Karkkipäivä
Karkkipäivä

Suuri Everyday Minerals -postaus

Täältä se vihdoin tulee :)

EDM_IMG_2375_2

Sain keväällä testattavaksi Everyday Minerals Suomelta aika läjän amerikkalaisen Everyday Mineralsin meikkejä ja siveltimiä. (Jostain syystä olen muuten jo vuosien takaa vakiintunut lyhentämään merkin EDM:ksi, en EM:ksi mikä olisi loogisempaa, puhun siis jatkossakin EDM:stä ^_^)

Kerronpa alkuun vähän minun ja EDM:n historiasta. Kivutessani mineraalibuumin kärryille vuonna 2006 oli Everyday Minerals Lily Lolon ohella yksi niistä merkeistä joista netin kauneuspalstoilla puhuttiin eniten. Muita suosittuja merkkejä tuohon aikaan olivat Pure Luxe Minerals, Mad Minerals, Alima ja Meow Cosmetics, muut paitsi Pure Luxe ovat vielä mukana bisneksessä. Monet kilpailussa selvinneet merkit ovat kasvattaneet markkinoitaan, kehittyneet ja laajentuneet, näihin kuuluvat mm. Everyday Minerals ja Alima.

Kuka muistaa LaurEssin ja Morgana Mineralsin… Fyrinnaen.. oi mitä nostalgiaa, tässä lipsahtaa helposti menneiden fiilistelyyn  ^_^ Tuolloin mineraalit olivat jotain ihan uutta, erilaista ja superjännää. Ai että kun mun ensimmäinen mineraalisampletilaus saapui… sitä kutinaa näpeissä..! :) Kabukitekniikan varovaista opettelua, luomivärien foilausta… Ihania aikoja <3

 EDMkuva

Minä valitsin Lily Lolo -vankkurit. Ja kun persoonaltani olen sellainen (kaiken muun kuin silmämeikkien kohdalla ;)), että oikein hyvän tuotteen löytyessä menetän suuremman mielenkiinnon testailla muita merkkejä, jäi EDM monen muun ohella kokeilematta. No, näin oli ainakin ennen blogiaikoja.

Vuoden 2006 jälkeen EDM on muuttunut paljon, olen välillä seurannut mitä merkin sivuilla tapahtuu vaikka en koskaan meikkejä testaillutkaan. EDM:n meikkipohjien ainesosatkin ovat vaihdelleet vuosien saatossa, tosin korjatkaa paremmin tietävät ihmeessä jos sekoitan nyt johonkin toiseen merkkiin. Mielestäni EDM:n pohjissa oli välillä synteettisiäkin, tai ainakin ei-mineraalipohjaisia ainesosia, kuten lauroyl lysineä. Nyt pohjat ovat Jojobaa lukuunottamatta 100-prosenttisesti mineraaleista koostuvia, Jojobassa on lisänä kosteuttavia ja kermaista fiilistä tuovia jojobaestereitä.

EDM_IMG_3726

Sain testiin Jojoba- ja Semi Matte -pohjat. Näiden lisäksi EDM:n valikoimassa on vielä kolmas meikkipohjalaatu, Matte.

EDM_Jojoba

 • Inci: mica, jojobaesterit, titaanidioksidi, rautaoksidit (=väripigmentit)
 • Kaikki ihotyypit mutta erityisesti kuiva iho. Jojobaesterit sitovat kosteutta.
 • Peittävyys EDM:n mukaan: full coverage
 • Jälki & Sannin kokemus: kuulas, läpikuultava, pehmeä. Ei järin peittävä.

EDM_SemiMatte

 • Inci: mica, titaanidioksidi, rautaoksidit
 • Kaikki ihotyypit, erityisesti normaali iho
 • Peittävyys EDM:n mukaan: full coverage with satin finish
 • Jälki & Sannin kokemus: selvästi hohtava pinta, Jojobaa valoaheijastavampi. Peittävyys samaa laatua, yhtä läpikuultava.

EDM_Matte

 • Inci: mica, titaanidioksidi, rautaoksidit
 • Kaikki ihotyypit, erityisesti sekaiho ja rasvoittuva iho
 • Peittävyys EDM:n mukaan: buildable
 • Kuriositeetti: kuvassa lukee ”low glow”, mutta tarkemmissa tuotetiedoissa ”without a hint of shine”

EDM_IMG_3724

Matte-pohjaa en siis saanut kokeiltavaksi, joten sen koostumuksesta ja peittävyydestä en osaa sanoa.

Jojoba ja Semi Matte tuntuvat ihollani peittävyydeltään, ja itse asiassa koostumukseltaankin, ihan samanlaisilta. Jojoba ei estereistään huolimatta tunnu mitenkään ”kermaiselta”. Kummatkin ovat miellyttävästi levittyviä ja iholla kauniin näköisiä läpikuultavalla peitolla.

Ainoa ero on hohtavuudessa, Semi Matte on mielestäni selvästi hohtavampi kuin Jojoba, vastoin EDM:n virallista määritelmää.

EDM_IMG_3733_2

Sain kokeiltavaksi sävyt Light 2N, Golden Light 2W ja Golden Beige 3W. Numero kertoo sävysyvyyden, jonka asteikko on EDM:llä 0-7, ja kirjain ihon pohjasävyn. N = neutraali, W = lämmin, C = kylmä.

Olin itse valinnut 2N:n ja 2W:n kuvien perusteella, ja 3W oli laitettu extrana mukaan. 2N osoittautui aivan liian vaaleaksi, kuten kuvastakin voi nähdä kun sen rinnalla on viime talvet käyttämäni Flow Kosmetiikan Peach. Hätkähdin kun swatchasin sävyt, koska 2W ja 3W näyttävät myös Peachia paljon vaaleammilta, ja ennen kaikkea Peach, joka sekin virallisesti määritellään lämpimäksi, näyttää niiden rinnalla ihan punaiselta. Kuitenkin kaikki mukautuvat ihooni luontevasti. Taas hyvä esimerkki siitä, miten mukautuvia mineraalimeikkipohjat ovat.

FlowPeach_vs_EDM2N_IMG_2377

Kuvailun perusteella olin kuvitellut 2N:n olevan lähellä Peachia, mutta ei ihan… ^_^

EDM_SemiMatteBase_ennen_jalkeen

Semi Matte Golden Light 2W, ennen ja jälkeen. Sisällä salamavalon kanssa otetussa kuvassa pohjan hohto tulee paremmin esiin kuin ikkunan äärellä luonnon valossa otetuissa, kuten alla.

EDM_SemiMatteBase_IMG_3096

Pyörittelen mineraalipohjaa iholle aina 2-3 kerrosta. EDM:n pohjat eivät mielestäni kerrostu juurikaan, eikä peittävyys lisäänny merkittävästi lisäkerroksilla.

Semi Matte on kaunis pohja kuultavasta ja luonnollisesta jäljestä pitävälle, jolla ei ole paljon peitettävää.

EDM_ennen_jalkeen_lahis

Semi Matte 2W luonnonvalossa. Iholla on tässä meikissä myös Jojoba Color Corrector sävyssä Brighten, jota kommentoin lisää alempana.

EDM_siveltimet_IMG_3492

Otetaan tähän väliin vähän siveltimiä.

Sain kokeiltavaksi kolme kasvosivellintä: tuplakuitusiveltimen (Blender), pitkävartisen kabukin ja ”flat top” -kabukin. Kahden jälkimmäisen ero on koossa (flat top on vähän pienempi) ja leikkauksessa, flätti on leikattu tasaiseksi kun taas normaali kabuki leikataan pyöreäksi. Itsestäänselviä asioita monelle mutta ei ehkä ihan jokaiselle, joten suottehan yliselittämisen ^_^

Kaikki EDM:n siveltimet ovat vegaanisia.

EDM_siveltimet_IMG_3495

Blender face brush on oikein mukava peruskasvosivellin puuterille, poskipunalle ja aurinkopuuterille kun haluaa kevyttä jälkeä. Omistan entuudestaan MACin vastaavan siveltimen joka on säännöllisessä käytössä aurinkopuutereiden kanssa ja kun laitan voimakaspigmenttisiä poskipunia. EDM:n sivellin tuntuu ehkä vähän jäykemmältä MACiin verrattuna mutta on oikein mainio, materiaali tuntuu laadukkaalta ja ihofiilis on mukava.

Pitkävartinen kabukisivellin ja flätti eivät toistaiseksi ole laadukkaasta tunnustaan huolimatta jääneet minulla säännölliseen käyttöön. Kabuki näyttää tiheältä mutta on käytännössä yllättävän löysä, vähän liian löysä makuuni. Harjakset nuljuvat iholla sen sijaan että kulkisivat tasaisesti ja ”jämptisti” pakaten mineraalipohjan ihoon peittävästi. Mitä löysempi sivellin, sitä vähemmän peittävä tulos. Voi olla, että tulos paranee käytön myötä kun siveltimeen ”tallettuu” puuteria, kabukithan ovat aina parhaimmillaan käytettyinä ja suoraan sanottuna puolilikaisina.

Se, tykkääkö käyttää pyöreäksi vai tasaiseksi leikattua kabukia, on makuasia. Itse kokeilin nyt ”flättiä” ensimmäistä kertaa, enkä kovin ihastunut. Mutta tosiaan, kyse ei ole siitä että sivellin on huono vaan itse vain pidän pyöreän tunnusta enemmän iholla. Olen käyttänyt EDM:n Flat top brushia merkin primereiden ja color correctoreiden levitykseen, ja siihen se sopii hyvin koska primer täytyy luonnollisestikin levittää jollain muulla kuin samalla siveltimellä jota käytetään värilliseen pohjaan.

EDM_ennen_jalkeen

EDM_IMG_2363_2

COLOR CORRECTORS eli korjausvärit

EDM_Korjausvarit

Everyday Mineralsilla on valikoimassaan neljä erilaista ihon värivirheitä korjaavaa Jojoba Color Correctoria. Korjausväri laitetaan iholle aina alimmaiseksi jotta se pääsee taittamaan korjattavan kohdan väriä mahdollisimman tehokkaasti.

Vihreää Mint-sävyä käytetään punakkuuden korjaamiseen ja esimerkiksi punoittavien finniarpien ja couperosan häivytykseen.

Liilaa Brighten-sävyä käytetään samealle, harmahtavalle iholle ja kirkastamaan silmänalustummuutta.

Keltaista Sunlight-sävyä käytetään taittamaan pois sinisen sävyjä kuten pintaverisuonia ja tummia silmänalusia.

Beige Cover-sävy sisältää eniten pigmenttiä ja toimii vahvan peiteaineen tavoin. Käytetään esimerkiksi todella tummien silmänalusten ja muiden voimakkaiden sävyerojen tasoitukseen. Peittävämpi kuin EDM:n varsinaiset peiteaineet.

Sain Color Correctoreista testiin Cover- Brighten ja Sunlight -sävyt.

EDM_JojobaCorrector_Cover

Ennen ja jälkeen Cover Correctorin

Cover-sävyä olen käyttänyt silmänalusilla ja vaikka peitto ei vahvuudessaan ole verrattavissa voidemaisiin tai vahamaisiin voimakasta peittävyyttä lupaaviin synteettisiin serkkuihin, on jälki silti oikein kiitettävä ja Cover Corrector on ollut minulla testikuukaudet ahkerassa käytössä. Käytän tätä yhtä mielelläni kuin vahamaisia/voidemaisia peiteainesuosikkejani Estee Lauderia ja Idunia.

Lily Lolon mineraalipeitejauheeseen verrattuna EDM:n Cover Correctorin koostumus on pehmeämpi ja jotenkin miellyttävämmin levittyvä (vaikkei Lolossakaan mitään vikaa ollut). Se johtunee color correctorien sisältämistä jojobaestereistä –> siitä nimi Jojoba Color Corrector.

EDM_JojobaCorrector_Brighten_IMG_3478

Brighten-sävy kirkastaa ihon lupauksensa mukaisesti, ja tuo jopa selvästi peittoa, mitä se myöskin lupaa.

EDM_Jojoba_ColorCorrector_Brighten_IMG_337

Tässä kasvoilla pelkkä Brighten Corrector. Tekee kasvoista selvästi kirkkaammat ja ihosta tasaisemman sävyisen.

Keltaiselle Sunlight-sävylle en ihoni puolesta ole paras mahdollinen testihenkilö, joten siitä en sano sen kummempia. Sinertäviä pintaverisuonia minulla on jonkin verran silmien alla mutta koko alue on niin tumma ettei Sunlightin teho riitä mitenkään sen neutralointiin vaan parhaan tuloksen tuo ilman muuta kunnon peiteaine.

EDM_Blush_AllSmiles_IMG_3489

Poskipunista sain testiin lämpimän oranssipersikkaisen All Smiles – ja viileämmän korallipinkin Peony Petal -sävyn. Kummatkin ovat vahvapigmenttisiä ja satiinisia, jättävät semimattaisen, himmeästi hohtavan pinnan.

Joudun nyt tunnustamaan, että kuvamateriaalia EDM-testailuista on niin paljon että en jaksanut enää editoida lisää kuvia että saan tämän jutun joskus ulos, ja Peony Petal -kuva kuuluu niihin jotka jäivät postauksen ulkopuolelle. (Huomasin sen just nyt.) Peony Petalia siis luvassa joskus myöhemmin.

EDM_IMG_3409

Kasvoilla Semi Matte 2W -pohja ja All Smiles -poskipuna.

Luomilla She’s Delightful -luomiväri.

Tajusin tässä samalla, että eihän postauksessa ole yhtään kuvaa Jojoba-pohjastakaan mun kasvoilla… :p Vaikka tulos ei kylläkään kuvissa juuri eroa Semi Mattesta. No, lisään Jojoba 3W-kuvan tänne myöhemmin tai teen oman postauksen ^_^

3W-sävy on ollut minulla käytössä toukokuusta lähtien kasvojen saatua toukokuun auringossa vähän väriä. :)

EDM_IMG_6195

Luomivärit.

Niitä sain testiin kolme kappaletta Everyday Minerals Suomen henkilökunnan valitsemana, toivoin persikkaisia sävyjä.

EDM_IMG_6200_2

Testi-trio muutamalla sanalla: koostumukseltaan hyvin mattaisia ja kuivia, jälki läpikuultavaa ja hillittyä. Punertavaa She’s Imaginative -sävyä lukuunottamatta sävyt ovat nudeja, iholla käytännössä lähes huomaamattomia.

En voi sanoa että näiden kolmen laatu olisi minulle mitenkään erityisesti mieleen. EDM:n luomivärivalikoima näyttää kokonaisuudessaan todella neutraalilta ja arkiselta, kaikki sävyt kulkevat nuden ihonsävyn, rusehtavan ja harmaan maailmassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koko luomella She’s Imaginative.

.

EDM_Primers

Loppuun muutama sana EDM:n primereista. Sarjaan kuuluu myös jauhemaisia primereita joiden sävymaailma ja idea noudattaa Color Correctoreita, myös näillä voi siis neutraloida ihon sävyvirheitä.

Sävyjä on yhteensä kuusi. Minulle lähetettiin kokeiltavaksi yleissävy White joka sopii kaikille ja Yellow joka sopii punoittavalle iholle.

Primerin inci:

Mica, Silica, Bambusa Arundinacea (Bamboo) Stem Extract, Maris Sal (Dead Sea Salt) Sodium Chloride, Sambucus Nigra (Elderberry) Fruit Extract. May contain ±: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007), Manganese Violet (CI 77742)

Primer ei siis ole 100-prosenttisesti mineraalia ja sisältää esimerkiksi bambu-uutetta (lupaa hillitä kiiltoa ja tasapainottaa ihoa) ja merisuolaa (lupaa vain ympäripyöreää hoitavuutta). Mun tieto-taidoilla tulkitsisin, että EDM:n primerissa silica on lähinnä se ainesosa, joka tuo primeriin meikin kestoa lisäävää ominaisuutta. Silica imee iholta tehokkaasti talia ja kosteutta, ja auttanee näin meikin pysymistä ainakin rasvoittuvammilla ihotyypeillä.

EDM_kuvitus

Oma ihoni ei rasvoitu eikä minulla ole juuri koskaan ongelmia meikin pysymisen kanssa, joten primereiden tehosta en valitettavasti osaa sanoa mitään. Minun ihollani niillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta meikin tasaisuuteen, peittävyyteen tai muuhunkaan.

EDM:n primerit ovat ”fancyn” kuuloinen cocktail ja mahdollisesti jopa hoitavatkin ihoa jotenkin, mutta saman kiiltoa imevän ja täten meikin kestoa lisäävän efektin saa todennäköisesti myös pelkällä silica-puuterilla, jota myös käytetään paljon viimeistelevänä puuterina :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä meikissä kasvoilla:

Yellow Primer

Cover Jojoba -peiteaine

Golden Light 2W -meikkipohja

She’s Imaginative-luomiväri

Lily Lolo Sculpt & Glow Contour Duo

*

Tällaisia fiiliksiä Everyday Mineralsista :)

Loppuun vielä mietteet tiivistettynä:

 • Oikein hyvän tuntuiset mineraalipohjat ja jälki mineraalimeikille tyypillisen kaunista, kuulasta ja luonnollista
 • Peittoa saisi olla hitusen enemmän (ehkä voisin sekoittaa joukkoon Cover Correctoria?)
 • Luomivärit lievä pettymys
 • Siveltimet hyvälaatuiset
 • Extraplussaa laajasta ja eri ihotyypit huomioivasta valikoimasta
 • Primerit ovat kiinnostava ja kilpailijoista erottava lisä, mutta tuovatko ne lopulta olennaisen eron meikin lopputulokseen ja kestoon vai ovatko enemmänkin ns. trendikäs lisämyyntikikka..? Kertokaa te, jotka olette EDM:n primereita kokeilleet :)

.

Everyday Mineralsia myy Suomessa nettikauppa everydaymineralssuomi.fi sekä lukuisat kivijalkajälleenmyyjät ympäri maan.

Hintatietoja:

Mineraalipohja 19,90€ / 4,8 g

Poskipuna 15,90€ / 4,8 g

Primer 22,90€ / 4,8 g

Color Corrector 13,90 € / 1,7 g

Long handled kabuki 19,90 €

Flat Top Brush 19,90 €

Blender Face Brush 20,90 €

Muut kuvat kuin itse ottamani: Everydayminerals.com

Kommentit (68)

 1. Kaitlin

  En tiedä onko EDM:llä enää myynnissä tota Intensive mineraalipeiteainetta kun omani on melkein vuosikymmenen vanhaa, mutta mulla se pyöri vuosia käyttämättömänä meikkipussin pohjalla kun en keksinyt että miten sellaista jauhetta oikein käyttäis, ja sit kun vihdoin otin sen käyttöön – voi vitsit, peitti mun mustat silmänaluset paremmin kuin Joe Blasco, ja peittää finnit sun muut punoitukset ihan sikahyvin.

  Ajatella että tollanen helmi mulla oli ja suunnilleen linkasin sen mäkeen kun en keksinyt sille muka mitään käyttöä :D

  • Sanni

   En tiedä onko EDM:llä enää myynnissä tota Intensive mineraalipeiteainetta

   Ei ole sen nimistä laatua enää valikoimassa, vain nuo Jojoba, Matte ja Semi-Matte.

   Harmi että noin peittävän kuuloinen helmi on lopetettu :/

 2. Kaitlin

  Ai joo ja piti kommentoida noita hintoja – huh huh kun ovat nousseet, muistan kun ostin oman ton pyöreän kabukin ja sen flat topin, ne oli jotain 8-10 dollaria silloin? Nyt puolet kalliimpia :O Mutta on ne mulla kyllä kestäneetkin tosi hyvin.

  Ja muistan ostaneeni joskus 5 kpl noita 5.5 gramman mineraalipohjia vajaalla parilla kympillä (oli joku tarjous kai), nyt 1 purkki maksaa sen kakskymppiä, hui :D Mut grammamäärä taitaa niissä olla nyt suurempi?

  • Sanni

   nyt 1 purkki maksaa sen kakskymppiä, hui :D Mut grammamäärä taitaa niissä olla nyt suurempi?

   Purkin koko on 4,8 g eli alle puolet vähemmän (!!) kuin esim. Lily Lolon purkissa.

 3. Marianne

  Kiitos jälleen informatiivisesta postauksestasi! Oletko verrannut sävyjä Lily Loloihin? Luottomineraalipohjani Warm Peach on loppumaisillaan ja voisi iholleen jotain muutakin kokeilla monen vuoden Loloilun jälkeen :).

  • Sanni

   Oletko verrannut sävyjä Lily Loloihin?

   En, mutta voin joskus ehtiessäni tehdä kattavamman swatch-vertailun Lily Loloon. Mulla on kotona näyte Warm Peachista joten senkin vertaus onnistuu. :) Olisin muuten voinut kertoa sulle saman tien miten Warm Peach suhtautuu noihin mun EDM-testisävyihin mutta olen Ahvenanmaan asunnolla vielä heinäkuun alkuun saakka enkä pääse sitä ennen tekemään vertailua.

 4. Juuli

  Iteki oon kokeillu tota white pohjustajaa eikä kyllä yhtää paremmin pidä t-alueen kiiltelyä pois… Harmi, kesällä olis tarvetta. Tajusin vasta tässä postauksessa, että edm on myös kalliimpi kuin flow! Ehkä en siis kokeilekaa edm pohjia:) osaisitko suositella hyvää, lyhyt tuotesisällöistä (mineraali) viimeistelypuuteria, joka ei olis irtopuuteri? (helpompi kantaa päivällä mukana) Idun mineralsin tuva on ollu mietinnässä, mutta korkean hinnan vuoksi vielä mietinnässä:)

  • Sanni

   osaisitko suositella hyvää, lyhyt tuotesisällöistä (mineraali) viimeistelypuuteria, joka ei olis irtopuuteri?

   Valitettavasti en, kun en itse käytä sellaisia. :/ Aniharvalla mineraalimerkillä on sellaisia, mieleen tulee Idunin lisäksi vain BareMinerals, mutta tuotteet ovat ihan ”normikosmetiikkaa”, eivät mineraalipuutereita:

   http://www.bareescentuals.com/bareSkin-Perfecting-Veil/USmasterperfectingveil,en_US,pd.html
   http://idunminerals.fi/index.asp?val=202&osid=203&mt=2

   BM:llä on nykyään valikoimassaan enemmän normikosmetiikan tuotteita kuin puhtaaksi mineraalimeikiksi laskettavia, tai niin on saattanut kyllä olla jo ihan alusta saakka. Idunin puuterissa on lyhyempi inci mutta ei sekään mikään varsinainen mineraalituote ole vaan reseptiikaltaan ihan tavallinen puuteri, tosin talkiton sellainen.

 5. Mari

  ”Käytän tätä yhtä mielelläni kuin vahamaisia/voidemaisia peiteainesuosikkejani Estee Lauderia ja Idunia.”
  Onko sulla kokemusta Bare Mineralsin peiteaineesta? Pitkään pohdin sen ja Estee Lauderin välillä ja päädyin kuitenkin BM:n peiteaineeseen, lähinnä haluaisin kuulla siitä miten vertaisit sitä tuohon Lauderiin koska se nyt jäi kauppaan, peitto-ominaisuudet, jääkö silmän alueella helposti uurteisiin etc… Nyt arveluttaa tuliko sittenkin huti vai osuma. :)

  • Sanni

   Onko sulla kokemusta Bare Mineralsin peiteaineesta?

   Tarkoitatko sitä alkuperäistä jauhemaista? Se tuli muinoin töissä erittäin tutuksi, mun mielestä se oli ihan ok peittävyydeltään mutta sävyt oli outoja, niissä ei ainakaan siihen aikaan ollut tarpeeksi vaaleaa sävyä monellekaan tyypillisen suomalaisen sävytyksen omaavalle asiakkaalle.

   Niihin voidemaisiin en ole tutustunut lainkaan, ne tulivat valikoimaan sen jälkeen kun lopetin työt kosmetiikkamyyjänä.

   • Mari

    Sitä voidemaista nimenomaan tarkoitan. Siinä on kosteuttavaa seerumia mukana jonka pitäisi olla hyvä kuivahkolle, ikääntyneemmälle iholle. Sillä argumentilla myyjä sen minulle myi. Väri tuntuu hyvältä, samaten peittävyys näin ensituntumalta. Suositteli jopa että jättäisin silmänympärysvoiteen alta pois kokonaan tuon peiteaineen kanssa mikä tuntui oudolta (en uskalla!) Lähinnä noista hoitavista ominaisuuksista ja pysyvyydestä olisin kiinnostunut.

    • Sanni

     OK :) Kuulostaa kyllä hyvältä tuotteelta ainakin argumenttiensa perusteella. :)

 6. Mimmu

  siitä asti, kun nuo uudet pohjustajat tuli niin oon miettinyt, että miks viimeistelypuuteria ei vois käyttää myös ”pohjustajana”? molempien tarkoitus on pitää iho raikkaana ja imee ylimääräistä rasvaa iholta pois… (jos ei mitään color correctorii hae pohjustajasta) esim. wayne goss on sanonu, että voi käyttää viimeistelypuuteria ennen nestemäistä meikkivoidetta (https://www.youtube.com/watch?v=EyQsVyGadbY). miksei tää kikka toimis puuterimeikkivoiteenki kanssa? :D pitäis kokeilla oikeestaan… pitäis vaan löytää hyvä mineraaliviimeistelypuuteri kiiltoontaipuvalle mutta kuivalle iholle (suosituksia??:)) joskus käytin lumenen ”mineraali” irtopuuteria ja sillon mun iho ainaki meni kiiltävästä suoraan korpun kuivaks. pahoittelut pitkästä ”pikaisesta” kommentista. olin vaan niin innolla oottanu tätä postausta! (ja etenkin sunkaltaisen mineraalimeikkigurun mielipidettä näistä pohjustajista)

  • Sanni

   oon miettinyt, että miks viimeistelypuuteria ei vois käyttää myös ”pohjustajana”?

   Niitä voikin :)

   Esim. Bare Minerals on aina suosittanut omaa Mineral Veil -viimeistelypuuteriaan myös pohjimmaiseksi etenkin rasvoittuvalle ihotyypille ja kosteaan ilmastoon. Puuterin sisältämä maissitärkkelys toimii silican ja saviyhdisteiden tavoin kosteuden ja ihotalin imijänä ja jos asiaa tosiaan miettii loogisesti, niin parhaitenhan nämä aineet pääsevät toimimaan jos ovat suoraan kosketuksissa ihoon. :)

   pitäis vaan löytää hyvä mineraaliviimeistelypuuteri kiiltoontaipuvalle mutta kuivalle iholle (suosituksia??:))

   Valitettavasti ei omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia, sillä itse olen luopunut viimeistelypuuterin käytöstä lähestulkoon kokonaan. Kannattaa kokeilla paria erilaista, esim. EDM:n on tykätty ja pohjautuu maissitärkkelykseen. Lololla on kolmekin erilaista viimeistelypuuteria joista Matte sopii kiillon hillitsemiseen ja sitä voisi varmaan käyttää pohjustajanakin (pohjautuu kaoliiniin) ja kaksi Silk-laatua (pohjautuvat micaan). Silkit tosin eivät toimi pohjustajina koska mica ei ole absorbentti.

   (ja etenkin sunkaltaisen mineraalimeikkigurun mielipidettä näistä pohjustajista

   Hihii, olenko mä mineraalugur? ^_^ Kivaa jos olen jotenkin onnistunut sellaisen statuksen saavuttamaan :D

 7. Ritu

  Olen aiemmin käyttänyt EDM:n mattea yhden purkin, mutta nyt Idun on kiilannut ehdottomaksi suosikiksi. Ihollani on paljon peitettävää ja Blascokin on aikanaan tullut tutuksi monenkin purkin voimin. Tälläkin hetkellä löytyy lastikosta Blascon nappi, mutta olen niin tyytyväinen Idunin pohjan peittoon, että en ole Blascoon tarttunut aikoihin :) En tiedä, olenko jo niin sinut ihoni kanssa, että en kaipaa täyttä peittoa, mutta jotenkin tuntuu, että Idunillakin saa halutessaan todella hyvää jälkeä ja se on valintani jopa juhlatilaisuuksissa. Nyt tosin ajattelin, että kokeilisin EDM:n pohjaa kesäsävyssä, kun on kuitenkin Idunia huokeampi vaihtoehto. Siveltimenä käytän nykyään lähes poikkeuksetta Zoevan tasapäistä sivellintä, tuntuu, että sillä saisi paremman peiton kuin esim. Ecotoolsin sisäänvedettävällä kabukilla.

  • Sanni

   Kivaa kuulla muidenkin kokemuksia Idunista ja erityisesti vahvistus tuolle, minkä itsekin olen kokenut, että Idun on sieltä peittävämmästä päästä mineraalimeikeissä. :)

   Siveltimellä on tosiaan valtava merkitys pohjan peittävyyden suhteen, löysällä ja liian liukkaalla siveltimellä ei vain saa kovin kummoista peittoa. Tuon Ecotoolsin sisäänvedettävän kabukin laatu on muuten kuulema muuttunut lukijakommenttien mukaan, en tiedä milloin se on muuttunut mutta tällä hetkellä myynnissä oleva on kuulema löysempi ja kaiken kaikkiaan huonomman tuntuinen kuin vanha.

 8. charlottaeve

  Ihanan kattava postaus! Ite kans tykkään EDM:n tuotteista. Käytän mattapohjaa, joka ei tosin ole ihan täysin matta kuitenkaan. Eli en usko sen poikkeavan kovasti tuosta semimatasta. Lisäkestoa ravaiselle iholle saa juurikin primerilla ja viimeistelypuuterilla. :)

  Peony Petal ja primrose punat muuten esittelyssä täällä: http://charlottaeve.com/2016/06/03/kaunis-sotku/

 9. Pauliina80

  Kannattaa kokeilla matta-pohjaa, tämä postaus ehdottomasti tarvitsee sitä tasa-puolisuuden nimissä :) Olen kokeillut sekä EDM:n semi-mattaa että mattaa ja matta on selvästi hyvin paljon peittävämpi, ei hohda ja myös erittäin kestävä meikkipohja. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Itselläni edelleen yli 30- vuotiaana hyvin punoittava ja rasvoittuva akneiho, ja matte-pohja on ensimmäinen joka peittää loistavasti olematta pakkelin näköinen ja kestää siistinä koko päivän. Ja uskokaa pois, kaikkea mahdollista on luksusmerkeistä halpiksiin 20 vuoden aikana kokeiltu:) Myös multitasking peiteväri on huippu!

 10. Karoliina

  Jojoba on mulle tuntematon juttu, ja mietinkin että tukkiiko se ihoa?

  • Sanni

   Joidenkin lähteiden mukaan jojoba on yksi parhaita öljyjä akneiholle koska ei ole yhtä potentiaalisesti tukkiva kuin jotkut muut öljyt, mutta koska kaikkien iho reagoi yksilöllisesti, vasta kokeilemalla selviää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.