Suuri BB-voidevertailu

A, B, C, D, Bee, Bee, Bee…

Ei tule beebeebuumille loppua. Ja nyt kun vielä Big Brother on taas TV-aalloilla niin tähän eeppisen kirjainyhdistelmään ei voi olla törmäämättä melkein kaikkialla.

Tänään Karkkipäivässä vertailussa kolme BB-voidetta edullisemmilta merkeiltä, Cliniquen uutuus selektiiviseltä puolelta sekä yksi korealainen BB. Muistinvirkistyksenä kerrottakoon, että BB-voiteethan ovat merkistä riippuen joko sävyttäviä päivävoiteita tai jotain sävyttävän päivävoiteen ja meikkivoiteen väliltä hoito-ominaisuuksilla ja/tai korkealla suojakertoimella varustettuna.

Lumenen Vitamin C+ -linjaan liitettyä BB-voidetta saa kahdessa sävyssä. Minä sain testiin sävyn 02, joka tuubista puristaessa näyttää liian tummalta kasvoihini, mutta sinne se vain kummasti sulautuu. Lopputulos on hieman päivettyneen, mutta luonnollisen näköinen.

Postauksen ennen- ja jälkeen kuvista näkyy hyvin elokuisen ihokohtaukseni eteneminen…! ^_^ Lumene peitti aikas kiitettävästi.

Olen lukenut Lumenen BB:stä muutamia ihastuneita kommentteja eri blogeista, ja on se vain minunkin liityttävä joukon jatkoksi. Voiteen koostumus tuntuu erittäin miellyttävältä, se levittyy tasaisesti ja peittää yllättävän hyvin. Aivan eri kamaa kuin Lumenen Arctic Aqua –linjan ohut, sävyttävä kosteusvoide. Pinta ei kuitenkaan kestänyt kaikkina testipäivinä siistinä. Kaipaa päälleen puuteroinnin.

Kenelle sopii? Kaikille paitsi ehkä hyvin rasvoittuvalle iholle, älkää nuoremmat kavahtako tuota ”anti-age”-nimikettä.

Sävyvertailua

Yves Rocherin BB-voidetta saa Suomessa vain yhdessä sävyssä. Light-sävy on vaaleanpunertava ja aika vaalea. Rocherin BB eroaa merkittävästi valtaosasta muita BB-voiteita siinä, ettei siinä ole lainkaan suojakerrointa.

Ennen- ja jälkeen kuvassa ei suurta eroa = hyvin läpikuultava peittävyys.

Vaikka sävy näyttää aivan liian vaaleanpunertavalta iholleni, se on sen verran läpikuultava että mukautuu kumman luonnollisesti kasvoilleni. Yhtenä päivänä tein jopa niin, että laitoin toiselle puolelle naamaa Lumenen 02:sta ja toiselle puolelle Rocheria, ja vaikka ne ovat tuubista puristaessa todella kaukana toistensa sävystä, ei naamani näyttänyt kovinkaan kaksiväriseltä. Hassua.

Rocherin BB:n koostumus on L’orealin Revitaliftin ohella testaamistani eniten perinteisen sävyttävän päivävoiteen tuntuinen, eli siitä puuttuu monille beebeille ominainen puuterisuus.

Kenelle sopii? Vaaleaihoisille henkilöille joiden hipiässä ei ole paljon peitettävää ja niille, jotka eivät kaipaa voiteeseensa suojakerrointa.

L’orealin Nude Magique BB:stä olikin jo juttua dewy nude –meikin yhteydessä.  Tämä variaatio on aivan eri tuntuinen kuin muut BB:t. Nude Magiquella on enemmän yhteistä Estee Lauderin legendaarisen DayWear Sheer Tint –voiteen kanssa, tosin L’orealin versio on pelkästään meikkituote eikä toimi kosteusvoiteena. Nude M myös jättää DayWearia himmeämmän, samettisen pinnan.

Siinä missä muut BB:t ovat paksuja ja voidemaisia, on Nude Magique ohut ja ”hiekkaisen” tuntuinen. Peittokykyä ei ole paljonkaan, mutta lukijakommenttien perusteella voide riittää kuitenkin tasoittamaan jopa hieman kirjavaakin ihoa jollain kumman keinolla. Todella luonnolliseen, meikittömään lookkiin tämä tuote on onnen omiaan. Sannin BB-suosikki.

Kenelle sopii? Erittäin näkymätöntä, läpikuultavaa meikkipohjaa etsiville jotka mieluummin välttävät puuterointia.

 

Olen kokeillut edullisen puolen BB:eistä vielä aikuiselle iholle tarkoitettua L’orealin Revitalift BB:täkin, mutta siitä en jaksanut/ehtinyt ottaa swatch-kuvia. Oikein miellyttävän tuntuinen sävyttävä päivävoide suojakertoimella 20, ei muuta sanottavaa. Ei erotu joukosta millään erityisominaisuudella. Läpikuultava, helposti ihoon sulautuva pigmentti ja kosteusvoidemaiselta tuntuva koostumus. Saatavana kahdessa sävyssä.

Kenelle sopii? Äidille tai mummille joululahjaksi.

Cliniquen Age Defense BB-voidetta on tarjolla peräti kolmessa sävyssä. Suojakerroin on 30. Otin töistä näytteen sävystä 2 Medium. Cliniquen BB täytyy levittää nopeasti, sillä se jymähtää ihoon aikamoista kyytiä. Tulos on kiitettävän peittävä, mutta mielestäni jälki on hyvin meikkimäisen näköinen. Kaipaisin ohuempaa koostumusta jota ehtisi työstää iholle kauemmin.

Minulla oli Cliniquen BB-päivinä suttuinen olo ja aina peiliin vilkaistessa kaipasin viiltävästi siistiä mineraalipohjaani. Kollegalla tuntui olevan vähän samansuuntaisia ajatuksia Age Defense BB:stä. Kuulisin mielelläni jos joku muu on saanut Cliniquen toimimaan paremmin.

Kenelle sopii? Peittävää BB-voidetta etsiville hajusteallergikoille.

Sitten sokerina pohjalla korealainen Misshan Perfect Cover BB Cream. Sain tästä näytteen kaveriltani jolla on viileä ja paljon vaaleampi iho kuin minulla, ja niinpä sävy 21 ei ole minulle se kaikkein ihanteellisin. Mutta ei sen väliä, koostumuksen testaus tässä lähinnä kiinnostikin. ”True-beebeistit” vannovat nimenomaan näiden korealaisten versioiden nimeen, ja alusta saakka olen kuullut kommenttia kuinka ne ovat pääsääntöisesti ihan eri kamaa kuin länkkäriversiot. Nyt Misshan kokeiltuani voin vilpittömästi allekirjoittaa tuon väittämän.

Misshan BB on todellakin erilainen kuin muut testaamani BB-voiteet. Koostumusta on vaikea kuvailla; se on paksua, peittävää ja jämäkkää, mutta samalla kuitenkin notkeaa eikä yhtään kuivan tuntuista. Levittyy kasvoille tasaisesti eikä jää näkyviin naamiomaisena meikkinä, vaikka pigmenttiä on runsaasti. Kaikki punoitus kasvoiltani häviää hetkessä ja havaintoni mukaan voisin käyttää Misshan BB:tä jopa peiteaineena silmänalusilla, niin peittävältä se tuntuu. Yhtenä päivänä jopa testasinkin Misshaa siihen tarkoitukseen, mutta voide kertyi silmänalusjuonteisiin kun unohdin kiinnittää sen puuterilla.

Missha ei poikkea länkkäreistä ainoastaan koostumuksellaan vaan myös lupauksillaan. Siinä missä uuden BB-aallon sävyttävät päivävoiteet ovat kaukana Christine Schrammekin alkuperäisestä Blemish Balmista, on korealaisissa voiteissa vielä alkuperäiselle uskollisia ominaisuuksia ihon vaalennuksesta arpien korjaukseen. Misshan Perfect Cover BB Creamin vaikuttavista aineista löytyy sinkkioksidia (poistaa tulehdusta ja auttaa aknen & haavojen hoidossa) ja arbutiinia (hillitsee melaniinintuotantoa –> vaalentaa ihoa).

Silikonikammoisille tiedoksi että voide sisältää myös paljon silikoniyhdisteitä, ja nämä ainesosat osaltaan tekevät voiteesta niin notkeaa ja kauniisti levittyvää. Voiteessa on niin paljon pigmenttiä ja voimakas suojakerroin (SPF 42) että ilman silikonia se jämähtäisi kasvoille kuin mutanaamio. Silikonin ja yllämainittujen vaikuttavien aineiden lisäksi incissä on myös sangen laadukas loppuosa – luonnonöljyjä, skvalaania, hyaluronihappoa, rosmariiniuutetta, keramidia…

Kenelle sopii? Todella peittävää, suojaavaa ja hoitavaa BB-voidetta etsivälle. Niille jotka jaksavat nähdä netistä tilaamisen vaivan.

 * * *

Mikä on teidän BB-suosikkinne? Oletteko testanneet monia merkkejä?

Kommentit (68)
  1. Nuo bb-voiteet ovat itseänikin mietityttäneet, mutta ainakin Garnierin vastaava saa ihon tuntumaan jotenkin, noh, limaiselta? Mutta tuon Mischan voisin ottaa itsekin testiin!

  2. Lumene teki finnejä, muuten tykkäsin.
    Maybelline peitti hyvin eikä iho reagoinut negatiivisesti.
    L’Oreal peittää myös hyvin, tarvitsee alleen kosteusvoiteen toisin kuin nuo muut, muttei tarvitse puuteria päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *