Suuri Essence-maskaravertailu

Tässä se viimein tulee: Suuri Essence-maskaravertailu.

Tai suuri ja suuri, ostin testiin yhdeksän Essencen maskaraa, sarjan valikoimassa on varmaan 20 erilaista. Ainoana kriteerinä valinnoissani oli ei-vedenkestävyys (en voi sietää wp-maskarakoostumusta). Lisäksi jätin pois kaikkein kömpelöimmiltä vaikuttavat harjat.

Taas tuli todettua seikka, jolla otsikoin jo blogini ihka ensimmäisen maskarapostauksen vuonna 2009: melkein ihan sama, mitä ripsaria käyttää – ulospäin tulos näyttää aina oikeastaan ihan samalta. Ripsarin käytettävyys voi vaihdella suurestikin ripsivärien välillä, ja yksi ripsari tuntuu ihan karmealta, toinen tosi hyvältä. Mutta tulos? Ulos päin ripset näyttää meikattuna aina ihan samalta :D

Ei-toivottu panda-efekti

Minulla oli Essence-maskaroista oikein hyvä kuva aiemman kokemuksen perusteella. Olen käyttänyt kolmea tai neljää Essencen ripsiväriä tätä ennen, ja kaikki ovat olleet hyviä, yksi (Lashes Of The Day), jopa erinomainen.

Yhteenvetona tästä yhdeksän maskaran megatestistä todettakoon seuraavaa:

 • Essence-maskara on mielestäni edelleen hintaansa (noin 3€) nähden todella hyvä ripsiväri, jopa älyttömän hyvä. Mikään muu ripsari ei tule hinnassa lähellekään (paitsi saman valmistajan Catrice)
 • Suuri osa testaamistani ripsiväreistä oli oikein hyviä
 • Osan olisin jopa luokitellut erinomaisiksi, mutta nyt ilmeni ongelma, joka verotti pisteitä:
 • Essence-maskara leviää erityisesti alaluomelle, tuhrien silmänaluset ”nokisiksi”
 • En ole aiemmin kokenut tätä leviämisongelmaa
 • Myös poispestessä osa Essence-maskaroista leviää naamalle kuin musta maali, ja vaatii normaalia enemmän hankausta, vanulapun pintaa ja silmämeikinpoistoainetta jotta meikin saa pois
 • Kaikissa on hyvin mieto, neutraali haju, ei makeaa parfymointia

Leviämistä oli havaittavissa kuta kuinkin kaikilla testimaskaroilla, toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Yhden kohdalla (Maximum Definition), totesin myös totaalisen irtirapisemisen.

Todettakoon myös, että leviäminen ei ole ollut maski-sidonnaista (vaikka toki maski aina pahentaa leviämistä), vaan Essencet ovat tuhraantuneet maskittominakin päivinä.

Koska maskaran tuhriintuminen tai rapiseminen on ollut minulle aiemmin lähes tuntematon ilmiö (poislukien luonnonkosmetiikan maskarat, jotka eivät kestä vesisadetta tai lumihiutaleita), voin nyt vain miettiä: onko Essencen koostumuksissa tapahtunut jotain, minkä vuoksi ne nyt tuhriintuvat? Vai onko mun ihossa tapahtunut jotain, joka saa juuri Essencen tyyppiset koostumukset ”sulamaan” mun ihoon?

Se selviää seuraavan maskaravertailun yhteydessä, johon olen valinnut useamman eri merkin maskaroita.

GET BIG LASHES VOLUME BOOST MASCARA

Tuomio: en tykännyt.

Pullea ja kömpelö kuituharja on silmilleni liian iso ja sotkee kulmaluuta. Harjan pökkelömäinen muoto ei salli sen ulottua nurkkien ripsiin, mikä olisi itselleni erittäin tärkeää ripsivärissä.

Ensimmäisellä kerroksella ripsiväri lähinnä värjää ripsiä ja tekee hyvin luonnollisen tuloksen. Toisella kerroksella massa alkaa kerrostua. Jälki on paakutonta, mutta silti hieman sotkuisen näköistä. Ripsistä tulee lähinnä piikkimäisen näköiset

Tässä kuvassa olen jättänyt harjan tuomat sotkut näkyviin. Pullealla harjalla on tosiaan vaikea olla sohimatta ihoon.

Kaulurin ”niistäjä” on aika löpsö, ja välillä massaa tulee harjaan isoina klöntteinä. Koostumus on voidemainen.

VOLUME STYLIST LASH EXTENSION MASCARA

Tuomio: tykkäsin muuten, mutta massa kuivakkaa.

Tässä ripsarissa on oikein hyvä, ohut harja mutta harmillisen kuiva maskarakoostumus. En tiedä, onko Volume Stylist Lash Extensionin koostumus tuoreeltaankin näin kuiva (jotkut maskarat ovat), vai onko minun kappaleeni kuivahtanut kaupan hyllyllä. Sinetti oli kuitenkin kiinni, ostin vain kiinniteipattuja yksilöitä.

Kiitos kuivakan koostumuksen, ripsari tekee hieman nukkaista jälkeä. Massa on herkästi ”tarraavaa” tyyppiä ja alkaa kerrostua heti ensimmäisellä kerroksella, mutta en pääse arvioimaan maskaran täyttä potentiaalia, koska en voi olla varma, kuuluuko massan olla näin kuivaa.

Harja on todella hyvä, ja se varmaan tekisi siistiäkin jälkeä kostealla massalla.

Pidentäviä kuituja en havaitse – kuten en koskaan kuitumaskaroiden yhteydessä. (Poislukien Fiberwig, jonka tulos oli lievästi sanottuna hassu; 1-3 ripsen kärkeen jäi kuitu..! :D)

VOLUME STYLIST CURL & HOLD MASCARA

Tuomio: nojaa.

Toisessa Volume Stylist -maskarassa on oudon muotoinen harja, ja tässäkin vähän kuivakka koostumus.

Harjan muodon kummallisuus ei tule esiin kuvassa. Hylsy nimeää sen ”fully loaded paddle brushiksi”. Harja on loivasti kaareutuva ja koveralla puolella harjakset ovat lyhemmät kuin kuperalla. Harjasten järjestys tuntuu jotenkin sekavalta ja sotkuiselta. Yleensä tuntuu ihan selvältä, miten päin maskaraharjalla harjailee, tämän kanssa kaikki ”suunnat” tuntuvat oudoilta.

Kuitenkin, Curl & Hold tekee harjaan nähden välillä yllättävän siistiä ja erottelevaa jälkeä. Parhaimmillaan ripset avautuvat viuhkamaisesti ja ovat oikein nätin tuuheat. Välillä taas tulos on sotkuinen ja hapsuinen.

(Minulta kysyttiin kerran, mitä tarkoitan ”hapsuisella”, kun puhun maskaran koostumuksesta. Käytän sanoja ’hapsuinen’ ja ’nukkainen’, kun kuvailen hieman kuivakkaa koostumusta, joka sileän levittyvyyden sijaan jättää ripsiin kuin pieniä hapsuja. Hapsuuntuminen saattaa ilmetä vasta lisäkerroksilla, tai jo heti kättelyssä.)

❤️LASH PRINCESS FALSE LASH EFFECT MASCARA

Tuomio: tykkään tosi paljon! Ykkössuosikkini tästä satsista!

Tässä ripsarissa on juuri sopivan kapea ja porkkanamainen muoto, joka sopii minun pienille, ahtaille silmilleni. Harjaa on miellyttävä käyttää eikä se sotke kulmaluuta. Kapea kärki värjää nurkkien heiveröiset ripset siististi.

Massa on voidemaista ja erittäin mukavan tuntuista; levittyy nätisti ja kerrostuu ”hanakasti”. Tällä saa tuuheaa jälkeä jo ensimmäisellä kerroksella.

Jälki ei ole kaikkein erottelevinta, mutta kuitenkin siistiä ja tuuheuttavaa.

❤️LASH PRINCESS SCULPTED VOLUME MASCARA

Tuomio: tykkään tosi paljon! Lähes yhtä hyvä, kuin toinen Lash Princess.

Sculpted Volumen jälki ja tuntuma ripsissä on melkein identtinen suoraharjaisen Lash Princess -sisarensa kanssa. Sculptedissa vain on kaareva harja. Tämäkin on mukavan kapea ja siron tuntuinen, tosin mintunvihreän Lash Princessin harjan kärki on vielä pikkuisen kapeampi.


Myös voidemainen koostumus on saman tuntuinen, kuin mintunvihreässä. Lieköhän näissä lopulta sama massa, ja vain harja on erilainen… Voi hyvinkin olla. Ja sama juttu Volume Stylist -kaksikon ja Super Curl & Volume Hero -sisarusten kanssa.

Kumpikin Lash Princess toimii siis silmissäni lopulta yhtä hyvin. Se, miksi False Lash -versio valikoitui ykkössuosikiksi, johtuu suorasta harjasta. Kaarevakin toimii ihan yhtä hyvin, mutta aina, jos mun pitää valita suoran ja kaarevan harjan välillä, valitsen suoran :) Kaarevuus ei tuo mulle mitään extrahyötyä.

SUPER CURL VOLUME MASCARA

Tuomio: ihan hyvä maskara, mutta tykkään enemmän voidemaisesta ja ärhäkämmin kerrostuvasta massasta.

Super Curl on enemmän erotteleva kuin tuuheuttava maskara. Massa on hyvin ohutta, ja ensimmäisellä kerroksella lähinnä värjää ripsiä, ei paksunna. Harjan perusteella Super Curl on kolmas lempparini testijoukosta; harja on ohut, hyvin erotteleva ja siro.

Kaarevuudella ei ole minulle vaikutusta lopputulokseen, olen aina ihmetellyt, nostaako kaareva harja oikeasti ripsiä paremmin ylöspäin kuin suora..? Kaarevaa harjatyyppiä näkee lähes yksinomaan taivutusta lupaavissa maskaroissa.

Jälki on oikein hyvää ja siistiä, ja tuo tuuheutta toisella kerroksella. Parhaimmillaan ripsistä tulee erotellut ja viuhkamaiset, mutta joskus tulos jää vaisummaksi.

Koska ripseni ovat luonnostaan kaarevat ja taipuisat, on vaikea sanoa, kaareuttaako Super Curl -maskara. Ainakin ripset joka tapauksessa jäävät hyvin ylös päin taipuneiksi.

VOLUME HERO MASCARA

Tuomio: tykkään, oikein hyvä, erotteleva ripsiväri.

Selvästi näissä Essencen kaksikko-ripsiväreissä on sama teknologia. Ihan kuten Super Curlissa, myös Volume Heron massa on ohutta ja ensimmäisellä kerroksella lähinnä värjäävää, volume-efekti tulee vasta toisella kerroksella. Myös tämä on enemmän erotteleva kuin tuuheuttava maskara.

Ylipäänsä muoviharjaiset ripsivärit ovat aina erottelevampia, kuin kuituharjaiset.

Koska Volume Herossa on pidemmät ja vielä erottelevammat harjakset kuin Super Curlissa, se tekee vielä ”aukikampaavampaa” jälkeä.

Kuvissa se ei todennäköisesti tule esiin. Kuten postauksen alussa totesin, ulospäin kaikki maskarat näyttävät minulla lähestulkoon samoilta. :) Mutta kokemukseni on erilainen; ripsarit tuntuvat hyvin erilaisilta kun niitä levittää ripsiin, ja ripset myös näyttävät ”reagoivan” ripsiväriin eri tavoin. Tästä muodostuu kokemus erottelevuudesta tai tuuhentavuudesta, tai viuhkamaisuudesta.

Mutta lopputulos – peilissä tai kamerassa eroa tuskin huomaa :D

MAXIMUM DEFINITION VOLUME MASCARA

Tuomio: en tykkää. Heikkolaatuisin testijoukon maskaroista.

Maximum Definition -maskaran kapea, erottelevan näköinen muoviharja vaikutti tosi lupaavalta, mutta ripsari osoittautui flopiksi.

Massa on todella ohutta ja heikosti kerrostuvaa, ja jättää ripset koviksi. Tämä ripsari ei kerrostu kunnolla edes lisäkerroksilla. Se lähinnä erottelee ripset, eikä sitäkään kovin hyvin.

Lisäksi Maximum Definition tuhraantuu silmien ympärille erittäin herkästi ja rapisee irti pienestäkin hankauksesta. Ei todellakaan jatkoon!

En ymmärrä, miksi maskaran nimeen on pitänyt lisätä ’volume’. Essence taitaa käyttää tätä sanaa itse asiassa kaikissa maskaroissaan. Eikö jokin ripsari voisi olla vain ”defining and separating”?

I LOVE EXTREME CRAZY VOLUME

Tuomio: nojaa, aika perusmaskara. Olisi ok, jos harja olisi pienempi.

I Love Extremessä on tasapaksu muoviharja, joka on pituudeltaan liian kookas mun silmille. Harja on pituussuunnassa suurempi, kuin mun silmä! Harjakset ovat hyvin lyhyet ja nysät.

Massa on kosteaa ja voidemaista.

Ripsari levittyy periaatteessa ihan nätisti, mutta koska harja ei ole kovin erotteleva,  massa levittyy paksumpina osioina.

Ripset eivät varsinaisesti klimppiinny, mutta jäävät vähän ”tikkumaisen” näköisiksi. Hapsuuntumista ei kuitenkaan havaittavissa, mikä on aina plussaa.

Näin on saatu Essencet testailtua, ja olen jo hankkinut maskaroita seuraavaa testirallia varten :)

RANKING / TIIVISTELMÄ:

Tosi hyvät: Lash Princess -maskarat. Erittäin hyvät, sirot kuituharjat ja voidemainen, nopeasti kerrostuva massa. Tuuheuttavaa ja siistiä jälkeä nopeasti!

Oikein hyvät: Super Curl ja Volume Hero -maskarat. Erinomaisesti erottelevat muoviharjat tekevät (useimmiten) siistiä ja kaunista jälkeä. Volyymia tulee toisella kerroksella.

Ihan ok: Volume Stylist -maskarat. Lash Extensionin harja on tosi hyvä, ja tästä ripsarista varmasti tykkäisin paljon, jos massa olisi notkeampaa.

Liian suuret harjat: Get Big Lashes ja I Love Extreme Crazy Volume.

Floppi: Maximum Definition.

Paras: Lash Princess False Lash Effect

Mä aina välillä unohdan maskaravertailut pitkäksi aikaa, vaikka näitä on tosi hauska tehdä. Yritän nyt taas tsempata, jos vaikka pari vertailua saisi vielä tänä vuonna tehtyä :) Viime vuonna en tehnyt yhtäkään – – ja jumituin käyttämään yhtä ja samaa maskaraa yli vuoden…! 🙈 (Uskomatonta, että kauneusalan ihmisenä sanon tämän ääneen..!)

Kysymys: onko teidän ripset teidän mielestä hyvinkin eri näköiset eri ripsiväreillä? Vai onko joukossamme monia mun kaltaisia ”ihan sama mitä laitan, aina näyttää suunnilleen samalta” -kokijoita? 🙂

kauneus silmameikki
Kommentit (60)
 1. Mulla on yksi ainoa ripsari millä ripset näyttää hyvältä. Kaikki muut ripsarit saa ripset näyttämään samalta. Mary Kayn Ultimate Mascara ja ripset näyttää tosi pitkiltä ja tuuheilta. Mut ostan tätä tosi harvoin, ehkä pari ripsaria vuodessa, koska on aika hinnakas. Muuten käytän markettiripsareita.

 2. Essencen Bye Bye Panda Eyes on loistava. Ja ennen sitä luotin vain ja ainoastaan kalliisiin 38C ripsareihin… mutta tämä on aivan yhtä hyvä. Miksi maksaa siis enempää. Itselläni kun normiripsivärit rapisevat ripsistä… ja silmät eivät kestä vedenkestävien poispesua.
  Tämän kanssa siis elän ja voin hyvin. Ja ripset eivät näytä sen kummallisemmilta… ihan sama maksoiko ripsari 28 € vai 5€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *