Karkkipäivä
Karkkipäivä

Suuri BB-voidevertailu

A, B, C, D, Bee, Bee, Bee…

Ei tule beebeebuumille loppua. Ja nyt kun vielä Big Brother on taas TV-aalloilla niin tähän eeppisen kirjainyhdistelmään ei voi olla törmäämättä melkein kaikkialla.

Tänään Karkkipäivässä vertailussa kolme BB-voidetta edullisemmilta merkeiltä, Cliniquen uutuus selektiiviseltä puolelta sekä yksi korealainen BB. Muistinvirkistyksenä kerrottakoon, että BB-voiteethan ovat merkistä riippuen joko sävyttäviä päivävoiteita tai jotain sävyttävän päivävoiteen ja meikkivoiteen väliltä hoito-ominaisuuksilla ja/tai korkealla suojakertoimella varustettuna.

Lumenen Vitamin C+ -linjaan liitettyä BB-voidetta saa kahdessa sävyssä. Minä sain testiin sävyn 02, joka tuubista puristaessa näyttää liian tummalta kasvoihini, mutta sinne se vain kummasti sulautuu. Lopputulos on hieman päivettyneen, mutta luonnollisen näköinen.

Postauksen ennen- ja jälkeen kuvista näkyy hyvin elokuisen ihokohtaukseni eteneminen…! ^_^ Lumene peitti aikas kiitettävästi.

Olen lukenut Lumenen BB:stä muutamia ihastuneita kommentteja eri blogeista, ja on se vain minunkin liityttävä joukon jatkoksi. Voiteen koostumus tuntuu erittäin miellyttävältä, se levittyy tasaisesti ja peittää yllättävän hyvin. Aivan eri kamaa kuin Lumenen Arctic Aqua –linjan ohut, sävyttävä kosteusvoide. Pinta ei kuitenkaan kestänyt kaikkina testipäivinä siistinä. Kaipaa päälleen puuteroinnin.

Kenelle sopii? Kaikille paitsi ehkä hyvin rasvoittuvalle iholle, älkää nuoremmat kavahtako tuota ”anti-age”-nimikettä.

Sävyvertailua

Yves Rocherin BB-voidetta saa Suomessa vain yhdessä sävyssä. Light-sävy on vaaleanpunertava ja aika vaalea. Rocherin BB eroaa merkittävästi valtaosasta muita BB-voiteita siinä, ettei siinä ole lainkaan suojakerrointa.

Ennen- ja jälkeen kuvassa ei suurta eroa = hyvin läpikuultava peittävyys.

Vaikka sävy näyttää aivan liian vaaleanpunertavalta iholleni, se on sen verran läpikuultava että mukautuu kumman luonnollisesti kasvoilleni. Yhtenä päivänä tein jopa niin, että laitoin toiselle puolelle naamaa Lumenen 02:sta ja toiselle puolelle Rocheria, ja vaikka ne ovat tuubista puristaessa todella kaukana toistensa sävystä, ei naamani näyttänyt kovinkaan kaksiväriseltä. Hassua.

Rocherin BB:n koostumus on L’orealin Revitaliftin ohella testaamistani eniten perinteisen sävyttävän päivävoiteen tuntuinen, eli siitä puuttuu monille beebeille ominainen puuterisuus.

Kenelle sopii? Vaaleaihoisille henkilöille joiden hipiässä ei ole paljon peitettävää ja niille, jotka eivät kaipaa voiteeseensa suojakerrointa.

L’orealin Nude Magique BB:stä olikin jo juttua dewy nude –meikin yhteydessä.  Tämä variaatio on aivan eri tuntuinen kuin muut BB:t. Nude Magiquella on enemmän yhteistä Estee Lauderin legendaarisen DayWear Sheer Tint –voiteen kanssa, tosin L’orealin versio on pelkästään meikkituote eikä toimi kosteusvoiteena. Nude M myös jättää DayWearia himmeämmän, samettisen pinnan.

Siinä missä muut BB:t ovat paksuja ja voidemaisia, on Nude Magique ohut ja ”hiekkaisen” tuntuinen. Peittokykyä ei ole paljonkaan, mutta lukijakommenttien perusteella voide riittää kuitenkin tasoittamaan jopa hieman kirjavaakin ihoa jollain kumman keinolla. Todella luonnolliseen, meikittömään lookkiin tämä tuote on onnen omiaan. Sannin BB-suosikki.

Kenelle sopii? Erittäin näkymätöntä, läpikuultavaa meikkipohjaa etsiville jotka mieluummin välttävät puuterointia.

 

Olen kokeillut edullisen puolen BB:eistä vielä aikuiselle iholle tarkoitettua L’orealin Revitalift BB:täkin, mutta siitä en jaksanut/ehtinyt ottaa swatch-kuvia. Oikein miellyttävän tuntuinen sävyttävä päivävoide suojakertoimella 20, ei muuta sanottavaa. Ei erotu joukosta millään erityisominaisuudella. Läpikuultava, helposti ihoon sulautuva pigmentti ja kosteusvoidemaiselta tuntuva koostumus. Saatavana kahdessa sävyssä.

Kenelle sopii? Äidille tai mummille joululahjaksi.

Cliniquen Age Defense BB-voidetta on tarjolla peräti kolmessa sävyssä. Suojakerroin on 30. Otin töistä näytteen sävystä 2 Medium. Cliniquen BB täytyy levittää nopeasti, sillä se jymähtää ihoon aikamoista kyytiä. Tulos on kiitettävän peittävä, mutta mielestäni jälki on hyvin meikkimäisen näköinen. Kaipaisin ohuempaa koostumusta jota ehtisi työstää iholle kauemmin.

Minulla oli Cliniquen BB-päivinä suttuinen olo ja aina peiliin vilkaistessa kaipasin viiltävästi siistiä mineraalipohjaani. Kollegalla tuntui olevan vähän samansuuntaisia ajatuksia Age Defense BB:stä. Kuulisin mielelläni jos joku muu on saanut Cliniquen toimimaan paremmin.

Kenelle sopii? Peittävää BB-voidetta etsiville hajusteallergikoille.

Sitten sokerina pohjalla korealainen Misshan Perfect Cover BB Cream. Sain tästä näytteen kaveriltani jolla on viileä ja paljon vaaleampi iho kuin minulla, ja niinpä sävy 21 ei ole minulle se kaikkein ihanteellisin. Mutta ei sen väliä, koostumuksen testaus tässä lähinnä kiinnostikin. ”True-beebeistit” vannovat nimenomaan näiden korealaisten versioiden nimeen, ja alusta saakka olen kuullut kommenttia kuinka ne ovat pääsääntöisesti ihan eri kamaa kuin länkkäriversiot. Nyt Misshan kokeiltuani voin vilpittömästi allekirjoittaa tuon väittämän.

Misshan BB on todellakin erilainen kuin muut testaamani BB-voiteet. Koostumusta on vaikea kuvailla; se on paksua, peittävää ja jämäkkää, mutta samalla kuitenkin notkeaa eikä yhtään kuivan tuntuista. Levittyy kasvoille tasaisesti eikä jää näkyviin naamiomaisena meikkinä, vaikka pigmenttiä on runsaasti. Kaikki punoitus kasvoiltani häviää hetkessä ja havaintoni mukaan voisin käyttää Misshan BB:tä jopa peiteaineena silmänalusilla, niin peittävältä se tuntuu. Yhtenä päivänä jopa testasinkin Misshaa siihen tarkoitukseen, mutta voide kertyi silmänalusjuonteisiin kun unohdin kiinnittää sen puuterilla.

Missha ei poikkea länkkäreistä ainoastaan koostumuksellaan vaan myös lupauksillaan. Siinä missä uuden BB-aallon sävyttävät päivävoiteet ovat kaukana Christine Schrammekin alkuperäisestä Blemish Balmista, on korealaisissa voiteissa vielä alkuperäiselle uskollisia ominaisuuksia ihon vaalennuksesta arpien korjaukseen. Misshan Perfect Cover BB Creamin vaikuttavista aineista löytyy sinkkioksidia (poistaa tulehdusta ja auttaa aknen & haavojen hoidossa) ja arbutiinia (hillitsee melaniinintuotantoa –> vaalentaa ihoa).

Silikonikammoisille tiedoksi että voide sisältää myös paljon silikoniyhdisteitä, ja nämä ainesosat osaltaan tekevät voiteesta niin notkeaa ja kauniisti levittyvää. Voiteessa on niin paljon pigmenttiä ja voimakas suojakerroin (SPF 42) että ilman silikonia se jämähtäisi kasvoille kuin mutanaamio. Silikonin ja yllämainittujen vaikuttavien aineiden lisäksi incissä on myös sangen laadukas loppuosa – luonnonöljyjä, skvalaania, hyaluronihappoa, rosmariiniuutetta, keramidia…

Kenelle sopii? Todella peittävää, suojaavaa ja hoitavaa BB-voidetta etsivälle. Niille jotka jaksavat nähdä netistä tilaamisen vaivan.

 * * *

Mikä on teidän BB-suosikkinne? Oletteko testanneet monia merkkejä?

Kommentit (68)

 1. Iida

  Kysyisin hiukan vinkkiä, että minkälainen BB-voide kannattaisi hankkia (tai jättää hankkimatta?).

  Mulla on sekaiho: nenän alueella sekä leuassa on jonkin verran mustapäitä ja epäpuhtauksiakin ilmestyy aina välillä. Nämä alueet rasvoittuvat tosi nopeasti päivän aikana ja rupeavat kiiltämään. Poskissani on ihan normaali iho, ei kiillä eikä rasvoitu. Onko tämäntyyppiselle iholle olemassa kohtuullisen peittävää BB-voidetta? En haluaisi mitään ”pakkelimeikkiä” mutta olisi kuitenkin kiva saada epäpuhtaudet piiloon.

  • Sanni

   Helposti rasvoittuvalle iholle suosittelen Diorin BB:tä, se on kaikista testaamistani puuterisin ja kuivin. Toisaalta, kun ajattelee epäpuhtauksia, joku korealainen (kuten Missha) BB voisi olla loistava koska se hoitaa näppyjä. Ja on kirkkaasti peittävimmästä päästä.

  • heidi

   Jos etsit näitä korealaisia ”oikeita” BB-voiteita, niin tästä voi olla apua sen oikean löytämisessä: http://bbcreamqueen.com/bb-cream-finder/ :)

   • Sanni

    Onpa kätevä! :)

    Mulle tuo ei tosin antanut millään vastauskombinaatiolla Misshan Perfect Coveria, vaan ainoastaan Misshan Vita M:n. Ilmeisesti Perfect Cover siis jätetty listauksen ulkopuolelle..?

 2. Mytty

  Minä ostin ensimmäistä kertaa BB voiteita vuonna 2008. Misshaan jumiuduin aika nopasti kun testailin eri merkkejä ja ei ole sen voittanutta. :) Mä kaipaan peittokykyä ja Missha tasoittaa ihon todella hyvin. Olen myös huomannut selkeää ihohuokosten pienenemistä, jotka palautuu kyllä ennalleen kun tarpeeksi monta kuukautta pitää voiteesta taukoa. En tiedä perustuuko tuo silikoniin, mutta en koe että voide tukkii huokosia ainakaan sitten huonolla tavalla, jos jotenkin tukkii.

 3. Hattara

  En ymmärrä miten saatte tuon L’orealin Nude Magique BB:n toimimaan ihollanne! Itse levitin sitä hyvin, hyvin pienen määrän iholleni ja se muuttui heti aivan oranssiksi :/ En ole ikinä nähnyt vastaavaa.

  Itselläni on käytössä eBayn ihmemaasta hankkimani Shillsin Super Magic BB-voide. Se on hyvin vaalea ja superpigmenttinen. Se toimii kuin unelma kosteusvoiteen kanssa levitettäessä <3

  • Sanni

   Nuo Lorkun pigmenttikapselit käsittääkseni muuttuvat eri ihoilla vähän erisävyisiksi (älä kysy miten tällainen teknologia on mahdollista…! ^_^), joten sinun ihosi kanssa tuo ei ilmeisesti ole vain ihanteellisen yhteensopiva….

   • Hattara

    Näin se varmaan on, vaikka mulle tälläisten tuotteiden toimintatapa on ihan mysteeri…
    Tai ehkä kyseessä ihon pH-arvo, sillä siihen reagoivia tuotteita on ainakin olemassa monia. En halua edes ajatella miten kävisi, jos kokeilisin vaikka siihen perustuvaa poskipunaa kuten Physician’s Formulaa. (http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc-pH-Matchmaker-pH-Powered-Blush-Rose-7560-0-21-oz-6-g/41560) Mulla olisi varmaan vihreät posket :D

   • Myy

    Ja itseasiassa ihon rasvaisuus vaikuttaa myös! Mitä rasvaisempaa voidetta levitän alle, sen vaaleampana Lorkun BB levittyy. Hämärää :)

    Ja siis myös sormien tarvitsee olla rasvaiset. Jos ei ole, niin minulla pigmentit hajoaa ja jämähtää sormiin, jolloin lopputuloksena on ruskeanharmaata muhjua rullaamassa kasvojen iholla.

    Terkuin,
    kuiva korppu!

 4. Sohvisofia

  Rakastan korealaisia BB-voiteita. Kaikki kokeilemani länkkäriversiot ovat olleet ihan susia omalle iholleni. Eritoten niiden tummuus ja liejuisuus/rasvaisuus häiritsevät. Sen sijaan Missha, Liole ja Skin79 ovat kaikki olleet uskomattoman hyviä merkkejä.

  Itse tilaan BB-voiteita täältä: http://cosmetic-love.com/samples/ Postarit ovat ilmaiset ja voi tilata vain sampleja, jos ei halua heti sijoittaa koko purtiloon. Tilaukset tulevat about viikossa, tuotteet ovat aitoja ja usein ostava voi kerätä pisteitä, joilla saa seuraavista tilauksista alennusta.

  • Sanni

   Mahtava vinkki taas, kiitoksia! :)

 5. hansi

  Tämä on tähän postaukseen liittymätön, itseäni askarruttavan kysymys.

  Blogissasi valtaosa tuotteista (ainakin parilta viime viikolta) on eläinkokein testattuja tai sellaisten yritysten valmistamia, jotka testaavat eläimillä. Iso osa yrityksistähän perustelee niitä niiden tarpeellisuudella, vaikka kosmetiikkateollisuuden kannalta ne eivät tarpeellisia olekaan muusta kuin poliittisesta näkökulmasta jos haluaa tuotteensa markkinoille Kiinassa.

  Mietin, että mikähän mahtaa olla oma suhtautumisesi eläinkokeisiin kosmetiikkateollisuudessa ja miten perustelet sen?

  • Sanni

   Vastaan täysin rehellisesti, että en juurikaan ajattele eläinkokeita. Olen todellakin eläinkoevastainen, mutta luotan (ehkä naiivisti tai laiskuuttani, miten sen nyt haluaa nähdä) siihen etteivät käyttämäni kosmemerkit testaa eläimillä. Luonnonkosmetiikkafirmathan eivät missään nimessä testaa eläimillä, ja esimerkiksi L’orealilta olen kuullut edustajan vannovan että firma ei ole enää vuodesta 1989 saakka käyttänyt eläinkokeita.

   Tieto löytyy täältäkin:
   http://www.lorealparis.fi/usein-kysyttya.aspx

   Toki tuo teksti tarkoittaa, että vain valmiita tuotteita ei testata eläimillä mutta raaka-aineiden toimittajat ovat saattaneet käyttää eläinkokeita.

   Jos katsoo vaikka Animalian listaa eläinkokeettomista kosmetiikkamerkeistä, niin tajuaa että käytännössä kaikki isot perusmerkit markettien hyllyillä puuttuvat listalta. Jos suhtautuisin eläinkokeisiin niin, että en missään nimessä voisi olla tekemisissä tai käyttää sellaisia tuotteita, joiden raaka-aineista osa on mahdollisesti jossain vaiheessa testattu eläimillä, en voisi olla siellä töissä missä olen ollut. Tai edes kirjoittaa tätä blogia. :/ Niinhän se vain on. Eli vaikka en hyväksy eläinkokeita, ja mieluiten käytän kosmetiikkaa jonka tiedän olevan eläinkokeetonta alusta loppuun, niin energiani ei riitä siihen että selvittäisin kaikkien käyttämieni/myymieni tuotteiden eläinkoehistorian ja tuntisin siitä sitten huonoa omaatuntoa.

 6. Myy

  Ja vielä erikseen; oma lempparini on Skinfoodin Aloe BB. Loistava koostumus ja hyvä peittokyky.

  Pidän Lorkun Nuden jättämästä pinnasta, mutta se on hieman kuivahkoa kuivaihoiselle ja vaatii omat kikkansa toimiakseen.

 7. mari

  Itse olen ostanut nyt lähiaikoina 2-uutta ”BB-voidetta”.

  Garnierin, rasvaisen ihon BB-voiteen löysin S-marketin hyllystä. Nakkasin sen mukaani (kun se eka versio alkuvuodesta oli mulle ihan liian rasvainen).
  Tästä olen tykännyt paljon, netistä en tätä rasvaisen ihon versiota löytänyt, mutta rasvaiselle iholle on yksi parhaita löytämiäni, toimii yksistään, toisin kuin se Sanninkin pitämä lorkun bb-voide, josta esittelyäkin oli.

  Toinen ostamani oli Tarjoustavaratalon Evelyn sarjan BB-voide. On ok, mutta hieman liian rasvainen, joten lahjoitin sen eteenpäin.

 8. Anna

  Elikkä siis onks se nyt niin että BB-voiteen päälle voi laittaa puuteriakin jos on tarvetta? Kun sitten vaan löytäisi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle sopivan BB-voide-vaihtoehdon…

  Oon muuten täysin hurahtanut blogiisi, tän viikon aikana oon kahlannut sen läpi kokonaan :D Oon vähän enemmänkin nyt innostunut juuri luonnonkosmetiikasta.

  • Sanni

   Rasvoittuvalle ja epapuhtaalle iholle parhaita ovat korealaiset tai Schrammekin alkuperainen…. Ja kylla, BB-voiteen paalle voi laittaa puuteria. :)

 9. Tike

  Tilasin postauksesi innoittamana ebaysta tuon Misshan bb-voiteen ku oon bb-voiteesta jonkin aikaa haaveillut ja tänään se kolahti postilaatikkoon. Ei kaduta! Tykkään tästä, peittää tarpeeksi olematta pakkelinaamio ja levittyvyys on mitä mainioin. Hintakin on huokea opiskelijan lompakolle verrattuna muihin bb-voiteisiin. Kiitos!

 10. doggirl

  Tiedätkö sopiiko Yvesin bb voide myös nuoren (15v) iholle, kun siitä sanotaan, että se häivyttää iän merkkejä? Ja tarvitseeko sen kanssa puuteria?

  • Sanni

   Sopii minkä tahansa ikäiselle iholle. :) Laita puuteria jos ihosi kiiltää, mä laitan itse aina voidemaisen meikkipohjan päälle puuteria.

 11. Retu

  Itse ostin No. 7:n Beautiful Skin BB Creamin, joka on oma lemppari. Fair-sävy on aivan passeli omalle, vaalealle iholle, peittää tarpeeksi ja kosteuttaa kuivaa ihoa sopivasti. Lorealia koitin aiemmin, mutta se oli aikamoinen floppi, ainakin omilla kasvoilla. No. 7 taisi maksaa joku 13-15€, taitaa siis jäädä meikkipussiini pysyvästi. Jee!

 12. Meru

  Moi!

  Osaisitkohan sinä tai joku lukijoista neuvoa hyviä BB-voiteita mitä saisi Japanista?
  Kaikista mieluiten vaaleita sävyjä (itse tyypillinen kalpea suomalainen) ja tuotteita mitä ei ole testattu eläinkokein. Olen suuntaamassa sinne yli puoleksi vuodeksi, ja ajattelin että nyt voisi olla hyvä tilaisuus testata sikäläisiä BB-juttuja. Tähän asti aivan über-suosikkini on ollut Cliniquen Moisture Surge Tinted Moisturizer, mikä ei aivan BB ole (?), mutta sen tapainen kuitenkin.

 13. Monni

  Mikä se ”Lorkku” on??

  Kokeilempa tuota Lumenea!!!

  • Sanni

   L’oreal :)

 14. nuori iho

  Moi!
  Itse olen 15v tyttö ja mietin sopisko toi misshan bb voide iholleni?
  Mulla on paljon mustapäitä ja finnejä nenässä, poskissa, otsassa ja leuassa(koko kasvoilla).
  Ihoni on myös aika rasvainen , mutta välillä pinta kuiva.
  Vähän pelottaa ajatus, että misshan voide sisältää arbutiinia, joka vaalentaa ihoa:/?
  Jos nyt misshan bb voide olisi sopiva iholleni niin mitä niistä suosittelisit?:)

  • Sanni

   Jos nyt misshan bb voide olisi sopiva iholleni niin mitä niistä suosittelisit?:)

   Olen testannut ainoastaan tuota yhtä ainutta Misshaa, en siis ikävä kyllä pysty suosittelemaan mikä BB Misshan laajasta valikoimasta sinulle sopisi.

   Rasvoittuvaihoinen kollegani käyttää Missha Vita BB Cream Mattea ja on aivan rakastunut siihen. Jos ihosi kiiltää helposti, niin varmaankin tuo Matta-versio voisi olla Pefect Coveria parempi vaihtoehto.

   • nuori iho

    Okei kiitos vastauksesta:) .
    Vielä jäi vähän askarruttamaan yksi asia,
    kun misshan bb voiteissa lukee tuo
    ”anti wrinkle” niin onko siitä haittaa näin nuorelle iholle?

    • Sanni

     Ei ole :)

 15. meri

  Hei.
  Muistatko yhtään mistä ystäväsi on tilannut tai ostanut tuon
  BB mishan voiteen?
  En juurikaan luota e-bayhyn tai muihinkaan vieraisiin sivustoihin,
  jossa on yksityinen myyjä.

  • Sanni

   Täytyy kysyä häneltä, en valitettavasti muista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.