linjalla.
G3-ponit oli muotoiltu enemmän vanhan G1-sarjan tyyliin, ja uudet ponit otettiin ilolla vastaan etenkin keräilijöiden taholta. G3:sista tuli pian todella suosittuja, ja Hasbro alkoi ottaa aikuiset keräilijäasiakkaansa entistä paremmin huomioon. Keräilijöitä varten alettiin julkaista erikoisponeja ja USAssa alettiin järjestää vuosittaista My Little Pony Conventionia. Vuonna 2008 Hasbro jopa julkaisi uusintapainoksen alkuperäisestä kuuden ponin sarjasta, joka kulkee nimellä Collector Ponies. Kaikki tämä vain meitä aikuisia höppänöitä varten..! ^_^

Oman kokoelmani ydin muodostuu G1-poneista, mutta taisin repsahtaa G3:siinkin niiden ilmestyessä markkinoille…. Niitäkin on siis tullut osteltua yksi jos toinenkin. Surullista kyllä Hasbro on viimeisen vuoden aikana jälleen muuttanut My Little Ponyjen linjaa, ja G3-”perusponit” ovat syrjäytymässä suuripäisten, Bratz-tyylisten vauvaponien tieltä. *alakuloinen huokaus*
Kuvasin tähän postaukseen muutamia suosikkiponeistani, joista kaikki ovat yhtä lukuunottamatta alkuperäistä sukupolvea. Leikin poneilla lapsena, ja aloin vakavissani keräämään niitä n. 15-vuotiaana. Olen kasvattanut kokoelmaani pikkuhiljaa, ilman mitään sen kummempia tavoitteita. En suinkaan tahdo kaikkia maailman poneja tai harvinaisuuksia. Tärkeimpiä hankintoja minulle näin aikuisiällä ovat olleet ne ponit, joita minulle ei lapsena suostuttu ostamaan ^_^, tai ne yksilöt joita ei Suomessa koskaan myyty ja joita lapsena ihailin vain ulkomaisissa esitteissä.

My Little Ponies, olkaa hyvä.


Tässä on ensimmäinen ponini. Annoin sille nimen Hertta. Huomasin jo lapsena että se poikkesi väritykseltään ja muovin tunnultaan muista poneista, ja luulin pitkään sitä feikiksi. Iloni oli suuri kun minulle vuosia myöhemmin selvisi että se on keräilyharvinaisuus, kreikkalaisessa tehtaassa valmistettu versio Peachy-ponista. :)

Jouluponi Merry Treat, Hopscotch, Caramel Crunch ja Mainsail. Huomatkaa miten moitteettomassa kunnossa ponit ja niiden harjat ovat! Kohtelin niitä kuin arvotavaraa jo lapsena.

Minulla on äiti-lapsi-poneja vain muutama kappale. Hasbro ei ylipäänsä valmistanut monia äiti-lapsi-pareja, ja silloin kun valmisti, olivat äidit ja lapset aivan eri sarjaa ja saattoivat ilmestyä ihan eri aikoihin. Interesting..! Tässä Quackers ja Baby Quackers.

Äiti-Quackers on Twinkle Eyed -poni, joita ei koskaan myyty Suomessa. Baby Quackers puolestaan ilmestyi ensihammasponisarjassa; First Tooth Baby Pony.
Minulla on säästössä lapsena kokoamani Poniarkisto.

Sieltä löytyy ponipakkausten mukana tulleita esitteitä ja tarroja, sekä ponikarkkiaskeja! Ei, niissä ei ole enää karkkia.

Arkistoon on myös säästetty pakkauspahveista leikattuja kuvia. Olen hyvin iloinen että minulla on säästössä näitä alkuperäiskuvituksia, nämäkin ovat nykyään haluttua keräilytavaraa.

Meriponit kuuluvat rakkaimpiin suosikkeihini. Tässä Beachcomber, joka ei varmaan arvostanut kylpemistä jäisessä lumessa…
Meriponeja vanhassa piirretyssä esitteessä.

Aikuismeriponeja ei koskaan myyty Suomessa. Tässä Seawinkle. Lapsimeriponi on nimeltään Tiny Bubbles. Meriponien uimarenkaat ovat myös kovaa kamaa, minulla on onneksi säästössä kummatkin. :)

Voiko olla hellyttävämmän näköistä otusta kuin meriponi? Katsokaa sen vilpitöntä ilmettä. Aaaw.Olen miettinyt että jos koskaan ottaisin tatuoinnin, se olisi meriponi.


Sweet Pop kuului Twinkle Eyed -sarjaan. Lapsena näin niistä vain kuvia ja mietin miltä nuo maagiset jalokivisilmäiset ponit mahtavat livenä näyttää… Piti odottaa eBayn aikakauteen..! ^_^

Lollipop kuului Twice As Fancy -sarjaan, suomeksi juhlaponit. Mikä niissä sitten oli niin juhlavaa? No, ne olivat ensimmäisiä poneja joiden kuviointi jatkui koko selän yli. :)
G3-poni Dream Drifterin löysi sisareni Barcelonan kadulta vuonna 2007. Se vain kuulema seisoi siellä, ei unohdetun näköisenä vaan kuin se olisi matkalla jonnekin. No, sen matka päätyi Suomeen.

Moon Jumper. Nämä pikku veitikat olivat erikoisia, sillä ne oli tehty tavallista pienempään muottiin ja niillä oli suuret, irralliset siivet. Niitä ilmestyi kaikkiaan vain 12 kappaletta.Esitteen ihanaa kuvitusta.

Tämä ponimuotti oli erityisen suosittu. Kuvassa etummaisesta takimmaiseen Merriweather, Love-in-a-Mist, Tulip, Tutti Frutti ja Cherries Jubilee.

Chocolate Chip -poni kuului ensimmäiseen tuoksuvien ponien sarjaan. Sen jäätelö-symboli tuoksuu vielä tänäkin päivänä…!

Olin säästänyt pienen lehtikirjoituksen koskien tuoksuponeja. Olin lapsena aivan raivoissani tästä tekstistä! Klikkaa suuremmaksi ja lue.

Vauvaponikaksoset Snookums ja Sniffles. Olin niiiiiin kateellinen kun paras kaverini sai nämä lahjaksi ollessamme tokalla luokalla, ja sitten myöhemmin ostin ne pois häneltä kun kaveri kyllästyi ponileikkeihin! ^_^


Ensihammasponi Fifi ja Baby Blossom. Ensimmäiset lapsiponini.

Pidin lapsena ponipäiväkirjaa. Tässä olen kertonut aikovani ostaa Ribbon-ponin. Muistan kuinka soitin aina mummolle ja pyysin lähettämään rahaa uuteen poniin kun äiti ei antanut….. ;)Jos kukaan jaksoi lukea tänne saakka, niin olisi kiva kuulla teidän ponimuistojanne (jos teillä sellaisia on). Voitte ihan vapaasti myös kertoa jos My Little Ponyt ovat karmeinta mitä tiedätte..! ^_^ Sana on vapaa.

Kommentit (82)
  1. The Lady Jessica
    9.1.2010, 09:38

    Mulla oli kaksi ponya, joskus 80-luvun lopulla kai. Ensin vaaleanpunainen jolla oli valkeat pilkut ja vaaleanpunainen harja. Sitten myöhemmin valkea jolla oli violetti harja. Jostain syystä luulimme että se olisi sellainen joka hehkuu pimeässä jos sitä pitää lampun alla (??). No ei hehkunut prkl :D Pitikö olla jotain glow-in-the-dark poneja, vai onko tuo ollut mun serkun vedätys?

  2. Oiiii, ihania! Osa onkin vanhoja tuttuja :) pidä niistä hyvä huoli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *