Suuri hajuvesipostaus – tuoksufriikin kokoelmaa

Olen hulluna hajuvesiin.

Toisilla ihmisillä on luottotuoksut joita he käyttävät päivästä ja vuodesta toiseen, minulla ei. En jaksa käyttää yhtä ja samaa tuoksua pitkään ja vaihtelen koko ajan. On tavallista, että laitan viikon jokaisena päivänä eri tuoksua.

Omistan yli 60 hajuvettä. Niistä monia en käytä edes vuosittain.

Olen tuoksujen suhteen myös vahvasti sesonki-ihminen. Talviaikaan käytän eri tuoksuja kuin kesällä ja joulun ajalle on varattuna yksi ainoa tuoksu. ❤️

Vaikka minusta on kivaa vaihdella tuoksuja, haluaisin silti yhä löytää sen todellisen signature-tuoksuni, ”it”-tuoksun jota voisi ja haluaisi käyttää vaikka joka päivä vuoden ympäri. Joka tuoksuisi iholtani. Minulta.

Tämä on yksi syistä, joka ajaa minua yhä vain tuoksuostoksille. ”Olisiko tämä viimein se..?”

Eniten minua viehättävät lämpimät ja mausteiset sekä raikkaat ja sitruksiset tuoksut.

Klassisista kukkaistuoksuista en yleensä pidä, mutta kukkaisistakin löytyy joitain suosikkeja.

Makean hedelmäiset tuoksut tyyppiä Escadan kesä ovat vähiten minun juttuni. Olen käyttänyt yhden pullon Escadan kesätuoksua vuodelta 2004, silloin tykkäsin siitä tosi paljon, mutta yksi pullollinen tätä ubermakeaa ananascocktailia riitti täyttämään Escada Summer -kiintiön loppuelämäksi.

En ole laskenut hajuvesiäni pitkään aikaan mutta arvioin niitä olevan 50-70. Löysin kotoa 38 tuoksua ja työhuoneellani parfyymikaapissa on noin 20. Aina aika ajoin jostain kämpän nurkasta putkahtaa jonnekin unohtunut tuoksu.

Vanhin yhä käytössä oleva hajuveteni on 24 vuotta vanha, uusin liittyi kokoelmaan tällä viikolla.

Gloria <3

Vanhoista tuoksuista puheen ollen, onhan minulla yksi IT-tuoksu.

Ihanin, rakkain Cacharel Gloria vuodelta 2002 on tuoksu, jota käytän kyllästymättä koska vain. Sen ongelma? Gloria on tuoksuöljy, ja pakattu isoon 100 millin pulloon. Sitä on hankala kuljettaa mukana. Kaltaisellani ”wash and go” -ihmisellä ei joskus jopa riitä kärsivällisyys pullon korkin aukipyörittämiseen ja öljyn varovaiseen kaatamiseen sormelle. Vieressä tönöttävä suihkepullo on vain niin helpompi ja nopeampi!

Gloria kuuluu lämpimän mausteisten tuoksujen perheeseen, se on pehmeän puuterinen sekoitus mantelia, kirsikkaa, vaniljaa, ambraa ja tonkapapua. Öljyversio on EdP ja EdP-versioita hienovaraisempi ja kestää iholla todella pitkään olematta voimakas.

On uskomatonta, että Gloria on vajennut vuosien varrella näin vähän. Olen käyttänyt sitä todella paljon. Tuoksu on niin kestävä, että sitä tarvitsee laittaa vain muutama tippa.

Koska käytän kutakin tuoksua vain kausittain tai jopa täysin satunnaisesti, en ole enää vuosiin saanut yhtäkään täysikokoista tuoksua loppuun. Vielä parikymppisenä käytin etenkin arkisia, kevyitä tuoksuja helposti loppuun, mutta tuohon aikaan elin vielä hajuvesikohtuudessa. En myöskään kyllästynyt tuoksuihin yhtä nopeasti kuin nykyään.

Laadukkaat ja oikeissa olosuhteissa (hämärässä ja viileässä / huoneenlämmössä) säilytetyt tuoksut säilyvät vaikka kuinka pitkään, jopa vuosikymmeniä. Tietysti tuoksu muuttuu, mutta ei mene pilalle. Lämpö ja valo ovat pahinta mille tuoksu voi altistua.

Olin jättänyt yhden Diorin hajuveden typerästi kylppärin kaappiin, ja se pilaantui vuoden sisällä siitä kun siirsin sen vaatehuoneesta kylpyhuoneeseen.

Vaikka kylpyhuoneessa on suurimman osan ajasta pimeää, tuoksu pilaantui vain korkeamman lämpötilan takia.

SUURIMMAT SUOSIKKINI

Alla esitellyt kolme tuoksua ovat yllä mainitun Glorian rinnalla sellaisia, joissa on kaikki komponentit kohdallaan, niissä ei ole mitään mikä ”vaivaa” tai kyllästyttää.

Ne ovat upeita tuoksuja joihin rakastun joka kerta uudelleen ja uudelleen kun suihkautan niitä. Ne ovat kuitenkin niin vahvoja ja juhlavia että eivät sovi joka päivän ”it”-tuoksuksi.

DIOR HYPNOTIC POISON EAU SENSUELLE EDT

Orkidea, vanilja, Damaskon ruusu, ylang ylang, appelsiininkukka, tuberoosa, santelipuu ja myski.

Alkuperäinen Hypnotic Poison EdP on upein, ihanin, koukuttavin ja seksikkäin iltatuoksu minkä tiedän. Rakastan sitä edelleen, mutta koska se on aivan tajuttoman voimakas (jopa yksi suihkaus voi olla liikaa), olen viime vuosina mieltynyt enemmän aavistuksen kevyempään Eau Sensuelle -versioon.

YVES ROCHER SECRETS D’ESSENCES NEROLI EDP

Pomeranssi, neroli, appelsiininkukka-absoluutti, petitgrain, myski.

Tämä kerrassaan ihastuttava hapanappelsiini-cocktail kuuluu Yves Rocherin Secrets d’Essences -premium-tuoksujen sarjaan. Muihin sarjan tuoksuihin en niin ihastunut vaikka niillä oli potentiaalia, mutta Neroli on aivan täydellisyys.

Puhtaasta appelsiininkukan tuoksusta en yleensä syty lainkaan, mutta Rocherin Neroli EdP yhdistää kolmea eri pomeranssin eli hapanappelsiinin tuoksukomponenttia; appelsiininkukkaa (valmistetaan pomeranssin kukista maseroimalla), nerolia (valmistetaan appelsiininkukista höyrytislaamalla) ja petitgrainia (valmistetaan pomeranssin lehdistä ja vihreistä oksista höyrytislaamalla).

Pomeranssista on moneksi tuoksujen maailmassa

Näistä syntyy vastustamaton kimppu sitrushedelmää ja kukkia. Tuoksu on runsas ja intensiivinen mutta samalla valoisa ja siinä on valkoisten kukkien ja vihreän sitruksen keveyttä. Tuoksun kesto iholla on mieletön, yksi suihkaus kestää aamusta iltaan.

CHLOÉ LOVE, CHLOÉ EDP INTENSE

Kurjenmiekka, heliotrooppi, syreeni, vanilja, myski, perun balsami.

Erittäin lämmin ja intensiivinen tuoksu, kuuluu perheeseen orientaaliset kukkatuoksut. Sensuelli, huumaava, syvä, tumma, pehmeä. Iholla lähes yhtä kestävä kuin Hypnotic Poison, ja syvyydeltäänkin saman tyyppinen. Love, Chloé Intense on kuitenkin puisempi ja vähemmän makea kuin Hypnotic Poison, vanilja ei hallitse tuoksua.

Love, Chloé on minulle Todellinen Talvituoksu. Sen pariksi kuuluu pörröisin villapaita jonka löydät ja mielellään huurteinen ikkuna.

* * * * *

Sitten katsaus kaikkiin tuoksuihini, voisiko sanoa osa 1, sillä kaikkia 50+ tuoksua en jaksanut kuvata eikä niistä jaksaisi kukaan kerralla lukeakaan. Katsotaan tuleeko osa 2 ulos ylipäänsä – tunnen jo itseni; liikaa aiheita ja ideoita, rajallisesti aikaa :)

MAUSTEISET JA LÄMPIMÄT

THE BODY SHOP NIGRITELLA EDP

Vanilja, orkidea, tuberoosa, jasmiini, santeli, myski.

Hypnotic Poisonin pikkuserkku, The Body Shopin versio vaniljaisesta orkideatuoksusta. Tuoksu tuo todella mieleen Diorin klassikon, mutta on vielä paljon Diorin Eau Sensuelle -versiotakin kevyempi ja haihtuu iholta suhteellisen nopeasti. Huono kestävyys onkin TBS:n muuten niin ihastuttavan tuoksun heikko lenkki.

Käytän tätä silloin kun tekee mieli laittaa lämpimän vaniljaista hajuvettä mutta hetkeen sopii, ettei tuoksu jää leijumaan ympärilleni kovin pitkäksi aikaa :)

ARMANI CODE LUNA EDT

Appelsiininkukka, petitgrain, vanilja, ihmekukka, osmanthus, seetri, tonkapuu.

Alkuperäisen, tummemman Code-tuoksun kevyempi ja sitruksisempi sisar, Luna kuuluu tyypiltään sekä sitruksisiin että lämpimän syviin tuoksuihin. Lunassa on itse asiassa jonkin verran samaa kuin Yves Rocherin Neroli EdP:ssä; tuoksun ydin on sitruksessa mutta vahva, puinen ja jopa kevyesti nahkainen pohja tuo siihen hyvin lämpimän ja intensiivisen olemuksen.

Kun Lunaa suihkauttaa iholle, tuoksu avautuu nerolin ja petirgrainin sitruksisilla sävyillä tuettuna intensiivisillä kukilla ja seetrillä. Muutamien tuntien kuluttua iholle on jäänyt pehmeän puuterinen, puinen ja kuultavan itämainen tuoksu. Aivan ihana!

KORRES KORONOS EDP

Pomelo, inkivääri, suitsuke, appelsiininkukka, orris, bentsoehartsi, balsamipihta.

Uusin tuoksuni on vasta tällä viikolla Ateenassa ostamani Korresin erittäin rajatun saatavuuden Koronos EdP. Korres on avannut Ateenan keskustassa premium-liikkeen joka kantaa nimeä The Naxos Apothecary. Liikkeessä on myynnssä samanniminen sarja jota saa vain ja ainoastaan tästä myymälästä (Kolokotroni- ja Voulis-katujen kulmassa, jos satutte Ateenaan ja kiinnostaa).

Koronos EdP kuuluu The Naxos Apothecary -sarjaan ja muodostaa yhdessä neljän muun tuoksun kanssa vasta lanseeratun sarjan ensimmäiset tuotteet. Kaikki sarjan tuoksut olivat aivan ihania, ja tuotti suuri vaikeuksia valita minkä niistä ostaisin. Lopulta, näin joulun ja talven lähestyessä, lämpimin ja mausteisin tuoksu Koronos voitti.

Tämä on jännä tuoksu, puinen, vähän itämainen ja gourmand’maisen makea, mutta alkunuottien pomelo ja inkivääri tuovat tuoksuun myös säpäkkää raikkautta. Nyt kun mietin, Koronoksesta tulee vähän mieleen YSL Black Opium.

KIEHL’S AROMATIC BLENDS VANILLA & CEDARWOOD

Vanilja, seetri, ambra, kurjenmiekka.

Kiehl’sin jo lopetetun Aromatic Blends -sarjan Vanilla & Cedarwood kuuluu Hypnotic Poisonin ja Cacharelin Glorian ohella eniten käyttämiini vaniljatuoksuihin. Rakastan tätä!

Erittäin lämmin Vanilla & Cedarwood -tuoksu on mutkaton ylistys viettelevän pehmeälle vaniljalle ja raukean lämpimälle seetripuulle. Tuoksu ei ole lähellekään yhtä makea kuin Hypnotic Poison ja siinä mielessä ”helpompi” käyttää. Lämpimyydessä se tulee lähelle Love, Chloé’ta. Ehdottomasti talvituoksu, tai kesällä iltatuoksu.

GIVENCHY ORGANZA INDÉCENCE EDP

Vanilja, kaneli, ambra, patsuli, luumu, ruusupuu, myski.

Organza Indécence on äärimmäisen lämmin, syvä ja makea tuoksu. Kanelin, vaniljan, ambran ja patsulin sekoitus on sensuelli, huumaava ja seksikäs. Myönnettäköön, että tämä oli parikymppisen Sannin viikonloppujen iltatuoksu numero 1. :)

Organza Indécence on myös vanhin tuoksuni yhdessä Rochasin Tocaden ja Cacharelin Glorian kanssa. Organza Indécence on ilmestynyt vuonna 1999 ja Gloria vuonna 2002. Tocade on ikänsä puolesta voittaja – ostin sen vuonna 1995..!

COMFORT ZONE TRANQUILLITY BLEND

Seetri, santeli, appelsiini, ruusu, vetiver, geranium.

Tranquillity Blend on nimensä mukaisesti tranquillity in a bottle, rauhan ja levollisuuden tunne pullossa.  Pelkästään eteerisistä öljyistä muodostuva tuoksu on aromaterapeuttinen kokemus jota käytän hyvin usein kotona ja työpäivien aamuina. Se rentouttaa ja lämmittää mieltä.

ACORELLE DELICIOUS EDP

Ruusu, hunaja, vanilja, manteli, tonkapapu, praliini.

Huumaavan makea Delicious on joulun ajan ”lohtutuoksuni”. Se on ihan järjettömän ihana ja olen jo huolissani kun se jonain päivänä loppuu. Tuoksu on lopetettu eikä sitä ei saa enää mistään.

Lauseen kirjoitettuani halusin varmistaa asian, katsoa saako tätä esim. eBaylta tai Amazonilta ja mitähän se siellä maksaa. Ja tuoksua löytyikin vielä Suomesta Pur-kaupasta..!! Jestas! Kilautin yhden kappaleen saman tien ostoskoriin. ❤️ Oma pikkujoululahja! Säilön sen huolella viileässä ja pimeässä kellarissa kunnes edellisestä Deliciousista aika jättää.

SITRUKSISET JA RAIKKAAT

GUERLAIN AQUA ALLEGORIA PAMPLELUNE EDT

Makea greippi, bergamotti, petitgrain, neroli.

Aahh, greippituoksujen kuningatar! Vastustamaton, mehukkaan tuoksuinen ja pirskahtelevan raikas Aqua Allegoria Pamplelune on onnistunein greippituoksu jonka tunnen, lukemattomat (teidänkin vinkkaamat kandidaatit) olen tuoksutellut mutta ei ole Guerlainin Pamplelunen voittanutta!

Vuosien kuluessa olen kuitenkin huomannut, että tietyllä tapaa kyllästyn moniin sitrusperheen lempparituoksuihini jos käytän niitä monta päivää peräkkäin. Kyllästyminen on nopeampaa kuin lämpimien ja mausteisten tuoksujen puolella. Niinpä Pamplelunekin jää välillä käyttämättä moniksi kuukausiksi, mutta kun sitten taas pirskautan sitä kaulalle, on jälleenkohtaaminen aina yhtä palkitseva.

LANCÔME Ô DE L’ORANGERIE EDT

Sitrushedelmät, appelsiininkukka, bergamotti, appelsiini.

Toinen suuri sitrus-suosikki, Lancômen Appelsiinipuutarha-tuoksu on kuin korillinen vastapoimittuja makeita sitrushedelmiä.

Tätä tuoksuttaessa voin nähdä sieluni silmin jonkun kuorimassa vieressäni appelsiinia ja kuoresta herahtaa pisara hedelmän eteeristä öljyä… Ai että. 💛 Onneksi tätä ei ole lopetettu, muuten olisin jemmannut tätäkin varastoon.

Valitsin Ô de L’Orangerien matkatuoksuksi syksyn 2012 pitkälle reppureissulleni, ja jostain syystä tuoksu tuo minulle erityisesti mieleen Albanian yön kylmässä hotellissani. Mutta hyvällä tavalla. <3

MOLTON BROWN ORANGE & BERGAMOT EDT

Appelsiini, bergamotti, neroli, sitruuna, petitgrain.

Molton Brownia ei juuri hajuvesistään tunneta, mutta aiemmin syksyllä löysin itseni lankeamasta merkin tuoksuihin laivan tax free’ssa. Kun näen tuoksun nimessä jonkin sitrushedelmän, kiinnostun automaattisesti.

Molton Brownin Appelsiini & Bergamotti on aivan erilainen kuin Lancômen appelsiinituoksu. Vaikka tuoksukuvaus on täynnään sitrushedelmää, tuoksu on olemukseltaan enemmänkin kukkainen ja puhtaan pyykkimäinen, sävytettynä sitruksella. Mukana on myös aavistus kardemummaa. Kun tuoksu on juuri pirskautettu iholle, haistan metsämansikan. Tuoksun asetuttua iholle, on puolen tunnin kuluttua aistittavissa enää vienon saippuainen, puuterinen sitrus.

Tykkään tästä, mutta se ei tule lähellekään Guerlainin ja Lancômen sitrustuoksujen luonnetta ja hienostuneisuutta. Molton Brown on niiden rinnalla, nohh, brändinsäkin mukaisesti, vähemmän sofistikoituneen ja simppelimmän tuoksuinen. Hyvin arkinen. Sanotaan, että en ostaisi uudestaan :)

KUKKAISET

DIOR MISS DIOR CHÉRIE EDT

Kielo, freesia, jasmiini, appelsiininkukka, tuberoosa, vanilja, popcorn (!)

Diorin klassikkoihin kuuluvasta Miss Diorista on lukuisia versioita, jopa version versioita. Miss Dior Chérie EdT on yksi niistä. Dior on uudelleenlanseerannut sen jo ainakin kahdesti, siis ihan saman nimisen tuoksun (ja EdT-vahvuudella), tämä minun kappaleeni on vuodelta 2010.

Miss Dior Chérie kuuluu chypre-tuoksuihin jotka ovat minulle ns. vaikea laji, ne ovat usein nenääni jotenkin outoja ja ”riitelevät” persoonani kanssa. Edellinen, vuoden 2007 Chérie EdT ei ollut juuri mieleeni. Mutta 2010-versioon ihastui nopeasti, siinä on jotain ihastuttavan kepeää marjaisuutta. Se on itse asiassa tuoksukokoelmani persoonallisimpia jäseniä, mikään muu tuoksu ei ole yhtään tämän kaltainen.

Tykkään tästä valtavasti – ja olen yhä kovin harmissani, kun onnistuin pilaamaan niinikään ihanan tuoksuisen Miss Dior Eau Fraichen kylpyhuonealtistuksella :(

LANVIN JEANNE LANVIN COUTURE EDP

Orvokki, vadelma, vesi, magnolia, pioni.

Jeanne Lanvinin tuoksu on ehkä eniten ”out of place” minun kokoelmassani, kun sitä nuuhkaisee on ensivaikutelma jotain ”Kepeät, kiltit kukkaisniityt” -tyyppistä.

Jotenkin tämä tuoksu kuitenkin grew on me, kuten englanniksi sanottaisiin. Ostin sen ollessani vielä kosmetiikkamyymälässä töissä, ja aikani sitä tuoksuteltuani ja asiakkaille esiteltyäni huomasin lopulta tykästyneeni sen vienon hienostuneeseen olemukseen itsekin.

Ja ei kun kassalle.

Teininä tykkäsin hurjasti vesituoksuista, joihin Jeanne Lanvin Couturekin kuuluu, mutta aikustuessa (heh) tuo tuoksutyyppi jotenkin menetti kiinnostuksensa. Jeanne Lanvin Couture on ainoa aquatic-tuoksujen edustaja aikuis-Sannin tuoksutaipaleella. Ja hyvin edustaakin. :) Myönnän tarttuvani Jeanneen äärimmäisen harvoin, mutta on kiva että yksi tällainenkin on olemassa. Niitä vienoja tuoksuhetkiä varten. :)

(Onko joukossamme vesituoksujen ystäviä..?)

CHANEL CHANCE EAU TENDRE EDT

Kvitteni, greippi, hyasintti, jasmiini, kurjenmiekka.

Chanelin Chance on myös näitä loputtomasti varioituja tuoksuja. Minullakin on kaksi versiota, Eau Tendre ja Eau Fraiche.

Tykkäsin tästä tosi paljon kun ostin sen (olikohan vuosi 2014), mutta kyllästyin tuoksuun nopeasti ja nyt käytän sitä aniharvoin. Saan siitä jopa vähän päänsärkyä. Se tuoksuu jotenkin… hurjan synteettiseltä. Vaikka tuoksukuvauksessa on kärjessä raikasta hedelmää, on Chance Eau Tendre minun nenääni lähes pelkästään kukkainen. Luulen, että tämä on lopulta kaiken kaikkiaan ”liian pliisu” minulle. Siinä ei ollut riittävästi karismaa.

*

ERIKOISET / EN OSAA LUOKITELLA

Wuhuu, lähestymme loppua…! Viimeisinä esittelen tuoksut, joiden tuoksuperhettä en osaa luokitella. Ne ovat sekarotuisia, sekoitus montaa perhettä :)

HONORÉ DES PRÉS LOVE LES CAROTTES EDP

Porkkana, appelsiini, orris, patsuli, bentsoehartsi.

Kiistatta erikoisin tuoksu jonka omistan, luomutuoksutalo Honoré des Présin tuoksu on persoonallinen oodi porkkanalle. Juureva tuoksu tuo mieleen hieman tunkkaisen porkkanakellarin, kyllä, tunkkaisen, mutta jollain kumman tavalla viehättävän tunkkaisen.

Tuoksu tuntuu raa’alta ja epäsovinnaiselta verrattuna tavanomaisiin mainstream-tuoksuihin, ja juuri se tekee siitä niin kiinnostavan ja modernin.

Kellarimainen tomuisuus sulaa iholla puolessa tunnissa pehmeän puuteriseksi, mutta roteva juurevuus on yhä tallella. Love Les Carottesille on kieltämättä vaikea löytää sopivia käyttöhetkiä tai -sesonkeja, ja tuoksu on jäänytkin pelkkään kotikäyttöön. Siihen tulee tartuttua niinä ”Nyt jotain erikoisempaa!” -päivinä. :)

KIEHL’S AROMATIC BLEND FIG LEAF & SAGE

Viikunanlehti, salvia, sitruuna, bergamotti, timjami.

Tämä kuuluisi kaiketin aromaattisten vihreiden tuoksujen perheeseen, jos sellainen olisi olemassa. Viikunanlehdessä on jotain, mikä aina vetää minua puoleensa, ja olen monesti ollut ostamaisillani uusia viikunatuoksuja (viimeksi Korresin Alyki EdP:n). Harmillisesti viikuna on samalla myös tuoksunuotti, johon kyllästyn todella nopeasti.

Kiehl’sin Fig Leaf & Sage oli alussa aivan mielettömän ihanan tuoksuinen, mutta nyt olen aika lailla täysin tylsistynyt siihen. 

UNIQUE FUSION EDP

Päärynäpuun lehdet, kardemumma, appelsiinin kuori, neilikka, iiris, orapihlaja, patsuli, vanilja, vadelma, persikka ja meloni.

Unique on tanskalainen luonnonkosmetiikkabrändi, joka tunnetaan ennen kaikkea hiustuotteistaan. Viime vuonna Unique lanseerasi myös sarjan järisyttävän ihania ekosertifioituja hajuvesiä, joiden kanssa olen odottanut pääseväni ”juttusille” jo pitkään.

Olen saanut Uniquen maahantuojalta koko tuoksusarjan testiin, ja tulen kirjoittamaan EdP-ihanuuksista esittelyn pian. Suosikkia on ollut vaikea valita, mutta Fusion pitää tällä hetkellä keulaa.

Uniquen tuoksuja on todella vaikea kuvailla, ne ovat todella vivahteikkaita ja runsaita. Fusion on sekoitus makeaa hedelmää, marjaa ja mausteita juurevalla ja puuterisella pohjalla. Jos tuoksusta pitäisi sanoa yksi ainoa nuotti joka tulee ensimmäisenä mieleen, en pystyisi. Mutta tykkään tästä vietävästi! ^_^

Huh! Juttu paketissa!

P.S. Huomenna tuoksuva arvonta 😍!

Kommentit (38)
 1. Mehän ollaankin joskus fiilistelty yhdessä Hypnotic Poison -rakkauttamme! 😍 Mulla on tosiaan se EdP käytössä ja iholla se sulaa ja miedontuu niin, että se käy mulle arkituoksusta. Usein just näiden mausteisten, lämpimien gourmand-hajuvesien kanssa käy niin että toisten iholla ne on tukahduttavia ja sitten toisten (kuten mun) iholla pehmeitä ja lempeitä. Nykyään kun olen vaihtanut huuhteluaineen etikkaan ja pyykinpesuaineen marseilleen, pääsee hajuvesi taas aivan uudella tavalla oikeuksiinsa, kun se ei sekoitu muihin tuoksuihin.

  Musta olisi jännää tehdä jonkinlainen sukellus klassikkotuoksujen pariin. Tarkastella hartaudella alkuperäistä Opiumia, Numero Vitosta ja 90-luvun alun merkkituoksuja. Voisi olla kiinnostava kurkistus!

  1. Mehän ollaankin joskus fiilistelty yhdessä Hypnotic Poison -rakkauttamme!

   Niin ollaan ☺️❤️

   ja iholla se sulaa ja miedontuu niin, että se käy mulle arkituoksusta.

   Ohoh 👍

   Itse asiassa nyt kun muistelen, niin tutustuin Hypnotic Poisoniin aikoinaan siten, että se oli mun työkaverillakin arki/työtuoksuna (mitä en voisi itse ikinä kuvitella). Se oli aikaa jolloin olin matkatoimistossa. Huumaannuin työkaverini tuoksusta ja se oli ostettava itsekin. Mutta mulle se oli selvästi heti vain iltatuoksu.

   Musta olisi jännää tehdä jonkinlainen sukellus klassikkotuoksujen pariin. Tarkastella hartaudella alkuperäistä Opiumia, Numero Vitosta ja 90-luvun alun merkkituoksuja. Voisi olla kiinnostava kurkistus!

   Mä haluaisin että olisi olemassa hajuvesimuseo, jossa voisi tehdä tuollaisen matkan..! Olen haaveillut siitä ikuisuuden. Ehkä jossain päin maailmaa (Ranskassa?) sellainen jo onkin. Tietysti tämän tyyppisen museon ongelmana olisi tuoksujen säilyminen – tuoksuja täytyisi vaihtaa tosi usein kun ne varmasti kuluisivat hyvin nopeasti loppuun, tai tuoksu vähintään kärsisi jatkuvasta valo- ja happialtistuksesta.

 2. Tuoksut on ihania. Mullakin on tosi monta, koska ei joka päivä voi käyttää samaa tuoksua, ei vaan voi.

  Tykkään sitrustuoksujen lisäksi eniten vaniljapohjaisista hajuvesistä. Tällä hetkellä suosikki sitrustuoksuista päiväkäyttöön on Mochinon I Love Love, täydellisen kirpakka tuoksu myös töihin.
  Iltatuoksuista/voimakkaammista talvituoksuista olen hullaantunut Diptyquen Eau Duelleen. Siinä sitrus ja vanilja yhdistyy punapippurin lämpimään pohjatuoksuun. Suosittelen tuoksuttelemaan, mikäli ei ole vielä sulle tuttu ;)

  1. Tällä hetkellä suosikki sitrustuoksuista päiväkäyttöön on Mochinon I Love Love

   Tämä oli sellainen tuoksu joka kärkkyi töissä pitkään ”Osta tämä jonain päivänä” -listallani. :) Tykkäsin siitä paljon mutta lopulta riitti, että käytin sitä töissä – siellä kun saattoi aina suihkauttaa testereistä lempituoksujaan :) Minulla on useita muitakin lempituoksuihin lukeutuvia hajuvesiä joita en koskaan ole ostanut kotiin, vaan käytin niitä vain töissä :) Kenzon Amor on ehkä ykkönen näistä!

   Diptyquen Eau Duelleen. Siinä sitrus ja vanilja yhdistyy punapippurin lämpimään pohjatuoksuun. Suosittelen tuoksuttelemaan, mikäli ei ole vielä sulle tuttu ;)

   Kuulostaa ihanalta..! Diptyquen tuoksut ei ole mulle kovin tuttuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *