Karkkipäivä
Karkkipäivä

Suuri Couleur Caramel -postaus ja kilpailu

Sain kokeiltavaksi Couleur Caramelin meikkejä verkkokauppa GreenStreetiltä.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Caramelin meikkejä, joten tarjoukseen oli helppo vastata, ”kyllä kiitos!” :)

CouleurCaramel_meikit2

Couleur Caramelin meikit ovat Ecocert-sertifioituja.

CouleurCaramel_meikit

Couleur Caramel on tunnettu värikkäistä luomiväreistään, ja merkillä taitaakin olla luonnonkosmetiikkapuolen laajin luomivärivalikoima. Kokoelmaan kuuluu peräti 62 sävyä!

GreenStreetin valikoimassa ei tällä hetkellä ole ihan kaikkia CC:n tuotteita ja sävyjä, mutta valikoima tulee kasvamaan kesän aikana.

CouleurCaramelswatches2

Sain itse valita, mitkä sävyt otan testiin. Valitsin luomiväreistä minttuturkoosin Curacaon, vaaleanvihreän Anisen, sinivihreän Bluish Greenin ja punavioletin Purplen. Huulipunista valitsin pinkin Medium Pinkin ja eyelinereista harmaansinisen Grey Bluen (04).

CouleurCaramel_mineraalipohja

Couleur Caramelilla on myös mineraalimeikkipohjia, ja tokihan halusin testata myös sellaista. Oikean sävyn valitseminen väri”kartasta” ei kuitenkaan ollut kovin helppoa, ja ihmettelenkin miten Caramelilla ei ole olemassa tämän parempaa kuvaa sävyvaihtoehdoista (syy ei ole GreenStreetin, vaan sama kuva on käytössä kaikilla CC:n jälleenmyyjillä). Sanoisin, että sävyn valinta pelkästään tämän kuvan avulla menee vähän arpomiseksi. Tästä postauksesta näette kuitenkin todenmukaiset swatchit ainakin sävyistä 02 ja 03! :)

Valitsemistani sävyistä 02 on minulle liian roosa ja 03 taas liian tumma, ja selvästi punertavampi kuin esimerkiksi Lily Lolon In The Buff. Koska ihoni on kuitenkin jo hieman päivettynyt, uskalsin kokeilla 03:sta ja sehän upposikin ihooni hämmästyttävän hyvin! Talvella se ei tietenkään missään tapauksessa sopisi, mutta nyt kesällä kyllä.

CouleurCaramelmeikki3_3

Tässä ensimmäinen kokeilemani meikki. Anise sisänurkassa, Curacao luomen keskellä, Bluish Green ulkonurkassa ja Purple alaluomella. Ystävämme MAC Shroom taitaa hoidella kulmaluun highlighterin virkaa, kuinkas muuten. :) Rajaus Couleur Caramelin nestemäisellä eyelinerilla.

En pitänyt eyelinerin paksusta ja tönköstä siveltimestä, ja levitin rajauksen MACin ohuella 210-siveltimellä.

CouleurCaramelmeikki4_3

Kasvoilla sekoitus CC:n 03-mineraalipohjaa ja Lily Lolon In The Buffia. Yhdistelmästä on tullut minulle kuluneen kuukauden aikana vakiomeikkipohja.

CouleurCaramel_meikki

Räpsräps!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CouleurCaramelmeikki4

Toisessa meikissä yhdistin yksinkertaisesti vaaleanvihreän ja liilan, luomilla siis Anise ja Purple. Huulilla Couleur Caramelin kiiltohuulipuna Medium Pink ja väritöntä huulikiiltoa. Iholla samainen CC 03/LL In The Buff -sekoitus kuin ensimmäisessä meikissä.

Couleur Caramelilla on huulipunia kolmella koostumuksella; helmiäinen, kiilto ja matta. Valitsin kiillon, sillä en juurikaan pidä helmiäisestä huulipunassa. Saamastani testisävystä on todettava, että se ei kuitenkaan kiillä. Sen koostumus on kova ja se levittyy huulille jähmeästi jättäen epätasaisen pinnan. Ikävä kyllä on todettava, että vaikka sävy on varsin herkku, en pitänyt tämän huulipunan laadusta yhtään. Se vaati päälleen huulikiillon näyttääksen kiiltävältä ja siistiltä, huulikiilto ikäänkuin pehmensi punan ”rosoisen” pinnan.

CouleurCaramelmeikki4_2

Juuri näistä kahdesta luomiväristä pidin eniten. Anise on voimakkaasti hohtava, todella kaunis kellertävä vaaleanvihreä ja Purple mattainen ja pehmeä, hieman luumuinen perusvioletti.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CouleurCaramelmeikki3

Kolmas meikki näyttää kontrastittomuudessaan hurjan tylsältä, pahoitteluni! ^_^ Luomella Curacao ja Bluish Green, rajaus Grey Blue eyeliner ja sisärajaus Benecosin tummansinisellä kynällä. Curacao on koostumukseltaan luomivärinelikosta kuivin eikä niin hohtava ja silkkinen kuin esimerkiksi Anise. Bluish Greenissä puolestaan on pieniä kimallepartikkeleita.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Otetaanpa tähän väliin tarkempi katsaus Couleur Caramelin mineraalimeikkipohjaan.

CouleurCaramel_Lolo_vertailu

Swatch-vertailua käyttämieni Lily Lolon sävyjen kanssa. CC:n numerot 822 ja 823 ovat ne, jotka näkyvät purkkien pohjissa. Verkkokaupassa ne on lyhennetty 02/03-muotoon.

Nopea arvio meikkipohjasta niille, jotka eivät jaksa lukea alempaa sepustusta incistä ja vaikuttavista ainesosista: minä tykkään kovasti CC:n mineraalipohjasta! :)

CouleurCaramel_LilyLolo

Ensimmäinen fiilis CC:n mineraalipohjasta on, että se on hurjan hienojakoista ja levittyy todella silkkisesti ja pehmeästi. Tuntuu jotenkin jopa….aavistuksen kostealta…? Vilkaisu inciin antaa selityksen; Couleur Caramel Bio Mineral Foundation ei ole 100% mineraalituote, vaan sisältää myös kasviöljyjä ja uutteita pehmentävinä ja kosteuttavina ainesosina.

Inci / Couleur Caramel Bio Mineral foundation:

 • MICA – kiille, mineraalimeikkien perusainesosia, tuo meikkiin valoaheijastavuutta
 • ORYZA SATIVA RICE POWDER – riisipuuteri, tekee ihosta mattaisen mutta on samalla myös (joidenkin lähteiden mukaan) kosteuttava ainesosa
 • TOCOPHEROL – e-vitamiini, käytetään kosmetiikassa säilöntäaineena
 • AMARANTHUS CAUDATUS SEED EXTRACT – revonhäntäuute, ihoa hoitava ainesosa (CC:n mukaan pehmentävä, kosteuttava ja antioksidanttinen, Eur-lexin virallisen määritelmän mukaan vain ’hoitava’ mikä ei käytännössä tarkoita mitään)
 • OXYCOCCUS PALUSTRIS SEED OIL – erään karpalolajin siemenöljy, pehmentävä ainesosa
 • DECYL OLIVE ESTERS – oliivista johdettu esteriöljy, pehmentävä ainesosa, tuo kosmetiikkaan sileän tunteen ja helpottaa tuotteen levittymistä iholle
 • SQUALENE – skvaleeni, luonnollinen kosteuttaja (NMF), saadaan oliivista
 • (+/- may contain: titanium dioxide, red iron oxide, yellow iron oxide, black iron oxide)

Outoa, että mineraalimeikkipohjien pääraaka-aine titaanidioksidi on merkitty incissä tuonne ”saattaa sisältää” -osioon. Pakkohan sitä on tässäkin tuotteessa olla, ei mica yksin tuo meikkipohjaan peittävyyttä.

Vaikka CC:n mineraalimeikki ei ole 100% mineraalia, on se kuitenkin 100% luonnon raaka-aineista valmistettu. Tässä ei siis ole silikoniyhdisteitä, boorinitridiä tai muita synteettisiä ainesosia, niinkuin esimerkiksi huhtikuussa arvioimassani Essentia Naturalen meikkipohjassa. CC:n mineraalipohjalla on hintaa 23,50€.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CouleurCaramelmeikki2

Viimeisessä meikissä kasvoilla pelkkä 03-pohja ilman mitään sekoituksia. Näyttää tummemmalta kuin mitä oma ihoni on vielä tällä hetkellä, mutta sulautuu ihoon kauniisti ilman rajoja tai läikkiä. Luonnollisempi ihoon sulautuvuus onkin jälleen yksi mineraalien eduista nestemäisiin meikkivoiteisiin verrattuna. :)

CouleurCaramelmeikki2_2

Huh kun näytän jotenkin äkäiseltä tällaisissa totisissa kuvissa… Pitäisi muistaa hymyillä.

CouleurCaramelmeikki2_3

Silmämeikissä Anise sisänurkassa, Bluish Green luomen keskellä ja Purple ulkonurkassa & alaluomella. Rajaukset Indelible Creme Eyeshadow Forest.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Mutta sitten siihen kilpailuun. :)

GreenStreet.fi lahjoittaa blogin lukijoille arvottavaksi kolme kappaletta 20€:n lahjakortteja verkkokauppaansa. Osallistut arvontaan kertomalla kommenttilootassa, mikä postauksen meikeistä on mielestäsi kivoin. GreenStreet lähettää lahjakorttikoodit voittajille suoraan sähköpostitse, joten osallistuessasi annat minulle luvan välittää sähköpostiosoitteesi GreenStreetille, mikäli voitat. GreenStreet ei tule käyttämään osoitettasi markkinointiin, vaan ainoastaan palkinnon luovuttamiseen.

Osallistumisaikaa on perjantaihin 27.5. klo 21.00 saakka.

Kommentit (468)

 1. Venla

  Kakkonen :)

 2. Maiiju

  Hei oletko sattumoisin päässyt testaamaan Couleur Caramelin puhdistusgeeliä taikka kasvovettä?

 3. V.H.

  Moikka! Osaatko arvioida, sopiiko tämä CC:n mineraalipohja rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle? Käytän normaalisti Lily Loloa, mutta se tuppaa lähtemään liikkeelle päivän mittaan, puuteroinnista huolimatta :(.
  Toisaalta on myös sanottava, että ihoni on hyvin akneen taipuvainen ja reagoi melko helposti, esim. Laveran meikkipuuterin jälkeen iho räjähti. Onkohan tämä sis miten ”puhdasta” tavaraa? Anteeksi vanhaan tekstiin kommentointi, ja super kiitos! ♥ :)

  • Sanni

   Moi! En osaa ikävä kyllä sanoa muuta, kuin että mun mielestä kaikki mineraalimeikit sopivat loistavasti epäpuhtaalle iholle. CC:n mineraalipohja on erittäin ”puhdasta tavaraa”, onhan sillä Ecocert-sertifikaatti. :)

 4. Heppu

  Jännää lukea tästä merkistä -nyt vasta löysin tähän kirjoitukseen.
  Laitoin nimittäin viime viikolla tilaukseen tämän merkin huulipunan, epäillen mutta toivoen parasta. Merkkinä tämä ei ole koskaan täysin vienyt mennessään vaikka mielenkiintoiselta periaatteessa vaikuttaa. Jotenkin tuo meikkien pakettien ulkonäkö ei ole silmiini vaan se kaunein tai viehättävin, mikä saattaa ollut vaikuttanut suhtautumiseeni.

  No. Huulipuna pääsee testiin vihdoin kuitenkin. Onneksi muut tilauksen tuotteet ovat varmoja ja edullisia joten yksi mahdollinen huti ostos ei haittaisi.
  Tilasin siis eco beautyn verkkokaupan alesta

  • Sanni

   Käy toki kertomassa täällä mitä tykkäsit punan koostumuksesta. :)

   • Heppu

    Palaan kertomaan :)

    • Heppu

     Tänään saapui kosmetiikkatilaukseni, ja otinkin heti testiin Couleur Caramelin huulipunan. Olin valinnut sävyn 238 eli Vadelma kiilto. Minusta tuntui kyllä että tilatessa värin valinta oli täyttä arpomista, sillä parilla eri sivulla samat värikoodit olivat aivan eri sävyisen näköisiä. Vadelma kiilto taitaa kuulua kiiltoa antaviin puniin, ja on luonnossa sävynä juurikin se mitä hain. (Jee!)

     Koostumuksessa olen havainnut pitkälti samat asiat kuin sinäkin… Puna on kova, levittyy hyvin jähmeästi ja saa olla tarkkana laittaessa huulille että se levittyy kauniisti ja tasaisesti. Ilman peiliä tätä ei voi levittää. Kiilto on todella vähäinen ja luonnollinen jos sitä on lainkaan.

     Mitä tulee punan pintaan huulilla, olen yllättäen tyytyväinen. Pinta on sileä huulillani, vaikka en pohjustanut huulia mitenkään. Toki alta näkyy huulten omat pienet yksityiskohdat ja virheet, eli mitään syötävän suloisia pusuhuulia tällä punalla ei loihdita yksinään. Sellaisenaan kuitenkin sävy kivasti sekoittuu omiin huuliini niin että ne ovat kauniit ja luonnollisen vadelmaisen punaiset. Rosoista pinta ei ollut. :)

     Voisin ostaa punaa toisessakin sävyssä periaatteessa. Toivoisin kuitenkin paketteihin muutosta. Vaikka olenkin todella ihastunut ekologisiin arvoihini niin tuo paketti on makuuni vähän liian ekon näköinen. Onkohan se ihan typerä syy olla ostamatta uutta sarjan punaa jos kiva sävy löytyy..? Aika näyttää! :)

     • Sanni

      Kiitos perusteellisesta arvioinnista! :)

      Mä kyllä itse asiassa ihan tykkään noista CC:n hylsyistä, mulle ne ei ole liian ekoa :D

 5. Marjaj

  Kolmas on aivan ihana!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.