Suuri kasvovesiopas

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic / * sis. mainoslinkkejä

Perusteellisen tarkastelun kohteena tänään kolmas suosikki-ihonhoitotuotteeni: kasvovesi.

Tämä yksinkertainen tuote on mullistanut ihonhoitotottumukseni seerumeita ja öljyjäkin enemmän. Jos et vielä ole löytänyt kasvoveden taikaa tai juuri sinulle sopivaa kasvovettä, tämän kirjoituksen myötä toivottavasti löydät..! 🔥

Siinä missä kasvovesi oli minulle teini-iässä ja varhais-aikuisuudessa vain kasvojen puhdistuksen viimeinen osa, kasvoi tästä arkisesta vanulappuvedestä 2010-luvulla ihoni kosteuttaja numero 1. Kasvovesi on ihon kosteutuksen perusta, ja toimii myös epätasapainoisen ihon ensihoitajana. Kasvovedellä voit vaikuttaa kaikkiin ihohuoliin.

Tätä nykyä kasvovesien suosio on kasvanut myös ihon kirkastajina ja kuorijoina. Nestemäiset hoitotuotteet ovat päivän sana, ja tänään sukelletaan niiden maailmaan.

Postaus on toteutettu yhteistyössä House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien kanssa. House Of Organicin luonnonkosmetiikkatuote- ja brändivalikoima kuuluu Suomen suurimpiin, ja kattaa lähestulkoon kaikki suosikki- ja vinkkituotteeni. Tarjouspäivien aikaan tärppituotteisiin on mahdollista tutustua alehintaan.

House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivät jatkuvat keskiviikosta sunnuntaihin. Joka päivä julkaistaan uusia tarjouksia ja osa tarjouksista on voimassa julkaisun jälkeen koko viikon, osa rajoitetumman ajan.

Koodilla YHDISTÄ saa ilmaiset postikulut kaikkien päivien tilauksiin.Tilaukset yhdistetään automaattisesti.

* KESKIVIIKON TARJOUKSET

* TORSTAIN TARJOUKSET

* PERJANTAIN TARJOUKSET

* LAUANTAIN TARJOUKSET

* SUNNUNTAIN TARJOUKSET

VANHAN JA UUDEN KOULUKUNNAN KASVOVEDEN ERO

2000-luvulla ja 90-luvun loppupuolella syntyneet eivät ehkä edes kunnolla tunne vanhan tyypin kasvovesiä, vaikka niitäkin yhä näkee markkinoilla jonkin verran. Selvennän tässä vanhan ja uuden kasvovesityypin eroja.

Vanha koulukunta: kasvovettä käytettiin aina puhdistustuotteen jälkeen ja sen pääasiallinen funktio oli poistaa iholta meikin ja lian rippeet sekä tasapainottaa ihon pH. (Erityisesti saippuapohjaiset puhdistusaineet nostavat ihon pH:n liian korkeaksi, jolloin pH:n laskeva tuote on paikallaan).

Vanhan koulukunnan kasvoveden tyypillinen koostumus sisälsi kevyesti puhdistavia sekä miedosti kosteuttavia ja virkistäviä ainesosia, tai rasvoittuvan ihon versiossa tyypillisesti runsaasti alkoholia. Vaikutus iholla oli ensisijaisesti miedosti puhdistava, happamoittava (sekä kuivattava, monien rasvoittuvan ihon kasvovesien kohdalla). Vanhan koulukunnan kasvovedet olivat hoitavien ainesosien suhteen hyvin laimennettuja.

Uusi koulukunta: kasvovettä käytetään hoitavana tuotteena, myös irrallaan ihon puhdistuksesta. Kasvovedellä on monia funktioita, joista kosteuttavuus kuuluu tärkeimpiin.
Kasvovesi toimii yhä myös ihon pH:n laskijana, mutta sen merkitys tässä roolissa on vähentynyt valmiiksi pH-tasapainotettujen puhdistustuotteiden suosion myötä.

Uuden koulukunnan kasvovesissä on vanhoja korkeampi hoitavien ja aktiiviaineiden pitoisuus, ja ne ovat vanhoihin kasvovesiin verrattuna hyvin monipuolisia sisältäen humektantteja, antioksidantteja ja ihoa kirkastavia ja talin tuotantoa tasapainottavia ainesosia kuten hydroksihappoja.

Alkoholin käyttö kuivattavina pitoisuuksina on vähentynyt merkittävästi sen ymmärryksen myötä, että alkoholi voi rasvoittuvalle iholle olla enemmän pahaksi kuin hyväksi. Nykyään mega-alkoholikasvovesiä näkee enää harvoin. Alkoholi edesauttaa aktiiviaineiden imeytymistä ihoon, joten sen rooli epäpuhtaan ihon tuotteissa on nykyään enemmänkin auttaa esimerkiksi salisyylihappoa imeytymään ihoon mahdollisimman tehokkaasti. (Korkean alkoholipitoisuuden tunnistaa tuoksusta, sekä lähes välittömästi kuivuvasta tunteesta iholla. Alkoholin sijainti incissä ei valitettavasti paljasta sen pitoisuutta, vaan ylhäällä incissä koreilevaa alkoholia voi olla tuotteessa 6% tai yhtä hyvin 20%.)

SUIHKUTETTAVA VAI EI-SUIHKUTETTAVA?

Tämä on täysin makuasia. Vaikutukset ja hyödyt iholle ovat samat. Suihkeen ainoa konkreettinen etu ei-suihkeeseen verrattuna on sen käytettävyys päivän aikana meikin päällä, jos sen tyyppisestä käytöstä tykkää. Suihkutettavaa kasvovettä on vaivatonta lisätä iholle koska vain, oli kasvoilla meikkiä tai ei. Humektantit toimivat myös meikin päällä.

EIVÄTKÖ KASVOVEDET SITTEN ENÄÄ PUHDISTA IHOA..?

Osa puhdistaa kyllä, ja niitä voi edelleen käyttää myös tässä tarkoituksessa. Puhdistava ominaisuus ilmenee usein tuotetiedoissa, mutta ei aina. Inci-taitajat tunnistavat puhdistavat ainesosat incistä. Hyvä esimerkki on kosteuttavana markkinoitu kulttikasvosuihke Bybi Mega Mist. Se on erittäin kosteuttava, mutta sisältää myös puhdistavia ainesosia ja toimii jopa kevyen miselliveden tavoin.

MITEN KÄYTÄN KASVOVETTÄ?

Kun käytät kasvovettä hoitotuotteena, unohda vanulaput ja suihkuta tai painele kasvovesi suoraan ihoon. Kun käytät kasvovettä puhdistuksen viimeistelyyn, käytä vanulappua.

Mikään ei estä käyttämästä kasvovettä kummallakin tavalla samassa ihonhoitorutiinissa. Jopa samaa kasvovettä, Bybi loistoesimerkkinä.

Epäpuhdas ja samalla kosteusköyhä iho? Käytä kahta eri kasvovettä. Painele ihoon ensin tasapainottava ja epäpuhtauksiin kohdistuva kasvovesi, ja sen imeydyttyä levitä päälle kerros tai pari kosteuttavaa kasvovettä. Kasvovesiä ei voi käyttää liikaa (poislukien kuorivat koostumukset), voit huoletta laittaa niin monta kerrosta kuin hyvältä tuntuu.

MITEN KASVOVESI VOI MUKA OLLA NIIN HOITAVA? SIINÄHÄN ON SUURIN OSA VAIN VETTÄ?

Totta, kasvovedestä suurin osa on vettä. (Poislukien ne arvokkaammat koostumukset, joissa vesi on korvattu kukkaisvedellä, koivunmahlalla tai aloe veralla.) Vaikka kasvovesi sisältääkin suureksi osaksi vettä, sen etu seerumeihin, voiteisiin ja öljyihin verrattuna on se, että se ei sisällä ihon pintaan kerrostuvia kalvonmuodostajia, kumeja, rasvoja ja vahoja. Näillä aineilla on omat funktionsa ja hyötynsä iholle, mutta kerrostuvina aineina ne asettavat rajan sille, kuinka paljon niitä voi iholle levittää. (Eikä niitä kuulukaan levittää paljon.) Liika määrä johtaa rullautumiseen, tahmeuteen tai ihon pintaan jäävään imeytymättömään osuuteen.

Kasvovedessä hoitavat aineet taas tuodaan ihoon haihtuvassa vesipohjassa vailla kalvoaineita. Veden haihduttua – sekä osittain sitouduttua ihoon humektanttien kautta – ihoon jäävät vain hoitavat ja kosteuttavat aktiiviaineet, jotka imeytyvät epidermikseen. Siksi kasvoveden kautta voi imeyttää ihoon paljon runsaammin kosteuttavia, antioksidanttisia ja tasapainottavia aineita kuin muilla hoitotuotteilla. Lähes portaattomasti..!

Seitsemän tai kymmenen kerrosta kasvovettä voi kuulostaa liioittelulta, mutta jos kärsit kuivasta tai kosteusköyhästä ihosta, tällainen rutiini muuttaa ihosi uudeksi. Voi olla vaikea uskoa, että kasvovesi pystyy tähän, mutta se pystyy. :) (Perusihonhoidossa kymmenen kerrosta ei ole tarpeen :D, älkää huolestuko. Yksi ja kaksikin runsasta kerrosta riittää.)

Tehokkaimmillaan kasvovesi korvaa myös seerumin, ja kaikkein yksinkertaisin ja samalla kokonaisvaltainen ihonhoitorutiini syntyykin kasvovedestä (vesikosteus) + kasvoöljystä (lipidikosteus).

KASVOVESIVINKIT

Olen jakanut suosittelemani kasvovedet kosteuttaviin, hajusteettomiin sekä rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa tasapainottaviin, mutta kaikki näistä myös kosteuttavat.

Erotin hajusteettomat omaan ryhmään helpottaakseni hajusteherkkien ja -allergisten sujuvuutta löytää listalta tärppejä.

KOSTEUTTAVAT

* BYBI MEGA MIST 36€ / 70 ml – tarjouksessa keskiviikosta alkaen 27€

Jo yllä mainittu kulttikasvovesi tuntuu iholla olemattomalta mutta kosteuttaa häkellyttävän tehokkaasti. Luonnonkosmetiikan klassikko syystäkin. Uusi pakkauskoko on aiemman 50 ml:n sijaan 70 ml ja pakkaus on päivitetty lasisesta sokeriruo’osta valmistettuun bio-muoviin. Mukana myös puhdistavia ainesosia, vaikkakin tuote on kenties hieman liian arvokas, jotta sitä haluaisi kosteutuksen sijaan käyttää puhdistuksen viimeistelyyn. Mutta puhdistava vaikutuskin on olemassa.

* NOVEXPERT HYALURONIC ACID SMOOTHING MIST 22,90€ / 100 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 17€

Ranskalaisten luonnonkosmetiikkakemistien vastine brittien Mega Mistille: yhtä lailla vesimäisen ja vaatimattoman tuntuinen mutta erittäin tehokkaasti kosteutta sitova kasvovesi sisältää hyaluronihappoa kolmessa molekyylikoossa. Pienin koko stimuloi myös kollageenisynteesiä.

* FEEL FREE Hemp & Centella Mist 8,50€ / 100 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 6,50€

Suosituksistani kaikkein halvin, espanjalaisen Feel Free’n viehättävän tuoksuinen ja hintaansa nähden hämmästyttävän monipuolinen ja laadukkaita ainesosia tarjoileva suihke sisältää aloe veraa, hyaluronihappoa, ihoa kosteuttavaa ja samalla kevyesti kuorivaa glukonolaktonia (PHA-happo), pehmentävää hampunsiemenöljyä sekä antioksidanttista all-round-superstaraa centella asiaticaa.

LAVERA HYDRO SENSATION FACE MIST 10,90€ / 100 ml (ei tarjouksissa)

Edullisen pään kasvovesi, jonka liukas koostumus jättää iholle tunteen vesimäisestä seerumista. Hyaluronihappo, levä, kurkku-uute, viininrypäle ja kumppanit hoitavat ja kosteuttavat ihoa seuranaan raikas tuoksu. Yksi henkilökohtaisia suursuosikkejani, tykkään kaikesta tässä kasvovedessä. Sisältää alkoholia, ollen silti älyttömän kosteuttava. Eturivin esimerkki tuotteesta, jossa alkoholipitoisuus ei millään verota kosteuttavuutta. (Alkoholin funktio tuotteessa on toimia säilövänä aineena sekä liuottaa tiettyjä kasviuutteita.)

* PURE BEAUTY Birch Sap Mist 22,90€ / 100 ml – tarjouksessa perjantaista alkaen 17€

Kotimainen klassikko (klassikko ainakin minun suosituksissani) sisältää tehokkaan ja samalla minimalistisen yhdistelmän kosteuttavaa koivunmahlaa, hyaluronihappoa ja glyserolia sekä antioksidanttista pakurikääpää.

* WHAMISA Deep Rich Mist 44,50€ / 100 ml – tarjouksessa 33€ sunnuntaina

Kaksifaasinen kosteuskuningatar, joka omaa tiivispitoisen liudan superantioksidanttisia, kosteuttavia, ikääntymisen merkkejä hidastavia ja ihon suojamuuria vahvistavia ainesosia. Huippuluokan kasvovesi.

Erillisistä öljy- ja vesifaaseista koostuva Deep Rich Mist sisältää aloe vera pohjan, 7% ruusukameliaöljyä ja 1% oliiviöljyä, kaurauutetta, kehäkukkaa, italian olkikukkaa (mun suosikki-aktiiveja!), tomaattiuutetta, porkkanansiemenöljyä sekä centella asiaticaa, vain muutamia runsaasta kattauksesta mainitakseni. Turhat täyteaineet loistavat poissaolollaan. Suloisen metsämansikkainen, vienon makea tuoksu hurmaa. (Mä aistin tuoksun ihan metsämansikkana!)

* BRUNS Blåmist 30,90€ / 200 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 23€

Olkikukan, laventelin ja rosmariinin hydrolaatteja sekä peltokorteen, nokkosen ja sitruunamelissan uutteita tarjoileva suihke on vaikutuksiltaan kosteuttava, elvyttävä, antioksidanttinen, antibakteerinen, kevyesti huokosia supistava ja tasapainottava. Olkikukka eli helichrysum kuuluu mun top 3 luonnon suosikki-ainesosiin ikääntyvälle iholle, ja tässä kasvovedessä se on kakkosena incissä. Does-it-all – ja bonuksena kukkaisvesien ihana, aromaattinen tuoksu. JA suuri 200 ml pakkauskoko!

* NEAL’S YARD REMEDIES Rejuvenating Frankincense Toner 200 ml 29,90€ – tarjouksessa sunnuntaina 21€

Tämä kasvovesi markkinoi itseään “elvyttävänä” ja se sisältääkin ihoa uudistavia peptidejä sekä frankinsensia, mutta minulle tämä on ennen kaikkea virkistävä (ja kosteuttava) kasvovesi. Yhdessä mandariinin ja bergamotin kanssa frankinsensi luo tähän kasvoveteen persoonallisen ja raikkaan tuoksun, joka tuntuu ihanan virkistävältä aamuisin ja tästä kasvovedestä on tullut ehdoton aamusuosikkini Cattierin kasoveden ohella.

Frankincense Toner sisältää myös puhdistavan ainesosan (coco-glucoside) ja sopii näin ollen erinomaisesti myös viimeistelemään ihon puhdistuksen.

Huom: tämä kasvovesi myydään ilman suihkekorkkia, ja suihkekorkin voi ostaa halutessaan erikseen. Mä hankin omaani sellaisen, mutta myönnettävästi suihkemekanismi ei ole hienovaraisin mahdollinen, vaan ampuu tuotetta aikamoisella voimalla isopisaraisena suihkeena. Joten en oikein voi suositella Neal’sin omaa suihkekorkkia. Tämän kasvoveden raikkaus tekee siitä erityisen miellyttävän suihkeena, joten vinkkini onkin siirtää tämä kasvovesi toiseen pulloon jossa on parempi suihkemekanismi.

EI-SUIHKUTETTAVAT SUOSITUKSET

Suihke-tyyppinen kasvovesi on tällä hetkellä niin suosittu, että ei-suihkutettavia näkee jopa vähemmän. Tässä muutama hyvä sellainen.

* WHAMISA Deep Rich Toner 49,90€ / 155 ml – tarjouksessa perjantaista alkaen 38€

* WHAMISA Original Toner 49,90€ / 155 ml – tarjouksessa sunnuntaina 37€

Klassikko joka ei esittelyjä kaipaa. Whamisan kasvovedet ovat paksuja hoitonesteitä ja ovat kosteuttavuudeltaan ihan omaa tasoaan. Moni vannoo vaaleanpunaisen Deep Richin nimeen, minä tykkään tuoksunsa puolesta enemmän Originalista. Kummatkin tuntuvat ihollani yhtä kosteuttavilta ja niissä on paljon yhteisiä vaikuttavia ainesosia. Deep Richin pääaktiiviaine kesämaruna (15%) rauhoittaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa, Originalin viherkameleontinlehtiuute (20%) puolestaan sisältää runsaasti polyfenoleita ja tasapainottaa ja vahvistaa ihoa. Kummatkin yrtit ovat antioksidanttisia ja tulehdusta laskevia.

* JOIK Refreshing Facial Toner 22€ / 100 ml – tarjouksessa torstaista alkaen 15€

Viilein, raikkain ja samalla kenties hoitavin kasvovesi päällä maan..! Joikin todella persoonallinen, superminttuinen ja kaksifaasinen kasvovesi sisältää runsaan pitoisuuden auringonkukansiemenöljyä ja tyrniöljyä. Öljyä on vielä enemmän kuin Whamisan suihkeissa, ja tässä kasvovedessä käytännössä saa koko kosteuttavan ihonhoitorutiinin samassa pullossa: kasvovesi + öljy. Öljy ja vesifaasi sekoitetaan yhteen ravistamalla pulloa ja sitten vain taputellaan ihanan virkistävä, kosteuttava ja pehmnentävä hoitoneste nassuun. Tässä kasvovedessä on todella voimakas piparmintun tuoksu, joten käyttäjän on hyvä pitää mintusta..!

* MURUMURU Moisture Boost -kasvovesi 14,90€ / 100 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 11€

Murumurun alkuperäinen kasvovesi teki brändipäivityksen myötä paluun geeliytettynä, hieman paksumpana Moisture Boost -versiona. Tuoksu on sama tuttu makea karkki. Uusi koostumus on miellyttävämmän ja kosteuttavamman tuntuinen ja sisältää mm. vadelmavettä, ruusunmarjauutetta ja prebiootteja.

Tuoksunsa ja ulkonäkönsä puolesta Murumurun tuotteet sopivat minusta nuorelle kohdeyleisölle, mutta ainesosien puolesta, kuten tämäkin kasvovesi ruusunmarjauutteineen, sopii aikuisellekin iholle.

EPÄPUHDAS JA SEKAIHO

Epäpuhtaan, rasvoittuvan ja sekaihon kasvoveden ei tarvitse kosteuttavuuden osalta poiketa kosteuttavaksi nimetystä kasvovedestä, ja laadukkaat sellaiset sisältävät myös kosteuttavia ainesosia.

Mikä erottaa seka- ja rasvoittuvan ihon kasvoveden ’kosteuttavasta’ ovat antibakteeriset, tulehdusta laskevat ja talintuotantoa hillitsevät aktiiviaineet, jotka auttavat tasapainottamaan ihoa. Tänä päivänä seka- ja rasvoittuvan ihon kasvovesissä näkee runsaasti hydroksihappoja (AHA ja BHA), joista erityisesti BHA on loistava apulainen pitämään rasvoittuvan ihon huokoset puhtaina ja vapaina tali- ja likakertymistä. BHA voi olla mukana tuotteessa sellaisenaan tai pajunkuoriuutteen muodossa.

* PURE BEAUTY Berry Mist 22,90€ / 100 ml – tarjouksessa keskiviikosta alkaen 17€

Kotimaisen Pure Beautyn uusin kasvosuihke sisältää epäpuhdasta ihoa tasapainottavaa katajanmarjaa sekä huokosia puhdistavaa pajunkuoriuutetta (sis. BHA). Mukana marjakimarassa loistavat myös antioksidanttinen mustikka ja vadelma. Koivunmahla ja glyseroli kosteuttavat.

Tuotteessa on ainesosien tuoma, hieman yrttimäinen tuoksu, ei lisättyjä hajusteita.

* FLOW COSMETICS Laventelivesi 24€ / 100 ml – tarjouksessa sunnuntaina 18€

Toinen kotimainen vinkki on yhden raaka-aineen laventelivesi. (Tai kahden; luomulaventeliveden lisäksi tässä on fermentoitua retiisiä parantamassa säilyvyyttä.) Monipuoliset ihovaikutukset omaava laventeli sopii rauhoittamaan ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa, tasapainottamaan talintuotantoa, hillitsemään epäpuhtauksia sekä myös kosteuttamaan.

Bonus: Flow Cosmeticsin suihkepullojen hyvä ja tasainen suihke saa paljon kiitosta.

* WHAMISA Refresh Mist 44,50€ / 100 ml – tarjouksessa sunnuntaina 34€

Whamisan kaksifaasinen Refresh Mist on seka- ja rasvoittuvan ihon tärpeistäni hoitavin. Se on loistoesimerkki uuden koulukunnan ajattelusta rasvoittuvan ihon hoidossa: kuivattavan ja rasvattoman näkökulman sijaan Whamisan Mist sisältää hoitavan öljy-faasin joka tuo iholle hyviä rasvahappoja. Refresh Mist on alkoholiton.

Upea koostumus sisältää 8% jojobaöljyä, tasapainottavaa yuzu-hedelmän uutetta, vihreää teetä, centella asiaticaa, aprikoosinkiviöljyä, tyrniöljyä sekä lakritsiuutetta. Yhdistelmä on samalla hoitava, kosteuttava, antioksidanttinen, tasapainottava, virkistävä ja ihoa kirkastava. Bonuksena aivan ihana, hedelmäinen ja raikas sitruksen tuoksu sekä todella hienojakoinen suihke.

* DR. HAUSCHKA Clarifying Toner 25,90€ / 100 ml – tarjouksessa perjantaista alkaen 20€

Halusin nostaa tärppeihin myös yhden vanhan koulukunnan klassikon. Dr. Hauschkan kasvovesi tosin ei edusta niitä rasvoittuvan ihon ”old school” -kasvovesiä, joita kuvailin postauksen alussa, vaan tämä ikoninen brändi itsessään on luonnonkosmetiikan vanhaa koulukuntaa.

Siinä missä Whamisan Refresh Mist’issä näkyy Aasian alueelle tyypillisiä rohtokasveja, Hauschkassa näkyvät eurooppalaiset lääkekasvit. Clarifying Tonerissa ihoa tasapainottavat ja rauhoittavat mm. masmalo, kehäkukka, isoköynnöskrassi ja hevoskastanja. Hauschkan kasvovedessä on alkoholia, mikä on tyypillistä Hauschkan reseptiikalle. Monet Hauschkan käyttämistä rohtokasveista uutetaan alkoholiin tai vesi-alkoholiseokseen.

Clarifying Toner ei ainakaan minun aistieni mukaan sisällä korkeaa pitoisuutta alkoholia; se ei jätä iholle kuivattavaa tunnetta eikä tuoksu alkoholille. Tunne iholla on ihastuttavan raikas! Tuoksussa on aistittavissa tuotteessa käytetyt rohtokasvit.

Dr. Hauschkan pullon suihke-mekanismi on kaikista tuntemistani pulloista hienostunein: suihke tulee ulos jopa hieman hitaasti ja on erittäin hienojakoista.

* MÁDARA Balancing Toner 19,90€ / 200 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 15€

Mádaran Balancing Toner on Whamisan Refresh Mistin ohella tämän joukon kosteuttavin kasvovesi. Alkoholiton koostumus sisältää ruusu- ja vadelmavettä, kurkku-uutetta, ksylitolia, kamomillaa sekä sekaihoa tasapainottavia hamamelista ja ratamoa. Jos tykkäät Mádarasta ja haluat enemmän rasvoittumista ja epäpuhtauksia hillitsevämmän koostumuksen, sellainen on salisyylihappopitoinen Mádaran Clarifying Toner.

* MOSSA Anti-Blemish Clarifying Toner 12,90€ / 200 ml – tarjouksessa sunnuntaina 10€

Mossan Anti-Blemish-kasvovesi muistuttaa isosiskonsa Mádaran Clarifying-kasvovettä. Tässäkin on salisyylihappoa sekä alkoholia, ja alkoholi on incissä toisena. Pitoisuus ei käy ilmi eikä tämä varsinaisesti tuoksahda alkoholille, mutta sanoisin, että Mossan Anti-Blemish Toner on tämän joukon vähiten kosteuttava. Nostin sen kuitenkin suosituksiin edullisen hinnan ja salisyylihapon vuoksi, salisyylihappo on paras ainesosa tukkeutuneelle ja rasvoittuvalle iholle. Alkoholi tehostaa sen imeytymistä ja vaikutusta.

Plussaa ihanasta, marjaisesta tuoksusta!

* PATYKA Anti-Blemish Toner 15,90€ / 200 ml (ei tarjouksissa)

Patykan epäpuhtauksia hoitava kasvovesi jatkaa koostumuksellisesti samaa linjaa kuin muut ”blemish tonerit”: se sisältää alkoholia ja salisyylihappoa. Lisäksi Patykan kasvovedessä on viherminttua ja prebiootteja. Vihermintun tuoksu on ihana ja tuo mieleen suosikki-purukumi-makuni (Spearmint)..!

HAJUSTEETTOMAT

* LAPONIE Toner Spray 28€ / 50 ml – tarjouksessa sunnuntaina 21€

Kotimainen Laponie on erikoistunut herkän ongelmaihon hoitoon ja kaikki sarjan tuotteet ovat hajusteettomia. Laponien kasvovesi erottuu kilpailijoista fantastisella pääaktiiviaineellaan ektoiinilla. Tämä supermielenkiintoinen ja monivaikutteinen ainesosa mm. suojaa solujen rakennetta, kosteuttaa intensiivisesti ja ehkäisee UV-vaurioita. Ektoiini sopii täydellisesti ihon mikrobiomia vahvistavaan ihonhoitoon.

Ektoiinin ihohyödyt ovat niin mittavat, että niistä saisi kirjoitettua oman artikkelin, ja Euroopan johtava luonnonkosmetiikan oppilaitos Formula Botanica on juuri julkaissutkin ektoiinista artikkelin. Tämä on ainesosa, josta tulemme kuulemaan, painakaa ektoiini mieleen – ja tsekatkaa Laponien upea kasvovesi sillä aikaa.

* NOVEXPERT Magnesium Mist 7,90€ / 150 ml – tarjouksessa perjantaista alkaen 6€

Minimalististen tuotteiden numero 1: vain yhden raaka-aineen kasvosuihke sisältää Kuolleenmeren mineraalipitoista vettä ja kosteuttaa, rauhoittaa ja ehkäisee ympäristön stressitekijöitä. Asiakastyytyväisyys on huikea, tämä tuote tekee mitä lupaa. Superhalpa hinta jaksaa yhtä lailla hämmentää ja ilahduttaa. Ja: tämä tuote ei tunnu eikä tuoksu yhtään miltään. Väittäisin, että Magnesium Mist sopii herkimmällekin asiakkaalle ja ihmiselle, joka ei voi sietää minkäänlaista tuoksua tai edes humektanttien aikaansaamaa ”liukasta” tunnetta iholla. Superherkän kuluttajan pelastus.

* FIINI NATURALLY Ruusu & Kaura -kasvovesi 29,90€ / 100 ml – tarjouksessa perjantaista alkaen 23€, matkakoko 30 ml tarjouksessa 12€ lauantaina

Tämäkin minimalistinen tuote: kotimaisen Fiinin rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi sisältää ruusuvettä, kaurauutetta, glyserolia ja hyaluronihappoa. Tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita mutta ruusu tuo vienon ominaistuoksun. Tämä on ollut omia suosikki-kasvovesiäni tänä vuonna – kuin ruusuvesi, mutta laajennetuilla ominaisuuksilla. Fiinin kasvovesi myös tuntuu iholla kosteuttavammalta kuin klassinen yhden raaka-aineen ruusuvesi, kiitos sisältämiensä muiden humektanttien.

* SAPIENIC Probiotic Mist 44,50€ / 40 ml – tarjouksessa keskiviikosta alkaen 35€

Sapienicin innovatiivinen kasvovesi tarjoaa iholle eläviä probiootteja, jotka lisätään pulloon erillisestä ampullista juuri ennen tuotteen käyttöön ottoa. Yksi millilitra tätä kasvovettä sisältää miljoonittain probioottisia Bacillus coagulans- ja Lactobacillus -mikrobeja, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti patogeeneilta. Probioottien lisäksi Sapienicin kasvovesi sisältää aloe veraa, ylösnousemuskukan uutetta sekä prebiootteja, joilla on kosteuttavia, antioksidanttisia ja rauhoittavia vaikutuksia.

Sapienicin kasvovedessä ei ole lisättyjä hajuste-kemikaaleja, mutta siinä on vaniliinin tuoma mieto vaniljainen tuoksu. (Hajusteeton tuote voi siis myös olla tuoksuva, kun tuoksu tulee ei-hajusteeksi luokitellusta raaka-aineesta.)

* EVOLVE Daily Defence Moisture Mist 27€ / 100 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 20€

Jatkamme minimalististen tuotteiden linjalla: Evolven mainio antioksidanttinen suihke sisältää ainoastaan vaikuttavia aineita vailla lisäaineita: ruusu- ja nerolivettä, hyaluronihappoa, kaktusviikunauutetta, inuliinia, fruktoosia ja glyserolia. Vaikutus: raikastava, ympäristön haittavaikutuksilta suojaava ja kosteuttava. Tuote on vailla lisättyjä hajusteita ja sen mieto kukkainen tuoksu tulee ruusu- ja nerolivedestä.

RUUSUVEDET

Ruusuvesi on kauneudenhoidon klassikko. Monivaikutteinen ruusu sopii ihan kaikille, paitsi niille, jotka eivät kestä tuoksuvia yhdisteitä. (Ruusuvesi sisältää ruusun eteerisen öljyn tuoksukomponentteja.) Ruusu kosteuttaa, rauhoittaa, uudistaa, tasapainottaa, laskee tulehdusta, vähentää punoitusta, suojaa vapailta radikaaleilta ja kohottaa mielialaa. Ei ole ihotyyppiä tai -tilaa, johon se ei sopisi.

Markkinoilla on runsaasti ruusuvesiä. Mitä eroa niillä on? Esimerkiksi näitä:

🌹Ruusulajikkeen laatu (Damascena on tavanomaisin, joskus käytetään myös Centifoliaa)
🌹Ruusuvesi voi olla puhdasta tai olla lantrattua, eli sisältää lisättyä vettä -> edullisempi koostumus
🌹Ruusuvesi voi sisältää lisättyjä säilöntäaineita tai olla vailla säilöntäaineita
🌹Ruususadon laatu (missä ruusu on viljelty: maaperä ja kunkin satokauden sääolosuhteet vaikuttavat ruusun laatuun.) Ruusun viljelyalue vaikuttaa suuresti hintaan ja laatuun. Tiettyjen alueiden ruusut ovat laadukkaampia kuin toisten. Bulgaria tuottaa maailman kosmeettisesti parhaimpiin kuuluvia ruusuja, ja Bulgariasta tulevat ruusuvedet ovat lähes poikkeuksetta kalliita (esimerkkinä Urangin ruusuvesi).
🌹Luomu-status: onko ruusu viljelty luonnonmukaisesti.
🌹Tuoksu: jokainen ruusuvesi tuoksuu erilaiselle. Edes samasta ruusulajista uutettu ruusuvesi ei tuoksu kahtena eri satokautena samanlaiselle. Ruusuveden tuoksu vaihtelee maanläheisestä ja jopa kellarimaisesta raikkaan kukkaiseen ja runsaan makeaan. Makea tuoksu on kuitenkin harvinaisempi.

Ruusulajikkeen laatu aniharvoin selviää pakkauksselosteesta, joten kuluttaja on pitkälti oman perehtyneisyytensä tai valmistajan uskottavuuden varassa. Myös hinnasta voi päätellä paljon: oikein korkealaatuinen ruusuvesi ei koskaan ole halpaa, mutta toisaalta alemmankin laadun ruusuvesi tuo iholle vähintään kosteuttavaa hyötyä.

Tässä kolme erilaista vaihtoehtoa:

* FLOW COSMETICS Ruusuvesi 24€ / 100 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 18€

Kotimaisen Flow’n luomuruusuvesi on 100% ruusuvettä sisältäen lisänä vain säilyvyyttä parantavan retiisiuutteen. Erittäin suosittu tuote on Suomessa jo klassikko. Flow’n ruusuvesi tulee Iranista ja tuoksu on hyvin ”matala” ja maanläheinen.

(Säilöntäaine vai ei? Tässä on puolensa. Säilöntäaine varmistaa, ettei ruusuvesi kontaminoidu ja tekee siitä turvallisemman käyttää kuluttajalle. Toisaalta jollekin kuluttajalle voi olla arvonsa siinä, että pullossa on vain ja ainoastaan ruusuvettä, johon ei ole lisätty mitään muuta kemikaalia. Ruusussa on itsessään antimikrobisia yhdisteitä jotka mahdollistavat puhtaankin ruusuveden säilymisen jopa toista vuotta, mutta moni valmistaja haluaa taata tuotteensa turvallisuuden käyttämällä lisättyä säilöntäainetta.)

* OKABO ORGANICS Ruusuvesi 20,90€ / 100 ml – tarjouksessa torstaista alkaen 14€

Okabon Ruusuvesi on vailla säilöntäainetta ja sisältää ainoastaan luomuviljellyn Rosa Damascena -lajikkeen ruusuvettä. Okabon ruusu viljellään Marokossa ja tuoksu on Flow’n ruusuvettä raikkaampi ja kukkaisempi.

* AVRIL Ruusuvesi 13,90€ / 200 ml – tarjouksessa sunnuntaina 10€

Avrilin ruusuvesi sisältää myös vettä, mikä selittää sen edullista hintaa. Pakkauskokokin on tuplasti suurempi kuin muilla. Tuoksu on viehättävän kukkainen ja allekirjoittaneen nenään klassisen ruusuinen.

Avrilin ruusu viljellään Tunisiassa ja on luomulaatuista.

KUORIVAT KASVOVEDET

Kuorivat kasvovedet ovat vuosi vuodelta trendikkäämpiä. Nämä multi-taskaajat sisältävät tyypillisesti AHA- tai BHA-happoja ja joskus myös entsyymeitä, ja toimivat liuottamalla irti kuolleita, sarveistuneita ihosoluja paljastaen kirkkaamman, sileämmän ja tasaisemman ihon.

Happoja käytetään kasvovesissä muissakin eri tarkoituksissa, ja joskus tavallinenkin kasvovesi voi sisältää miedosti kuorivan pitoisuuden happoja. Silloin kun tuote on nimetty kuorivaksi tai sen nimessä mainitaan happo, tiedät, että pitoisuus on jo kohtuullinen. En suosittele kuorivaksi nimettyjä kasvovesiä päivittäiseen käyttöön ainakaan jatkuvasti, sillä jatkuva tiheä kuoriminen voi johtaa ihon herkkyysoireisiin ja mikrobiomiongelmiin. Harkitusti käytettynä hapot ovat kuitenkin aivan loistavia ja tekevät iholle taikoja.

Kenelle kuoriva kasvovesi sopii?

Se voi sopia seuraavissa ihotilanteissa:

📍Kroonisesti samea iho, jolta puuttuu heleyttä esimerkiksi iän tai elämäntapojen seurauksena (tupakointi, ruokavalio, saasteinen ympäristö) 

📍Epäpuhtauksiin taipuvainen rasvoittuva iho, jolla on talin ylituotantoa

📍Ongelmaiho joka tukkiutuu herkästi, ei välttämättä rasvoittuva iho.

📍 Ikääntynyt iho, jolla on juonteita ja pigmenttiläiskiä (erityisesti glykolihappo sopii tähän tilanteeseen)

* MURUMURU AHA Moment -kasvovesi 18,90€ / 100 ml – tarjouksessa lauantaista alkaen 14€

✅ Edullinen ja tehokas AHA-kasvovesi!

Murumurun kasvovettä markkinoidaan rasvoittuvalle iholle soveltuvaksi, mutta tässä kohtaa olen rohkeasti eri mieltä. Se sopii rasvoittuvallekin iholle, mutta tuotteen pääaktiiviaine maitohappo tunnetaan yleisemmin ihoa uudistavana ja erityisesti ikääntyneelle iholle sopivana happona. Toisin kuin BHA-happo, vesiliukoiset AHA-hapot eivät pääse talikertymien läpi, eivätkä näin ollen tehoa mustapäihin tai muuhun rasvaperäiseen likaan läheskään yhtä hyvin kuin BHA-happo. Mutta muuten ne kuorivat todella tehokkaasti ja uudistavat ihon pintaa.

(Jos sinulla on mustapäitä, valitse mieluummin BHA-pitoinen kasvovesi!)

Murumurun AHA-kasvovesi on vaikutuksiltaan kirkastava, ihon pintaa silottava, puhdistava, raikastava ja tasapainottava. Puna-apila desinfioi ihoa, appelsiinivesi virkistää ja mustikkauute tuo antioksidantteja.

Maitohapon pitoisuus tuotteessa on tehokas: tuote nipistelee iholla kevyesti, mikä kertoo tehokkaasta konsentraatiosta. Murumuru suositteleekin, että iho totutetaan kasvoveteen hiljalleen.

* EVOLVE Liquid Radiance Glycolic Toner 26€ / 100 ml – tarjouksessa 19€ keskiviikosta alkaen

✅ Kaikille sopiva ”yleishappokasvovesi”

Evolven happokasvovesi on tuplavaikutteinen: siinä on sekä AHA- että BHA-happoja. Kummatkin happotyypit tulevat kasviuutteiden sisällä, ei puhtaina, mikä tekee tuotteesta lempeän. Glykolihappo esimerkiksi tulee sokeriruo’osta. Tämä tuote on Murumurua miedompi eikä nipistele iholla.

Evolven kasvovettä suosittelisin kaikille ihotyypeille kun toiveena on lisätä ihon heleyttä, tasapainottaa pieniä epäpuhtauksia ja yleisesti parantaa ihon pinnan rakennetta. Kuoriva kasvovesi parantaa kaikkien hoitotuotteiden imeytyvyyttä, joten se myös buustaa ihonhoitotuotteiden tehoa kokonaisvaltaisesti.

* BYBI Day Glow AHA Tonic 21€ / 100 ml – tarjouksessa 15€ sunnuntaina

✅ Samean ja kuivan ihon hellävarainen valinta

Bybin happo-kasvovesi sisältää Murumurun tavoin maitohappoa, mutta sopii paremmin kuivalle, ikääntyneelle ja pigmenttiläiskäiselle iholle. Se sisältää antioksidanttista lakkakääpää ja siitake-sientä, valkoista teetä ja hibiskus-uutetta, joka yhdessä maitohapon kanssa auttaa kirkastamaan pigmenttiläiskiä. Bybin kasvovesi lupaa myös vähentää punoitusta. Se on selvästi hellävaraisempi vaihtoehto kuin Murumuru, tämä tuote ei kihelmöi iholla. Paksu hoitonestemäinen koostumus tuntuu iholla kosteuttavalta ja lempeältä verrattuna täysin nestemäisiin vesiin.

* NOVEXPERT Trio-Zinc Peeling Night Lotion 24,90€ / 115 ml – tarjouksessa torstaista alkaen 19€

✅ Epäpuhtaan, reaktiivisen ja ikääntyneen ihon tehotuote

Novexpertin tehokkaasti kuoriva hoitoneste sopii epäpuhtaalle ja ikääntyneelle iholle. Se lievittää epäpuhtauksia, parantaa ihon rakennetta ja silottaa juonteita. Siis anti-age ja anti-akne -vaikutukset samassa tuotteessa! Peeling Night Lotion sisältää polyhydroksi- eli PHA-happoa glukonolaktonin muodossa. PHA on AHA-hapon kaltainen ainesosa, joka kuorii ja uudistaa ihoa ja sitoo ihoon kosteutta, mutta molekyylikooltaan isomopi ja näin ollen hellävaraisempi. PHA-happokin voi silti kihelmöidä iholla, ja niin se tekee tässä tuotteessa (ainakin minun ihollani). Kihelmöinti ja nipistely ovat normaaleita ilmiöitä, kun tuotteessa on erityisen tehokas pitoisuus happoja.

Glukonolaktonin lisäksi Peeling Night Lotionissa on hyaluronihappoa, fermentoitua maitohappobakteeria, antibakteerista leväyhdistettä sekä sinkkiä. Antioksidanttinen schisandra-hedelmän uute rauhoittaa reaktiivista ja hyperaktiivista ihoa ja laskee tulehdusta.

*

// 🙂 Toivottavasti vinkeistä löytyi juuri Sinun uusi kasvovetesi…! Olisi mukava myös kuulla kommenteissa teidän suosikki-kasvovesistänne, ja millaisia ahaa-elämyksiä olette kasvovesien kanssa kokeneet. 🙂 //

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (55)
 1. Jäi kiinnostamaan tämän lauseen mahdollinen loppu: ”lisätään pulloon erillisestä ampullista juuri ennen tuotteen.” Pitikö sen vielä jatkua?

  Onko Bybin AHA kasvovesi liian tuju jokapäiväiseen käyttöön? Mä oon ajoittain käyttänyt sitä joka päivä, enkä oo huomannut mitään, mutta en myöskään halua ylihoitamalla iho-ongelmia.

  1. Jäi kiinnostamaan tämän lauseen mahdollinen loppu: ”lisätään pulloon erillisestä ampullista juuri ennen tuotteen.” Pitikö sen vielä jatkua?

   Hyvä kun huomasit, joku ajatuskatko kun lause jäänyt kesken..! ”Juuri ennen tuotteen käyttöön ottoa”, piti lukea. Korjasin.

   Onko Bybin AHA kasvovesi liian tuju jokapäiväiseen käyttöön?

   Sanoisin näin, että en välttämättä käyttäisi ainakaan montaa pulloa putkeen. Day Glow on ehdottomasti hellävaraisimmasta päästä mitä tulee happokasvovesiin, mutta kyllä ihan jatkuva keratolyyttien käyttö on hyödyistään huolimatta myös jonkinlainen rasite iholle.

   Pitäisin ”lomaa” tuotteesta ainakin kuukauden silloin tällöin.

   1. Olipa hyvä, että tämä tuli puheeksi. En ollut osannut ajatella tätä puolta lainkaan. Kiitos taas kerran infosta :)

 2. Voi olla, että sinulla on tietoa myös kuvaston ulkopuolisten tuotteiden tulevista tarjouksista, mutta kuvaston mukaan tuo Fiini Naturallyn ruusu-kaurakasvovesi on tarjouksessa lauantaina (ei perjantaina) ja tarjous koskee tuota pienempää 30ml pulloa (12€). Mutta kuten sanottua, voi toki olla, että tuo isompi pullo on tulossa alennukseen perjantaina :) Kiinnitin asiaan huomiota, koska se oli yksi vaihtoehto kasvovedelle, jonka ajattelin luonnonkosmetiikkapäiviltä tilata :D

  1. Voi olla, että sinulla on tietoa myös kuvaston ulkopuolisten tuotteiden tulevista tarjouksista

   Joo, on mulla :)

   House Of Organic ei julkaise ihan kaikkia tarjouksia kuvastossaan, mutta me yhteistyövaikuttajat saamme taulukon, jossa ovat mukana kaikki – ja se lista on NIIN pitkä, että en ihmettele, etteivät kaikki mahdu kuvastoon :D Fiinin 100 ml:n koko on myös tarjouksessa, ja perjantaina :)

   Mutta hyvä kun huomasit että pienempi koko on myös tarjouksessa, sen olin itse missannut. ☺️ Lisäänkin sen tekstiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *